Holmströmin pakina: Onko yksinkertaisuus keskinkertaisuutta?

Vuosien mittaan olen erehtynyt veljeilemään erinäisten tyyppien kanssa, joihin olisi pitänyt ymmärtää pitää etäisyyttä. Tässä kokoelma pahimmasta päästä, iloksi ja opiksi.

Kaveri A:lla ja minulla ei ollut muuta yhteistä kuin viinanhimo. Siispä kerroin miehelle tieteellisestä tutkimuksesta josta olin lukenut. Tutkimuksen mukaan alkoholi imeytyy nopeiten ihmisen elimistöön jos se juodaan noin 20 asteen lämpöisenä ja vajaan 20 prosentin vahvuisena sekoituksena. Näin ollen tulet nopeammin humalaan juomalla vaikkapa 4 cl annoksia huoneenlämpöistä vermuttia kuin kulauttamalla 2 cl paukkuja viskiä jäillä.
Tämä oli ilmeisesti liian monimutkaista herra A:lle.
– Paskapuhetta. Totta kai viskistä tulee enemmän känniin. Sehän on paljon vahvempaa!

Kaveri B oli taitava kitaristi harrastetasolla. Itse asiassa hänen elämässä ei muuta sisältöä ollutkaan kuin raskas rock ja kalja. Päivänä eräänä B soitti ovikelloa. En juurikaan pidä klassisesta musiikista, mutta juuri sillä hetkellä satuin kuuntelemaan aariaa Lascia chio pianga – aivan ylimaallisen kaunis biisi.
– Mitä musaa tää on? B kysyi epäluuloisesti käytyään istumaan.
– Tää on yks Händelin aaria. 1700-luvulta.
B kuunteli otsa kurtussa.
– Miten ne nauhoitti musaa siihen aikaan? hän kysyi lopulta.
Katsoin miestä arvioivasti. Syviä huokauksia.
– No katos ku ne kirjoitti musiikin nuottipaperille. Tää nauhoitus on tehty nykypäivänä, selitin pedagogisesti.
– Ai? Aha.

Kaveri C oli eläinten ystävä. Kun mies kerran piipahti käymään, hänellä oli mukanaan vinkulelu lahjaksi koiralleni. Siinä kun istuimme katsomassa koiran leikkiä, keksin yhtäkkiä murjaista vitsin. Tuohon aikaan Johanna ”Tuksu” Tukiainen oli jatkuvasti lööpeissä botoxhuulineen ja silikonirintoineen.
– Tiesitkö että Tuksulla on nykyään uudenlaiset silikonirinnat? Ne toimii kuten koiran vinkulelu. Kun Tuksun tissejä puristelee, kuuluu sellainen ”kviik-kviik”-ääni.
Herra C haukkoi henkeään.
– Oikeesti? Hahaa! Ei jumalauta, enpä ois ikinä uskonut!
Mies elää varmaan tänäkin päivänä siinä uskossa.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
20 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mariD

Siis tämä kaveri B, joka kysyy “miten ne äänitti musaa siihen aikaan”. Ei voi olla totta! Jos 4-5 v. lapsi kysyy saman kysymyksen, on se ihan ymmärrettävää. Mutta että aikuinen ihminen, ei jmalauta…

Last edited 4 kuukautta sitten by mari
p.grandell

eräs isä kertoi pojalleen, kun olin lapsi ei ollut kännyköitä eikä tietsareita play-stationeita sun muuta, poika siihen, mutta iskä: kyllähän silloin sentään oli face bookki?

AnywayD

Ihmisillä voi olla hämäriä kohtia näkemyksissä, oikeastaan kaikilla on, mutta joillakin ne hämärät kohdat ovat sen verran alemmalla tasolla, että niihin kiinnittää huomiota. Minulle eräs henkilö sanoi 70-luvulla, että kaikkihan on jo keksitty. Haavi siinä meni auki, eikä osannut sanoa mitään. No, hänelle on varmaan valjennut tähän mennessä, että käsityksessä oli korjailemisen varaa.

Ilmari

En tiedä onko totta, mutta kerrotaan että jo 1900-luvun alussa USA:n patenttiviraston johtaja esitti virastonsa sulkemista, koska kaikki on jo keksitty.

Qroquius KadD

Kyseessä oli Charles Holland Duell, United States Patent Officen pääjohtaja vuosina 1898-1901:

https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Holland_Duell

Tosin hän ei todellisuudessa sanonut niin vaan itse asiassa päinvastoin, mutta tämä apokryfinen versio on hauskempi.

p.grandell

näitä herra Btä ja tuksuja on tom of finladiassa pilvin pimein…

Puolueeton

ja näitä kansa nostaa valtaan. Demokratia on ja on ollut massiivista idiotismia.

Qroquius KadD

Nimenomaan!
Ei kun demokratia alas, vaalit pois ja Putler Suomenkin diktaattoriksi!!
Sitten tuleee Onni ja Autuus maan päälle!!!
Eläköön diktatuuri!!!!

Toni Grandell

Eräästä ryhmästä poimittua:

Pt media on mielisairain hullu mitä maailma päällään pitää. Olis parempi kun MV-lehti poistuis murkut.org palvelusta, niin nuo hullut ei saisi näkyvyyttä.

Muistaakseni pt media oli matuinvaasion aikaa ihan järki juttuja mutta tainu k piikit sielläkin sotkee pään 😂

Tota samaa kanssa mietin.Russofobia on istutettu syvälle.

Enpä ollu pitkään aikaan pt mediaa lukenut.Nyt kadun syvästi että minuutin käytin siihen.

Last edited 4 kuukautta sitten by Toni Grandell
Huru-ukko

Ja puolituntisen miettien ja kirjoittaen moitekirjoitustasi?

V,,

Noi ryssätkin osaa nykyään käyttää kääntäjää, mutta kun tyhmä ei voi tulla tietoiseksi tymyydestään koska se lisäisi tiedon määrää.. Miksi muuten pt-media on edelleen mulkkuorgin linkkilistalla? joku saattaa luulla ryssä sivuksi.

muuammiäs

Ei tuo ole kääntäjällä tehty. Kääntäjän virheet ovat toisenlaisia. Komea kuva muuten Paavosta tuossa ylhäällä, miksi se Juneksen “skriimeissä” aina sumensi kuvansa? Vitsi,vitsi😁

Ei eroa lammasmedioihin

Tää tosiaan kuuluisi amppareihin muiden jutkumedioiden joukkoon.

Tare

Mietin jo tämän luettuani, elämäni loppuaikaa.

Moonman

Ostihan kaveri B myös kaikenlisäksi kaupan halvinta maksuhäiriö-olutta, eli ale coqia tai pirkka-olutta? tai lidlistä punaista?

marakattila

Mikäli ensimmäiset elinvuodet jää syystä tai toisesta vähävirikkeisiksi sekä ihmisten että ympäristön suhteen niin se lieneekin sitten menoa.
Jää nähtäväksi mitä kännykkävanhempien kersoista kehittyy.

Qroquius KadD

Onhan se jo nähty:
päiväkoteihin tulee kolmivuotiaita, jotka eivät osaa puhua.
Ei tässä monta vuotta mene, niin peruskoulujen ekaluokille alkaa tulla samanlaisia.

Kuka oli ja mikä?

Ainakin tämä pakina antaa yksinkertaisen kuvan ja lähinnä sen kirjoittajasta. Onkin hupaisaa, kun yksinkertainen keksii tarinoita itseään yksinkertaisemmista ihmisistä. Mikä lie tämänkin ajantuhlauksen tarkoitus? Ainakin haukkua muka itseään tyhmempiä ihmisiä. Tulee mieleen joku tyyliin vuosi -98, kun olin itse yhtä yksinkertainen 7-luokalla.

Hyvin lihava david

Minun idiootti kaverini kertoi kerran, “mitähän huuhaata sekin on, että munat ovat muka epäterveellistä?” Hän oli nähnyt jonkin uutisen, jossa oli kerrottu munien sisältävän paljon a ja d vitamiineja, yms antioksidantteja. Ääliö EI käsittänyt sitä että munissa on myöskin pahaa kolesterolia runsaasti, ja kovia rasvova.

jos ihminen ei juo vettä, hän tietenkin kuolee, mutta jos juot ämpärillisen vettä, kuolet myös, kun menee suola/nestetasapaino sekaisin. Noh, nää on näitä.

slot gacor hari ini

I believe it’s crucial to engage in respectful debate, and in that vein, I’d like to offer an alternative perspective on the issues raised.