Kuka meistä pitää huolta?


Yhteiskunnan velvollisuus on huolehtia meistä ja meidän hyvinvoinnistamme. Itse en toki ajattele näin vaan vastuu kuuluu meistä jokaiselle itsestämme ja tekemisistämme. Arvot, jotka minun sukupolvelleni olivat tärkeitä, koostuivat lähinnä näistä seuraavista; koti, uskonto ja isänmaa. Toki nämä lienevät jo pitkälle unohtuneen.

Kotia, uskontoa ja isänmaata hyvin harva tulevat ajatelleeksi, miten paljon noihin sanoihin liittyy voimaa. Sen toki ovat huomanneet vihervasemmistolaiset ääriliikkeet. Kerron mitä tällä tarkoitan. Nämä kolme kivenkovaa arvoa kun saadaan murrettua, niin siinä vaiheessa ihmistä on helppo manipuloida haluttuun suuntaan.

Selitän lyhyesti, mitä koti/ perhe tarkoittaa minulle. Se tarkoittaa turvallisinta paikkaa maailmassa missä asuvat kanssani isä, äiti, veljet ja siskot. Nykyään koti/ perhe sanat voivat tarkoittaa aivan jotain muuta mitä ne tarkoittivat minulle ja myös hyvin monelle ikäiselleni. Vihervasemmisto vääntää, kääntää ja säätää tämän perhekäsityksen aivan eri ulottuvuuksiin.

Entä sitten uskonto? En ole mikään tosi uskovaisen peilikuva vaan aivan samanlainen kirkollisveroja maksava kristitty kuin valtaosa Suomen kansalaisista. En väitä, että kirkossa tulee käytyä joka sunnuntai, vaan silloin, kun on ihan pakko, kuten häät, hautajaiset, kastejuhla, tai ripiltä pääsy. Harva meistä on mikään harras uskovainen, mutta me kaikki omaamme kristilliset arvot.

Mitä tällä sitten tarkoitan? Esimerkiksi, että suurin osa kuitenkin uskoo, että meidän elämälle on jokin tarkoitus. Miten sitten vihervasemmisto ajattelee?
Olet syntynyt tänne vain sattumalta ja on oikeastaan aivan sama mitä teet, jätät tekemättä tai milloin kuolet, sillä ei ole mitään merkitystä.

Entä sitten isänmaa? Se on meidän oma maa-alueemme, missä saamme elää rauhassa ja pyrkiä tekemään siitä mahdollisimman hyvän paikan elää meille. Vihervasemmisto ei näin ajattele vaan rajoja ei pitäisi olla ollenkaan heidän mielestä. Sillä rajat lokeroivat ihmisiä ja kulttuureja.

Mitä tällä edellä kertomallani yritän selittää? Jos meiltä viedään nämä kolme vahvaa käsitystä ja arvoa, niin mitä jää mihin uskoa ja luottaa. Vaihtoehdon tarjoaa vihervasemmistolainen maailmankatsomus. Toki eihän sekään niin auvoista tunnu olevan jos kerran kukkaa pitäisi saada pössytellä ihan vapaasti missä ja milloin vaan ilman seuraamuksia. On vaikea ymmärtää heidän ajatuksenjuoksuaan, kaikille kaikkea ja kenenkään ei tarvitse tehdä mitään jos ei taho.

Vielä lopuksi tarina peräkammarin pojasta, joka taisi olla tietämättään vihervasemmistolainen. Peräkammarin poikaa, josta äiti oli huolehtinut koko ikänsä kohtasi suuri suru, sillä äiti nukkui pois 90 vuoden iässä. Poika, joka juuri oli täyttänyt 70 vuotta, tokaisi äitinsä haudalla, että kyllä niitä mukuloita maailmaan tehdään, muttei niistä sitten kuitenkaan huolehdita.

Subscribe
Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
pöh
pöh
1.10.2021 00:16

Vaikka en voi sanoa olevani uskova, niin länsimaat on rakennettu kristillisyydelle.
Voi hyvin verrata vaikka lähi-idän ja afrikan maihin jotka taas on rakennettu islamin perinteillä.
Lisäksi tiedän että moni on siitä kristinuskosta saanut paljon apua vaikeina aikoina.
Oli siitä uskosta mitä mieltä vain, niin monia se on auttanut.

Joppos123
Joppos123
1.10.2021 09:49
Vastaa...  pöh

Samaa mieltä siitä, että uskonto on auttanut monet vaikeiden aikojen yli. Itse en ole uskovainen mutta minulle on ykshailee jos joku muu on, muutamalla varauksella.
En halua, että minulle pakkosyötetään tai minut pakotetaan noudattamaan jonkun muun maailmankatsomusta.
En hyväksy uskonnon varjolla ihmisten hyväksiköyttöä ominen päämäärien saavuttamiseksi.
Mitä tulee isänmaahan ja varsinkin kotiin niin tarvittaessa puolustan maatani ase kourassa vaikka menisi henki. Ratkaisun puolustamisesta tekee maan johto ja viimekädessä jos johto on kykenemätön niin minä itse.
Kotini on paikka jossa minulla on määräysvalta kuka kynnyksen yli astuu ja siitä säännöstä ei poiketa millään verukkeella tai alkaa lipastaminen.

Näprääjä
Näprääjä
1.10.2021 10:37
Vastaa...  Joppos123

Mitä tulee isänmaahan ja varsinkin kotiin niin tarvittaessa puolustan maatani ase kourassa vaikka menisi henki.”
Ovatkohan suur-Helsingin eriväriset ja tänne loisimaan tulleet samoilla linjoilla? Nyt kun on taskussa se kultaakin arvokkaampi Suomi-Passi, niin eikös siihen kuulu myös pakollinen Suomen puolustaminen, vai onkohan vasemmisto laittanut lakiin pienen tekstin jossa nämä loiset voivat tästäkin luistaa?

Waltsu
Waltsu
1.10.2021 20:59
Vastaa...  Näprääjä

Ei ole sitä kultaakin arvokkaampaa Suomi-Passia enää. On vain EU-passi, jolla voi loisia EU-kansalaisena muuallakin, jos tämä Suomi niminen provinssi sattuukin tulemaan jonkun miehittämäksi. Helppo on EU-kansalaisen siirtyä miehityksen tieltä vapaalla matkustusoikeudella turvallisemmille alueille.

Teuras
Teuras
1.10.2021 03:52

Suurin osa meistähän haluaa kuulua johonkin josta saa yhteisymmärrystä, tukea ja seuraa. Vihervasemmisto eritoten, sillä he ovat heikkoja ja hukassa olevia yksilöitä jotka ilman omaa joukkoaan ovat totaalisia mitäänsaamattomia reppanoita. Piirtäjiä ja armottomia muumi-faneja. Eivät he aatteitaan sen enempää mieti, kunhan se on näennäisesti jotain vastaan niin kelpaa hyvin. Luulevat että kun vastustajansa ärsyyntyvät niin se on menestyksekästä suurta voittoa, päihinsä ei mahdu se ajatus että heitä halveksutaan totaalisesta ääliömäisyydestään ja sen suunnattoman myötähäpeän jotka aiheuttavat. Koko lauma on jäänyt 4-vuotiaan itkupotkuraivarikakaran kehitysasteelle eivätkä pääse sieltä pois, sillä se vaatisi aikuistumista ja vastuunottamista omista tekemisistään. Ikuista muumijengiä.

Minä
Minä
1.10.2021 06:19

Koti on se pesä, joka on luonnon tarkoituksen mukainen turvallinen tyyssija.
Uskonto on elämänkatsomus.
Isänmaa on kansan oma tontti.

Jos ei ole luonnonmukaista pesää, kotia, ei ole vanhemmilla, eikä jälkikasvullakaan kovin hyvät lähtökohdat.

Jos elämänkatsomukset asukkaiden kesken ovat aivan erilaisia, on hyvin vaikeaa rakentaa mitään toimivaa yhteistyötä, yhteisymmärrystä ja keskinäistä luottamusta, koska liian erilaiset elämännäkemykset eivät ole yhteensopivia.

Jos ei ole kansalla isänmaata, siis kansan omaa kotia, ei kansalla ole kunnollisia mahdollisuuksia elää haluamallaan tavalla ja päättää itse omista asioistaan.

Kun tuo kaikki on oikein, on kansa vahvalla pohjalla. Tämä on vihervassujen mielestä väärin.

Suomi häipyi pois
Suomi häipyi pois
1.10.2021 09:04

En tunne itseäni enää suomalaiseksi koska Suomi ei ole sama maa mistä lähdin ja on muuttunut huonompaan suuntaan.

En tunne itseäni myöskään ruotsalaiseksi mutta ei se ole mikään ongelma sekään. Minulle on tärkeää että Pohjola pysyy Pohjolana, sen ihana luonto kuuluu meille jotka monessa polvessa olemme asuneet täällä.

En halua täällä tallovan liikaa muunmaanlaisia koska heistä hyvin harvan kanssa on mitään yhteistä eikä yhteistä puhuttavaakaan edes juuri löydy erilaisen kulttuuritason, koulutustason ja yleissivistyksen vuoksi. Eikä minua kiinnosta puhua Lähikeski-idästä tai Afrikasta joka päivä, sori siitä.

Antti Tifa
Antti Tifa
1.10.2021 09:36

Juuret ? Voiko ihmisellä olla juuret vaikka ei ole puu eikä kasvi. Kyllä voi, henkiset juuret.
Maailmalla marhutessakaan niistä penteleistä en eroon päässyt. Enkä halunnut koska ei niistä mitään haittaakaan ollut. On komijaa palata pitkältä reissulta ja tuntea olevansa kotona ja omiensa joukossa missäpäin Suomea tahansa. Kieli, tavat, säännöt ja lait, uskomukset, kaikki tuttua vuodenkiertoa myöten. Myös ihmisten pottunokkkainen ja persjalkainen olemus. Nämä yhdistävät, eivät erota.
Kai em. asioita voi nimittää suomalaiseksi kulttuuriksi ? Morjens.

ZzZ
ZzZ
1.10.2021 10:49

Allekirjoitan nuo arvot. Nykyään ilmeisesti on niin että kansankirkkomme on syöty sisältäpäin ja sen johto ei enää seuraa raamattua. Kansankirkosta on tullut valitettavasti rituaaleja tekevä sosiaalitoimisto 🙁 Kirkko ei ketään pelasta. Ajattelemisen aihetta huolenpitäjästä antoi Johannes Leijonan blogi…

juhaII
juhaII
1.10.2021 15:18

Elämän perus- ja elämänarvot pitävät ihmisen parhaiten kasassa kunhan ihminen on perusterve niin fyysisesti kuin psyykkisesti.

Eikä voi sivuuttaa järjenkään osuutta edelliseen.

E Heikkinen
E Heikkinen
1.10.2021 16:29

Tuossahan se on pähkinänkuoressa , jonka uskoisin melko suuren osan kansastamme allekirjoittavan!
Siksi tuntuu tosi pahalta , kun näitä arvoja vastaan on lähdetty sotimaan ja niitä tyhjäksi tekemään.
Ei ne siitä kyllä mihinkään katoa , haluan uskoa niin. Moni ei ymmärrä koko asiaa , ennenkuin ne on omalla kohdalla menetetty.

Itse olen vakaumuksellinen kristitty , ja minusta ennenvanhaan oli hienoa se, että yleensä moni, joka ei henkilökohtaisesti itse ollut uskovainen , niin kunnioitti näitä asioita ja ymmärsi niiden arvon kuitenkin.
Muutos alkoi joskus 60 luvulla äärivasemmiston (kuinkas muuten) alkaessa kristinuskon arvojen jukisen häpäisyn ja julkisen jumalan (johon he väittivät etteivät usko?) pilkkaamisen .
Jatkuen tänne asti yhä raivoisammin kaikki maahan polkien!

E Heikkinen
E Heikkinen
1.10.2021 16:39

Kansankirkko tosiaan on sisältä tällä hetkellä noin puolet nykyisen liberaalin papiston alunperin vasemmistolais ja nykyisin (kuinkas muuten) punavihreän ideologiaa myötäilevä ,jolle raamattu ei merkitse ohjekirjana ja oppiperustana mitään.

Toinen puoli on konservatiiveja (kuten esim Päivi Räsänen) jotka edelleen pitävät raamatun ohjeistusta ja oppia uskovan ja kirkon ylimpänä auktoriteettina .

ZzZ
ZzZ
1.10.2021 22:14
Vastaa...  E Heikkinen

Mielestäni kirkon pitäisi jakaa kahtia. Nykyinen ristiriitainen tilanne ei voi jatkua. Ellei tämä kirkon tuhoaminen sisältäpäin ole jonkun tarkoitus 🙁

Qroquius Kad
Qroquius Kad
1.10.2021 20:22

Koti.
Minulle se edustaa ydinperhettä:
vanhemmat lapsineen. Suurperhe, jossa on useampia sukupolvia ja serkkuja ym. ei kuulu Europpaan.

Uskonto.
En ole itse kristitty vaan agnostikko Albert Camus’n romaanihenkilö Mersault’n tapaan:
en usko jumalien olemassaoloon, mutta en voi väittää etteikö niitä olisi.
Kristillistä maailmankatsomusta arvostan, koska se on luonut eurooppalaisen kulttuurimme.

Isänmaa.
Sadan seuraavan vuoden kuluessa suomalais-ugrilaista kansoista ainoastaan suomalaisten, virolaisten ja unkarilaisten säilyminen on todennäköistä.
Koska meillä on kansallisvaltio.
Isänmaa.
Muut sukulaiskansamme asuvat muiden alamaisina.