Millaista on monikulttuurisessa koulussa?

Suomalaiset mediat julkaisivat sunnuntain aikana uutisartikkelin, jonka mukaan koululaisten kiusaaminen on yleisempää kuin koskaan.

Kiusaaminen oli kyselyn mukaan hieman laskussa, mutta on taas lähtenyt nousuun.

Artikkelista tuli mieleen muutaman vuoden takainen juttu Pt-mediassa, jossa eräs suomalaistaustainen nainen kertoi kokemuksiaan tukholmalaisessa monikulttuurisessa yläkoulussa opettajana. Opettajan kokemuksia ei tietenkään suoraan voi verrata suomalaisiin kouluihin, koska esimerkiksi maaseudulla ei ole tulijoita.

⊗ ⊗ ⊗ ⊗       ⊗ ⊗ ⊗ ⊗

Muuan entinen opettaja kertoo Pt-medialle, että on aivan tavallista, että kun koulun tai luokan oppilaista 7-10 % alkaa olemaan kolmansista maista tulleita tulijoita, niin pojat alkavat terrorisoimaan ruotsalaisia nuoria, etenkin tyttöjä. Terrorin aste nousee sitä mukaa kun prosenttiosuus kasvaa.

– Jutun kuvio on arkipäivää kaikissa kouluissa. Tämä sama ilmiö tapahtuu joka ainoassa koulussa. Kaikki kolmansista maista tulleet nuoret eivät tietenkään osallistu terroriin, mutta ne, jotka osallistuvat, ne jollakin maagisella otteella alistavat koko luokan alamaisikseen. Näille nuorukaisille ruotsalaiset tytöt ovat vain ja ainoastaan huoria. Pojilla ei ole minkäänlaista toisen ihmisen kunnioitusta ruotsalaisia tyttöjä kohtaan. Pojat voivat esimerkiksi ryhmätyöskentelyssä hetken näytellä ”normaalia”, mutta lopulta se aina johtaa itkuun. Islamilaisesta kulttuurista tuleville pojille opetetaan niin jo kotona. Heidän isänsä, isoveljensä ja setänsä pitävät ruotsalaisia naisia huorina, joten miten nuoremmat pojat voisivat suhtautua asiaan toisin. Kaikki ruotsalaiset vauvasta mummoon ovat huoria, jos heillä ei ole huivia.

– Näiden muslimipoikien siskot ovat hunnutettuja nilkoista päälakeen jo ala-asteen ensimmäiseltä luokalta. Kotona opetetaan, että hunnutetut tytöt pitää jättää rauhaan. Hunnutetut tytöt ottavat osaa tähän terroriin hieman jälkikäteen, mutta ovat samalla tavalla osallisia siihen mitä suuremmaksi koulun tai luokan islamilaisista maista tulevien oppilaiden määrä kasvaa.

Opettajan mukaan tilanne kouluissa on vaikea, eikä kehitystä voi enää muuttaa kun se on lähtenyt käyntiin.

– Ensinnäkin lapsien vanhemmat eivät useimmiten ymmärrä ruotsin kieltä, toisaalta vaikka kielitaitoa olisi jonkin verran, niin kulttuuriymmärrys on vielä vajavaisempaa. Yritäppä siinä tilanteessa sanoa vanhemmille asiasta. Isä ottaa vastarinta-asenteen kun tuollainen huiviton nuori ruotsalainen opettajanainen yrittää saada tolkkua asioihin. Tilanteet päättyvät aina kaaokseen. En muista yhtään tapausta, jossa tulijan isä olisi edes jollain tavalla ollut vastaanottavainen sen suhteen, että heidän poikansa on kiusannut, tai jopa lain hengessä seksuaalisesti ahdistellut ruotsalaista tyttöä. Lopulta opettajat antavat periksi, eikä heitä kiinnosta asia. He ymmärtävät, että ei asioihin voi vaikuttaa, joten ihan turha olla sen takia pahalla mielellä aamusta iltaan.

Kyseinen opettaja toimi opettajan eräässä koulussa, jossa maahantulijanuorten osuus oli aika tavallinen, 20-40 %.

– Kukaan ei uskaltanut sanoa tulijanuorukaisille mitään, vielä vähempi viedä asioita eteenpäin. Koko touhu oli täyttä kaaosta, siksi tulijoita sanotaan ”kaaosblatteiksi”, kaaos_ählyiksi. Koko opetustoimi oli kuin olisi paimentanut laitumella olevaa villiä sonnilaumaa. Opettajat yrittivät pitää sonnilaumaa aisoissa olemalla hissukseen ja hiippailemalla näkymättömästi. Mikä tahansa risahdus sai tuon sonnilauman pillastumaan ja sen jälkeen loppupäivä kerättiinkin laumaa kasaan ja yritettiin saada se rauhalliseksi.

– Tällaisessa tilanteessa jokainen voi ymmärtää, että ne, jotka haluaisivat oppia jotain, jäävät koko opetustoimen ulkopuolelle.

– Kadotin täysin uskoni touhuun ja lopulta hakeuduin sairaslomalle sairasloman perään. En yksinkertaisesti enää viitsinyt mennä koko koululle, minulle oli aivan sama miten siellä toimittiin jatkossa. Koulusta tuli vastenmielinen paikka ja ahdistuin vain entistä enemmän ajatuksesta, että sinne pitäisi palata sen mölyävän apinalauman keskelle.

– Lopulta irtisanouduin ja hakeuduin aivan toiselle alalle. Sinä aikana kun ehdin olla töissä, viitisen vuotta, niin vaihtuvuus oli hirvittävää. Joillakin pinna kesti vain muutamia viikkoja. Varsinkin erilaiset sijaiset märisivät lähes joka päivä ja useimmat heistä hakeutuivatkin sairaslomalle. Ja sitä kautta uuteen ammattiin.

Subscribe
Notify of
guest
43 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

Mulle on auki tää logiikka..et jos ei anna pilluuu ählylle, niin on ”huora”..jos antaa..ei ole?

Ählyt on vajaaälystä porukkaa

On sitä sit kumminkin lopulta, kun ähly kyllästyy niin sit se pahoinpitelee ja kenties tappaa.

Huru-ukko

Minulle ie ole, jatuskin avautuukaan tämä suvakkien juttu: Kun se janipetterisvan raiskaa, niin tuodaan näitä raiskaajia sen vuoksi lisää muualta. Eli mikä logiikka tuossa on? En vaan tajuu.

Acc

Yritän mennä nyt musujen ajatuskuplaan. Ruotsalainen tyttö on aina huora. Jos ei anna, niin on edelleen huora, mutta antamattomuudellaan loukkaa huorittelijaa. Todella törkeää ja siitähän huippuosaaja ottaa kilarit.

Minä

Kun ei mitään tehdä asialle, se vain pahenee. Koulu opettaa kaaosblateille, että ei sinulle kukaan mitään voi, sen kuin teet tytöilläkin mitä tykkäät, ihan isäpapan opetusten hengessä.

Näkymättömät opettajat

Tuossa jutussa mainituista opettajien hissukseen hiippailusta ja näkymättömänä olemisesta tuli mieleen kiusatun valkoihoisen oppilaan kuvaama video pääkaupunkiseudulla monikulttuurikoulussa. Videolla ei näy mitään kiusaamistilanteeseen puuttuvia aikuisia eikä välituntivalvojiakaan. Aikuisten jämäkkä asenne loistaa poissaolollaan. Videolla taisi vilahtaa aikuinen, mutta ilmeisesti yritti olla mahdollisimman näkymättömänä hissukseen.

Valtsu

Kaikenlainen koskemattomuus on viety niin pitkälle, että ei auta kuin katsella. Muuten tulee kenkä.

Anonymous

Onko ruotsalainen poika homo ,pelkuri, munaton paska ????????????????? .

imaami

Tuskin, ainakaan vielä tuossa iässä, mutta yksin se on. Jos asettuu vastarintaan niin sinut jätetään yksin lauman keskelle ja vapaa-ajalla tulevat sitten perheesi kimppuun ja se kyllä tehdään selväksi jo ennen kuin alat panemaan vastaan.
Jos kotipihalla on parisen kymmentä viranomaisten suojeluksessa olevaa gangstaa ja tiedät jo etukäteen olevasi sekä syyllinen että rasisti niin ei siinä auta. Heräämistä ei tulla ruotsissa näkemään. Ruotsalaisista tulee orjia omassa maassaan.

valoja päälle lukijat

24 yläpeukuttajan mielestä 8-vuotiaat ruotsalaispojat ovat siis homoja, pelkureita, munattomia paskoja? Olisipa kiva nähdä miten te ruudun ääressä kyhjöttäjät olisitte itse toimineet tuossa iässä pillastuneita kaaosblatteja vastaan, kun aikuiset opettajatkaan eivät kestä kuin viikkoja.

JuhoL

Juurikin näin. Samaten itseä huvittaa se, miten puolalaiset patriootit uhoaa, että Puolassa sellainen meno ei vetelisi, mitä ollaan nähty Länsi-Euroopan lähiöissä. Mutta olen 100% varma, että Puolan kovanaamat olisivat yhtä lailla löysät puntissa, jos kymmenet tuhannet ählyt tulisivat kylään ja alkaisiva elämään omaa ählynelämäänsä.
Se on vaan nin vitun helppoa huudella aidan takaa.

Anonyymi

Tässä on vaan sellainen pieni juttu, että puolalaiset eivät ota vastaan muslimimaahanmuuttajia. Heillä on hyvässä muistissa se, mitä tapahtuu, kun ulkopuolelta tullaan, alistetaan ja määräillään joka asiassa ja mahdollisesti ajatusrikollisena passitetaan vankilaan kuten meillä jo Suomessa. Viisaita nuo puolalaiset ja unkarilaiset kun neukkuvallasta päästyään haluavat säilyttää oman maansa hyvänä ja turvallisena elää.

Ruotsi tuhoaa omat lapsensa

Olen jo pitkään ihmetellyt miten Ruotsissa kukaan ihminen uskaltaa laittaa lapsensa kouluun tai olla edes opettajana. Eivätkö he ymmärrä, että tuhoavat lapsensa kehityksen täysin? Jos joka päivä joutuisi töihin mennessään miettimään, tuleeko puukosta, ahdistellaanko, raiskataanko, niin miten pieni lapsi tällaisesta selviytyisi kouluun mennessään. Seuraukset monikulttuurisuudesta koko kansakunnalle tulevat olemaan äärettömän kauheat.
Ruotsissa taitaa olla koulupakko, Suomessa on onneksi vain oppivelvollisuus. Jos olisin Ruotsissa perheellinen, häipyisin maasta jonnekin turvalliseen paikkaan. Suomessa on onneksi vielä se mahdollisuus opettaa lasta kotona, jos monikulttuurisuus äityy liian pahaksi. Ja vielä toistaiseksi on kouluja, joissa monikulttuurisuus on pieni murto-osa Ruotsin monikulttuurisuudesta.

Isipappa pohjoisesta

Tahdon sitä vain muistuttaa, että tämä mamu-ongelma vaivaa lähinnä muutaman suuren eteläisen kasvukeskuksen kouluja. Niin Ruotsissa kuin muuallakin mamut tuppaavat keskittymään muutamien suurten kaupunkien ghettoihin. Ja yleensä etelään. Suomessakin yli 90% mamuista muuttaa pohjoisten pikkukaupunkien vastaanottokeskuksista Hesan liepeille heti kuin suinkin mahdollista. Pohjoisissa pienissä kaupungeissa tätä kouluongelmaa ei ole ainakaan vielä. Jos pienessä kirkonkylässä olisikin pari mamua, niin he eivät uskalla ruveta pullikoimaan. Muutenkin tällaiset pikkukaupunkiin jäävät mamut ovat sitä porukkaa, joka yrittää integroitua. He eivät hakemalla hakeudu ghettoihin kuten heimoveljensä. Luokassa tai koulussa on oltava yleensä useampi mamu toistaan lietsomassa, ennenkuin ongelmia alkaa tulla.

Raja vuotaa edelleenkin

Tottakai Ruotsissa matut haluavat mennä suuriin kaupunkeihin, mutta kun raja on auki edelleenkin ja porukkaa lappaa sisälle isoja määriä, Ruotsissa ei kauheasti riitä enää kämppiä ja muuta tilaa etelän kaupunkikeskuksissa. Eli matut joudutaan sijoittamaan enenevässä määrin myös takahikiöille. Toki saa olla iloinen, jos omalla syrjäkylällä ei matuja vielä paljon ole. Niin kuin pt-mediakin on kertonut, muka kiristynyt Ruotsin rajapolitiikka oli vain vaalipuhetta ja silmänlumetta. Valppaana saa pysyä auki olevan rajan takia myös syrjäkylillä Ruotsissa, sillä milloinkaan ei voi etukäteen tietää, milloin on oman kylän matutusvuoro. Ja jo suhteellisen pienikin määrä matuja aiheuttaa ongelmia pienemmilläkin paikkakunnilla: raiskaukset, pahoinpitelyt ym perseilyt lisääntyvät kuten olemme Suomessakin huomanneet.

Anonyymi

On se hienoa, kun tuppaavat sinne Hesan seudulle eli kaikkein kalleimpaan paikkaan asua Suomessa! Tätä ei pitäisi sallia kuin vasta sitten, kun elättävät itsensä ja perheensä. Muulloin pitäisi kelvata se paikka, joka osoitetaan valtion toimesta.

Anonymous

helsinkiin vaan homojen ja julkkisten sekaan

Hemmo

Suomessa voi opiskella suomenruotsiksi. Kieli on lähempä ruotsia kuin viro suomea. Lapsi oppii sen nopeasti, mutta mikä tilanne on Suomen kouluissa.

Eloveena

No, tässä on suvakkitermeillä kirjoitettu kuvaus Kontulan koulusta (kaiketi Itä-Helsingissä), jossa suomeksi sanottuna on matu-ongelma, saman luokan oppilaille opetetaan useaa eri äidinkieltä ja myös useaa eri uskontoa (!), suvakkimaiseen tapaan (tai poliittiskorrektisista syistä) ongelmana nähdään pelkästään varojen ja resurssien puute (rahalla ilmeisesti korjautuisi niin väkivalta kuin palautuisi opettajan auktoriteetti ja saapuisi luokkaan työrauha kuin taikaiskusta):
https://elinatuomiblog.wordpress.com/2018/04/11/suomalainen-peruskoulu-ei-ole-enaa-tasa-arvoinen-ja-kukaan-ei-halua-kuulla-sita/

Anonymous

täh?

Anonymous

näillä matuilla on kumma tapa(ruotsissa tai suomessa)osoittaa kiitollisuuttaan siitä että saavat ilmaiseksi asunnon,terv.hoidon,lääkkeet,rahaa ja kaikkia muita etuja kantiksiin nähden,suomalainen sanoisi vähintäänkin kiitos,no entäs matujen tapa osoittaa sama,raiskaus,pahoinpitelyt,koulurauhan rikkominen,ylimielisyys,ym.

älkää-muuta-kuvitelko

Mutta kun muslimeilla on se käsitys,että allahi antaa kaiken tämän hyvän heille.Siitä ei ole pienintäkään syytä saamastaan hyvästä olla kiitollinen vääräuskoiselle kuhvarille.
Moskeijoissa näiden opettajat näin opettavat,niin totta helkutissa aivopesty musu uskoo näin olevan.

Anonymous

olet varmaan oikeassa, tämä ”allahi” on tietysti kelassa töissä,kun on niin antelias.

Allahu Acbar

Muslimeille me olemme vääräuskoisia jotka on joko tapettava, orjuutettava tai käännytettävä muslimeiksi. He katsovat että vääräuskoisten rahat ja omaisuus onkin heidän koska allah niin sanoo.

Moonman

Kulttuuriymmärrys saattaa olla vajavaista molemminpuolin, mutta siinä missä pottunokka kouluttautuu neuroottisesti olemaan tekemättä mitään vahingossakaan loukkaavaa, kaaosblattea ei voisi vähempää kiinnostaa ruotsalaisten tavat. Voisi olettaa etteivät nämä ymmärrä mitä kulttuuri tarkoittaa, vaan kulttuuri on sama kuin uskonto. Jos et ole mukana niin sinua saa pahoinpidellä, raiskata ja tappaa. Amerikkalainen Colin Flaherty on muotoillut asian aika hyvin youtube-videoissaan, että vanhemmat jotka laittavat lapsensa mustien kansoittamaan kouluun syyllistyvät lapsensa pahoinpitelyyn. Samoinhan se on ruotsissa ja Suomessakin

Eloveena

Juu, näin on, ja esim. Kontulan koulun opettaja kertoo täysin suvakkiyhteisön omalla poliittisesti korrektilla kielellä, että sen (ja muiden samanlaisten koulujen) opettajat eivät itse laittaisi lapsiaan tälläisiin kouluihin, joissa siis on lähinnä vain sosioekonomisesti haasteelliselta alueelta kotoisin olevia oppilaita ja usein tunnusmerkkinä myös keskimääräistä korkeampi rodullistettujen oppilaiden määrä ja lähinnä kuitenkin uuden haastavan opetussuunnitelman johdosta aiheutunut suuri resurssipula.
Vain sivulauseesta käy ilmi, että resurssipula ei pelkästään ilmene toimimattomina digitaalisina opetusvälineinä vaan resursseja syö myös se, että jopa yhtä luokkaa kohti tarvitaan useampia äidinkielen- ja uskonnonopettaja (eri äidinkieltä ja eri uskontoja varten) ja ehdottomasti tarvittaisiin useampi koulunkäyntiavustaja (jolle myös nykyään on keksitty hienompi nimitys).
Elina Tuomen blogista ja kommenteista käy ilmi se hassu asia, että enää ei ilmeisesti ole olemassa apukoulua, vaan ainut tapa eriyttää joku oppilas eri kouluun, on laittaa hänet ns. sairaalakouluun (!). Nyt Suomen kouluissa vallitsee ”integraation ja inkluusion” periaate: kaikki yritetään mahduttaa loppupeleissä samaan luokkaan (https://peda.net/id/LFQdtT), mikä on mielestäni kauhea karhunpalvelus kaikille normaalioppilaille.
Ruotsin kouluissa on pitkään ollut huomattavasti Suomea kehnompi tilanne, mutta ilmeisesti koulujärjestelmämme ja opetussuunnitelmia on huomaamatta veivattu siihen suuntaan, että jokaisen vanhemman kannattaa ainakin paikasta toiseen muuttaessaan tarkistaa myös lastensa koulun tilanne.

Pessimisti

Miksi homohurrit ei suojele lapsiaan? Uskomatonta. Apinakoulut ja normikoulut erikseen.

luokassa ollaan hiljaa

Apukoulu on maahanmuuttajan oikea osoite.

Opettaja

Apukoulut takaisin.

kanander

Ei tässä kaikkeen ennätä puuttua, kun nyt jahdataan nettinatseja.Ja me too -hommassa pitäisi jostain löytää toinen oikea seksuaalirikollinen tuomittavaksi. (Hallituksen virallinen kanta)
Kansakunta, joka ei kykene puolustamaan kansalaisiaan, sortuu ja katoaa historiaan.
Täällä ei oikein uskalla ehdotta toimenpiteitä, kun on jo muutenkin Säpon ja Supon tarkkailtavana. Niin epäilen.

Pitää suvaita, sanoi ruotsalainen nainen

Tuli tuosta ruotsalaisten naisten ja tyttöjen huorittelusta mieleen sellaista että kun Ahmed kävelee Tukholman kaduilla, vastaantulevat ei-hunnutetut ruotsalaisnaiset iskevät hänelle hymyillen silmää ja luovat pitkiä himokkaita katseita. Yökerhoissa ja muissa tanssipaikoissa ruotsalaiset naiset pyrkivät iskemään Ahmdeista itselleen sänkyseuraa. Valtamediassa ruotsalaiset naiset ylistävät Ahmedia ja halveksivat valkoisia ruotsalaisia maanmiehiään.
Koulun nuoret ei-hunnutetut ruotsalaistytöt osallistuvat ”refugees welcome” mielenosoituksiin vaikka kuinka on koulussa uhattu äitien raiskaamisella ja puukolla ja yläasteiässä seurustelevat paljon mieluummin nuorten Ahmedien kanssa kuin nuorten ruotsalaispoikien.
Mieleen herää kysymys: Onko Ahmed tässä ainut syyllinen kun hän suhtautuu ruotsalaisiin naisiin ja tyttöihin niin kuin hän nyt suhtautuu? Miksi Ahmed ei suhtautuisi ruotsalaisiin naisiin kuin helppoihin reikiin joihin vain tyhjentää kassinsa?
Onko ruotsalaisilla naisilla mitään kunniaa mitä puolustaa? Jos Ahmed ei näe sellaista, niin miksi vaatia Ahmedilta jotain sellaista mitä ei edes ole?

Anonymous

Koska asioille ”ei voi mitään”, niin ihan sama.

Virkatut Vitut

Näin käy kun erilaiset kulttuurit/todellisuudet törmäävät keskenään. Kun yksilö kasvaa määrätyssä kulttuuriympäristössä niin kaikki opittu on syvällä yksilön identiteetissä ja yksilön on vaikea oppia/ymmärtää toisenlaisen kulttuurin käyttäytymiskaavoja. Jos vallan kahvassa huseeraaville olisi kaikille tehty laajamittaiset palikkatestit aikoinaan niin Suomessa ja Ruotsissa loistaisi monikulttuurinen rikkaus poissaolollaan.

pöh

Asioille ei edes yritetä tehdä mitään, koska siinä samalla olisi pakko ”leimata” ählyjä. (muslimeita) ja sehän ei tietysti käy, mielummin uhrataan omat tytöt naiset ja lapset.
Hulluus viedään tarpeeksi pitkälle niin siitä tulee normaalia, ja normaalista hulluutta.
Niin on suvakkipiireissä käynyt.
Mikään laji joka menettää itsesuojeluvaistonsa ja lopettaa jälkeläistensä suojelun ei selviydy.

Pannlugg

Eilen voivoteltiin TV4- uutisissa kl. 22.00 afgaanikoulupoikien puolesta: ”Koskaan ennen ei ole Ruotsissa ollut tällaista tilannetta että koulunuoriso olisi koditonta!” NO MIKSI OTITTE TÄNNE ISON LÖSSIN AIKUISIA, KOULUTTAMATTOMIA MIEHIÄ JOILLA EI OLE VARAA EIKÄ KYKYÄ JÄRJESTÄÄ OMAA ASUMISTAAN VAAN OLETTAVAT VERONMAKSAJIEN KUSTANTAVAN KAIKEN HAUTAAN SAAKKA?
Myös afgaanikoulupoikaa haastateltiin. Hän näytti noin 40- vuotiaalta polkkaotsatukasta huolimatta (uusin kikka).

Särmääjä

Järkevien vanhempien pitäisi yksistään tai yhdessä jättää yksinkertasesti keharikoulut muslimeille ja viedä lapsensa turvaan valkosille seuduille kun yhteiskunta ei heitä ikinä tule auttamaan ja vieraiden määrä vaan lisääntyy. Kovapäisimmät äärisuvakit lapsiparkoineen jääköön pitämään piirileikkiä sinne vastaavien opettajien kanssa. Kyllä nekin sieltä ennen pitkää kivitetään ulos jos eivät kaapuihin kietoudu ja islamin pillin mukaan tanssi.

Tehdäänkehitysmaayhdessä

Näin ruåtsissa vierailleena , kysyisin, että missä niitä valkoisia seutuja on? Enkä tarkoita lunta tuntureilla.

Pahaveli

Kuka sitä nyt koulua tarvitsee kun aikoo isona gangsteriksi.

Pena

Ai millaista on monikulttuurisessa koulussa ?..Voinkin vastata siihen että varmaankin ihan perseestä.

Pena

Tässä näyte pariisilaisesta monikulttuurisesta koulusta. Vaaralliseksi on mennyt.
https://www.kansalainen.fi/pariisissa-poika-uhkasi-aseella-opettajaa-koska-ei-halunnut-myohastymismerkintaa/

Se on kaikesta muusta pahanteosta pois - siis noin lähtökohtaisesti

Onneksi sikailevat koulussa

Aappa

Eikös opetustoimi kannata monikulttuuria, joten onnea matkaan!

Mason

https://sputniknews.com/europe/201605041039059467-sweden-freemasons-secret-socieity/
Ihmeellistä todella ihmeellistä kun maa on vituillaan!!