Ruotsin hakulistalla Afganistanissa lomailevia pakolaisia

Ruotsin ulkoministeriön mukaan Ruotsin on evakuoinut tähän mennessä 22 henkilöä Afganistanista Ruotsiin. Osa on eri tavalla lähetystöjen listoilla töissä olevia henkilöitä, mutta myös useita lomailevia turvapaikanhakijoita on saanut kyydin Ruotsiin.

Monien maiden suurlähetystöt ovat evakuoineet henkilökuntaansa, on arveltu, että talebanien valtaannousu ja kehittyvä tilanne voi olla sotilaallinen uhka lähetystöille.

Ulkoministeriön mukaan evakuoitavien listalla on edelleen 500 henkilöä, joilla on Ruotsin kansalaisuus tai heillä on oleskelulupa Ruotsissa.

Jälkimmäinen tarkoittaa tietenkin sitä, että henkilö on käynyt kuittaamassa Ruotsista myönteisen turvapaikkapäätöksen ja elinikäisen oleskeluluvan. Kun nämä on saatu, niin ollaan lähdetty takaisin kotimaahan lomailemaan tai muutettu sinne pysyvästi. Nyt heille tarjotaan ulkoministeriön kustantamana lennot Ruotsiin. Ulkoministeriö tosin on ilmoittanut, että lennoista tullaan perimään jälkikäteen käypä summa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.