Valtamedian uusi kikka-kakkonen

De ensamkommande barnen', ej att förglömma. - Sunt Förnuft
Kuvassa yksintulleita lapsia, jotka osoittelevat mieltään Medborgarplanin kirjaston rappusilla.
Ruotsalaiset valtamediat ovat keksineet taas uuden mielenkiintoisen tavan kertoa asioista siten, että niistä ei kerrota mitään. Tällä kertaa taikasana on: opiskelija.

Hieman taustaa. Takavuosina mediat tiesivät kertoa, että Ruotsiin tulee ns. yksintulleita pakolaislapsia. Kirkkain silmin annettiin ymmärtää, että tuollaiset sanotaanko alle 10 vuotiaat lapset konttaavat maailman toiselta puolelta Ruotsiin, unirätti kainalossa. YKSIN.

Siinä yhden jos toisenkin silmäkulma kastui, kun mielikuvassa oli juuri kävelyikään varttunut taapero, joka likaisena ja nälkäisenä lähtee pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta, päämääränä Ruotsi. Voi sitä lämpimien kyynelten määrää, joka tämänkin asian takia on vuodatettu.

Sitten kävi niin onnettomasti, joskus 2017 kesän paikkeilla, että valtamedia sössi koko homman. Tukholmassa järjestettiin tuolloin suuria mielenosoituksia, joissa vaadittiin, että yksintulleiden lasten on saatava turvapaikka. Valtamedia tuuttasi täysillä eetteriin oman paatoksensa: lasten oikeudet, lasten etu ja muuta heikkomielistä jorinaa.

Kun artikkeleihin liitettiin kuvia mielenosoittajista, jotka olivat aikuisia miehiä, niin kävi todellakin ikävästi, että liian moni alkoi kyselemään, että mitä ihmettä. Puhuttiin lapsipakolaisista, mutta kuvissa ja mielenosoituksissa oleskelulupaa vaativat karvaiset ananastukat. Monet ihan tavallisetkin ihmiset tajusivat, että nyt tulee liian paksua soopaa.

Valtamedian toimituksissa tehtiin pikainen tilannearvio, ja yksintulleet lapset muutettiin muotoon yksintulleet nuoret. Se toimi vähän aikaa, mutta ei saanut tulta alle. Sitten yritettiin pelkkää yksinkertaista muotoa ”yksintullut”. Mutta sekään ei herättänyt enää sympatiaa. Onhan meikäläinenkin yksintullut. Ihan yksinäni tulin Viking Linellä Turusta Tukholmaan kun tänne viimeksi taas muutin.

Nyt tämä horina yksintulleista on tullut tiensä päähän. Sille kävi vähän samalla tavalla kuin takavuosien jorinalle apaattisista pakolaislapsista. Ei oikeasti ollut mitään apaattisia pakolaislapsia, eikä ollut oikeasti mitään yksitulleita pakolaislapsiakaan.

 

Nyt valtamedia on lähtenyt ujuttamaan uutta ideaa. Opiskelijat. Ja tällä tarkoitetaan tietenkin lähinnä afgaanimiehiä.

Tätä pitää vähän selittää, jotta se avautuisi Ruotsia tuntemattomalle henkilölle. Ruotsiin tuli pari vuotta sitten voimaan koululaki (afgaanilaki), josta Pt-mediassakin on kirjoitettu paljon. Tuolloin hallitus teki poikkeuslain, jolla saatiin afgaanijorkeille tilapäinen oleskelulupa ”opiskelujen” perusteella. Jos afgaani oli mennyt kouluun sinä aikana kun turvapaikkaprosessi oli käynnissä, niin hän sai väliaikaisen oleskeluluvan opiskelujen loppuun asti + päälle puoli vuotta aikaa löytää työtä. Jos työ löytyi, niin sai automaattisesti elinikäisen oleskeluluvan.

Nyt kun kaikki nämä 5 000 – 10 000 erikoisluvan saanutta afgaania ovat pikkuhiljaa saaneet koulun loppuun, niin alkaa tulla paniikki. Pitäisi löytää se työpaikka, puoli vuotta on aikaa koulun loppumisen jälkeen.

Mutta kun ei löydy. Kouluaika meni nussiessa ja todistus on välttävä ihan opettajan sympatiapisteiden vuoksi. Koulusta ei jäänyt mitään sellaista, että sillä voisi saada ammatin.

 

Nyt tähän väliin iskee taas valtamedia lämpimän itkun kanssa. Puhutaan opiskelijoista, joiden elämä on vaakalaudalla. Vaakalaudalla siis sen takia, että kun vain äärimmäisen harva täyttää edes sen ehdon, että olisi käynyt koulun kunnolla ja menisi töihin.

Valtamedia yrittää tällä hetkellä aivan täysillä tuutata eetteriin tätä opiskelija-juttua. Onko koulut käyty turhaan? Eikö Ruotsi muka voi tulla vastaan ja antaa jatko-opiskelulupia tms. Opiskelijoista puhutaan siihen sävyyn, että kyseessä olisi oikeasti jotain telakkainsinöörejä ja laivanrakentajia, mutta kun ei ole. Telakkainsinööreille kyllä löytyy työtä.

Totuus löytyy toisaalta. Kun katsoo turvapaikka-aktivistien sosiaalisen median palstoja, niin näille tuhansille afgaaneille haetaan nyt epätoivoisesti sellaisia töitä kuin: nurmikon leikkaamista, mattojen tamppaamista, koiran ulkoiluttamista, auton imuroimista, dementiamummojen kauppa-asioiden hoitamista yms.

Opiskelijoita näetsen.

, , ,
Subscribe
Notify of
guest
38 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä

Kannattaisko niiden ruveta puhumaan uudesta eeriksonnista. Meillähän se on/oli https://www.hs.fi › ulkomaat › art-2…
Web results
Pakolaiset ovat uusi Nokia – Ulkomaat | HS.fi

Minä

Mahtaneeko tuo koulutuksella maustettu osaamisen taso riittää oikein kunnolla edes nurmikon leikkaamiseen? No, ehkä talvikauden tarpeet osaisivat hoitaa. Keväällä sitten alkaakin mennä sormi suuhun.

Eivät suvakit kai tule koskaan tajuamaan miten typerää heidän touhunsa on.

Suomi Finland

Päättäjien on täytynyt ymmärtää jo opiskeluoikeudesta lakia tehdessään, että opiskelu ei ole ratkaisu siihen, että nämä ihmiset työllistyisivät.

Jostain syystä he sitten kuitenkin säätivät lain ja siirsivät ongelman tulevaisuuteen. Ehkäpä tässä on annettu mahdollisuus siitä huolimatta, että vain aniharva saa ratkaisun maassaoleskelunsa laillistamiseksi.

Kalliiksi tulee veronmaksajille. Ja myös afgaaneille itselleen. Ehkäpä heidän kannattaisi matkustaa Kabuliin mitä pikimmin ja aloittaa työnhaku siellä. Suosittelisin myös pitämään turvan kiinni, niin varmasti ei tule talibaani ihan heti ampumaan niskalaukausta.

Rullattu

Asiasta toiseen mikä ei liity tähän mitenkään.
Oliko Virossa liian rauhallista kun muutit takaisin hurreihin?

Ilmari

Tiesitkö että sinulla EU-kansalaisena on samat oikeudet sairaanhoitoon kuin Viron kansalaisilla?

Hukkakaura tulee kalliiksi

Eesti pystyy tehohoitamaan vanhuksensa koska ei tarvitse haaskata resursseja ananasviljelyyn.

Hiekkainsinööri
Mate Matikka

Mitä analfabeetit, vanhat vuohipaimenet mukamas lukiossa oppivat kun ruotsalaiset nuoretkin valittavat että lukio on aivan liian vaativaa ja stressaavaa?

En koskaan unohda sitä kun telkkarissa kaksi noin 20- vuotiasta afgaania keskustelivat koulussa:
Mahmutti: ”Oletko koskaan aikaisemmin kuullut matematiikasta?”
Ahmetti: ”No en. En minä ole käynyt päivääkään koulua.”

Minä

Itseään suvaitsevaisina pitävien mielestä nuo ovat selvää koodariainesta pelastamaan Pohjolan talous ja koodarien puute.

Painajainen olisi

Tuli mieleen, että missähän se koodaribussi menee joka afrikkaan lähetettiin? Vaikka tosi asiassa taisi olla infobussi, miten suomeen pääsee ja kannattaa tulla.

rellinen

Paikallisen heimopäällikön luxus hyyssinä. Kehuu info papereiden kestävyyttä. Kestokäyttöisiä. Käytössä pehmenee ja paranee.

Ilmari

Bussilla käytiin ”opettamassa” koodaamista. Tuskin sitä oppii jos ei ole koskaan tietokonetta nähnytkään.

Mukana oli myös Paleface joka lavalla örisi mikkiin. Esiintymisellä on saattanut olla myönteinen vaikutus. Kuulija on voinut ajatella: Tuohon maahan en ainakaan lähde! Noita saattaa olla siellä joka paikassa. Eihän tuota kukaan kestä!

Kukavaan

Erikoiskiitos Palefacelle osallistumisesta maahanmuuton torjuntaan näyttämällä potentiaalisille muuttajille oman ulkoisen olemuksensa. Hän laittoi itsensä peliin. Antoi kaikkensa. Harvalla ihmisellä on omasta takaa paitsi esiintymiskykyjä myös ulkonäköpääomaa, jolla päästää tällaiseen lopputulokseen.

Rome is falling

Muistakaa Suomi 100-vuotta koodaribussi Afrikassa.
Päättäjien älykkyys yksisoluisen tasolla puhumattakaan heitä äänestäneistä 🤔

juhaII

Valtamedia on limboamisen mestari keksiessään eetteriin uusia ”itkun aiheita”.

Isossa-Britanniassa kun ”yksintulleita pakolaislapsia” saapui maihin ja ohjattiin odottaviin busseihin. Oli koko väylä peitetyt ”lainapeitteillä” ettei odottava media ja muut uteliaat voineet nähdä, ettei ”yksintulleilla” ollutkaan vain ”maitopartaa”!

Ensin oltiin aivan valmiita ”korkeakoulutettuja akavalaisia”. Nyt vain pelkkiä ”opiskelijoita”. Jossa siinäkin on klappia kuin wanhassa kärrynpyörässä.

Fatwantarkistaja

Silti niistä aikuisista saatiin kuvia. Sama kun Järvenpään Blueskadulla noustiin vuoron perään roskapöntön päälle katsomaan Paula Koivuniemeä, tarttee korkeammat pressut.

Kukavaan

Testasin tämän sivuston ohjelmiston sensurointiominaisuutta. Jos viestiin laittaa tietyn sanan, viestiä ei näy heti, vaan ohjelmisto ilmoittaa viestin julkistuksen odottavan hyväksyntää. Ehkä hyväksyjä on sivuston ylläpitäjä, Stasi, Vihreät rp tai jokin kansalaisilmiantaja.

Pointtini on, että näitä tiettyjä sanoja tulee lisää. Ehkä 10-20 vuoden kuluttua kiellettyjä sanoja on enemmän. Jokin tällä hetkellä viaton ilmaisu, esimerkiksi ”eläintarha” voi olla ilmaisu, jonka käyttäjää rangaistaan.

Tilanne voi mennä niin pitkälle, että jos ihminen huomaa ajatelleensa esimerkiksi sanaa ”eläintarha”, hän menee itse ilmoittautumaan terveysasemalle, joka laittaa ajattelijan pitkäaikaiseen eristyshoitoon. Ajattelija on tyytyväinen, koska uskoo paranevansa väärinajattelusta.

Sanat ja niiden koettu merkitys eivät ole perimmäinen syy tilanteeseen. Taustalla on tarve valvoa ja rangaista. Kyseessä on valta.

Lopuksi. En moiti ylläpitäjää. Helpompaa on luopua tiettyjen sanojen käytöstä, kuin ottaa seuraamukset ja kestää paskamyrskyjä. Elämme massahysteriassa, joka yltyy.

Me olemme kaikki ruotsalaisia. 🙂

Kukavaan

Jokin sana itsessään ei ole pahantahtoinen. Pahantahtoisuus syntyy sanan näkevän aivoissa. Jos sana on ollut joskus neutraali, mutta nyt ei, niin aivoissa on tapahtunut muutos. Se muutos on saavutettu muuttamalla aivojen vastaanottaman informaation tulkintaa. Propaganda, vuosikymmeniä kestävä hienovarainenkin propaganda, toimii.

Jos kirjoittaisin tähän erään seitsenkirjaimisen sanan, se muuttaisi joidenkin silmissä tämän viestin turhanpäiväiseksi solvaamiseksi. Jokunen lukija menisi lukkoon. Mutta nyt kun tuota sanaa ei ole tekstissä, tätä kirjoitusta ei voi pitää vielä solvaamisena.

Kirjoitin tuossa ”vielä”. Ehkä tulee aika, jolloin erityiset tulkitsijat tutkivat neutraaleja tekstejä ja löytävät niistä rangaistavaa.

Mutta ei niin huonoa ettei hyvääkin. Ihmisten aivojen tekemiä tulkintoja voidaan muuttaa. Tulevaisuudessa ehkä sana ”kaksi” ja numero ”2” ovat kiellettyjä, niiden luomien kuviteltujen mielikuvien takia. Hulluja riittää, jotka ovat valmiita kieltämään.

Gyntter

”Onhan meikäläinenkin yksintullut. Ihan yksinäni tulin Viking Linellä Turusta Tukholmaan kun tänne viimeksi taas muutin.”

Olisiko aika alkaa vaatimaan vähän tai oikeastaan paljon parempaa sponssia sveduilta? Kai yksin tulleelle pitäisi saada Kela-gold ainakin 35000 kurnun viikkolimiitillä!!! Jos et saa, niin sehän on rasismia ja paskamediasta muutama siiderivalas kuuntelemaan säälitarinaa ja kirjoittamaan juttua Paveen kohdistuvasta rasismista.

Sponssi ei kuitenkaan oikeuta lopettamaan lehden tekoa! Tarvitsemme näitä uutisia ”läntisestä paratiisista”.

Hommanmaksaja

Kai Palefacekin tekaisee taas ruikutuslevyn että päästään oikeaan tunnelmaan ☹️☹️

Anna-Maria Korhonen

Kyllä ne saavat hommaa pitkitettyä mitä moninaisemmilla psykologisilla vippaskonsteilla, kunnes lopulta näytetään harmaapartaisia kuura-ananaksia rollaattoriin tukeutuen otsikoilla ”50 vuotta Ruotsissa – oikeus inhimilliseen kuolemaan”.

Daavidin poika

Totuus löytyy toisaalta: Nuo viimeiset viisi (5) työmuotoa jotka kirjoitat alinmalla rivillä kulkee nimi muodossa terapiatyö. Eli terapiatyö on sellainen mitä henkilö tekee neljänä (4) päivänä viikossa (Ma-To) Terapiatyön tuntimäärä päivässä on 4 tuntia. Terapiatyöstä maksetaan 9€ päivä eli 9×4=36€ vajaalta viikolta. Sosiaalihuolto hoitaa lopun toimeen tulon henkilöiltä.

Tämä terapiatyö on kotoisin Hollannista. Hollannissa sosiaalipuoli halusi saada spurgut, ja muun joutosakin pois puistoista, ja katukuvista

Hommanmaksaja

Ja tilalle tuotiin matuja ☹️☹️

Jambou

Ja faktahan on se että yksikään noista ei halua mitään opiskelupaikkaa eikä työpaikkaa. Päätavoite on saada loisia koko elämä sossun rahoilla, ilmaisessa kämpässä. Chillailla ja fiilistellä. Elämähän on nauttimista varten hei!

Sherlokki suvakko

Tuo opiskelujuttuhan arvattiin kusetukseksi alusta alkain. Ei kyllä yllättänyt yhtään lopputulos. Hyvin analysoitu tapahtumaketju Paavolta, siitä pointsit.

Ali Kessu

Ruotsillahan menee taloudellisesti hyvin. Miten se voii olla mahdollista, kun ruotsin kansa on noin tyhmää. Ainakin meillä jaksetaan vedota siihen ,kuinka hyvin ruotsilla menee, valtiolla ei ole velkaa ja lähes koko talous on paremmalla tolalla kuin suomessa. maahan muuton ansiota???
On selvä, että tuossa iässä nuorta miestä panettaa, ongelma kai on juohevasti ratkaistu sveduissa??

Kusinen Kännikala

Oligarkit luovat globaalia ihmerahaa enterin painalluksella juuri niinpaljon kuin tarvitaan agendaa palveleville hyödyllisille idiooteille.

Kukavaan

Kauhistuneena odotan päivää, jolloin ihmiset tajuavat rahan olevan mielikuvitusta ja ainoastaan numeroita tietojärjestelmissä.

Ei ihme, että Suomen hallitus on niin kärkäs ottamaan lainaa. Tietävät, että laina on lainanantajan tietokoneisiin näppäilemä luku. Ehkä se voidaan maksaa takaisin näppäilemällä hieman suurempi luku jossain Suomen valtion rahaliikennettä hoitavassa pankissa.

Mitä nuo italialaiset ja espanjalaiset oikein valittavat. Antaisivat omien pankkiensa näppäillä lukuja tileille. Nyt ovat odottamassa, että muun muassa Suomessa näppäillään lukuja heidän tileilleen.

Pasi Vello

Eurolainahan on siitä vekkuli laina, että EKP eli lainan myöntäjä on poliittinen päätös eli asiakirja. Lopettamalla EKP loppuu myös velka ja mitään tahoa ei ole, johon voisi haasteen kiikuttaa. Puhdasta myyttiä.

Pasi Vello

Ruotsin talouden pohja on pysynyt parempana, koska oma keskuspankki pystyy säätämään sisäistä kysyntää ja ennen kaikkea siksi, että Ruotsin hallitukset ovat aivan viime vuosiin saakka ottaneet huomioon ruotsalaisen sikarikkaan eliitin neuvot perustavan (pohjimmaisen teollisuuden kannalta) talouden hoidosta. Vastaavasta perinteestä Suomessa luovuttiin Holkerin hölmöläishallituksen tullessa valtaan 1987. Pikku korjaussarja neuvojilta nautittiin 1992-95 ja sillä päästiin reilu 10 vuotta eteenpäin, mutta sitten …

Fatwantarkistaja

Hallitsevat hyvin kielen, kerran lukio läpäisty? Luulisi löytyvän raksalta raivaussiivousta, lautojen kantoa, muotinpurkua… Rappusiivouskin raskasta, muttei koulutusta vaativaa. Ruokalähetti tarttee pöllityn polkupyörän. Vuosi työtä ja sitten voi ottaa rennosti, eli saada potkut, kun on ilmainen elämä tienattu? onko noille lapsille valehdeltu, että hipiä ottaa osumaa loppuiän, eikä tanhuihin jaksa illalla lähteä? Eihän se niin mene, vähän kuin ”intin” kävisi pois alta.

Rome

Jälkeenjäänyt kansa katoaa. Historiallinen fakta. Ruotsi lakkaa olemasta 60-100 vuoden sisällä.

...

Aivan heidän oman logiikkansa mukaisesti toimittelijat ovat siis laillisia sotakohteita joista voi ja pitää puhua sellaisina.Heitä pitää myös kohdella sellaisina.Punaisten fasistien on aika popsia omia lääkkeitään.

Onko liikaa älämöliseviä keski-ikäisiä oppilaita?

Ruotsalainen koulu vapaassa pudotuksessa. Opettajat huutavat apua:

https://www.expressen.se/debatt/dina-barn-mots-av-en-skola-i-standigt-forfall/