Holmströmin pakina: Tunne ja järki

Tunneohjatuilla ihmisillä tahtoo olla erikoinen tapa keskustella. Usein katsovat oikeudekseen keskeyttää muiden puheet miten tahtovat, toisaalta puhuvat itse loputtomiin, ilmeisesti aatteen palosta, uskoen että omaavat sen Ainoan Oikean Totuuden. Lisäksi on joitakin avainsanoja ja aiheita, jotka saavat Hyvän Ihmisen kilahtamaan välittömään tunnekuohuun. Alla kolme esimerkkiä tosielämästä.
.

1. Tämän on täytynyt tapahtua joskus 2010-luvun alkupuolella. Tapasin vanhan tutun ja istuuduimme turisemaan niitä näitä. Yhdessä vaiheessa kaveri kysyi olinko lukenut mitään mielenkiintoista viime aikoina.

– No eilen rupesin lukemaan Anders Breivikin manifestia netissä, vastasin vilpittömästi.

Miehen silmät suurenivat kuin olisin yhtäkkiä muuttunut käärmeeksi.

– Tarkoitatsä todella että sä arvostat sitä hirviötä kaiken sen jälkeen mitä se teki? Terrori-iskut ja joukkomurhat! Lapset ja nuoret!

– En mä niin sanonut.

– Mut sähän luet sen manifestia!

– Ei saatana. Mä luen uteliaisuuttani, haluan tietää miten Breivik oikein ajatteli. Mut eihän se tarkoita, että oisin sen kanssa samaa mieltä. Voin mä lukea vaikka Maon Pientä punaista kirjaa olematta kommunisti tai lukea Koraania muuttumatta muslimiksi.
.

2. Toinen keskustelu toisen tutun kanssa. Pitkän väittelyn jälkeen totesin:

– Mun mielestä EU:sta eroaminen olisi monella tavalla Suomen etu.

– Hah! Ja miltähän meidän talous näyttäisi, jos me ainoana maana erottaisiin huomenna aamulla?

– En mä sanonut, että Suomen pitäisi erota ainoana maana, yksin ja välittömästi.

– Mitä sä sitten tarkoitit? hän kysyi alentuvan ymmärtäväinen hymy naamallaan.

– Mä tarkoitin että Suomen tulisi aloittaa eroneuvottelut yhdessä muiden maiden kanssa, sopivassa tilanteessa sitten kun aika on oikea.

– Miksi et sä sanonut niin siinä tapauksessa?

– Miksi SINÄ oletit, että mä tarkoitin jotain jota en ole koskaan sanonut?
.

3. Illanistujaiset ulkogrillillä eräänä kesäiltana.

– Rune, mä olen löytänyt sun kaksoisolennon, kaverini sanoi, otti kännynsä esiin ja näytti valokuvaa netistä.

– Ei hitto. Toihan on ku mä katsoisin itseäni peilistä, naurahdin. Kuka toi on?

– Heinrich Himmler.

– Kuka on Himmler? kysyi vanhempi rouva pöydän ääressä.

– Se oli saksalainen poliitikko ja SS:n ja Gestapon päällikkö.

Nainen nyrpisti nenäänsä ja värisi oikeamielisen puistatuksesta.

– Hyi hitto! Oottekste jotain uusnatseja?

– No voi hellanlettas sentään. Puhuttiinko me natsi-Saksasta ja toisesta maailmansodasta? Me puhuttiin miehen kasvonpiirteistä, vitun hölmö!

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius KadD

On se harmi ettei Spede enää elä.
Tuostakin olisi saanut ilmaiseksi kolme Naisen Logiikka -sketsiä.

Tapio Suhonen

Tiedätkö muuten, Speden patsas on Narvassa. Tallinnan Spede on kaupungin museon takapihalla pötköllään.

Puolueeton

Ihmisiä on monenlaisia ajattelutavoissaan ja kyvyissään ymmärtää lauseitten sanomaa. Sehän on selvää kaikkialla ja kaikki ovat tasa-arvoisia. Tasa-arvoisuudesta seuraa suuri ongelma demokratiassa, kun terveet ajatustavat ja ymmärryskyky puuttuvat eduskunnan enemmistöltä. Tämän voi nähdä uutisissa, eduskunnassa on enemmistönä käsiä heiluttelevia lärpöttelijöitä, joista vielä osa on valitaan ministereiksi.

Last edited 21 päivää sitten by Puolueeton
Oh100

Puhumattakaan taloudellisesta puolesta…

”…sen sijaan, että kansalaiset olisivat tasa-arvoisia lain mukaan, valtiota käytetään tuottamaan tasa-arvoisia tuloksia jokaiselle kansalaiselle. Lähtökohtana on – onko se todettu tai ei – että jokaisella ihmisellä on sama arvo ja siten heillä on oltava yhtä suuri vauraus ja yhtäläinen onnellisuus. Tämän seurauksena kuka tahansa, joka on rikkaampi tai onnellisempi kuin toinen, aiheuttaa – tämän tosiasian seurauksena – epätasa-arvoa ja siten, ”logiikkana” sanoo, riistänyt vähemmän onnellisilta sen, mitä heillä on vähemmän.

Muodollinen demokratia – hallintojärjestelmä – tarjoaa kateellisille massoille työkalut ottaa sen, minkä he uskovat ansaitsevansa. Demokratian uskonto oikeuttaa heidän kateutensa.”

Per Bylund

Wo-man

Tuo on todellakin ihan kuin naisen kanssa koittaisi keskustella. Se vastaa aina eri asiaan mitä siltä kysyy ja olettaa kuulleensa sellaista mitä ei sanottu. Kaikkein pahimpia ovat kokemukseni mukaan naisopettajat. Ne vaan kyselee ja kyselee eivätkä edes vaivaudu kuuntelemaan mitä toinen sanoo. Ja sitten ne muodostaa juuri tuolla tavalla kuvitteellisia vastauksia.

K. J. Pitkä

Poliisi tutkii: 17–18-vuotiaat hakkasivat miehen sairaalakuntoon Vantaalla (iltalehti.fi)

”17–18-vuotiaista henkilöistä koostunut nuorisojoukko kävi käsiksi alueella sijaitsevan ravintolan henkilökuntaan, jolloin ravintolassa asiakkaana ollut 45-vuotias mies puuttui tilanteeseen sanallisesti,…”
”Poliisi tavoitti rikoksesta epäillyt nuoret tapahtuman jälkeen.”

Mitä tuollaisen tavoittamisen yhteydessä nykyään tapahtuu, vai tapahtuuko mitään ?
Ainakin aikoinaan poliisi tiedettiin tuollaisissa tapauksissa kovakouraiseksi, minkä ansiosta sivullisten kimppuun ei kai kovin herkästi hyökätty.

Last edited 21 päivää sitten by K. J. Pitkä
Huru-ukko

Ei kai siinä muuta tapahdu kuin polliisi heristää sormea ja sannoo, että hyi, ei noin saa tehdä. Lupaattehan ettette enää koskaan tee niin. Ja ”nuoriso nyökyttelee, että joo, luvataan me ettei enää ikinä, ei ainakaan ennen ku ens kerrallla.

Qroquius KadD

Eipä täällä aikoinaan ollutkaan sellaisia kulttuurinrikastuttajia, jotka tuollaista harrastavat ja jotka on nostettu niitä elättävien kantakirjasuomalaisten yläpuolelle.

K. J. Pitkä

Kun jatkosota päättyi, niin rauhan aika ei tainnut alkaa kovin kivuttomasti nuorten miesten etsiessä Karjalan korpiin kadonnutta nuoruuttaan viinan ja puukon voimalla.

Poliisisetä ei tuolloin todellakaan tyytynyt puhuttelemaan ”poikia”, eikä sellainen riitä näiden uusien uskonsoturien kohdallakaan.

Ja sitten jotkut vielä kehtaavat ihmetellä sitä miksi suomalaisten usko tulevaisuuteen on heikko.

Qroquius KadD

Kuten Jussi Halla-aho jo vuosia sitten sanoi:
”Olemme sodassa, jonka häviämme koska emme ymmärrä olevamme sodassa”.

Sherlokki suvakko

Kun tulee tunne, että kohta tulloo paska, niin järki sannoo, alahan painella vessaan.

Tare

EU on perseestä suurimmilta osin, ei kaikki sen osat. Sen ovat jo persutkin huomanneet Unkarin myötä. EU rahaa katoo takuuvarmasti tuon Orbanin ja lähipiirin taskuihin ja paljon. Niin kauan kun Orban pystyy pitämään nämä astelmat, he rikastuvat. Ja venäjältä tulee takuulla myös pätäkkää.

Oh100

Niin onko se oikein, että Unkari (tai Italia yms.) pystyy harjoittamaan kansallismielistä politiikkaa EU:n tukirahoillla, joita siis suomalaisetkin veronmaksajat joutuvat maksamaan halusivat tai eivät ?

Ei todellakaan ole, mutta näin hämmästyttävästi moni kansallismielinen Suomessa ajattelee ja tuntuu ajattelevan.

Kansallismielinen on oltava myös rahoituksen suhteen muuten se ei kansallismielisyyttä ole vaan korr…ihan jotain muuta…

Liliana R. U. Stokes

What i do not realize is in fact how you are no longer actually much more well-favored than you might be right now. You’re very intelligent. You recognize thus considerably in relation to this topic, made me in my view believe it from numerous numerous angles. Its like men and women are not fascinated until it is one thing to do with Lady gaga! Your own stuffs excellent. All the time handle it up!

Lula Waters

Your wisdom resonates with readers.