Holmströmin pakina: Poliisivaltio vai terrorismin torjuntaa?

Tavallisesti vasemmalle vinoutunut media uutisoi Lähi-Idän levottomuuksista tyyliin ”Kaikki alkoi siitä, kun Israel vastasi tuleen”.

Muistui mieleen pieni mutta paljonpuhuva juttu 80-luvulta, jolloin työskentelin eri paikoissa Israelissa.

Päivänä eräänä istuin terassin baaritiskillä Jerusalemissa. Vieressäni roikkui tummanpuhuva hahmo kolmessakympissään. Olin juuri kohottamassa kaljatuoppia huulilleni kun sisäänkäynnin kohdalle jarrutti avomallinen maastoauto renkaat ulvoen. Kolme sotilaspoliisia hyppäsi autosta, perässä asteli reilusti ylipainoinen kapteeni pikkusikari suunpielessään (mies oli varmasti nähnyt monta Hollywood-leffaa). Kapteeni loi tarkastavan katseen ympärilleen ja osoitti sormellaan tyyppiä vierelläni, sotilaat nappasivat miehestä kiinni ja kantoivat hänet autoon. Lisää ulvovia renkaita ja niin auto ja palestiinalainen olivat poissa. – Aha, totesin itsekseni ja sain tuopin suulleni.

Tulkitset tapahtuman miten haluat.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments