Vangittu viisikko erikoisen kovaa äärioikeistoa

Poliisin takavarikoimaa tavaraa.
Porin poliisilaitokselta järjestetystä tiedotustilaisuudesta koskien terrorismirikoksista epäiltyjä, ei tullut käytännössä juurikaan tietoa. Poliisi ei voi kertoa mitään esitutkintaan vedoten.

Se vähän mitä kerrottiin, on se, että viisikko on ollut poliisin seurannassa jonkun aikaa. Vaikka kyse on äärioikeistosta, niin tässä tapauksessa kyse on vieläkin äärioikeistolaisemmasta äärioikeistosta, ns. akselerationalismista. Akselerationalismi on suurin piirtein jotain sellaista, että provosoidaan yhteiskunnan eri toimijoita vallankumoukseen. Tämä on lähellä eräänlaista anarkismia, jossa terrorismia ihaillaan ja sen avulla pyritään saamaan se, mitä halutaan.

Otetaan tämä ideologia tai ilmiö käsittelyyn tarkemmin myöhemmin. Todetaan kuitenkin se, että viisikko on vieläkin radikaalimpaa kuin PVL, eli sinne suuntaan ei tiettävästi ole yhteyksiä.

Poliisi sai kiinnioton yhteydessä takavarikkoon rynnäkkökivääreitä ja räjähteitä sekä muita aseita plus muuta tällaiseen toimintaan liittyvää tavaraa. Poliisin mukaan porukkaa on ollut tämän tapaisen asian tiimoilta seurannassa jo vuodesta 2019.

Suojelupoliisin mukaan tällainen liikehdintä ei tullut yllätyksenä Suomessa, sillä SUPO:n mukaan vastaavaa on ollut jo suuressa maailmassa. Mahdollisesti Kankaanpäästä on ollut yhteyksiä ulkomaille.

Vangitsemista tullaan jatkossa käyttämään varmasti yleisesti oikeistoa vastaan, mutta kannattaa huomata se, että poliisi painotti, että vangitulla porukalla ei ole mitään kontaktia tai yhteyttä ns. parlamentaariseen toimintaa, toisaalta vielä vähemmän siihen äänekkääseen, mutta harmittomaan älämölö-oikeistoon.

Oikeus joka tapauksessa vangitsi Tommi Niemisen, Jere-Matias Niittyviidan, Kimmo Niemisen, Aku Mäkisen ja Markku Jaakkolan.

Seurataan tapahtumia ja tsekkaillaan mitä tapahtuu.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.