Holmströmin pakina: Naisten äänioikeus

Matriarkaatti eli akkavalta.

Kaikkea saa ja pitääkin kyseenalaistaa. Naisten äänioikeus ei ole luonnonlaki vaan historiallisesti hyvinkin nuori ilmiö. Yhdysvalloissa naiset saivat äänioikeuden 1920, Sveitsissä 1971 ja Liechtensteinissa vasta 1984.

Tänä päivänä herää kysymys oliko tämä sittenkään niin hyvä idea.

Aloitetaan toteamalla että sukupuolia on tasan kaksi. Lisäksi sukupuolilla on eroja, biologisesti ja psykologisesti. Alkuperäinen feminismi oli varmasti oikeutettu, mutta nykypäivän militanttifeminismillä ei ole mitään tekemistä tasa-arvon kanssa, päinvastoin, liikettä ajaa pelkkä kauna ja vallanhimo.

Tutkimusten mukaan naiset äänestävät huomattavan vihervasemmistolaisesti, miehet taas vastaavasti oikeistolaisesti, konservatiivisesti. Ero on niinkin merkittävä, että puhutaan yhteiskunnan kahtiajaosta.

Vihervasemmistolaisten heikko ja hoivaava ihmiskäsitys on suistamassa länsimaat kohti perikatoa mm. järjenvastaisella energiapolitiikalla ja sallimalla vieraslajien invaasion. Tunneperäisen päätöksenteon seurauksia. Ruotsi on tässä mielessä surullinen edelläkävijä, feminisoitu maa, jonka poliisi, oikeuslaitos ja puolustus on kuohittu kykenemättömiksi.

Vihervasemmistolaisuuteen liittyy tiiviisti nuoruuden sinisilmäinen idealismi. Ylivoimainen enemmistö ääripunavihreistä äänestäjistä ovat nuoria naisia, jotka ovat saaneet suhteettoman paljon sananvaltaa yhteiskunnassa, varsinkin äänekkäänä vähemmistönä sosiaalisessa mediassa. Ilmankos ovat esittäneet äänestysiän laskemista 16 vuoteen.

Kuvitellaan että poistaisimme naisten äänioikeuden tai nostaisimme äänestysikärajan 25 vuoteen. Heti seuraavissa vaaleissa Vasemmistoliitto kutistuisi olemattomiin ja vihreät katoaisivat kokonaan poliittiselta kartalta. Maailma olisi paljon parempi paikka elää. Politiikkaa tehtäisiin enempi pragmaattisesti, ei ideologian ja teinityttömäisten moraalikäsitysten mukaan. Järki ennen tunteita.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
82 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mariD

Itse olen kannattanut äänioikeuden ikärajan nostamista jo pitkän aikaa. Ei ole oikein rangaista viemällä äänioikeus meiltä oikeistolaisesti ajattelevilta naisilta siksi, että jotkut (nuorista) naisista äänestää vihreitä tai vasemmistoa. Monet naisetkin alkavat ajatella konservatiivisemmin kun ikä alkaa kertyä. Itse tosin olin melko konservatiivi jo teiniässä. Mikään radikalisoituminen ei kiinnostanut vaan kirjat, valokuvaus, judo ja muu urheilu, lingvistiikka, historia ja muuta sen sellaista. Jos pidin kavereiden kanssa hauskaa, menimme yleensä jonkun uima-altaalle ja vain chillailimme ilman alkoholia.

25-vuotta voisi olla ihan hyvä idea äänestysiäksi ja nettoveronmaksajille voisi suoda vaikka 1,5 ääntä vs nettoveronsaajat. Ensin mainitut kuitenkin leipoo sen kakun ja maksaa viulut.

Qroquius KadD

Ei sitä äänioikeutta pidä viedä järkeviltä naisilta eikä suoda järjettömille miesoletetuille.
Yleensäkin äänioikeus pitäisi ansaita jotenkin;
nythän sitä ei arvosteta kun sen saa jokainen piika ja jokainen preeti täyttäessään tietyn määrän vuosia.

Kun se olisi palkkio eikä automaatio, loppuisi kirkkoveneiden äänestely ja vaalipäivinä nukkuminen.
Ellei äänestäminen kiinnosta, olkoon ilman oikeutta siihen.
Vielä suuremmalla syyllä olkoon vailla oikeutta, ellei ole osoittautunut sen mittaiseksi.

mariD

Tosi hyvä ja kannustava kommentti. Niin paljon on ollut masentavia kommentteja pitkin nettiä, että kaikilta naisilta pitäisi viedä äänioikeus, oli virhe alunperin antaa se naisille jne.
Muutamissa länsimaissa saa sakot jos ei käy äänestämässä. En itse sellaista pakottamista kannata, olkoot sitten äänestämättä mutta kuten hyvin sanoit, äänioikeus pitäisi ansaita jotenkin.
Entä jos jättää äänestämättä yhdessä tai kahdessa vaaleissa peräkkäin, peruttaisiin äänioikeus määräajaksi? Jos jättää toistuvasti äänestämättä, perutaan se pysyvästi sillä perusteella ettei näytä koko homma kiinnostavan? Kiinnostavaa oli myös tuo mitä sanoit, että äänioikeus pitäisi ansaita. Miten näkisit sen käytännössä tapahtuvan? Arvostan äänioikeutta jo siksikin koska kasvoin maassa jossa sillä ei tee yhtään mitään.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Qroquius KadD

Äänioikeuden ansaitsemiseksi ei mielestäni tarvittaisi poikkeuksellista ansioitumista;
peruskoulun jälkeinen tutkinto, varusmiespalvelus (naisilla saisi olla vastaava lottapalvelus), nuhteettomuus niin rikosvastuuikärajan saavuttamisen jälkeen kuin sitä ennen…
Tällaista yleisen kansalaiskunnon osoittamista.

Tässä bloggauksessa

https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2013/10/mies-ja-aanet.html

on esitetty mielenkiintoinen hahmotelma ehdoista, joilla kansalainen voisi ansaita useamman kuin yhden äänen.
Tuon systeemin ainoa puute on, ettei ääniä saisi hajauttaa, mikä mielestäni mitätöi koko useamman äänen mallin merkityksen.

X

Ihan ensimmäiseksi islamin uskoisilta äänioikeus pois, eivät pyri sopeutumaan yhteiskuntaamme joten ei äänestys oikeutta. Pyrkimyksensä on edistää sharia lakia jopa aseellisen vallankumouksellisen toiminnan kautta.

lahjoita rahaa terveisin se ja se järjestö

Ensimmäiseksi nämä imaamit pitäisi karkoittaa. Onhan se merkillistä, että kun joku kansallismielinen ns pelleilee, niin hälytys! Sen sijaan annetaan muslimien julistaa esim lasten naittamista, vääräuskoisten kusettamista, sekä peräti jihadin paasaamista. Kuten i sverige. Mutta eikun tuosta noin vaan lapset somaliaan koulutukseen, sekä rahaa lähetellään suomesta terroristi järjestöille. Suoraan sanoen.

X

Joutaisivat vallan hyvin, olisi varsin erikoista jos kirkon kellarista löytyisi rynnäkkökivääri varikko ym. pommia. Niinkuin Ruotsissa moskeijan kellarista.

Qroquius KadD

Tietääkseni Suomen tataarit ovat sopeutuneet varsin hyvin.

X

Ei ole heistä ainakaan asevarasto eikä nurkanvaltaus uutisia, ovat olleet täällä myös pidempään.

X

Aina löytyy joku mikä sotkee asiat, islamista on niiden kautta tullut vaarallinen uskonto. Maltillinen vai ei on vaikea sanoa. Nyttemmin tulleiden tarkoitusperä on selvä. Mielipiteeni, kun touhujaan seuraa.

pikku hiljaa se käy.

No ei tarvitse kuin ottaa esimerkiksi lukuisia mellakoita, missä on laitettu paikat paskaksi. Muslimien jne toimesta. Se on vasta alkua. Puhumattakaan taharruksesta. Groomingeista. Yms. Ruotsissa ne ovat jo päättävissä asemissa ns kunta tasolla. Briteissä poliitikot eroavat, koska muslimit uhkailevat heidän perheitään/lapsia.

mariD

Joo, mun puolesta tataarit saa jäädä. Ei ole mitään heitä vastaan.

X

Niin Tataarit, tuskin ovat näissä uusien tulokkaiden valloitus virityksissä mukana. Täytyy kuitenkin muistaa että passiivinenkin mukana olo on osallistumista. Kyllä tännekin suunnitellaan asevarastoa on varma, onneksi Suomessa viranomainen pääosin toimii järkipohjalta. On tietysti nykyopit nielaisseita mukana, mutta taitavat hekin pikkuhiljaa tajuta. Lisäksi Poliisi painii sen paskan kanssa jota tavan väki ei näe.

mariD

Kuten jo vastasin sinun kommenttiin tuolla ylempänä, ei muslimien tarvitse asein kaapata valtaa lännessä. Terrori-iskuihin he aseita tarvitsevat, vallankaappaus asein on ihan utopiaa. Eivät he Suomen armeijalle pärjää muutamalla pakettiautollisella risaisia Kalasňikoveja. He yksinkertaisesti äänestävät omansa valtaan ja kaappaavat sillä tavalla koko maan. Eihän se yhdessä yössä tapahdu mutta se on koko ajan pikkuhiljaa tapahtumassa. Näin on jo – kuten sanoit itsekin – Ruotsissa käynyt monessa kunnassa, esim Södertälje ja Rigsdagenissakin on jo aika monta matu edustajaa. Ja sitten on se Turkin Erdoğanin perustama tai rahoittama Juksaajan puolue. Tataarit ovat olleet Suomessa jo reilusti yli 100 vuotta enkä ole koskaan kuullut heidän aiheuttavan mitään ongelmia.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Moonman

Voitaisiin jo tässä vaiheessa kysyä, että onko demokratia sittenkään se paras hallintomuoto, koska siihen on sisäänrakennettu kansallinen itsemurhamekanismi; esim. Saksaan erdogan perusti jo siellä asuville turkkilaisille islamistipuolueen. Mitenkähän siinä käy, kun heidän määränsä vaan lisääntyy ja kaikki turkkilaiset saksassa äänestävät erdogania. Toki natsitkin tekivät saman tempun, mutta siinä oli kyse kommunismin torjumisesta eikä saksalaisten väestönvaihdosta. Ruotsissa se yuksaaja, vai mikä olikaan teki saman tempun ja sai ghetoista jo räjähdysmäisen kannatuksen.

X

Hollannissa ollaan heittämässä muslimeja ulos, siihen menemään, katsotaan vaan. Tämä leikkiminen islamin kanssa käy Euroopan kantaväestölle ja varsinkin höynäytetylle nuorisolle kalliiksi. Ja minkä takia, tyhmyyttä.

Moonman

Joopajoo. Italiaankin piti tulla melonin myötä äääärrioikeisto-hallitus, miten nyt meneekään? Miten meillä, vaikka persut hallituksessa? Ainoa joka on jotain kongreettista tehnyt, ovat visegrad-maat kieltäytymällä rikastajista kokonaan ja sen takia niiden kimpussa pörrätään kokoajan.

X

Ainoa mitä voi odottaa että asenteet muuttuvat, tarpeeksi sekoilevat ja riehuvat täällä niin hitaimmatkin tajuaa ketä täällä paapotaan verovaroilla.

mariD

Millä tavalla ne heitetään sieltä ulos? En siis kyseenalaista vaan olen äärimmäisen utelias kuulemaan miten se tapahtuu.

X

Hyvä kysymys, mutta asia on kuitenkin jo ollut esillä. Islam ollut pääasiassa tähtäimessä, ei kuulu tänne. Mutta muutkaan Afrikasta tulleet aivokirurgit ei ole suosiossa. Lisää riehumista niin kyllä ne siitä rupeaa sinisimmut aukeamaan. Viimeistään kun itse törmää rikastajien riehujiin, tulee tarpeeksi likelle.

Runtiti-pou

Gazan sotaa vastustavia ns. ”antisemiittejä” musuja ollaan tietenkin heittämässä ulos

X

Palestiina hyökkäsi ensin, älä unohda. Asiasta tiesivät asukkaat, valmistelut oli jonkun pakko huomata. Tunneleita kaiveltu ym. kaikki on olleet mukana asiassa ja antaneet asioiden tapahtua. Lisäksi ei olisi ikinä loppunut Israelin oli tehtävä mitä tekee.

Runtiti-pou

No ei hyökännyt. Juutalaiset menivät Britannian luvalla ja brittisotilaat suojelivat heidän perseilyitään paleja kohtaan alusta lähtien. 1947 alue tyhjennettiin Deir Yassinin ja muiden hirvittävien verilöylyjen ryydittämänä. Orjabritit lensivät ilmaan hotellipommin räjäytyksellä. Ruotsalainen kreivi murhattiin ja YK:lle näytettiin kaapin paikka.

X

Ei, palestiinalaiset hyökkäs tässä viimesimmässä kähinässä ensin. Raukkamainen apinamainen yllätyshyökkäys. Kysy vaikka Nazimalta.

Runtiti-pou

Se on vain yksi taistelu pitkässä sodassa. Oli vielä kuin tilaushyökkäys Netanjahun avuksi ja Gaza tyhjennetään kai siksi, että sen edustalla on mittavat kaasuvarat

X

Venäjä siellä avasi toisen rintaman, hajoita ja hallitse. Mielenkiintoista nähdä tuleeko muita. Siis mamuvyöryn lisäksi.

mariD

Niin, pale-arabit hyökkäsivät Israeliin ja se oli erittäin raaka terrori-isku, tai oikeastaan sodanjulistus. Israelilaiset eivät sentään polta elävältä pale-arabien kakaroita uunissa.

Ja minulle on aivan yksi ja sama mistä syystä musut heitetään Euroopasta pihalle kunhan lentävät komeassa kaaressa takaisin sinne mistä läpsyttelivät tänne.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
mariD

Perhana, olisi pitänyt itse kirjoittaa tämä sillä olen täsmälleen samaa mieltä. Matuille, ja etenkin islamilaisille ei saa antaa äänioikeutta, sillä tavalla ne kaappaa yhteiskunnan eikä Kalašnikoveilla. Ei ne Suomen armeijaa pysty kukistamaan parilla pakettiautollisella Kalaškoveja vaan yksinkertaisesti äänestämällä kuten aikanaan Libanonissa tapahtui. Ruotsissa on tästäkin jo vakavia merkkejä nähtävillä. Siellä matut äänestelevät toisiaan ja saavat sitä kautta valtaa ja alkavat kyykyttää ja vaatia kantaväestöltä yhtä ja toista.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
X

Juuri sitä tarkoitin, islam on vaarallinen. Viimeisimmät tänne tulijat, ilmiselvää mitä ajavat takaa. Asia on suunniteltu ja sitä johdetaan jostain, kyseessä on miehitysjoukot.

mariD

Kirjoitin tähän kommentin ja se jäi sensuuriin odottamaan hyväksyntää enkä jaksa odottaa milloin se ilmestyy sillä tämä asia on erittäin tärkeää mistä kirjoitit. Islaminuskoisten ei tarvitse asein kaapata tätä tai mitään muutakaan länsimaata, vaan he tekevät sen yksinkertaisesti äänestämällä. Se on helpoin tapa koska he sikiävät kuin kaniinit ja länsimaiden väestö vähenee huolestuttavaa vauhtia, tässä mielessä he ovat erittäin hyvissä asemissa. Pikkuhiljaa he äänestävät omansa valtaan kuten kävi aikanaan Libanonissa. Länsimaat, joissa he nousevat ensimmäiseksi valtapuolueiden joukkoon, todellakin tulevat kokemaan Libanonin kohtalon. Siksi olen sitä mieltä ja erittäin vahvasti, että kaikki musulmaanit olisi pystyttävä karkoittamaan. Miten se tehdään käytännössä, kas siinäpä kysymys.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Ilmari

Tässä ollaan menossa kovaa vauhtia epädemokraattiseen suuntaan.

mariD

Tässähän vain pohditaan eri vaihtoehtoja. Ei meillä kommentoijilla ole minkäänlaista valtaa alkaa muuttamaan Suomen äänestysjärjestelmä, tosin jos olisi niin minä kyllä vähän ruuvaisin sitä. Esimerkkinä ne jotka jäävät toistuvasti kotiin sohvalle vaalipäivänä, mitä he äänioikeudella edes tekevät..?

Qroquius KadD

Äänioikeutta on aina rajoitettu.
Ei sitä ole nytkään alle 18-vuotiailla, vaikeasti kehitysvammaisilla eikä mielisairaalapotilailla, muutamia mainitakseni.
Onko sekin kenties epädemokratiaa?

Khm

Tuontapainenhan oli voimassa vielä Kekkosenko aikaan vai milloin? Kansalaisluottamusta nimeltään.

Qroquius KadD

Valtiopäiväjärjestys 1928, 6. §:

”Vaalioikeutettu on jokainen Suomen kansalainen, sekä mies että nainen, joka ennen vaalivuotta on täyttänyt neljäkolmatta vuotta.

Vaalioikeutta vailla on kuitenkin:

1) se, joka on vakinaisesta sotapalveluksessa;
2) se, joka on holhouksen alaina;
3) se, joka kolmena viime kuluneena vuonna ei ole ollut tässä maassa hengille pantuna;
4) se, joka kunnalliskodissa, muussa kunnallisessa köyhäinhoitolaitoksessa tai vuosihoidokkina on täyden köyhäinhoidon varassa;
5) se, joka irtolaisuudesta on tuomittu yleiseen työhön, aina kolmannen vuoden loppuun siitä, kuin hän työlaitoksesta pääsi;

Qroquius KadD

6) se, joka on tuomittu menettämään vaalioikeutensa tai olemaan kansalaisluottamusta vailla taikka julistettu kelvottomaksi maan palvelukseen tahi toisen asiaa ajamaan, olkoonpa tuomio lopullinen tai ei; sekä
7) se, joka on todistettu syypääksi siihen, että hän edustajanvaalissa on ostanut tai myynyt ääniä tai sitä yrittänyt tahi äänestänyt useammassa kuin yhdessä paikassa taikka väkivallalla tai uhkauksella häirinnyt vaalivapautta, aina kuudennen kalenterivuoden loppuun siitä lukien, kuin lopullinen tuomio asiasta annettiin.”

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1928/19280007#Pidm46651395326752

Ikäraja oli siis 24 vuotta.
Ei tuota pidetty erityisen epädemokraattisena.

Oh100

Äänioikeus pois julkisen sektorin viranhaltijoilta ja työntekijöiltä.

Dickie

noi on ohjelmoitu kaikin tavoin oman rotunsa ja miesten ja jälkikasvun tuhoamiseksi

lapsiakaan ei saa tehdä tai korkeintaan neekerin kanssa

Runtiti-pou

Neekerit ovat valitettavasti seksikkäitä. Myös naiset

Terhomatti Hämeenkorpi

Ai jaa, vainiin !!!

Boltteri

Nyt tuli paksua tuubaa. Neekerit ovat vastenmielisen rumia.

Runtiti-pou

Eivät kaikki. Tsekkaa vaikka ebony-pornoa

Qroquius KadD

Tästä on tieteellistäkin näyttöä.

Europidimiehen silmissä mongolidinaisella on korkea seksuaalinen markkina-arvo, koska hän on pieni, siro, kaunis, hillitty, lyhyesti sanottuna naisellinen.
Vastaavasti europidinaisen silmissä negroidimiehellä on markkina-arvoa, koska se on impulsiivinen, äänekäs, agrressiivinen, väkivaltainen, lyhyesti sanottuna eläimellinen.

Siinä on roimaa
Alkumiehen voimaa
Apinamies!

Seksuaalimarkkinoilla lehdellä soittelemaan jää mongolidimies, jolla on europidinaisen ja negroidinaisen silmissä samat feminiiniset ominaisuudet kuin rotunsa naisella.
Vastaavasti negroidinaisella on europidimiehen ja mongolidimiehen silmissä sama apinamainen eläimellisyys kuin uroksillakin.

Jotkut tosin pitävät sellaisestakin.

X

Tarkkana, ettei musta nainen ole Juutalais uskoinen..

mariD

Ai prkl mikä kommentti. Me cae súper bien!

X

No joo, mustat ei kiinnosta miehet eikä naiset. Varsinkaan kun katsoo niiden touhuja. Haiti ja Etelä-Afrikka, ei oikein hyvin mene, puhutaan jo kannibaali jengeistä. Siinä sitä monikulttuurisuutta jota haaveillaan tännekin.

mariD

YouTubessa on dokkari, ranskalaistuotantoa jossa Kamerunin valtaheimot metsästää pygmejä. Siinä maassa pygmeillä ei ole minkäänlaisia laillisia oikeuksia, ei ihmisoikeuksia ei mitään. Niitä saa metsästää ruoaksi, niiltä saa varastaa omaisuuden ja maat ja majat joissa ne asuu.
Miksei meidän vaikkapa Honkasalo tai Andersson vänise pygmien ihmisoikeuksista koskaan mitään? Arvaanpa, että siksi koska ne eivät tiedä yhtään mitä siinä maassa tapahtuu, eikä Kamerun ole ainoa maa jossa pygmejä sorretaan.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
Khm

Niin, Afrikkahan oli pygmidiversiteettiä täynnä, kunnes bantut aloittivat karjanhoidon ja raudanvalmistuksen.

X

Varo ettei ne tee susta päivällistä, olet niille kaksijalkainen ruoka apu. Kato miten paksuja ne on.

Harry

Telaketjufemakot ovat etääntyneet feminismin aatteesta ja joutuneet kommunistien lyömäaseeksi rikkomaan normaalin kristillisen periaatteen mukaisen elämänmallin.
Nuorena aatteenpalo polttoaineena sekä pelkkä sokea huuhaaidealismi ja varttuneemmalla iällä yhteiset wiherwasemmistolaisen aatteen jykewät peruselementit pahansuopainen ja ilkeämielinen kaunainen katkeruus yhdistettynä älylliseen bulimiaan….meinasi unohtua uhriutuminen ja aina jonkunmuun syy.

mustamurkku

Tänään oli eduskunnassa kinaamassa joku kehopositiivinen rasvavalas pukeutuneena Sannan mustaan nahkatakkiin. En saanut selvää, että kuka hän oli. Joku xxxl-nahkatakissa ja demari. Se tuli selväksi, kuten toi Sannan matkiminen vaatteidenkin suhteen. Järkyttävä pälättäjä, joka ei kuitenkaan sanonut mitään. Sannaa se yritti matkia, mutta oli sen verran positiivinen keho, etten tuntenut. Myötähäpeää tosin tunsin. Voi helvetti mikä kaskelotti. Siinä oli tosiaankin ”lady in black.” Näinkö oikein, jos mielessäni kävi, että Kiuru oli tunkenut itsensä sinne mustaan nahkaan. Jumalauta, olipahan näky. Mut, ei kait tossa ollut mitään ihmeellistä. Tän päivän normi ”ryhis”.

X

Sannan uusi tuleminen?

sanokaa sanoneen

Mitä sannaan tulee, kyllä se siellä taustalla on odottamassa. Nyt tekee hilloa julkisuudellaan, sekä matkustelee ympäriinsä nautiskellen hulppeista palkkioista. Vaikka hän onkin voisiko sanoa tavallaan osaamaton politiikassa, agenda on se mikä hänet nostaa jalustalle. Sekä tietenkin miesviha, joka kuulemma johtuu hänen kauneudestaan. Joka tapauksessa, eivät naiset ole häntä unohtaneet. Eli se lahko. 3 vuotta on lyhyt aika. Veikkaan, että 2026 se alkaa taas. Marin hysteria. Ja comeback.

Qroquius KadD

Valitettavan mahdollista.
Patamustaporvarinatsifasistihallituksen kurjistama kansa huutaa kaikkien aikojen parhaan pääministerin Manna Sariinin tyttökavereineen takaisin antamaan suomalaisilleen kaikkea kivaa kustantaen sen valtionvelalla, jota ei tarvitse maksaa pois.

mariD

Kun Kiuru oli Marinin hallituksessa ministeri, en ymmärtänyt sen uusiosuomen kielestä yhtään mitään. Keksiköhän se sen itse vai oliko avustajan tuotantoa. Ylimielinen eukko jolla nousi kuzi päähän kun pääsi ministeriksi.

Koeputkikoe

Eräs IT-alalla työskentelevä nainen totesi kerran, että hän olisi itse sopimaton sosiaalipuolen asiakastyöhön koska hän uskoisi tunteisiin vetoavaa puppua.
Älykkäillä ihmisillä lieneekin yleensä hyvä itsetuntemus.

Last edited 1 kuukausi sitten by Koeputkikoe
X

🤔 Mulla voisi olla tilausta siihen hommaan, jakamaan hylsyjä vääräuskosille. Luotilasi pitäs pitäs kyllä olla tiskillä. Ne kun rupeaa hillumaan kun niitten kanssa on eri mieltä, niinkun lapset. Näkisin jokaisen höpinän läpi että kusettaja. 🤔

mariD

Mä voin lähteä sun kanssa Migrin hommiin. Kun jokainen kertoo saman sovitun tarinan, ei ole vaikeata nähdä sen kusetuksen läpi. Ja kun kellään ei ole passia, kertoo se aina vilpillisyydestä. Miksi pakenisin sotaa ja hävittäisin passin joka todistaisi että olen paossa nimenomaan sotaa tai vainoa? Passit ja muut paperit hävitetään nimenomaan siksi jotta ei paljastuisi, että tullaan oikeasti alueelta josta ei turvapaikkaa tipu. Itse asiassa voisin minäkin Migriin mennä töihin, mutta sillä ehdolla että kukaan ei puuttuisi päätöksiini. Alkaisi nimittäin hylsyleimasin viuhua siihen malliin, että pauke vain kävisi, mutta kyllä minäkin sen luotilasin haluaisin siihen väliin. Niin, ja räkimisuojan. Keskustellaan lasin läpi mikrofonin kautta, minä mitään tubia näiltä halua.

Last edited 1 kuukausi sitten by mari
X

Oltas hyvä tiimi! 😊

mariD

Me oltaisiin Migrin ykköstiimi!

seuraava!

Niin. Luin jutun, missä uutisoitiin työhön pääsemisestä. Eli että 4 portainen systeemi, missä karsitaan oikein urakalla ja masennetaan ne jotka edes yrittävät. Sama homma migrille. Vieläkin rankempi. Tosin päinvastainen. Kerrasta poikki. Maahanpyrkijöiden pitää tehdä cv, sekä video itsestään. Ja perustella todella todella vakuuttavasti, miksi hänet pitäisi hyväksyä Oy suomi finland Ab valtion yhteiskuntaan.

päästetään yksi, niin 30 seuraa perässä. per suku

Pointtini oli, että tänne pääsee tuosta noin vaan, kun ihmisoikeudet kuuluu kaikille ja mitä niitä nyt oli. Kun ei kantiksetkaan pääse töihin helpolla, niin pelkkä rasitehan nämä ” osaajat ” yms huijarit ovat suomen valtiolle. Saatikka oikeus järjestelmälle.

X

Törmäsin joku vuosi sitten Hgin keskustassa mamujen kurssi luokan holleille. Työkaverin kanssa oltiin hommissa paskasissa haalareissa. Kovin oli pojilla, tyttöjä en nähnyt, hauskaa kun katselivat meitä. En kyllä usko että porukasta kellään oli kykyjä saatika varsinkaan haluja meidän hommiin. Vitutti suoraan sanoen katsella sitä loislaumaa. Cv ja video joo, mutta onko tulija oikeasti tulossa tänne työtarkoituksessa ja mihin hommiin. Kävin kylillä pyörimässä ja havahduin miten paljon siellä on parturi liikkeitä tätä nykyä, varmaan 20 pelkästään pääväylällä. Vilkkuvalomainoksista päätellen pääosa oli etelän osaajia, toinen on pizzeriat. Tilasin yhteen väliin muutamia mutta oli pakko lopettaa, paskan maku jäi kitusiin kahdeksi päiväksi. En tiedä mitä sertin herkkua ne niihin laittoi.

3 vuotta riitti

Itse olin esimiehenä. Korostan esimiehenä. Enkä mikään esihenkilö. Eräässä kiinteistöalan/siivousalan yrityksessä. Katselin sitä touhua muutaman vuoden. Pelkkiä ongelmia. Joka päivä oli sitä, että mitä nyt taas. Jatkuvaa tappelua verbaalisesti sekä opettamista ihan yksinkertaisista asioista. Rajaan ongelmat asiallisiin maahanmuuttajiin sekä ongelmiin. Suurimmat ongelmat olivat rauhan uskonnon julistajilta. Näin ns kauniisti sanoen.

X

Joitain vuosia taaksepäin, olin töissä taloyhtiössä Hgin keskustassa ja sen puheenjohtaja nainen tuli jutuille. Jutteli siinä yhtiössä vuokralla olevasta ravintolasta ja sen kehari työntekijöistä. Pyrkivät asumaan tiloissa, häätivät niitä niin ryhtyivät asumaan keittiön alaslasketussa katossa. Lähtö tuli kuitenkin. Samalla kertoi kun olivat olleet kahvilla kaverinsa kanssa joka osaa arabiaa. Vieressä pari ählyä jutteli ja sisään tuli pari vaaleaa tyttöä. Kulttuurin rikastajat ryhtyivät haaveilemaan miten leikkaisivat tyttöjen päät irti. Että semmoista porukkaa. Oikea varsinainen rauhan uskonto.

Ilmari

Mamuparturi laskuttaa 22€. Se ei voi olla kannattavaa muuten kuin että jättää verot maksamatta.

mariD

Ai kauheeta että pitää oikein CV tehdä itsestään. Minä pääsin opiskeluaikoina töihin ilman CV:n tekoa. Menin johonkin firmaan tai kauppaan ja kysyin kuka täällä vastaa työhönottamisesta, sitten esittelin itseni sanoin, että onpa teillä täällä hienot fasiliteetit. Kaikki puitteet kunnossa. Löytyisiköhän minullekin töitä, ja valehtelematta lähes joka kerta löytyi. CV:n olen tehnyt kaksi kertaa ja toka kerta oli täällä Las Palmasissa jossa se oli pakko tehdä. Sain töitä. Ja jos video pitäisi tehdä, ei haittaa jos se auttaa työn saamisessa. Kun uuteen maahan tullaan, on edes vähän nähtävä vaivaa, että saa sitä työtä. Ei kannata odottaa kaikkea hopeatarjottimella. Nythän matu saa juurikin hopeatarjottimella kaiken, tai ainakin sen elannon ja asumisen. Miksi se pitäisi hyväksyä?

K. J. Pitkä

17-vuotiaan somevaikuttajan seurue joutui uhkaavan ahdistelun kohteeksi keskellä päivää Helsingissä – Helsinki | HS.fi

”Poliiseja odotellessa nuoret ehtivät poistua paikalta.”

Koska poliiseja on Suomessa vähän, tarvitaan rutkasti lisää vartijoita jotka ehtivät paikalle kurmottamaan tuollaisia ”nuoria”.

Qroquius KadD

Eihän se käy, kun siitä tulee aina eräänlaisille niin hirveä itku.
Itse ne kyllä ovat nopeina juoksemaan vartijan selän taakse piiloon heti kun alkaa pelottaa.

tehdään kehitysmaa yhdessä

Niin. Nyt kun on monikulttuurisuus sekä sitä kautta paska lävähtämässä tiskiin, ongelma onkin nyt siinä, monikulttuurisuus aiheuttaa ongelmia. Samaan aikaan pakkelia naamaan sekä someen perse/tissikuvia. Sekä ollaan niin suvaitsevaisia. Sitten itketään. Mutta tosiaan nämä ovat marginaali. Toistaiseksi. Sääliksi käy näitä nuoria tyttöjä. Joutuvat näiden jengien saaliiksi, missä elämän odote on korkeintaan vuosia.

joskus yksi lause voi sanoa laajan totuuden.

Kuten huomasitte, lainasin nimimerkkiä tehdään kehitysmaa yhdessä. Pyydän anteeksi kyseiseltä henkilöltä, joka nimimerkin omistaa. Minusta se vaan on erinomainen. Ja naurattaa. Sehän on niin totta. Nykyään.

Arkkimankeli

Kuten eräs luennoitsija vuosituhannen vaihteessa totesi, niin globalisaatio tulisi madaltamaan maiden väliset erot.
Vaurautta tai edes keskiluokkaisuutta ei pysty jakamaan kuin nimellisesti joten jaetaan sitten köyhyyttä ja yhteiskuntarauhattomuutta.

Oman lisänsä tuohon aiheuttaa se, että ihmiskunnan kasvuksi arvioidaan vielä lähes 2000000000 (kaksi miljardia) henkeä.

Englannin kanaalin kautta Suomeen

Päin vittuahan kaikki on mennyt kyseisen äänioikeuden jälkeen, kun naisäänestäjistä isoin osa tekee päätöksensä tunteilla, ei faktapohjaisesti.
Siksi kurpitsavankkuri ym. tarinat menee aina sukkana läpi.

korjataan tissitkin. Valtion piikkiin.

Niinpä. Ja sitten itketään. Jokainen niistä maksattaa laskun loppujen lopuksi yhteiskunnalla . Eli veronmaksajien piikkiin. Se on niin fakta. Esim pilluhuulien tuunaus, meni päin vittua. Miehet Gambiasta valittavat. Naiset valittavat, kun gambialaisen kulli ei enää tunnu missään. Se on nyt mentävä kirurgille. Takaisin suomeen. Se on hänen ja miehensä oikeus. Veronmaksajien piikkiin.

Billie Rohan

Thank you for the good writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how could we communicate

Oh100

Ei taida liittyä sukupuoleen vaan kateuteen

”Muodollinen demokratia – hallintojärjestelmä – tarjoaa kateellisille massoille työkalut ottaa sen, minkä he uskovat ansaitsevansa. Demokratian uskonto oikeuttaa heidän kateutensa”

”Samoin jokainen, joka yrittää rakentavaa keskustelua sosiaalisessa mediassa – varsinkin kun ilmaisee ajatuksia, joita ei ole vielä laajalti jaettu tai ymmärretty – houkuttelee äänekkäitä vastustajia. Tämä heikentää suuresti niin sanottua ideoiden markkinapaikkaa kumoamalla sen oikean valintamekanismin ja alistamalla sen ”demokratialle”: väkijoukkosääntö korvaa rationaalisen diskurssin.

Lihavoitu kohta on arkipäivää tälläkin kanavalla. Valitettavasti.

Voit-juosta
X

Joo, ei tartte huutaa. Sivistymätöntä.

X

Tuli mieleen uutisista, voisit pistää pystyyn yrityksen Etelä Afrikkaan tai Haitille. Olisi todella vapaat markkinataloudet ja vallan pirusti vapaata HALPAA työvoimaa. Veikkaan että joka toinen on aivokirurgi ja se toinen avaruusinsinööri. MUTTA varo ettei ne grillaa sua työpäivän jälkeen ja popsi. Tosin arvelen että sinusta riittää sapuskaa koko kylälle, etuoikeutettu valkoihoinen kun olet. Miltä kuulostaa, el paradiso kutsuu eikä tarvii täällä palella ja olla tyytymätön. 🤔😉

Ilmari

On totta, että vihreillä on ollut nuorten keskuudessa huolestuttavan suuri kannatus. Nyt näyttäisi kuitenkin siltä, että se on laskemassa ja PS:n nousemassa.

Anonyymi

Ihmisen aivot kehittyvät kuulemma 25-vuotiaaksi asti. Mitä jos äänestysoikeus pitäisi ansaita jollakin kokeella yhyeiskunnallisista asioista. Vielä viimeisissä presidentinvaaleissa jotkut mummot ilnoittivat äänestävänsä esim. Li Anderssonia köyhien puolustajana.

X

Kakarat uskovat mitä tarhatäti ja suvakkiope selittää, kun kasvaa huomaa että ei helvetti mullehan on syötetty paskaa. Viimeistään kun rikastajien raiskausjengi osuu omalle kohdalle.

timo

Politiikkaa eli tärkeitä yhteiskunnallisia päätöksiä ei koskaan pidä tehdä tunnepohjalta vaan kylmän rationaalisesti. Muuten menee suohon kuten voimme huomata. Kaikista tuhoisinta on hyvesignaloiva politiikka ja hyvesignaloivat päättäjät. Siinäkin on kyse pohjimmiltaan itsekkyydestä. Oman kruunun kiillottamiseen uhrataan koko muu yhteiskunta ja kaikki mitä länsimainen sivistys on tuonut tullessaan.