Kokoomus on kaikkein haitallisin puolue maahanmuuton kannalta

 Aihe
on tärkeä siitäkin syystä, että kokoomus on todennäköinen pääministeripuolue. Mutta itse aiheeseen. Otsikko saattaa ihmetyttää monia, sillä vihervasemmistoa pidetään yleensä kaikkein suurimpana haitallisen maahanmuuton edistäjänä.

Asia varmasti olisikin näin ellei turvapaikanhakijoiden määrä olisi tippunut kaiken aikaa vuodesta 2015 lähtien. Viimeisen 12 kuukauden aikana Suomeen on jätetty noin 2000 ensimmäistä turvapaikkahakemusta ja puolet niistäkin on johtanut kielteisen päätökseen. Turvapaikanhakijoiden määrien väheneminen ei voi johtua nykyisestä hallituksesta, sillä se on tehnyt kaiken aikaa löysennyksiä maahanmuuttopolitiikkaan. Sen siis täytyy johtua Suomen ulkopuolisista tekijöistä. Ilmeisesti turvapaikanhakijoiden reiteillä olevat valtiot ovat laittaneet rajojaan kiinni.

Tästä huolimatta Suomesta on saanut viimeisen 12 kuukauden aikana oleskeluluvan yli 10 000 Afrikasta ja muslimimaista tullutta maahanmuuttajaa. Koska turvapaikanhakijoiden määrä on noin pieni ja työperäinen maahanmuutto on ennätyssuurta suurimman osan haittamaahanmuuttajista, on täytynyt tulla Suomeen työperusteisesti. Hallitus on helpottanut myös työperäistä maahanmuuttoa. Kokoomus haluaisi vieläkin löperömpää työperäistä maahanmuuttoa. Löperö on oikea sana siitäkin syystä, että kokoomus suhtautuu puolueista kaikkein nihkeimmin sellaisiin toimiin joilla ulkomaalaisen työtekijöiden riistoon ja alipalkkauksiin voisiin puuttua. Se alipalkkaus johtaa helposti sellaiseen ilmiöön, että maahanmuuttaja tulee Suomeen töihin ainoastaan siksi, että hän suostu työskentelemään niin halvalla.

Kokoomuslaisten mukaan avoimet rajat työperäiselle maahanmuutolle ei ole mitään ongelma jos me vain muutamme meidän työmarkkinoitamme ja sosiaaliturvajärjestelmää. Jos homma olisi kiinni vain vallitsevasta järjestelmästä, eikä tulijoiden kulttuurista tai geeneistä heidän pitäisi integroitua pitkän ajan kuluessa yhteiskuntaan yhtä hyvin kuin kantaväestö. Kuitenkaan näin ei tapahdu haittamaahanmuuttajien kohdalla. Esim. 60-luvulla töihin tulleilla turkkilaisilla pitäisi mennä Saksassa aivan yhtä hyvin kuin saksalaisilla. Kuitenkin integraatio on mennyt kaiken aikaa vain huonompaan suuntaan. Ja jos haittamaahanmuuttajien kotoutumiseen olisi jokin ratkaisu järjestelmää muuttamalla, miksei joku länsimaa olisi sitä jo keksinyt?

Kaiken lisäksi emme edes juuri tarvitse maahanmuuttoa Afrikasta ja muslimimaista. Sillä nämä työllistyvät usein sellaisiin töihin, jotka voitaisiin teettää ihan hyvin työttömilläkin(joita on edelleen yli 300 000). Jos ennen taksiuudistusta taksit liikkuivat suomalaisinkin voimin, miten se ei nyt olisi mahdollista? Entä pitsan paistaminen? Eikä se muka meiltä onnistuisi? Tai siivoustyö, jos palkka ja työehdot olisivat kunnossa? Jne. Kaiken lisäksi taantuma on nurkan takana, mikä tulee lisäämään työttömyyttä entisestään.

Ongelma on myös, että ihmisten kritiikki kohdistuu lähinnä humanitaariseen maahanmuuttoon ja sen takia työperäisen maahanmuuton helpottaminen onnistuu huomattavasti paremmin. Luulen tietäväni, mistä tämä johtuu. Ihmiset eivät keskimäärin juuri seuraa yhteiskunnallisia asioita, siksi he reagoivat pelkällä tunteella herkästi asioihin. On selvää, että ihmisten työaikana kahviloissa maleksiva somalilauma herättää huomattavasti enemmän negatiivisia tunteita kuin töitä tekevä haittamaahanmuuttaja. Tänä päivänä melkein jokaisella työmaalla kohtaan ainakin yhden haittamamun, vaikka saan usein kuulla olevani melkoinen rasisti ei minunkaan verenpaineeni nouse seurattuani heidän työskentelyään. Sen sijaan kun olen painanut pitkää päivää ja töistä lähtiessään vastaan tulee joukko elintasosurffareiden oloisia haittamamuja, voitte vain arvata, miten verenpaineeni kohoaa..

Kokoomuksen äänestäjät ovat tunnetusti kaikkein varakkainta väkeä, siksi heihin kohdistuu kaikkien vähiten haittamaahanmuuton ongelmat. Heidän vauraat asuinalueensa eivät gettoudu maahanmuuton seurauksena, eivätkä he työskentele aloilla joilla ulkomaalainen halpatyövoima polkee palkkoja, mutta innoissaan he ovat kyllä ottamassa vastaan palveluja halpatyövoimalta esim. ruokalähetysten muodossa.

Sen lisäksi, että kokoomuslaiset joutuvat kaikkein vähiten kohtaamaan haittamaahanmuuton ongelmat, on ärsyttävää kuunnella kokoomuslaisten meuhkaaminen nuorisojengeistä. Tietysti poliiseja tarvitaan lisää ja rangaistuksia tulee koventaa, mutta ongelmiin niillä pystyvään vaikuttamaan vain marginaalisesti kaiken a ja o olisi haittamaahanmuuton rajoittaminen. Onko lopulta vain kyse siitä, että tabu tunnustaa ääneen se tosiasia ettei tietyt maahanmuuttajaryhmät ole integroitavissa länsimaalaiseen yhteiskuntaan? Koska työttömien maahanmuuttajien hyysäys on kaukana kokoomuksen ideologiasta heidänratkaisumaahanmuuton ongelmiin on työmarkkinoiden ja sosiaaliturvan muuttaminen. Tietysti joku kommentoi tähän niin, että kyse on vain siitä, että kokoomus saa vaalirahoitusta tahoilta, jotka hyötyvät halvasta ulkomaalaisesta työvoimasta, mutta jos Ruotsin kokoomukselta onnistuu työperäisenkin maahanmuuton kiristäminen, miks se ei voisi onnistua sen veljespuolueelta Suomessa?