Holmströmin pakina: Kaikki ovat samanarvoisia ja yhdenvertaisia

Parina kesänä meitä ilahdutti tynnyrimäisen ylipainoinen, mustanpuhuva mies, joka istui kaiket päivät kaupan edessä kerjäämässä. Ulkonäöstä ja satunnaisista huudahduksista päätellen äijä oli Romanian mustalainen.

Yhtenä päivänä vaimoni kulki ohi matkalla kotiin. Emäntä oli juuri piipahtanut kahvilassa ja ostanut mukaansa pussillisen kinkkujuustosämpylöitä. Hetken mielijohteesta, hyvää hyvyyttään, hän kävi ojentamassa yhden sämpylöistä mustalaismiehelle. Kerjäävä persereikä kuitenkin viskaisi purtavat pitkin asfalttia ja kehtasi ärähtää ”Money! I want MONEY, you understand!”

Sitten toiseen ääripäähän.

Muutama vuosi takaperin vierailin Liettuan Vilnassa. Kadulla kaupungin paremmalla alueella seisoi nuori, nätti nainen soittamassa viulua. Tottumattomiin korviini musiikki kuulosti helkutin kauniilta. Pysähdyin kuuntelemaan ja lopulta kaivoin esiin pari euroa, jotka pudotin hänen viulukoteloon muitten lanttien sekaan. Neiti taukosi hetkeksi jousellaan, niiasi minulle kiitokseksi ja jatkoi sitten soittamistaan.

Tarkemmin kun ajattelee niin kaikki ihmiset eivät ehkä ole ihan samanlaisia ja -arvoisia, kuten vihervasemmistolaiset tahtovat uskoa. Välillä voi havaita ainakin pienen pieniä vivahde-eroja. – Ihmisarvo on sitten ihan eri asia.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
5 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Dickie

ja mistä tällainen kait elämää suurempi viisus juontaa juurensa? Jumalan antamana, Einsteinin teorian sanomana?

no ei helvetissä, pikipään “ihmisoikeus ” on muuurahaistakin pienempi

Qroquius KadD

Tuoltahan se juontaa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ihmisoikeuksien_yleismaailmallinen_julistus

Eli II maailmansodan kauhujen traumatisoimien vallankäyttäjien tunteenomainen parkaisu, joka olisi ollut syytä päivittää jo ajat sitten.
Sitäkin suuremmalla syyllä, etteivät muslimimaat sitä olekaan hyväksyneet, vaan tekivät oman julistuksensa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kairon_julistus_ihmisoikeuksista_islamissa

Siinä julistetaan, että ihmisoikeudet kuuluvat ainoastaan šaria-lainsäädännön alaisille.
Siis pelkästään muslimeille.
Muilla ei ole ihmisoikeuksia.

Ei tarvitse kenenkään ihmetellä, miksi muslimit perseilevät länsimaissa kuten perseilevät.
Emmehän me ole niiden silmissä ihmisiä, ennen kuin meidätkin on alistettu šarialle.

Jones

Helsingissäkin kaksi todella lihavaa romania, jotka näyttivät niin mahakkailta että pelkäsin heidän räjähtävän koska tahansa ja rasvojen lentävän, kerjäsi kadun molemmilla puolilla. Heillä oli lapussa kerjuutekstinä: “Olen koditon ja hyvin, hyvin nälkäinen”. Vatsojen koosta johtuen nälkää sopi kyllä epäillä ja huomasinkin heidän lihovan ajan kuluessa. Mutta jos tarkemmin ajattelee, niin vahvasti ylipainoiset tuntevat kokoajan nälkää, ja heidän pitää syödä kokoajan, etenkin jos elopaino alkaa olemaan norsun luokkaa.

Moonman

Pitäisi päästä eroon tästä “ihmisarvo on jakamaton”-ajattelusta, koska meidät kupataan sukupuuttoon sen avulla sellaisten ihmisten toimesta, jotka eivät ole sitä mieltä.

Kalle

Ja millä hartaudella se lause “ihmisarvo on jakamaton”, aina lausutaan. Etenkin viherkommareiden lausumana. Saavat varmaan ei nyt orgasmia, mutta dopamiinipölähdyksen kuitenkin.