Uusruotsalaisille tukiopetusyhdistyksille valtavat apurahat

Rinkebyn yläkoulua.
Ruotsissa on olemassa sellainen ilmiö kuin “läxhjälp”, suomeksi läksyapu. Tämä läksyapu on vähän kuin Suomen kouluissa lapsille ja nuorille annettava tukiopetus. Läksyavulla on kuitenkin pienoinen ero verrattuna tukiopetukseen.

Läksyapua tarjoaa usein erilaiset yhdistykset, varsinkin maahanmuuttajien perustamat kulttuuriyhdistykset. Lisäksi läksyapu on hyvä tulonlähde, ainakin mikäli uskomme Ruotsin Skolverketin myöntämiä apurahoja erilaisille yhdistyksille, jotka tarjoavat tätä tukiopetusta lapsukaisille.

Listaa selatessa huomaa, että lähes kaikki läksyaputukirahaa saavat yhdistykset ovat uusruotsalaisten perustamia yhdistyksiä. Yhdistyksille on myönnetty ihan mukavia toimintatonneja. Listalta löytyy kymmeniä Afrikka-alkuisia yhdistyksiä, kuten afrikkalainen tanssiyhdistys, afrikkalainen avustusyhdistys, Afrikan sarven nuorisoyhdistys jne. Niin ikään löytyy arabialaisia yhdistyksiä, kymmeniä somalialaisia yhdistyksiä jne jne.

Skolverket on myöntänyt näille yhdistyksille apurahoja paristakymmenestä tuhannesta kruunusta (2 000 euroa) satoihin tuhansiin kruunuihin ja onpa joukossa yhdistyksiä, joiden tilille on tipahtanut pitkästi yli miljoona kruunua.

 

Kun ottaa listalta yhden lähiön, Rinkebyn, niin yksin rinkebyläisille yhdistyksille on myönnetty läksyaputukirahaa monta miljoonaa kruunua. Eikä Rinkebyssä kuitenkaan ole kovin montaa koulua, yksi tai kaksi yläkoulua ja muutama alakoulu. Mutta läksyapuyhdistyksiä senkin edestä.

Kun aloin kirjoittamaan tätä juttua, niin itsellenikin oli iso yllätys, että kuinka paljon Ruotsi oikeastaan tukeekaan näitä maahamuuttajalähiöiden ulkomaalaisia yhdistyksiä, jotka tarjoavat lapsille tukiopetusta. Mihin ihmeeseen joku pieni afrikkalainen kulttuuriyhdistys oikein käyttää satoja tuhansia kruunuja vuodessa kun yhdistyksen ainoa toiminta on antaa lapsille tukiopetusta?

Voidaan tosiaankin kysyä, että mihin ihmeeseen nämä rahat käytetään, sillä esimerkiksi vuonna 2017 vain 19 % Rinkebyn yläasteen ysiluokan oppilaista sai hyväksytyn päästötodistuksen.

Veronmaksajien Rinkebyn kouluihin pumppaama rahan määrä on valtava noin niin kuin muutenkin. Vuonna 2017 yläaste sai 56 000 kruunua per oppilas valtion extrarahaa, joiden avulla oli tarkoitus nostaa oppilaiden arvosanoja. Tähän päälle siis vielä nämä läksyapuyhdistysten rahat.

Joten rahasta ei ainakaan ole kiinni rinkebyläisten lasten oppiminen.

Subscribe
Notify of
guest
19 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Unelma Painajainen
Unelma Painajainen
5.6.2021 21:20

Villi veikkaukseni: rahat menee khatiin ja aseisiin.

Kusinen Kännikala
6.6.2021 00:00

Hysssss… ei noita saa kertoa julkisuuteen, hyssssss…

Kusinen Kännikala
6.6.2021 00:03

Ps.
Kyllä niitä ammuksiakin tarvitaan, ei se AK perkele pyhällä hengellä papata.
Ja uudenvuoden papatitkin maksavat sentään jotakin, ihan kaikkea ei saa varastettua.

kuli
kuli
5.6.2021 21:38

Uusi kuppaus verorahoille vähän niinkuin somaliyhdistykset Suomessa. Tulokset tulevat olemaan pyöreä nolla tai alle.

sellaista
sellaista
5.6.2021 21:53

Jos osaatte ruotsia niin helppoa.
Teille toisille käännös.
Yhdistys auttaa koulussa heikkoja ruotsin kielen osaajia.
Saa 120 000 Euroa tukea.
Ilmoittaa vuokrasta— on ilmainen,kun kiinteistö kunnalla.
Rehtorit alueen kouluissa ei tunne yhdistystä.
Kukaan ei tunne hdistystä. Joten 120 000 kaverin omaan taskuun.
https://www.youtube.com/watch?v=s2Ij6rRDUrI

Anna-Maria Korhonen
Anna-Maria Korhonen
5.6.2021 21:59

Veikkaan, että rahat käytetään Ruotsin muuttamiseksi Somaliaksi. Näin on uusruotsalsisille helpompaa ja siinä ollaankin pitkällä.

pöh
pöh
5.6.2021 23:08

Suomessa on ihan samalla lailla mamujen yhdistyksiä satoja ja satoja, ja siellähän ne aina on saanut hirmu summat veikkaus/ray ym rahoista.
Ei siis tarvitse ihmetellä mistä nämä somalit jotka ei töissä käy kun silmät vaan kaavun alta näkyy ja aina alla silti jotain 30 000e autoja.
Useampikin isoa tukea saava yhdistys on rekisteröity vuokra-asuntoon, joskus oli useampikin samaan osoitteeseen.

Kusinen Kännikala
5.6.2021 23:57

Ei tarvitse olla kvanttifysiikan tohtori, oivaltaakseen että, valtaosa noista rahoista valunee rajojen ulkopuolelle erilaisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin, ellei sitten käy niinkin arvaamattoman hämmentävällä tavalla, että rahat jäisivätkin yhdistyksiä käytännössä hallinnoivien klaanien pikkujoulurahastoon.

Kilttimies
Kilttimies
6.6.2021 00:56

>joten rahasta ei ainakaan ole kiinni rinkebyläisten lasten oppiminen
oppiihan ne vekarat, kuppaamaan yhteiskuntaa😂

Minä
Minä
6.6.2021 03:31

Hupaisan näköinen tuo Rinkebyn koulu tuossa kuvassa. Ei ollut niihin aikoihin, kun Rinkebyssä asuin (lähdin sieltä pari vuosikymmentäö sitten) tuollaista häkkiä talon ympärillä. Silloin oli ihan vaan normaali talo ikkunoineen. Melkoiset varustukset on näköjään pitänyt rakentaa suojaksi, jotta eivät rikkoisi taloa. Eikö tuo ole aika kuvaavaa sille, että millainen “lintukoto” tuo Rinkeby on.

holiisi
holiisi
6.6.2021 13:44
Vastaa...  Minä

Jotain kymmenen vuotta sitten nuo islamin vihreät metallihäkkyrät ilmeistyivät koska ruotsissa keharit polttivat kouluja päivittäin. Asiasta oli hommalla juttua mutta johonkin näyttää unohtuneen.

h44
h44
6.6.2021 10:09

Ei kyllä näy oppimistuloksissa.

Näin on
Näin on
6.6.2021 16:09
Vastaa...  h44

Eikä tulekaan näkymään.

sellaista
sellaista
6.6.2021 12:11

Tässä esimerkki mihin rahat menevät.
Yhdistys teki poliisille ilmoituksen maalituksesta!
Kuinka kehtaavatkin.
Rahaa pyydettiin vuokraan,vaikka huoneisto oli jo ilmainen.
Koulujen rehtorit ei tienneet mitään oppilaiden tukemisesta.
Yhdistyksen hallitus oli VAIN valokuvia internetin kuvapankista.
https://www.youtube.com/watch?v=qmFYUCmBdmc

Utelias
Utelias
6.6.2021 16:10

Pakko kysyä. Onko tämä kuva vihreä siirtymä?

kuli
kuli
7.6.2021 14:59
Vastaa...  Utelias

Kyllä on. Eli niille jotka eivät vielä tiedä: vihreä siirtymä tarkoittaa siirtymistä sivistyksestä barbariaan(viidakon vihreyteen).

Dickie
Dickie
6.6.2021 16:27

Noin….asiaa henkilökohtaisesti tuntien…nää suomalaisetkin “kuntouttavat” ja sitäkin enemmään “etäkuntouttavat”..ovat siis täyttä pelleilyä…Aivan kehitysvammaista tasoa olevaa hommoo…Päivän tehtävät: 1:Tee itsellesi ateria 2: tee vapaavalintainen liikuntasuoritus 3. siivoa eteinen…..ja kas, viikon duunit ja sosiaaliavut on ansaittu….siinä se…kaapuämmät ei ymmärrä edes näitä “kotitehtäviä”..

Kunnat järjestää näitä..ja katto sivusta eikä kiinnosta, pääasia ja tarkoitus onkin se, että kunta välttää maksamasta sen peruspäivärahan tai työmarkkinatuen kuntoutettavalla ja valtio maksaa tuon heheeh

Dickie
Dickie
6.6.2021 16:30
Vastaa...  Dickie

ja kukaan ei voi..eikä ketään kiinnostakkaan kontrolloida kuka teki mitä vai tekikö mitään…noh..nyt on tietty tää korona aika eli….homma on kärjistynyt….jos tästä päästään yli..koronasta niin kaapuämmät kokoontuu kerran viikossa 4 tunniksi hölisemään…siin on “kuntouttava”..ahahah ja tuet juoksoo..ja valtio velkaantuu

juhaII
juhaII
8.6.2021 22:17

Yhtä oikein kuin pääministerin aamiaisetkin. Veronmaksajien kuuluu maksaa lihavista lompakoistaan kaikki kulut!