Tanskan ghettopaketti etenee, ongelma-alueita puretaan täyttä vauhtia

Tanskassa on jo joitakin vuosia ollut käynnissä mielenkiintoinen projekti, ns. maahanmuuttajaghettojen purkaminen ja uudelleenrakentaminen. Tällä tarkoitetaan kirjaimellisesti, että ongelma-alueiden osa rakennuksista räjäytetään maan tasalle.

Ns. ghettopaketti tuli voimaan vuonna 2018 ja sen tarkoituksena oli yksinkertaisesti purkaa pahimmat maahanmuuttajalähiöt, joihin oli päässyt syntymään rinnakkaisyhteiskuntia. Ruotsissa näitä maahanmuuttajaghettoja kutsutaan ongelma-alueiksi, Tanskassa taas puhtaasti ghetoiksi.

Ihan kokonaan yksittäisiä ghettoja ei lyödä maan tasalle, vaan lähinnä infrastruktuuria pyritään muuttamaan sellaiseksi, että alue ei jatkossa muistuta ghettoa. Purku koskee esim. Odensen Vollsmosessa noin 8 000 asukasta, Kööpenhaminan Tingsbjergissä 6 500 asukasta ja Mjølneparkenissa 2 000 asukasta ja Århusin Gellerupparkenissa  5 600 asukasta. Alueet on jaettu eräänlaisiin lohkoihin, joista kerrostalot puretaan.

Gellerupparkenista puretaan mm. ainakin etualalla näkyvät kerrostalokompleksit ja keskellä näkyvät talo.

 

Purku-urakka alkoi 2020 ja sen on tarkoitus jatkua vuoteen 2030 mennessä, jolloin viimeinenkin talo on purettu. Asiasta on neuvoteltu asukkaiden ja taloyhtiöiden kanssa, joten kaikille asukkaille löydetään uusi asunto. Osa puretuista tonttialueista myydään yksityisille ja alue kaavoitetaan omakotitaloalueeksi, osassa alueelle kaavoitetaan pienempiä kerrostaloja.

Vuonna 2018 Tanska määritteli, että Tanskassa on 29 asuinaluetta, joita kutsutaan ghetoiksi. Alue määriteltiin ghetoksi jos:

  • Alueen ei-länsimaalaisten ulkomaalaisprosentti on yli 40% kunnallisissa asunnoissa,
  • Yli 40 % asukkaista on työttömiä tai eivät ole koulutuksessa,
  • Yli puolella on korkeintaan joku peruskoulututkinto,
  • Yli 2 % asukkaista on tuomittuja rikollisia ja
  • Maahanmuuttajat tienaavat vain 55 % maakunnan keskimääräisistä tuloista.

 

Ghettopaketin tarkoitus on siis purkaa jo syntyneitä pahimpia maahanmuuttajaghettoja ja rakentaa paikalle uusi ei-ghettomainen asuinalue ja sijoitella ghetoissa asuneita ihmisiä sinne tänne.

Tanskassa asiasta ollaan montaa mieltä. Gellerupparkenissa, joka tällä hetkellä on purun alla, monet asukkaat ovat osoittaneet mieltään ja kieltäytyvät muuttamasta kodeistaan. Monet ovat aloittaneet oikeusprosessin, joka on vielä kesken. Monet kutsuvat ghettopaketti “moderniksi aparheidiksi”, sillä talojen purku koskee suurimmaksi osaksi kehitysmaista tulleita ulkomaalaisia, olletikin, että alueilla asuu myös pieni vähemmistö tanskalaisia.

Sortopolitiikkaa perustellaan sillä, että köyhemmiltä ihmisiltä viedään asunto ja oikeus alueeseen ja alue kaavoitetaan sekä myydään pientontteina rikkaammille.

Jotkut taas ovat sitä mieltä, että ghettopaketilla ennaltaehkäistään vieläkin massiivisemmat Ruotsin ja Keski-Euroopan tapaiset ylisuuret ghetot, jotka ovat käytännössä tiettyjen kehitysmaiden enklaaveja. Eikä ketään ajeta kadulle, vaan jokaiselle löydetään uusi asunto, useimmiten jopa parempi ja paremmalta alueelta kuin aikaisempi.

– – – – –

Tue toimintaa jos artikkelit ovat lukemisen arvoisia:

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Hyvä näinkin. Paras olisi kuitenkin karkottaa loiseläjät kotiseuduilleen.

Qroquius Kad

Mitä sitten, kun monelle ghettoloisijalle se ghetto on koti- ja syntymäpaikka?

Ihmisten keksimiä sääntöj

Esimerkiksi haulla Tanska karkottaa somalin löytyy esimerkki Tanskassa syntyneen rikollisen karkottamisesta isiensä maahan, Joskus aiemmin siellä karkotettiin turkkilaislähtöinen maanvaiva, joka oli Tanskan kansalainen.
Kyllä näihin keinot löytyy, jos vain halutaan.

Minä

Somali saa mitä ilmeisimmin Somalian kansalaisuuden takaisin, kunhan pyytää sitä.

Pitäisi saada kansainvälinen laki, jonka mukaan entisen kansalaisuuden saa automaattisesti takaisin, jos menettää uuden kansalaisuutensa.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Kohtalon voima

Inkerinsuomalaisetkin, jotka olivat asettuneet Venäjälle satoja vuosia aikaisemmin kun itsenäisestä Suomesta ei ollut tietoakaan, saivat yhdessä hetkessä oikeuden Suomen kansalaisuuteen ja maahanmuuttoon vaikka monien kohdalla inkerinsuomalaisuus oli enemmän tai vähemmän muodollinen tai peräti epäselvä.
Sama voidaan helposti tehdä kehitysmaalaisten kanssa, joiden kansalaisuus tai etnisyys on maahantuloasiakirjoista, turvapaikkahakemuksista ja DNA-testeistä vaivattomasti osoitettavissa ja sen myötä juurikansalaisuus saatettavissa voimaan in facto ja de jure ja muutto takaisin esihenkilöiden maille, jos on vain halua.

Qroquius Kad

Inkerinsuomalaisten kanssa meneteltiin täsmälleen PÄINVASTOIN kuin karkotettavien maahantunkeutujien!

Heidät otettiin Suomeen ja heille lahjoitettiin Suomen kansalaisuus aivan kuin on lahjoitettu arabeille ja somaleille.

Jos heitä nyt alettaisiin lähettää takaisin Ryssään, ei Ryssällä ole mitään velvollisuutta ottaa heitä takaisin yhtään enempää kuin Somalialla ottaa vastaan somaleja, joilla ei ole Somalian kansalaisuutta.

Mikä tässä muka on vaikea ymmärtää?

Liva

Ei inkerisuomalaisille ole lahjoitettu Suomen kansalaisuutta. Oli annettu mahdollisuus muuttaa Suomeen “paluumuuttajana”. Kansalaisuus heidän piti hakea 5-6 vuoden päästä muutosta, piti todistaa että osaavat kielen ja saavat toimeentulon muualta kuin sossusta ja myös maksaa itse sen kansalaisuushakemuksen. Ainakin se koski virolaisia inkerinsuomalaisia.

Menikö perille?

Kysehän on siitä, että samalla tavalla matut kutsutaan etnisiin kotimaihinsa kuin inkerinsuomalaisille tehtiin Suomesta ja heille leivotaan kansalaisuudet olivat he sitten kuinka monen polven tahansa sudeettiafgaaneja, -somaleja jne. Keinoja päästä vastaanottavien maiden kanssa hedelmälliseen yhteistyöhön löytyy varmasti kun vain päästään eroon tuosta flegmaattisesta alistuneisuudesta.

HenkkaR

Ratkaisu olisi silloin yksinkertaisesti sama kuin muillekin kotimaan kansalaisuuden omaaville rikollisille – kunnollinen vankeustuomio, ei siis mikään suomalaismallin mukainen muutama vuosi hotellinomaisissa oloissa, vaan kuten oikeusvaltioissa eli vaikkahan se oikea elinkautinen betonikuutiossa.

Saa nähdä riittääkö Tanskan hallinnolla kanttia moiseen, mutta ei se muuta vaatisi kuin lainsäädännön kiristyksen, joka olisi täysin ihmisoikeussäännösten mukaista – moisia tuomioitahan esim. USA:ssa ja Saksassakin annetaan.

Joskin ehkä pelkkä vihasaarna ei noin koviin tuomioihin anna oikeutusta, mutta kunhan nyt vihatekoihin syyllistyvät saataisi moiseen.

Toisaalta, vihapuhehan on nyt kaikissa ihmisoikeusvaltioissa alettu julistaa rikoksista suurimmaksi, joten kyllä siitäkin ilmeisesti voidaan ihan ihmisoikeussäännöksiä noudattaen ihan kovanpuoleisia tuomioita antaa.

Minä

Niiden korvienväleissä on heidän esi-isiensä kotimaa kumminkin. Ainoastaan sossu ja sen tuoma elintaso puuttuu niistä kotimaista.

jupi

DNA:n avulla voi selvittää alkuperän, sen perusteella palautukset.

ALAS OIKEUDETTOMUUS

Elämä muuttuu loisimiseksi, jos omassa maassa täyttyvät kaksi kohtaa:

  1. Ei sotaa
  2. Ei uhkaa ja uskaltaa vierailla itse tai laittaa sukulaisiaan vierailemaan entiseen maahan.

On oikein tarjota turvattomille turvaa, mutta on törkeän väärin tarjota turvaa niille, jotka käyttävät systeemiä väärin tai valehtelevat mitään maahan tullessaan virkamiehille, joka on muuten Suomen laissa määritelty pykälä, jonka ilmeisesti Toiviaisen määrittelemä “suoja” ehkäisee valehtelijoita kokemasta Suomen lain tarjomaa kuuliaisuutta.

Utrio

Ei järkevää politiikkaa. Säilöönotot ja karkotus heti. Näiden ongelmatapausten hajauttaminen ei ole järkevää. Nämä ovat pienissäkin määrissä ongelma viihtyvyydelle ja turvallisuudelle.

Kestävää kehitystä

Kai se ääneen lausumaton tavoite on, että kun yhdessä muiden matujen loisimista heikentävien toimien kanssa heidät pakotetaan hajautumaan, niin pelko naisten ja lasten yhteisöllisen valvonnan ja kurinpidon heikkenemisestä sekä länsimaisten arvojen ja vapauksien omaksumisesta saa heidät lähtemään Tanskasta.

Moonman

Eiväthän ne rakennukset ghettoa tee vaan asuijamisto. Sama kuin varissuo purettaisiin ja kehitysmaalaiset hajasijoitettaisiin ympäri turkua klaaniutumaan uusiin kerrostaloihin ja laskemaan ennen normaalien alueiden hintoja

Peksi

..jos poliisi meniskin tuollaiseen Ghettoon niinkuin SS meni varsovan ghettoon..loppuis se keppostelu

Qroquius Kad

Joo, ja joukkonsa Varsovan ghettoon johtanut SS-Gruppenführer Jürgen Stroop hirtettiin gheton tuhoamisesta sodan jälkeen.
Muita hyviä ideoita?

Huru-ukko

Suo siellä, vetelä täällä. Molempi parempi/pahempi

rocky

Ex-vaimo noihin ghettoihin ajamaan tankilla niin varmasti lähtevät vartissa.

Anonyymi

Seka-asumisen seuraus on se, että ennen pitkää kanta-asukkaat kaikissa pohjoismaissa muuttavat rauhallisemmille alueille ja ghetot muodostuvat uudestaan. Tässäkään asiassa juurisyitä ei tunnusteta, ongelmaa pyöritetään kuin koira kakkakikkaretta kuononsa edessä ja siksi kaikki toimenpiteet on tuomittu epäonnistumaan.

Aivotonta puuhastelua

Kaikki johtuu vain siitä että poliitikoilla pitää olla jotakin puuhaamista ja puhuttavaa. Tätä voidaan vatvoa edestakaisin seuraavat 20 vuotta täydellä palkalla.
Sossut haluavat samaa Ruotsiin, ainakin Anderssoni haluaa.

Solvaamista

Koira ei ”pyöritä kakkakikkaretta kuononsa edessä”. Huono vertaus.

Last edited 1 vuosi sitten by Solvaamista
Minä

Mitäs mieltä ovat ne, joiden alueille noita siirretään? Siirretäänkö poliitikkojen asuinalueille?

Ei uusilla rakennuksilla ratkaista ongelmaa. Sitä voidaan lieventää levittämällä ongelmaihmiset laajemmalle siten, että niitä ei ole kuin vähän kullakin alueella. Se tosin ei kai oikein innosta niitä tanskalaisia, jotka ovat tottuneet täysin tanskalaiseen asuinalueeseen.

Niiden siirtäminen kotimaihinsa toimisi hyvin, sillä se vähentäisi ongelmia Tanskassa.

Anonyymi

Tanskalaiset ovat muuten ylpeitä omasta maastaan, eivätkä häpeä näyttää sitä. Useamman kerran tanskalaisella camping-alueella yöpyneenä kiinnitin huomiota siihen, kuinka sekä satunnaisilla että vakipaikoilla majailevien tanskalaisten alueet oli koristeltu pienillä Tanskan lipuilla.

Itsekseni pohdin

Olen hämmentynyt.
Gettoutumista estää talojen purkaminen.
Hmm 🤔 talotko ne sitä rinnakkaisyhteiskuntaa siellä rakentavat ja ylläpitävät?

Kukavaan

Maahantuloaseen tehokkuuteen pystyy vaikuttamaan tämän aseen vaikutuksen kohteena oleva. Kohdemaissa ollaan jostain syystä kyvyttömiä torjumaan aseella tapahtuvaan hyökäyksiä.

Kyvyttömyys on henkistä laatua. Aivoihin ei kertakaikkiaan mahdu ajatus tehokkaasta torjunnasta. Jopa oikeat käsitteet puuttuvat. Hyvin usein puhutaan siirtolaisista. Esimerkiksi Riikka Purra on käyttänyt tätä sanaa, jolla on perinteisesti tarkoitettu vastaanottavan valtion hyväksymää aluelleen asumaan muuttamista.

https://www.youtube.com/watch?v=fadbz5C99GI
kohta 03:19

Siis jopa Purran alitajuntaan on syöpynyt sana “siirtolainen” kuvailemaan maahantunkeutujia.

Qroquius Kad

Tämä on seurausta reilut sata vuotta kestäneestä laajamittaisesta yhteiskunnallisesta kokeilusta myöntää naisille poliittisia oikeuksia vailla vastuita ja velvollisuuksia.
Kokeilu on nyt nähty kaikkialla täysin epäonnistuneeksi ja on siksi syytä lopettaa.

Siitä ei vain tule mitään, koska suuri osa miehistäkään ei ole enää kuin miesoletettuja, ja edessä on tuhoutuminen paskanväristen tuholaisten laumojen alle.

Irmeli

Sinä päivänä kun uskonnot kielletään, niin voivat kotoutua, siis ne jotka jäävät maahan. Ennen ei tapahdu mitään, vaikka kultapalatseja rakentaisivat ja kuinka kanta-asukkaiden elämän pilaisivat kuvittelemalla että se meidän tehtävä, meistä kiinni kotouttaa, ollaan rasisteja muuten. Kuinka tyhmiä ja hyväuskoisia on länsimaiden päättävissä elimissä olevat ihmiset-suvakit. Eikö ne näe halua nähdä, ettei islamin uskoisia kotouteta länsimaalaisuuteen koskaan.

Jari

Samat geenit heillä on olivat sitten uskovaisia tai ei

Mörkö

Uskovatko tanskalaiset voivansa ottaa gheton pois keharista. Olisi helpompi myöntää, ettei olisi pitänyt houkutella niitä maahan.

Daavidin poika

Aika käsittämätön operaatio. Nyt kun asiaa miettii, niin nämä geton entiset asukkaat tulevat saamaan upouuden asunnon. Minne nämä “uus-tanskalaiset” tullaan sijoittamaan.?

Alkaako nyt Tanskassa, Angela Merkelin pyykin pesu.?

Mr x

Otsikon luettuani,HEJA danmark !!! SandaaliApinat ja kävelevät PÖKÄLEET ulos maasta – marraskuu telttamajoitus tai tavarajuna kyyti kotia kohti,eka stop NOVOSIBIRSK,loppumatka jalan – vuokraamosta KAMELI .