Suomi saavuttaa miljoonan maahantulijan määrän kymmenessä vuodessa

Ulkomaalaisten osuus Suomen väestöstä on helppo ennustaa. Siihen tarvitaan vain tähän asti kertynyttä tilastoa ja lopun ennustamiseen ei tarvitse olla meedio.

Suomessa miljoonan ulkomaalaistaustaisen henkilön määrä menee rikki reilussa 10 vuodessa. Piirtelin yllä olevaan kaavion tilastojen perusteella ennusteen, joka kuvaa ulkomaalaistaustaisen väestön kasvua pohjautuen aikaisempaan tilastoon.

Vuonna 1990 vieraskielisiä asui Suomessa vajaa 25 000 henkilöä. 100 000 raja rikkoontui 2001, jonka jälkeen käyrä on ollut selkeästi nousujohteinen. Miljoonan maahantulijan raja rikkoontuu 2034 tai -35. Tällöin ulkomaalaisten osuus väestöstä on noin 1/6.

Tuolloin Suomi on jakaantunut suomalaiseksi Suomeksi ja ulkomaalaiseksi Suomeksi. On erittäin uskottavaa, että ulkomaalaiset, kuten eivät tähänkään asti, levittäydy maakuntiin, vaan pysyttelevät pääkaupunkiseudun ympäristössä sekä muiden suurien kaupunkien alueilla.

Suomalaiset taas muuttavat näistä maahanmuuttajakeskuksista pois ja segregaatio eli eriytyminen tapahtuu ihan samalla tavalla kuin Ruotsissa ja Keski-Euroopassa on tapahtunut.

Ainoa Suomen ero verrattuna muihin Euroopan maihin on se, että kehitys on hieman hitaampaa ja se tulee muutaman vuoden viiveellä verrattuna Eurooppaan. Suomi on kuitenkin hyvin ottanut kiriä ja tulee varmasti saavuttamaan samat asiat kuin mitä Euroopassa on tapahtunut.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments