Mitä jos joutuu ampumistilanteeseen? Tässä muutama ohje

Turisti joutuu hyvin harvoin mihinkään ampumistilanteeseen, mutta jos on epäonninen ja sattuu tilanteeseen, niin tässä muutama ohje.

Kun ja jos ammuntaa alkaa kuulumaan, niin ensimmäinen ohje on se, että lyö maihin. Pitää piiloutua auton alle, pensaikkoon tai mihin  tahansa heti käsillä olevaan piiloon. Piilossa pitää olla minuutti pari. Kaikki muutkin tekevät niin, joten tee sinäkin.

Älä missään nimessä lähde juoksemaan karkuun huuto päällä, vaan painu vain maihin siksi aikaa, että ammunta on ohi. Jos lähdet juoksemaan karkuun, niin addrenaliini-klikissä oleva ampuja voi kuvitella sinun olevan kohde ja ampua perään. Odota, että ampumien on ohi.

Kun tilanne on ohi, älä ota puhelinta esille äläkä ala kuvaamaan tapahtumaa. Poistu paikalta takaviistoon äläkä katso taakse. Paikan päällä voi olla sivullisia, jotka ovat murharyhmään kuuluvaa porukkaa, jotka kuvaavat todistajia. Haluatko saada perääsi miehiä, jotka koputtavat ovelle, että mitä näit? Toisaalta jos lähdet poliisin todistajaksi, niin nimesi ja tietosi tullaan joka tapauksessa levittämään ympäri kyliä.

Älä leiki sankaria äläkä ala auttamaan uhreja. Et voi tehdä niille mitään, mutta voit saattaa itsesi hengenvaaraan. Paikalle on kyllä tulossa viranomaisia, jotka auttavat uhreja. Ainoa mitä voit tehdä on pelastaa itsesi poistumalla paikalta.

Perusperiaate on, että älä näe mitään, älä kuule mitään äläkä tiedä mistään mitään. Näillä ohjeilla pääsee pitkälle.

28 Kommenttia
Uusimmat
Vanhimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Moktar
Moktar
18.9.2021 17:08

Moktar.Gubta kirjoitti:

Eikö sinulle todellakaan ole kerrottu, vai etkö vaan jaksa muistaa? Ei vanha niksuta, vanha osaa kirjoittaa. 😉

  • Anonyymi
  • 11.02.2020 10:14
  • ”Mutta eihän Jussi ole vastuullinen, Jussi on sivari. 😉
  • On luonnollista, että minäkin katson tämän maan puolustamisen arvoiseksi. Jussi ei katsonut, kun letti liehuen pinkaisi sivariksi.
  • Niinpä minä saan sitten puolustaa isänmaata Jussin ja monen muunkin vetämättömän retkun puolesta.
  • Sinähän et asiaa sivarina tiedä etkä ymmärrä.;)
  • Jussi jatkaa älyvapaata nillitystään eduskunnassa , oli maassa sitten sota tai rauha. Sivarille näillä asioilla ei ole ”mitää välii”
  • Sivarit ovat nykyisen vapaamielisen yhteiskunnan loisia. He haluavat kyllä kaiken turvan ja suojan, minkä yhteiskunta suo, mutta itse he eivät itse halua osallistua miten
Moktar
Moktar
18.9.2021 17:07

Älkääpä pojat taas öyhöttäkö pää punaisena ampumisesta, ette te siitä mitään ymmärrä. Minä sentään olen armeijan käynyt, toisin kuin sebut ja jussit, olenhan arvostettu upseeri maahanmuuttopalstalla.
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17119602/turkulaismies-sai-lastenraiskauksista-6-v-8-kk
Minulla on suvereeni ote asioihin.

juhaII
juhaII
16.9.2021 22:48

Kohta ja jo nyt täälläkin tarvitaan sotatoimialueelle kuuluvaa ohjausta!

Joko
Joko
16.9.2021 08:56

Itse en kyllä pääse auton alle ilman tunkkia, kun maavara tahtoo olla sen 15cm.

Magnus Samuelsson
Magnus Samuelsson
16.9.2021 11:45
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Kunnon teräsmies ottaa auton alareunasta napakan otteen ja nostaa kärryn kilvekseen!

pöh
pöh
16.9.2021 01:22

Pakko sanoa etten ymmärrä tämmösiä ohjeita.
Ite ainakin yrittäisin laittaa sen ampujan ruotuun tavalla tai toisella.

Liikaa
Liikaa
16.9.2021 02:01
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tai sitten on katsottu liikaa toiminta elokuvia. Ei mene ihan niin kuin James Bond-leffoissa nämä ampumistilanteet. Tai no missään elämän tosi tilanteessa, ei mene mikään kuten elokuvissa.
Siinä jos alkaa pistooli, tai AK-74 paukkua, niin moni menee varmasti paniikkiin ja lamautuu tosi tilanteessa. Silloin ei toimi kuten jotkut väittävät, että laittaa ampujat ruotuun. Voi päästä hengestään äkkiä, ei se mene kuten GTA-pelissä.

Ei mene naisten kanssa myös, ovat paljonkin hankalampia todellisuudessa, eikä niistä ota kukaan selvää.

pöh
pöh
16.9.2021 02:19
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ei ole enää äitiä eikä isää naapurit on mamuja melkeen kaikki.
Mutta mikä tahansa eläin/ihminen häviää jos ei suojele kaikin keinoin itseään ja jälkikasvuaan.

Sami
Sami
16.9.2021 03:05
Vastaa...  pöh

Mainitsemasi ”minä itse, ja jälkikasvu” ei tule pääsemään paratiisiin ja saavuta iäinkaikkista elämää hunajaisten jokien varrella vihreissä puutarhoissa kera 72 neitsyen. Vastapuoli saa paratiisin, eivätkä kantaväestön saa muuta kuin äänestysoikeuden maksajan roolia ylistäen. Veronmaksaja = elää toiveesta maanpäällisestä hyvinvoinnista. Mutta rikkaammissa kulttuureissa koetaan vääräuskoiset hölmöt lypsylehminä, joiden etujen takaajia valkoiset elämäntapa intiaanit orjuuttavat miljoonia kantasuomalaisia, jotka saavat elättää vastikkeetta tuhansia kehiksiä keskenään, sekä vastaanottajamaan kantaheimoja vastaan vihaavia heimoja. Äänestäjät ovat pyytäneet tätä jo 40 vuotta, ja pyytävät samaa vielä lisää loputtomiin… Kantasuomalainen valahtelee itselleen ja muille loputtomiin.

Last edited 1 month ago by Sami
Sakari Rajamäki
16.9.2021 16:49
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Se on helppo leikkiä sankaria kun ei ole itse joutunut tositilanteeseen. Kymmenisen vuotta sitten pimeässä taksissa kuski syytti minua, että ole varastanut hänen kännykkänsä(istuin hänen takanansa) Han laittoi keskulukituksesta kaikki auton ovet lukkoon selviktääkseen tilannetta. Otin kännykän taskusta ja yritin soittaa poliisille. Kuljettaja otti hansikaslokerosta puukon ja osoitti sillä minua, että laittaisin kännykän taskuun. Voin kertoa, että siinä vaiheessa ei tehnyt mieli leikki sankanria, vaan kännykkä meni aika sukkelaan takaisin taskuun.

Onneksi tarina päättyi kuitekin onnillisesti ja kusi löysi kännykkänsä. Vai oliko kyseessä ”löytyminen”

Ja ei varmaan tarvi kertoa kuskin ihon väriä? Siitä sain ainakin hyvän opetuksen sillä en ole sen jälkeen ottanut pimeää taksia. 1/2

Sakari Rajamäki
16.9.2021 16:56
Vastaa...  Sakari Rajamäki

2/2 Taksiuudistuksen jälkeen en oikein mielellään mene enää edes laillisen kuskin kyytiin ellei se sitten satu olemaan suomalainen. Sattumaahan suomalaiset kuskit ovat nykyään varsinkin Rautatientorilla.

Dan Wesson
Dan Wesson
17.9.2021 13:03
Vastaa...  Sakari Rajamäki

Itse käytän vain ja ainoastaan suomalaisia taksikuskeja.

Dan Wesson
Dan Wesson
17.9.2021 13:00
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Tämä on aivan totta. Jos joutuu (Suomessa) oikeuteen todistelemaan, henkilöllisyys paljastuu myös rikollispiireille eikä sille ole mitään tehtävissä. Olen myös kuullut juttuja, että todistajia kohdellaan aika paskamaisesti. Syyttäjää ei kiinnosta kuin oman agendansa läpi saaminen, ja todistaja jää oman onnensa nojaan. Tiedä sitten kuinka pitää paikkaansa. Ainakin Suomessa tähän on kaiketi ajettu mahdollisuutta todistaa anonyymisti.

Ja pöh:lle tiedoksi, jos vastassasi on tuliase, rk, kp tai pistooli tms. ja sinulla nyrkit, niin mitäpä luulisit mahdollisuuksisi? Pelkästään tavan 9×19 kuula menee auton peltiosista läpi juurikaan hidastumatta, puhumattakaan 7,62mm kuulista. Kaupunkiympästössä ei ole juurikaan luotisuojaa 100m etäisyydellä ampujasta, mutta kimmokepintaa on paljon

Prozac
Prozac
16.9.2021 08:25
Vastaa...  pöh

Taitaa mennä tavallisella länsimaisella tyypillä alushousut pesuun, kun ak-47 alkaa laulamaan. Vai pitäisikö sittenkin yrittää lyhyin syöksyin kohti ampujaa, autoja sekä maaston muotoja hyväksi käyttäen. J

Suomeenkin
Suomeenkin
16.9.2021 00:20

Tällaisia ohjeita varmaan alkaa olemaan kohta Suomenkin kaupungeissa kylttien kanssa. Olemme Ruotsin tiellä ja poliisikin on asian huomannut, Vihreätkin vain nyt saivat kuningasidean saada höpöheinä kauppoihin, jolla koettavat saada vain ääniä lisää. Ei noita kannata kenenkään äänestää. SDP on myös Vihreät 2 puolue.

Sami
Sami
16.9.2021 03:34
Vastaa...  Suomeenkin

Mitään ohjeita ei tule, eikä ole tulossa. Yksittäiset äänestäjät sekä rivikansalaiset vastaavat itse, sekä yksin, omista äänestys valinnoistaan. Äänestäjät valitsee johtajansa täysin vapaasti, ja vain se äänestäjä itse vastaa valitsemansa johtajan tekemistä valinnoista. +johtaja ei vastaa mistään. Demokratiassa ei ole mitään mekanismia joka estäisi äänestäjiä valitsemasta huonoja valintoja, joten korruptio saa jyllätä vapaasti.

Hommanmaksaja
Hommanmaksaja
16.9.2021 08:39
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Ja oikeassa oli.

Totta turiset
Totta turiset
16.9.2021 09:16
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Heh, niinhän se usein sanoi. Ja lisäsi perään että kansallissosialistinen diktatuuri on maan pelastus. Viitaten siihen että oli kova aatteen mies ja siihen että kansallissosialistella oli ensimmäisenä ohjelmassa luonnonsuojelu. Jota nykyään niin moni apinoi ja ottaa kunniaa itselleen.

Penahan oli mukana perustamassa vihreää liikettä mutta erosi siitä kun huomasi ettei sen tarkoitus ollutkaan luonnonsuojelu tai vihreät arvot vaan rahan ja vallan ahneus. No, meni vähän sivuraiteille mutta kun muistotilaisuus oli vasta pari viikkoa sitten…

Idioottien tuho
Idioottien tuho
16.9.2021 11:52
Vastaa...  Paavo/ Pt-media

Se riippuu kansalaisten älykkyydestä. Demokratia on hieno juttu jos kansa on tasavertaista ja älykästä. Jos kansalaisista taas on 90% idiootteja kuten Suomessa niin demokratia johtaa katastrofiin.

Ali Wale
Ali Wale
16.9.2021 23:10
Vastaa...  Idioottien tuho

Näinhän se on, suomessa vaalit ovat kauneuskilpailu.Valitettavasti.

Pelle Hemppainen
Pelle Hemppainen
16.9.2021 00:01

1.
”Perusperiaate on, että älä näe mitään, älä kuule mitään äläkä tiedä mistään mitään. Näillä ohjeilla pääsee pitkälle.”

2.
”Pitää piiloutua auton alle, pensaikkoon tai mihin tahansa heti käsillä olevaan piiloon.”

Pätevät myös tähän:
https://pt-media.org/2021/09/14/vuoteen-2030-mennessa-ulkomaalaisten-miesten-osuus-yli-50-useissa-kymmenissa-kunnissa/

Make's perfect sense
Make's perfect sense
15.9.2021 23:22

Tuosta saisi erinomaisen & sopivan tiiviin tietoisku ruotsikuvaa rumentamaan… https://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoisku

Neljä vapaaehtoista avustajaa heittäytymään äänimerkistä maahan ja poistumaan savun hälvettyä taakseen katsomatta… kuin Sodoman/Gomorran lähiöistä aikanaan.

… profit