Ampumistapauksissa ja räjähdyksissä ennätystulos alkuvuoden aikana

Ruotsin poliisin mukaan jengit kasvavat entisestään, josta seuraa, että rikokset raaistuvat. Jos yhteiskunta ei tee pian asian eteen jotakin, niin on riski, että raaka väkivalta eskaloituu.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että vaikka poliisi on panostanut paljon ennaltaehkäisevästi ampumisiin ja räjähdyksiin monella tasolla, niin silti nämä rikokset lisääntyvät. Ongelmalähiöissä toimet eivät enää ole riittäviä, nyt tarttis tehrä jo jottain.

Varsinkin kuluva vuosi on ollut ammuskelujen suhteen synkän puoleinen. Maaliskuun loppuun mennessä poliisi oli kirjannut 89 ammuskelutapausta eli käytännössä vuoden jokaisena päivänä on jossain päin ollut ammuskelu. Yksin viime kuussa kirjattiin 37 ampumistapausta.

Näissä ammuskeluissa on kuollut 17 henkilöä ja loukkaantunut 22. (toim. huom. Yhteensä osumaa on saatu alle puolessa ammuskelutapauksista, joten voi sanoa, että sihti on kyllä huono).

Vertailun vuoksi viime vuonna ammuskeluja oli 56 ja kuolleita vain viisi samassa ajassa.

Poliisi kirjaa ammuskelutapauksen ammuskeluna, jos sieltä löytyy osumaa saaneita henkilöitä, tai pystytään muuten osoittamaan, että paikalla on ammuttu, esim. löytyy hylsyjä tms.

Räjähdystapauksia on kirjattu kuluvan vuoden aikana 26 tapausta, joka on muutama enempi kuin viime vuonna samaan aikaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
8 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Ruotsiin erehdyksessä paenneet ukrainalaiset muuttanevat tällä menolla pian takaisin Ukrainaan.
Siellä nimittäin ammuskeliijoita ja räjäyttelijöitä ammutaan takaisin hyvällä menestyksellä, toisin kuin Ruotsissa.

Ampuinnovaatio No Joo

Alkaa pikkuhiljaa tuntua siltä että syyskuussa 8 vuotta vallassa ollut Ruotsin Sosiaalidemokraattinen puolue siipipuolueineen ei oikein ole onnistunut saamaan Ruotsia kehittymään SOLIDAARISUUDEN, INNOVAATION, TYÖLLISYYDEN jne osalta kuten oli Lööperin mantra.

Onko Löpykkää edes näkynyt? Hänelle piti sossujen järjestää jonkinlainen hyvävelivirka.

pöh

Suomessa sentään jo vähän herätty keskustelemaan tosta mamujen jengiytymisestä, mutta edelleen se on pelkkää hyssyttelyä.
Niitä jengejä on jo varmaan kaikissa suuremmissa kaupungeissa, täällä ainakin näkyy joka ainoa päivä. Jos nyt eivät vielä ammuskelekaan koko ajan, niin kohta se on sekin edessä.
Puukkohan se on heilunut jo vähän väliä.
Ja aina puolustellaan että on jengejä ollut jo 80-luvulla, mutta täysin eri asia ei sillon taloja räjäytelty, kaduilla ammuskeltu ja sivullisetkin jätettiin rauhaan.

Risto Jääskeläinen

Rasistien maahantuonnin kielto saattaisi vähentää radikaalisti väkivaltaisuuksia sivistysmaissa.

Sam Colt

Sain tuosta ajatuksen suositella Jens Lapiduksen romaania Paratiisikaupunki (suomennettu 2021), joka kertoo Tukholmasta joskus tulevaisuudessa.

Ei kuitenkaan sovi sellaiselle, joka ei yleensä lue romaaneja.

Qroquius Kad

Saahan sen äänikirjanakin, jota kuunnella muun tekemisen yhteydessä.

jorma

Tarttis tehrä jotain, pyytää poliisi. Eli suomeksi sanottuna liikekannallepano.

Qroquius Kad

Ensin ruotsalaisten pitäisi äänestää sellaiset valtiopäivät, jotka nimittäisivät sellaisen hallituksen joka sen tekisi.
Ja sitähän ruotsalaiset eivät tee.