Pt-medialla synttärit – tunkkaista rasismia jo 9 vuotta

Pärähti taas kuin huomaamatta vuosi, ja yhdeksäs vuosi tuli täyteen Pt-median toimittamista. Eli kymmenes alkaa.

Yhdeksän vuotta, tunkkaista rasismia, vihaa ja muuta ala-arvoista saastaa. Se on jo melko saavutus. Varsinkin kun ottaa huomioon sen, että tänä aikana on paukutettu tauottomasti juttuja. Joskus joitakin yksittäisiä päiviä on jäänyt väliin, mutta muuten ei ole ollut yhtään mitään ”huilaustaukoja”.

Yhden kerran olen meinannut lopettaa, mutta se meni ohi, sillä minut ylipuhuttiin jatkamaan. Toisaalta, tänä päivänä maailma tarvitsee jos mahdollista, niin entistä enemmän rasistisia julkaisuja.

Yhdeksän vuoden aikana olen kirjoittanut reilu 10 000 artikkelia, johon ei pysty kovin moni. Vaikka artikkelit kiertävät samaa aihetta, niin aina löytyy jotain uutta tulokulmaa monikulttuurisuuteen. Aikaan on mahtunut muutama jakso. Ensin oli se syksyn 2015 invaasion aikana, sen jälkeen lasketeltiin syöksymäkeä sauvat kainalossa kyykkyasennossa, Viron aika ja aika koronan jälkeen.

Ensimmäinen artikkelini kertoi Kistan romanikerjäläisistä, jotka nukkuivat paikallisen ravintolan nurkassa. Syntyi rasismikohu, koska rasistinen tarjoilija kehtasi poistaa haisevan kerjäläislauman ravintolasta. Tästä seurasi valtava kohu ja tapahtumaa puitiin päiväkausia. Lopulta ravintola Max antoi periksi, myönsi, että tarjoilija oli rasisti ja hän sai potkut. Ravintola maksoi kerjäläislauman joka jäsenelle 20 000 kruunua (noin 2 000 euroa) kipurahoja. Ravintola toisin sanoen osti itsensä pois kohusta.

Tuo oli siis vuonna 2014 ja noihin aikoihin monikulttuurisuushulluus oli Ruotsissa syvimmillään. Noihin aikoihin mahtuu paljon klassikkojuttuja. Loppuun yksi juttu vuodelta 2014, joka on ilmiönä on oma suosikkini.

Pt-media jatkaa siis touhua. Ainakin 10 vuotta tulee täyteen, pitää sitten katsoa, että mitä tapahtuu.

_ _ _

”Eräs pieni uutinen Norrköpingin lehdessä aiheutti suurta hilpeyttä ympäri Pohjolaa. Muuan norrköpinkiläinen kunnanvaltuutettu ja tulevien vaalien eduskuntaehdokas Miljööpuolueesta, Patricio Ruiz Vergara oli kyläilemässä paikallisen Somaliyhdistyksen luona. Erinäisiin ongelmiin puututtiin ja maailmaa parannettiin. Esiin nousi mm seuraava ehdotus:

– Somalialainen lääkäri ei välttämättä aina voi esittää käypää paperia opinnoistaan. Näin ollen olemme sitä mieltä, että tällaisissa tapauksissa voisi henkilö ikäänkuin koetyöskennellä vuoden ja sen jälkeen suorittaa tutkinnon, sen sijaan että nythän hän joutuu lukemaan seitsemän vuotta ruotsalaista lääkärintutkintoa.

Paikalla ollut toinen Miljööpuolueen kunnanvaltuutettu ja puolueen nuoriso- osaston puuhamies Abdulkadir Ahmed Muhamed taas kertoi, että somalilapset valehtelevat monesti, että heidän vanhempansa muka lyövät heitä.

– Lapsi on tosiasiassa surullinen ja kertoo siksi, että häntä on lyöty.

Syventääkseen somalien ja ruotsalaisten viranomaisten yhteistyöstä Abdulkadir ehdottaa:

– Älkää lähetelkö virkakirjeitä, ne joutuvat roskiin. Somaliassa informoidaan suullisesti.”

_ _ _

Tue toimintaa

Tue Pt-median toimintaa. Voit käyttää helppoa Paypalia. Klikkaa alla olevaa linkkiä:

PAYPAL

Myös pankkisiirto onnistuu seuraavin tiedoin:

IBAN: LT 17 3250 0770 1394 6133
BIC/ Swift: REVOLT21
Saajaksi Pt ja viesti
kenttään lukupaketti + oma viesti. Jos pankki kysyy osoitetta, niin: Box 143, 11475 Stockholm.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments