Holmströmin pakina: Tittelinkipeys

Tittelinkipeys

Olipa kerran kaveri, joka työskenteli varastomiehenä keskisuuressa yrityksessä. Tavaramäärät eivät olleet kummoisia joten kaikkina vuosina hän hoiti varastoa yksin ja itsenäisesti. Kymmenen vuoden kuluttua mies kuitenkin katsoi ansainneensa palkankorotuksen.

Eräänä päivänä mies oli kerännyt rohkeutensa ja marssi johtajan huoneeseen lyömään nyrkkiä pöytään. Johtaja tosin oli hyvä ihmistuntija, joten hän pyysi kaveria sulkemaan oven ja käydä hetkeksi istumaan.

Viisi minuuttia myöhemmin ystävämme astui huoneesta aivan uudella arvokkuudella. Ryhdikäs olemus, tarmokkaat askeleet. Palkka ja työehdot olivat ennallaan, ainoa ero oli että varastomies oli saanut ylennyksen varastopäälliköksi.

Ja niin elämä yrityksessä jatkoi kulkuaan. Kaikki olivat tyytyväisiä.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tare

Itse olen tehnyt varastotöitä aikanaan yli 10 vuotta, oli kiireistä ja raskasta hommaa mutta aika kului hyvin niin ja kukaan ei hengittänyt niskaan.Pärjäsit jos teit työsi hyvin.. Siitä on aikaa.

Huru-ukko

No joo, vanhemman varastomiehen hommasta minäkin eläköidyin aikoinaan, oli tosiaan siistiä hommaa siinä mielessä ettei olllut pomot perseen takana kyttäämässä. Ja oli siinä välillä luppoaikaakin,selata vaikka netin ihmeellistä maailmaa:)

AnywayD

Todellinen työnantajan arvostus suoritetusta työstä mitataan maksetussa rahassa.

Last edited 4 kuukautta sitten by Anyway
Revo

Näinhän työntekijät saadaan hiljennettyä ja palkankorotukset jäävät saamatta. Nykyään kaikki ovat myyntipäälliköitä, osastopäälliköitä, myymäläpäälliköitä jne. Ihmiset vain ovat tittelinkipeitä ja muiden ihannointia vaativia kunhan käyntikortissa hieno titteli. Päällikön titteli on ansaittava. Tähän kova kokemus, niin ammatillisesti kuin sosiaalisesti kyvykäs henkilö. Itse vanhemman sukupolven ns. ylempi toimihenkilö, joten en katkeruuttani näin sano vaan arvot pitää laittaa kohdalleen.

Qroquius KadD

Ilkka Heilän varsin mainiossa epätervettä työyhteisöä satirisoivassa “B.Virtanen” -sarjakuvassa oli kerran asiaan liittyvä strippi:

1. kuva
Toimistopäällikkö Nilkén ilmoittaa toimiston väelle:
“Emmepä enää olekaan pelkkiä konttorirottia! Meille on jaettu uudet tehtävänimikkeet.”
2. kuva
“Minä olen projektipäällikkö, Murikka on projektiesimies ja neiti Jantunen on projektikoordinaattori.”
B.Virtanen (ilahtuneena):
“Mikäs minä olen?”
3. kuva
Nilkén (hieman hämmentyneenä paperista lukien):
“Projektirotta”.

Sherlokki suvakko

Juttu on taivahan tosi, siinä nähdään kommarin solidaarisuus. Olen sen verran tallannut tän maan pintaa, että tuokin on nähty. Se kans oli nähtävissä -70 millasia juoruakkoja jotku kommariukot oli. paikallinen puoluediktaattorikin kavi työmaalla latelemassa argumenttejaan, käänsi päänsä ja hihitteli itsekseen. Kyllä sai vakuuttuneeksi hänen puolue aatteensa pitävyydestä. Muutaki hauskaa kerrottavaa kys ajalta olis.

Kiinni jäivät

Kas kun sattui… EU:ssa tehtiin direktiivi, 19 päivänä lokakuuta 2022, minimipalkoista !! Onko kukaan kuullutkaan? Eikö kukaan??

Direktiivin tarkoitus on poistaa köyhyys TYÖTÄTEKEVÄLTÄ väestönosalta EU:ssa. Muiden köyhyydellä ei olekkaan niin väliä. Mutta että edes työelämässä elämän edellytykset pitäisi olla suht kohdallaan.

No, jokaisen jäsenmaan kodalla köyhyysraja lasketaan ekinkustannuksista. Ja maa jossa ellinkustannukset ovat Suomen tasoa, on esim. Luxemburg. Ja sielä kouluttamattoman työntekijän minimipalkka on ~2500e/kk. Ja koulutetun ~3085e/kk.

No, miten tämä toetutuu pohjoismaissa? Poikkeusluvalla koska ammattiliitot pitävät huolen että minimipalkka takaa elämän köyhyysrajan yläpuolella !!

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/?uri=CELEX:32022L2041

Kiinni jäivät

Ja tähän voitaisiin vielä todeta sen verran että…

Hollannissa virallisesti laskettu (ei näennäisesti kuten Suomessa) inflaatio oli viime vuonna 4.6%. No, se tarkoittaa että vuokranantajilla on oikeus korottaa vuokriaan 0.5% enemmän kuin mikä inflaatio on. Mutta minimipalkkaa korotettiin 5.6% !!

Asia joka tehtiin täysin päinvastoin kuin Suomessa jossa virallinen inflaatio on yli 7% joka vuosi (Euron käyttöönoton jälkeen) ja jossa KOLMELLE vuodelle palkoja korotetaan 3.5%.

Ei siis ihme että Hollannissa viie vuonna työttömyys on pienentynyt joka ammatialueella. Kaikilla kun on varaa kuluttaa ja sitäkautta työllistää.

Jos joku epäilee vätettäni inflaaatiosta niin ei kun laskemaaan. Markka-aikana munkkikahvi maksoi 1,20mk. 99 bensiini maksoi 1,82mk/litra jne jne jne

Fatwantarkistaja

Olisi jokseenkin pirun kiva, jos voisi välillä syödä ulkona ja tilata siivooja parin viikon välein. Sen sijaan käytävä taloyhtiön vessassa paskalla, ettei mittarinlukija ulise vedenkäytöstä jne.

AI Chat

Hi, i think that i saw you visited my web site thus i came to ?eturn the favor·I am attempting to find things to improve my web site!I suppose its ok to use some of your ideas!!

Qroquius KadD

None of us häve never visited your web site, because you don’t exist in reality.

Last edited 4 kuukautta sitten by Qroquius Kad