Milloin poliitikkojen olisi kuunneltava kansaa vihapuheesta vinkumisen sijaan?

83jnc.jpg

Viime päivinä on paljon puhuttu vihapuheesta. YLE esimerkiksi uutisoi juuri kuinka osa ehdokkaista on jättäytynyt pois vaaleista kärjekkään keskustelun ja vihapuheen takia. MTV3 taas uutisoi, että kansaedustaja Iiris Suomela olisi joutunut uhkaavaan tilanteeseen eduskuntatalon edessä elvytyspaketti äänestyksen jälkeen.

Vihervasemmiston ratkaisu ongelmaan on tietysti siitä vouhottaminen ja vaatiminen lisää pykäliä sananvapauden rajoittamiseen. Mutta milloin poliitikkojen pitäisi ajatella, että tekisivät sellaista politiikkaa ettei yhteiskuntarauha järky? Otetaan oikein ääriesimerkki. Poliitikot voisivat periaatteessa tehdä sellaisen päätöksen, että lopettaisivat kaikki suomalaisten sosiaalietuudet. Jos näin tehtäisiin on selvä, että se tulisi lisäämään vihapuhetta. Voisiko ratkaisu olla tässäkin tapauksessa se, että poliitikot vain uhriutuisivat saamasta kiukkuisesta palautteesta ja vähentäisivät kansalaisten sananvapautta? Jos tässä tapauksessa hyväksyttäisiin ratkaisuksi se, että tehtäisiin sellaista politiikkaa, että kansalaiset hyväksyisivät sen, missä muissa tapauksissa voidaan päätyä samaan ratkaisuun? Yhteiskuntarauhan säilyminen on muuten yksi asia jolla vasemmistopuolueet puolustelevat kattavaa sosiaaliturvaa.

Valtaosa kansasta ei myöskään halua maahanmuuttoa Lähi-idästä ja Afrikasta. Tästä johtuen tällainen maahanmuutto aiheuttaa usein vihapuhetta. Lisäksi tällainen maahanmuutto horjuttaa muutenkin yhteiskuntarauhaa. Eikö tällöin ratkaisu voisi olla sieltäpäin tulevan maahanmuuton vähentäminen? Kansan enemmistö ei ole myöskään valmis sellaisiin ilmastotoimiin, jotka iskevät pahasti omalle kohdalle. Tämä on täysin ymmärrettävää, sillä emme ei voi globaalille mitään, mutta itsellemme voimme tehdä paljonkin hallaa liian kunnianhimoisilla ilmastotoimilla. Sitä paitsi Suomi on jo tehnyt todella paljon ilmaston eteen. Yhteiskuntarauhan kannalta olisi parempi tehdä sellaista politiikkaa jolla on valtaosan kansan tuki. Eikö poliitikot voisi joskus miettiä myös tällaisia asioita vihapuheesta uhriutumisen sijaan? Myös vihreät?

On myös täysin järjetöntä vaatia kaikissa muissa asioissa kunnianhimoista ilmastopolitiikka paitsi maahanmuuttopolitiikassa, sillä kun ihmiset muuttavat lämpimimmistä maista Suomeen heidän hiilijalanjälkensä moninkertaistuu. Kaiken lisäksi massamaahanmuutto Lähi-idästä ja Afrikasta on niin sosiaalisesti kuin taloudellisestikin haitallista Suomelle. Lisäksi vihervasemmisto ei vaadi Afrikalta mitään toimia väistöräjähdyksen hillitsemiseksi, vaikka maiden johtajat siellä jopa yllyttävät naisia tekemään lisää lapsia. Vaikuttaa siltä, että vihervasemmiston mielestä lähinnä länsimaat ovat vastuussa globaaleista ympäristöongelmista. Tähän viittaa myös se, että he eivät näytä juuri piittaavan minkälaista vahinkoa heidän maailmanparannusvimmansa tekee suomalaisten hyvinvoinnille. Onko ihme jos kansalaiset ovat kiukkuisia?

 

PS. Toimittaja Maria Asunta oli nähnyt läheltä Iiris Suomelaan kohdistuneen väitetyn uhkaavan tilanteen, eikä hän nähnyt tilannetta lainkaan niin uhkaavana. Asunnan mukaan myös kansanedustaja Juha Mäenpäälle räyhättiin mielenosoittajien joukossa. Mäenpää kuitenkin meni kysymään mikä räyhääjän mieltä painaa ja keskustelu kuulemma meni hyvin ja kansalaisen huoli tuli Mäenpäälle selväksi. Itsekin satuin näkemään tuon Mäenpää-casen vähän kauempaa ja minustakin se näytti menevän kuten Asunta sitä kuvailee. Sen sijasta, että vihervasemmistolaiset keskustelisivat vihaisen kansalaispalautteen antajien kanssa yleensä he bannaavat ne kaikilta somealustoilta. Eikä palautteen tarvitse olla edes vihaista, vaan usein bannaamisen syyksi riittää pelkästään eriävä mielipide.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.