Viimeisen 12 kk aikana Suomeen on tullut yli 15 000 haittamaahanmuuttajaa

Haittamaahanmuuttajalla tarkoitan Afrikasta ja muslimimaista saapuneita maahanmuuttajia, koska heidän integraatioennusteensa on kaikkein heikoin.

Katsoin Migrin tilastoista, moniko noilta aluilta saapunut maahanmuuttaja oli saanut ensimmäisen oleskeluluvan tai kansainvälistä suojelua viimeisen 12 kk aikana.

Tein saman laskelman vajaa vuosi sitten ja sain haittamaahanmuutajien määräksi 10 986, mutta tuolloin en tiennyt, ettei ensimmäisen oleskeluluvan saaneet sisällä kansainvälistä suojelua saaneiden määrää.

Eli jos vähennän tarkasta(15068) haittamaahanmuuttajien määrästä 3000 kansainvälistä suojelua saanut määräksi saadaan 12068. Eli tuosta näkee, että on ollut jonkin verran kasvua.

Koska haittamaahanmuuttajat tulevat selvästi heikomman elintason maasta, niin voidaan olettaa, että valtaosa heistä myös jää Suomeen. Ehkä opiskelijoita lukuunottamaatta. Nyt kun opin katsomaan Migrin sivuilta tarkemman luvut näin sieltä myös sellaisten haittamaahanmuuttajien määrän, jotka ovat saaneet oleskeluluvan opiskelun perusteella. Heitä oli 2700. Eli haittamaahanmuuttajien määrä ilman opiskelijoitakin olisi 12 800.

Koska opin katsomaan tilastoja paremmin sain selville, että kansanvälistä suojelua oli saaneita olisi ollut 1600 ja siihen liittyviä perheenyhdistämisiä 1346, eli humanitaarisin syin olisi saanut yhteensä noin 3000 ihmistä oleskeluluvan.

Työperäisen oleskeluluvan haittamaahanmuuttajista sai 4100 oleskelulupaa. Ja voisi olettaa, että kaikki loput haittamaahanmuuttajien perheenyhdistämiset, jotka eivät liity kansainväliseen suojeluun, ovat työperäisten maahanmuuttajien perheenyhdistämisiä, joita oli 5268. Eli työperäiseen haittamaahanmuuttoon liittyvien oleskelupien määrä olisi yhteensä 9368.

Kuten luvuista näkyy suurin osa haittamaahanmuuttajista saa oleskeluluvan työn perusteella. Tähän ei varmaan voi olla vaikuttamatta, se että työperusteista maahanmuuttoa on viime vuosina helpotettu ja työnperäinen maahanmuutto on muutenkin tästä syystä lisääntynyt.

Vastaavasti näyttäisi siltä, että oleskeluluvan saaminen humanitaarisin syin olisi vaikeutunut ja siksi maahan koetetaan keplotella työn verukkeella. Tämän näkee siitä, että Suomeen oli jätetty 3818 turvapaikkahakemusta, joista myönteiseen päätökseen oli johtanut vain 1725. Edellinen hallitus helpotti monin eri tavoin humanitaarista maahanmuuttoa, joen johtuisiko suuri kielteisten päätösten määrä siitä Migrissä oltaisiin saatu silmiä auki?

Laskin huvikseni suurimpia haittamaahanmuuttaja ryhmiä eri kategorioissa:

Suuriman ryhmät turvapaikansaajissa olivat:

Afganistan: yli 400, Irak: reilu, 300 Somalia: reilu 200.

Työperäiset haittamaahanmuuttajat:

Uzbekistan: 745, Kosovo: 965, Turkki: 471 ,Kirgiisia: 249, Albania: 247.

Opiskelun perässä muuttaneet haittamaahanmuuttajat:

Bangladesh: 620, Kenia: 457, Pakistan: 334, Nigeria 261.

Haittamaahanmuuttajien perheenyhdistäminen:

Irak: 679, Kosovo: 778, Somalia: 538, Pakistan: 538, Bangladesh: 532.

Kuten huomataan yhdessäkään kategoriassa ei ole yhtään ryhmää joka erottuisi selvästi muista. Eli nopeasti tilastoja vilkaisemalla ei haittamaahanmuuttajien määrä näytä niin suurelta, mutta kun ottaa laskimen käteen ja alkaa naputtelemaan päästään noihin kokonaislukuihin.

Eikä oikeastaan noista eri kategorioistakaan mitkään erotu, ellei lasketa työperäisiä ja siihen liittyviä perheenyhdistämisiä yhteen. Yleensä kun puhutaan haittamaahanmuutosta, kerrotaan vain turvapaikanhakijoiden määrä ja myönteisen päätöksen sen saaneet ja heti perään todetaan, että ihan turhaan persut vouhottavat koko ajan maahanmuutosta. Todellisuudessa tuo 3000 kansainvälistä suojelua saaneista ole viidesosaakaan koko haittamaahanmuutosta. Ja onko siinä edes, tai missään muussakaan Migrin tilastossa mukana kiintiöpakolaisia?

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.