Holmströmin pakina: Ei mikään hyvän mielen kertomus

Kuulin jutun merikapteenilta, joka aikoinaan oli seilannut kymmenet vuodet kauppalaivoilla valtameriliikenteessä. Eräänä kertana he suuntasivat johonkin erikoisen kurjaan muslimimaahan.

Rutiköyhässä paikassa länsimaiset alukset houkuttelivat kaikenlaisia kaupustelijoita ja kerjäläisiä luokseen. Siinä sitten suomalainen merimies nojaili laivan reelingillä ja rupesi juttelemaan yhden satamalaiturilla parveilevien kerjäläisten kanssa. Lopulta he sopivat, että merimies maksaisi arabille viisi dollaria jos tämä vetäisi käteensä siinä laiturilla seistessään. Pikkuraha suomalaiselle merimiehelle, mutta sievoinen summa kerjäläiselle.

Sovittu. Arabimies häpäisi itsensä kaikkien nähden, ja tehtävän suoritettuaan hän sulki sepaluksensa ja katsoi ylös reelingille saadakseen palkintonsa. Merimies kilisteli kolikoita kourassaan ja viskaisi ne sitten satama-altaaseen. Hahahaa!

Vaikka kuinka syvästi inhoaa tiettyjä uskontoja ja kulttuureja, ei kannata sentään vajota samalle tasolle kuin nuo kansanryhmät.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
12 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Outlawman-09

No jou. Täsä vanhahko vitsi. Satama, erittäin lihava merikapteeni oli tilannut maksullisen työmaan laiva. Akka retkotti soffa ja capitano rojahti ylle ja kysyi, onk sinul aiemmin olt näin palj kansilastia, johon maksun saaja totesi, on kyllä, mutta ei koskaan näin vähän tavaraa ruumassa.

Dickie

aivan, eräs nesteen suurtankkerikin oli proviantiltaan käyny vähiin Afrikan ympäri öljyä noutaessaan -70 luvulla. Yrittivät tilata Nigeriasta jotain.. No just tollasta touhuu, homoiks meni. se mitä vähän laivaan saatiin, oli kuraa.

Ankkurit ylös ja nopeesti pois paikalta kauas rannikolta, eivätkä vastaisuudessa enää erehtyneet lähellekkäään Afrikan rannikkoa

Ainoa toimiva muonitus oli..yllätys yllätys..reitin varrella… valkoisten silloin hoitama Etelä-Afrikka, yleensä Kap Kaupunki

Dickie

Shaahin Iranista myös kait sai toimivasti tuotteita, siis ruokaa, laivaan

Dickie

tai polttoainetta

I.O. Ulappa

Mitä sinä yrität toimittaa?

Outlawman-09

Aika lailla tönkkö tarina,,,,,,,,

Jackson Stonewall

..hih =)

Boltteri

En edes epäile. Muslimin kyrpä nousee missä tilanteessa tahansa.

Tare

Meinasin kirjottaa vaikka mitä mutta onneksi delet toimii.Olen mukavassa hutikassa.

Outlawman-09

Se eka on lukijan rapido järjenjuoksu testi. turgguse osa buhe. somaLI.

Outlawman-09

Ja ne, joilla jakeluun meno tuottaa vaiggeus, mahtaab olla aiga loigga tois buol jogge, no kumb,kumb buol onb somaLI. kumb buol sid turrguse baremb.ong eri buol -samal buol vaib buol ja jou. se ong turu. jou gräbbi päälll, jou jou turu.

zeixzei

vanhat faitterit golanin kukkuloilla heitti 10 dollaria aidan taakse niin paimenpojat vetivät lammasta kimpassa takaapäin ja jtkät nauroi, nyt samat jantterit astuu pohjoismaisa blondeja naisia