Viimeisen 12 kk aikana Suomeen on tullut yli 10 000 haittamaahanmuuttajaa

kuvituskuva
Haittamaahanmuuttajilla tarkoitan Afrikasta ja muslimimaista tulleita maahanmuuttajia. Tulemisella taas tarkoitan ihmisiä, jotka ovat saapuneet Suomeen ja saaneet ensimmäisen oleskelulupansa. Lyhempiä Suomessa käyntejä en tässä artikkelissa käsittele, koska niillä ei ole samanlaisia yhteiskuntaa pysyvästi muuttavia vaikutuksia.

Haittamaahanmuutosta puhuttaessa yleensä tarkoitetaan Lähi-idästä ja Afrikasta tulevaa humanitaarista maahanmuuttoa. Katsoin migrin tilastoista, että kansainvälisen suojelun nimissä viimeisen 12 kuukauden aikana vain hiukan yli tuhannelle haittamaahanmuuttajalle olisi myönnetty oleskelulupa. Todellisuudessa haittamaahanmuuttajia tuli Suomeen kymmenen kertaa enemmän, siksi ihmisillä on täysin väärä käsitys haittamaahanmuuton määristä.

Sain haittamaahanmuuttajien kokonaismääräksi siis 10 986, kun laitoin vaihtoehdoiksi ensimmäinen oleskeluluvan saaneet 12 kuukauden aikana. Jos oikein nopeasti silmäilee sitäkin tilastoa haittamaahanmuuttajien määrästä saattaa saada väärän kuvan, sillä viisi eniten oleskelulupaa saaneet maat Venäjä,Ukraina,Intia,Kiina ja Filippiineiltä, joita ei yleensä lasketa haittamaahanmuuttajien kotimaiksi. Mutta kun otat laskimen käteen ja alat laskemaan yhteen Afrikan ja muslimimaiden oleskelupien määrää, yllättäen 10 000 raja menee rikki.

Tuossa 10 986:ssa on siis mukana henkilöt, jotka ovat saanet oleskeluluvan perheen,työn,opiskelun tai muun syyn perusteella. Kun tuijotetaan vain Suomesta turvapaikan saaneiden määrää luvusta jää heti pois turvapaikanhakijoiden perheen yhdistämisen kautta tulleet. Vaikka haittamaahanmuuttajien turvapaikanhaku Suomeen on vähentynyt, niin työperäistä oleskelulupaa haettiin viime vuonna ennätysmäärä. Yritykset palkkaavat mielellään haittamaahanmuuttajia halpatyövoimaksi esim. siivoojiksi,ruokaläheteiksi,taksikuskeiksi jne.

Monet uskovat, ettei työperäinen maahanmuutto aiheuta integraatio ongelmia. Todellisuudessa pidemmällä aikavälillä työperäiset haittamaahanmuuttajat aiheuttavat ihan samanlaista harmiahumanitaarisinsyin tulleet. Katsokaan vaikka Saksaan jonne turkkilaiset muuttivat aikoinaan töiden perässä, mutta nyt heidän jälkipolvensa aiheuttaa siellä valtavasti ongelmia.

Ps. Noissa laskelmissa on mahdotonta päästä muuhun kuin suuntaa antaviin tuloksiin. Esim. Intiassa asuu paljon muslimeita, mutta heitä ei voi erotella muiden oleskeluluvan saaneiden joukosta, siksi laskin niin ettei Intiasta olisi saapunut lainkaan haittamaahanmuuttajia.

Subscribe
Notify of
guest
59 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Arkadianmäen Uniperseet

Kaiken tuon takana on myllynkivisopimus suomalaisen veronmaksajan kaulassa:

https://intermin.fi/ajankohtaista/blogi/-/blogs/eu-n-on-kannettava-vastuunsa-globaalista-pakolais-tilanteesta

Anonyymi

Haluaisin tietää, mistä tällainen vastuu suomalaisille muodostuu? Suomi on vähäväkinen vasta reilut 100 vuotta itsenäisenä ollut maa, jota sitä ennen on ollut sekä Ruotsin että Venäjän kaltoin kohtelemana alusmaana. Köyhyys, nälänhädät ja sodat ovat seuranneet toisiaan ja kun on sukupolvien raatamisen ja ahkeruuden tuloksena päästy hyvinvointivaltioiden joukkoon, sen pitäisi olla kenen tahansa ulottuvilla sanomalla rajalla pelkästään yhden sanan, asylum. Kun tämäkään ei päättäjille vielä riitä, järkyttävällä verotuksella kahmittua rahaa levitellään ympäri maailmaa. En ymmärrä.

Uniperseen torkkupeitto

Syy tuollaisen höttövastuun kantamiseen on luultavasti Suomen poliitisten kääpiöiden kokema alemmuuskompleksi isojen v a l t i o i d e n ydinpöydissä.

Anonyym

Joskus vuosikymmeniä sitten vaikutti siltä, että poliitikot väen vängällä halusivat meille samoja ongelmia kuin hienoilla Länsi-Euroopan ja P-Amerikan mailla oli. Eikä sille trendille mitään mahtanut – meni eteenpäin kuin jyrä.
No nyt niitä ogelmia on jo roppakaupalla ja muukalaisvoittoisia lähiöitäkin yllinkyllin.

Taju kankaalla

Näinkö on?

Ennustus

Veikkaan että myös kokoomus muuttaa käsitystään haittamaahanmuuttoon, vaikka kokoomuksen viehrsiipi rydmanin saivatkin sivuun. Raha tulee olemaan tiukalla kun rahamiehet aukaisivat portit. Nyt tienataan vuosikymmenen kuivan kauden jälkeen, mutta jälki tulee olemaan kamalaa. Taloja menee pakkohuutokauppaan, avioeroja, levottomuutta. Nyt katsotaan mihin se raha todella riittää.

Arkadianmäen Uniperseet

Tuosta levottomuudesta tuli mieleen, että noinkin vuolas ja kallis kemumigraatio yhdistettynä tulossa olevaan elinkustannusten karkaamiseen voi saada Suomenkin piikkilankavyyhdit ponnahtamaan auki.

Seurauksista välittämättä

Ei tuollainen ennustus Kokoomuksen linja muuttumisesta perustu realismiin. Nykyinen agenda on punaviheroikeiston ja -vasemmiston perustavanlaatuista ydintä, jonka seurannaisvaikutukset ovat tiedossa aivan kuten olivat vaikkapa sellaisessa yksityiskohdassa (detaljeessa) kuin taksiuudistus. Nyt kokoomusta myöten muka taivastellaan julkikuvan vuoksi lopputulosta, mutta muutetaanko se takaisin toimivaksi. Ei muuteta.
Todennäköisesti käy niin, että jos kokoomus gallupien mukaisesti on vaalien jälkeen suurin puolue, niin hallitus on sinipuna, jossa mukana rkp sekä kd ja keskusta/vihreät. Eikä mikään muutu esimerkiksi maahanmuuton ja EU:n yhteisvelkoihin osallistumisen suhteen.
”Kapitalisti on niin ahne, että se myy tänään köyden, johon se huomenna hirtetään.” (Lenin)

Qroquius Kad

Eivät KaKot ole enää aikoihin olleet kapitalisteja, vaan federalisteja.
Heille ei Kekkoslovakian päättymisestä lähtien ole merkinnyt mitään mikään muu kuin hallituspaikka, jota Urkki ei heille suonut, koska Yleiset Syyt.

Siksi KaKo on siitä lähtien mennyt nöyräksi palvelijapuolueeksi mhin tahansa hallitukseen, johon on päässyt.

Ensi keväällä KaKo saattaa hyvinkin olla pääministeripuolue, ja se tekee tasan samaa politiikkaa kuin pimpsallitus nyt.

Arkadianmäen Uniperseet

Tuollainen Kekkosen punakuohima Kokoomus on aika osuva ajatus kun muistaa juuri sen ”yleiset syyt” -historian.

mari

Eikö siihen ”ohjeet” tulleet Kekkoselle Moskovasta – kokoomusta ette sitten päästä hallitukseen. Tuolloin kok nähtiin Moskovassa USAn republikaanien veljespuolueena.

mari

Tästä analyysista olen ihan samaa mieltä. Ikävä vaan jotkut uskovat kokoomuksen ottaneen menneistä virheestä opikseen ja olevan nyt Suomelle paras vaihtoehto PM-puolueeksi. Joopa joo. Hehän ovat jo ilmoittaneet tukevansa tämän kaikkien aikojen surkeimman hallituksen vihersiirtymää, kyseenalaistamatta edes sen järjettömän nopeaa aikataulua. Ja federalisteja he todella ovat isolla F:llä. Se tarkoittaa sitä, että eu:n etu tulee aina ja kaikissa kysymyksissä ennen Suomen etua. Tällaisesta politiikasta meillä on jo liian paljon surullisia esimerkkejä. Jos kok pääsee PM-puolueeksi, Brysselin nuoleskelu jatkuu, osallistumme kaikkiin ehdotettuihin tukipaketteihin mukisematta (Ranska jo kiivaasti ajaa seuraavaa isoa pakettia), jaamme innolla laittoman maahanmuuton taakkaa jne. EU vaatii Suomen raideleveyden muuttamista yleiseurooppalaiselle standardille 1435mm. Tuo jos menee läpi, sepä maksaakin maltaita. Suomi on tehnyt jo yli 10 vuotta velkabudjettia. Meiltä loppuu ihan oikeasti kohta rahat.

Anonyymi

Kun Torniossa 2015 invaasio oli kiihkeimmillään, silloinen sisäministeri Orpo lausahti, että pelkkä tulijoiden motiivien arvostelu on rasismia ja EU:n elvytyspaketista äänestettäessä hän ensin kehotti kansanedustajiaan äänestämään tyhjää! Jos kokoomus pääsee hallitukseen, menemme ojasta allikkoon. Saamme lisää elätettäviä ”työperäisistä” maahanmuuttajista, osallistumme aina vaan uusiin EU:n tukipaketteihin ja vihreä siirtymä jatkuu. Mikään ei muutu kuin huonompaan suuntaan.

Tarvitsemme 2 miljoonaa

Kyllä. Olet oikeassa. Kokoomus yrittää jälleen kerran ns huijata äänestäjiä. Ja viedä kannattajia Matu ongelmien suhteen mm PS:ltä pois. Muistissa on, miten Urpon vaimo esim teki hyvää tiliä. Puhumattakaan muista vokkibisneksistä. Urpohan uhkaili oikeusjutuilla. Eli osui ns nilkkaan.

mari

Niinpä. Kokoomuksen hallitukseen pääsy ei todellakaan tule muuttamaan yhtään mitään. Tuosta raideleveydestä vielä, sehän perustuu EU – neuvoston ehdotukseen harmonisoida eurooppalainen liikennejärjestelmä. Tuo ehdotus on Suomen kannalta täysin naurettava koska meillä ei ole rautatieliikennettä muun Euroopan kanssa lainkaan. Koko rautatieverkon leveyden muuttaminen maksaisi miljardeja. Tällaista turhaa älytöntä p*skaa viitsivätkin yrittää samalla kun tavalliset ihmiset miettii et millä vidulla maksaa tämänkin kuun muhkeat sähkö-ja vesilaskut, ruoka-ja polttoainekulut jne. Eikä kukaan edes tiedä älyttömän vihreän siirtymän lopullista hintalappua. Tässä sitten pitäisi jotain raideleveyksiä muunnella vaikkei tosiaankaan yksikään junavuoron kulje Suomesta toiseen eu-maahan.

Alpertti

Eikös Suomen Kokoomus jo muuttanut linjaansa aloittamalla jonkinlaisen keskustelun aiheesta? Tämän keskustelujulistuksen seurauksena muutama kulmakarva nousi etenkin vihervasemmistossa. Sen jälkeen keskustelusta ei ole kuulunut pihaustakaan ja kulmakarvatkin ovat jo tainneet päästä laskeutumaan.

Anonyymi

Hallitus ei tule omaa kansaa vastaan energian hinnan tai ruoan ym. arvonlisäveron alentamisen suhteen, mutta maahanmuuton kustannuksista ja kehitysavusta ei tingitä senttiäkään. Tästä voi vetää vain yhdenlaisen johtopäätöksen.

Jetsulleen

Keskiluokka halutaan polvilleen ja ettei tule turhia luuloja isommista palkoista. kepun Vihriälä oli jo YLEllä äänessä ja puolusti äidillistä, läsyttävää, kuin aivovammaiselle puhuvaa muumi mammaa, valtiovarainministeri, saavikkoa

Moonman

Missähän kohtaa vaaka kallistuu sen puolelle, että elätettävien määrä ylittää elättäjien määrän? No onneksi raha on vaan numeroita pankkitilillä ja sähkö ja vesi tulee seinästä

Juha Sipilä

Älä huoli, kyllä tämä poika elättää, ja annan talonikin sotaa, vainoa ja kidutusta paenneille, kyllä jämpti on niin.

mari

Hienoa Juha, että olet päässyt eroon kroonisesta shokkitilasta joka sinua niin pitkään piinasi. Nyt vain säännöllisesti kaupungille lenkille (vältä liikennevaloja) jotta mieli pysyy virkeänä! Cariñosamente, mari 💜

mari

Migri tilastoi ilmeisen tarkoituksella tällä tavalla, siis melkoisen kieron sekavasti tiettyjen ryhmien lukuja. Käsittääkseni siksi, ettei niitä kovin helposti haluta antaa – etenkin kansallismielisten tietoon – ja siksi, että tilastoihin voidaan hukuttaa vaikka mitä ikävää kunhan sen osaa. Ihan sama koskee esim työllisyystilastoja. Ne eivät todellakaan kerro totuutta työllisyydestä vaan ovat pikemminkin tehty kansainvälisille luotonantajille: mitä parempi työllisyys, sitä paremmin ja pienemmällä korolla saat lainaa.

Sakari Rajamäki

Niin varmaan just tämän takia valtio velkaan hurjaa vauhtia, vaikka työllisyysluvut ovat tapissaan. Syy olla myös, että syntyneet työpaikat ovat matalapalkkaisia osa-aika töitä ja mamuja on palkattu lisää halpatyövoimaksi

Last edited 1 vuosi sitten by Sakari Rajamäki
Anonyymi

Onko ulkomaalaisilla opiskelijoilla (maksavat itse vain ensimmäisen vuoden menonsa) jonkinlainen kiintiö Suomessa vai käykö niin, että yhä useampi suomalainen saa luovuttaa opiskelupaikkansa muualta tulevalle? Kuinka tarkkaan syynätään opiskelijan mahdollisuudet pärjätä, muutetaanko heitä varten kursseja englanninkisiksi ja miten voidaan vakuuttua siitä, että kaikki esitetyt todistukset eivät ole väärennyksiä? Luulenpa, että sinisilmäisyys kostautuu tässäkin asiassa.

Anonyymi

Näitä munauksia ja erilaisten tilastojen ja vuosikertomusten kaunisteluja tehdään muuallakin. Kannattaa käydä lukemassa Pauli Vahteran blogi ”Kuntien johdannaistappiot ovat pankkien miljoonavoittoja”. Kun ei osata vaan ollaan osaavinaan, kuntalaiset maksavat nämä sekoilut aivan kuin valtion töppäyksissä (viimeksi Fortum) olisi taas jo tarpeeksi. Suomessa ei ole elämä koskaan ollut näin kallista ja verot korkeita, mutta jonnekin pohjattomaan Kankkulan kaivoon ne rahat vaan häviävät ja oikeita syyllisiä ei koskaan saada vastuuseen.

Lallukka

Voi vitun ikenet ja samperin 16 tätä hulluutta. Hullu, hullumpi, pottunokka-lammas poliitikko…

Sote on poikaa !

Eipä tarvitse ihmetellä miksi esimerkiksi sairaanhoito on romahduspisteessä.

YK:n sysäämä kemutaakka litistää Suomen julkiset palvelut olemattomiin.

Niin, niin...

Se on pääkauounkiseudun lähiön verran. Esim. Vantaan Martinlaakson väkiluku v 2014 oli 11800. Väestönvaihto käy vähän kuin huomaamatta, kun kantaväestö muuttaa kehyskuntiin ja kemut valtaavat lähiöt.

Riku Rantala

MUT NE TEKEE TÖRKEEN SIISTII SAFKAA !!!!!!!!!!!!!

Puoli-kreikkalainen

Siinä tapauksessa varmaankin, jos haluaa huonolaatuisia pizzoja ja kebabeja ruoaksi kutsua…

Puoli-kreikkalainen
Puoli-kreikkalainen
Pena

Muistakaa Jyrki Katainen vuonna 2008, kun kehui kovasti että ”Suomi tarvitsee maahanmuuttajia”. Samoin selkärangaton Petteri Orpo vuonna 2015 ollessaan sisäministeri, nyt näköjään kansa haluaa tuollaisen pääministeriksi. Unohtamatta kokoomuksen ilmastoöyhötystä, joka on samaa kuin muillakin vihervasemmistolaisilla, johon Kokoomus kuuluu myös. Äänestäkää vain aina nämä samat kokoomus, SDP, vihreät ja Keskusta hallitukseen, niin tämä haittamaahanmuutto ei koskaan vähene, eikä lopu.

Last edited 1 vuosi sitten by Pena
Anonyym

Väestönvaihtoon uskot, mutta ilmastonmuutokseen et? Niinkö se on?

Puoli-kreikkalainen

Väestönvaihto aiheuttaa
ilmastonmuutosta.

Tätä ilmastoa, missä energiankulutus ja hiilijalanjälki ovat jo lähtökohtaisesti suurempia,
täytyy vielä kuormittaa ihmisillä, joiden uskonto mm. velvoittaa
lisääntymään maksimaalisesti, useamman vaimon kanssa. Ympäristöopin
tunneilla on enintään
poltettu iso kasa vanhoja renkaita
tai naapurin auto.

Samat kaverit
jättää uimisen ajaksi
hanat päälle
uimahallin suihkuissa,
jotta ovat sitten heille varattuina. Ja suuttuvat, kun siitä huomauttaa.

Näiden ohella, vihervassareiden täytyy olla tyhmin eläinlaji tällä
planeetalla.

Qroquius Kad

Väestönvaihto on osoitettavissa olevaa poliittisten päätösten seurausta, ilmastonmuutos on ilmaston normaalia toimintaa johon ihmisellä ei ole mitään vaikutusta.

Osoittaa todellista suuruudenhulluutta kuvitella olevansa jokin jumalolento, joka voi muka vaikuttaa Pallon ilmastoon.
Kyllä se todellinen jumala on taivaalla möllöttävä ystävämme Arska, joka toimii universumin puitteissa.

Niihin ei ihmisellä ole mitään vaikutusta, vaikka jotkut niin haluavat uskotella poliittisista syistä ja vihreäpimppiset tytöt uskovat, samoin kuin sen että Suomi tarvitsee paljon kehitysmaalaisia nuoria miehiä.

Fyou

Roistovaltio Ukrainasta tuli 80000 rikollista Suomeen, niin se on oikein hyvä asia teille maanpetturi Natottajille.

Onkos tämä Sakari myös pakosalla Suomesta, kuten Pekka Toveri ?

mari

80K ukrainalaista ei ole mikään ongelma minulle, ja tuskin kovin monelle muullekaan, joka on huolissaan haittamaahanmuutosta. Sinua sen sijaan kiusaa tavattoman paljon jos PT-Media julkaisee uutisia Venäjän raukkamaista hyökkäyksestä suvereeniin valtioon eli Ukrainaan. Mistähän mahtaa johtua? Parempi vaan totutella siellä rajan takana siihen, että Suomesta tulee Naton jäsen ja se v*ttuilu loppuu.

Pt meedio

Tunge vittus se nato

Nato TOO BIGBIGBIG!

Ei se mahdu!

mari

Qué payaso!

Qroquius Kad

Suomi on pian NATO-mää, ja sinun on muutettava Ryssään saadaksesi örkinkullia peräreikääsi.
Örkit eivät koskaan enää pääse Suomeen, vaikka kuinka itkisit örkinhuoruudessasi.

mari

Vete a la mierda también

Big l

Joista vähintään puolet syyllistyy kovanluokan rikoksiin. Vähintään 1000 raiskauksiin

Tarvitsemme 2 miljoonaa

Eli äboutti miljoonien/miljardien kulut jälleen. Entisten lisäksi.

HAMUT HAMUILEE

Hamut tulevat hamuilemaan Suomen elintasoa ja rahoja ja Suomi antaa.

Toivottavasti Ruotsi lemppaa sossut helvettiin muutaman viikon kuluttua ja alkaa NEW DEAL.

HÄPEÄ SUOMI!

”ITÄ-UUDENMAAN poliisi kertoo Twitter-tilillään pysäyttävästä kohtaamisesta vanhuksen kanssa Vantaalla. Poliisi oli lähtenyt tarkastamaan vanhuksen asuntoa tämän vuokranantajan pyynnöstä. Vuokranantaja oli ollut huolissaan 85-vuotiaasta vuokralaisesta, sillä vuokran maksut olivat viivästyneet, eikä häneen ollut saatu yhteyttä muullakaan tavalla. Paikalle päästessään poliisipartio huomasi rappuun kantautuvan ”pahan lemun”. Asunnosta partio löysi vuokralaisen makaamassa lattialla ilman vaatteita.
Poliisin julkaisemassa Twitter-päivityksessä kerrotaan, että vuokralaisen mukaan hän oli ollut lattialla parisen tuntia. Poliisi kuitenkin arvioi jäljistä päätellen vanhuksen maanneen lattialla huomattavasti pidemmän ajan. Poliisi kutsui paikalle ensihoidon, jonka jälkeen vanhus lausui pysäyttävät sanat:
– Paljonkos se maksaa? En halua olla vaivaksi.
Polisi kertoo, että vanhuksesta tehtiin huoli-ilmoitus sosiaalihuollolle.” (IS)

Jones

Tässä hyvä video Saksasta ja siitä mitä ongelmia maahanmuuttajat ovat aiheuttaneet.
https://www.youtube.com/watch?v=XNDvoa2ABNQ

Nih

Silloin kun YLE;llä oli vielä hieman realiteettia maailman asioista ja ennen kuin sensuuri iski täysillä myös YLE:n ohjelma tarjontaa.

Anonyymi

Ilmeisesti kaikki vuonna 2015 tulleet on jo työllistetty, kun työllisyysastekin on noussut. Vaikka kyseessä on tilastokikkailu ja työvoimapula jatkuu, niin kyllähän hallituksen mielestä tilanne paranee, kun jo ennestään vuotavaan veneeseen porataan lisää reikiä (siteerattu erästä Jussia).

Muori

Olipa mahtava lomaviikko Keski-Virossa. Ei yhtään kaapuämmää missään eikä muitakaan röyhkeitä kälättäjiä, joita Suomen kaupungeissa pyörii joka puolella.

dds

Ennen kuin miettii mihin kategoriaan haluaa laittaa intialaiset niin kannattaa lukea sellainen kirja kuin Vain Tytär.

Fixit!

Miksihän tästä ryntäyksestä ei puhuta mitään valtamediassa….

Soldiers of Odin

Sinulla oli se artikkeli, missä oli laskettu ihan jäätävä määrä Suomesta oleskeluluvan saaneita ulkomaalaisia hieman pidemmältä ajalta?

Jokeri

Etenkin nykyisellä jauhojengihallituksella on ihan selvä visio että elätetään Afrikan ja lähi-idän sosiaalisiirtolaiset ryöväämällä oma kansa putipuhtaaksi kaikesta rahasta ja maallisesta omaisuudesta kaikenmaailman järjettömillä veroilla ja maksuilla, mutta kun ne rahat loppuu niin mistäs stten nyhjäistään diskorahat loisiville matuille?

[…] huolimatta Suomesta on saanut viimeisen 12 kuukauden aikana oleskeluluvan yli 10 000 Afrikasta ja muslimimaista tullutta maahanmuuttajaa. Koska turvapaikanhakijoiden määrä on noin […]

[…] saanut ensimmäisen oleskeluluvan tai kansainvälistä suojelua viimeisen 12 kk aikana. Tein saman laskelman vajaa vuosi sitten ja sain haittamaahanmuutajien määräksi 10 986, mutta tuolloin en tiennyt, […]