Holmströmin pakina: Suomurhaaja

Kurt Holmström jäi historian lehdille surullisenkuuluisana Suomurhaajana. Kurt oli etäinen sukulaiseni, tarkemmin sanottuna isäni serkku. En itse koskaan tavannut miestä, mutta kuulin toki vuosien mittaan monta kertomusta sukulaisteni suusta.

Tässä päällimmäiset tiedot ja tarinat Kurt Holmströmin värikkäästä elämästä.

Oltuaan merillä jonkun aikaa, Kurt toimi nuorena miehenä pienyrittäjänä Hangossa. Mies suhtautui kuitenkin enempi suurpiirteisesti lakeihin ja asetuksiin, joten firman kirjanpidossa ja veronmaksussa oli paljonkin toivomisen varaa. Kun maa rupesi polttamaan liikaa jalkojen alla, Kurt päätti muuttaa Ruotsiin.

Ruotsissa Kurt oli ehtiväinen mies, harmi vaan että niiltä vuosilta ei löydy paljoakaan tietoa. Sen verran kuitenkin tiedetään, että kaverinsa kanssa hän yhdessä vaiheessa poltti pontikkaa jota möivät tukuttain Tukholman hämärämpiin ravintoloihin. Muutakin toimintaa on täytynyt olla, sillä Kurt tutustui ainakin kahdesti ruotsalaiseen vankeinhoitoon, eripituisissa jaksoissa.

Jossain vaiheessa Kurt ilmeisesti haki laajempia kuvioita ja lähti Brasiliaan tekemään bisnestä. Tältä ajalta ei ole muuta tietoa kuin että mies olisi istunut kolme vuotta sikäläisessä vankilassa. Vapautui kuitenkin henki, terveys ja kunnia tallessa.

Ehkäpä Brasilian vuosista rauhoittuneena, Kurt eli seesteisempää elämää elättäen itsensä taksinkuljettajana toistakymmentä vuotta Ruotsin Malmössä. Tämä oli onneksi ennen Ruotsin islamisoitumista, koska Kurtin äkkipikaisen luonteen tietäen, hän olisi joutunut pahoihin ongelmiin nykyisenlaisessa Malmössä. Tuohon aikaan maahanmuuttajat olivat enimmäkseen kreikkalaisia ja turkkilaisia, ja näitäkin ihmisiä Kurt oli tiettävästi välillä jahdannut kirves kädessään.

Viisikymppisissään Kurt palasi Suomeen, kotikaupunkiinsa Hankoon, missä hän avasi grilli- ja elintarvikekioskin. Tosin Kurt ei tyytynyt myymään pelkkää tupakkaa ja keskikaljaa, vaan tiskin alta löytyi kaikenlaista kemikaalia. Tuolta ajalta on paljon puhuva tarina. Iltana eräänä Kurt oli tilannut pizzan kotiinsa. Pizzerian auto tosin meni rikki matkalla, ongelmaa ihmeteltiin ja yritettiin korjata, mutta lopulta joutuivat soittamaan tavallisen taksin viemään pizzat perille. Taksinkuljettaja kun viimein pimpotti ovikelloa, Kurt oli avannut hurjistuneena ja työntänyt ison revolverin kuskin naamaan. ”Anti olla saatana viimeinen kerta ku odotutatte minua!”

Ilmeisesti kioskilla tapahtuvan huumekaupan tiimoilta syntyi suurempikin kiista, joka sitten kärjistyi tunnettuun suomurhaan. Kurt ja hänen kaverinsa pakottivat vihamiehensä auton takakonttiin, veivät kaupungin ulkopuoliseen metsään missä Kurt lopetti tyypin teloitustyyliin, niskalaukauksella.

Käräjäoikeus tuomitsi Kurt Henry Holmströmin teostaan elinkautiseen, joka hovissa kuitenkin lieveni 11 vuoteen.

Kurtin kärsiessä tuomiotaan Sörkässä, isäni kävi tapaamassa häntä. Vierailuajan lähestyessä loppuaan, isäni nousi seisomaan, keräsi pikkutavaransa – tupakat, sytkärin ja autonavaimet – ja sanoi: ”Mä rupeenkin tästä lähtemään. Jäätkö sä nyt tänne sit vai?” – Tämän vitsikkään heiton jälkeen Kurt ei hyväksynyt isäni vierailupyyntöjä.

Kun ruudinsavu oli laskeutunut ja Kurtin yritys jatkoi toimintaansa uuden omistajan johdolla, kioski tunnettiin paikallisten keskuudessa nimellä Murder Burger.

Rune Holmström


Kurt Holmström teini-ikäisenä (vasemmalla) sisarustensa seurassa.

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Plääh

Runar Holmström taas vaikuttaa syyttömältä Heinäveden kaksoismurhaan

RullatonHuuli

Hieno ja ajankohtainen kuva. Paitsi taitaa olla niin notta tuo musta onkin se valkoinen. Itse juttuun sen kummemmitta perehtymäti….

Jorma Melkonen

Tuosta kuvasta tule mieleen Martti-nimisen lähetyssaarnaajan tarina Namibian savanneilta. Martti oli ainoa valkoinen mies kahdensadan kilometrin säteellä, ja käännytteli Himba-heimoa. Sitten Himba-kuninkaan suosikkivaimo yhtäkkisesti sai valkoisen pojan. Himba-kuningas kutsui Martin kuulusteluihin, ja totesi ”minu suosikkivaimo sai valkoinen poika, sinä ainoa valkoinen, miten sinä selittää?” Martti mietti että nyt otti ohraleipä… ja päätti että vertauskuvien esittäminen olisi paikallan. Martti: hyvä Kuningas, tällaisia asioita tapahtuu jatkuvasti maailmassa. Katso lampaita kedolla, näet tuhansia valkoisia lampaita, ja sitten joukossa yhden mustan. Mitä se kertoo sinulle? Kuningas katsoi Marttia vihaisesti, mietti hetken, ja sanoi: OK, you speak nothing, I speak nothing.

Siperian oppilas

Terrorismioperaatio Venäjän muslimitasavallassa – FSB otti kolme kiinni (iltalehti.fi)

Katukirurginen keppostelu loppui Kiinassa alkuunsa kun ns. uiguurimenetelmä otettiin käyttöön.
Venäjä soveltanee jotakin vastaavaa.

Last edited 19 päivää sitten by Siperian oppilas
Tare

Vieläkö viisumivapaus on suunnitelmissa maihin, joista tulee potentiaalisia uusia terroristejä venäjälle.Onkohan nämä enää täysissä järjen voimissa. Taitaa viinaa ja kemikaaleja kulua, vähän kuin janajevin jengi loppuvaiheessa. Tosin taisivat siihen aikaan turvautua vodkaan jota kyllä riitti. Onhan se venäjän kansallisjuoma.

Siperian oppilas

Jos Putin saa tavoitteensa läpi, Suomen turvallisuustilanne voi muuttua kertaheitolla – Aaltola ja Toveri avaavat pelottavaa mahdollisuutta – Kotimaa – Ilta-Sanomat

Suurten länsimaiden puolinainen ja aseapu ja puolinaiset talouspakotteet saattavat olla seuraavan suursodan aikapommi.

Boltteri

Saakelin serkku Rosendahl joka vasikoi =) Mikäs kioski Kurrella oli?

Qroquius KadD

Onko Runar-vainaa muuten sukua Runelle?

Tare

Sodan päättyessä, maanteillä oli jos jonkinmoista mieleltään sodan rikkomaa ukkoa ja jopa aivan nuoria. Raakoja seksuaali murhia, silmitöntä tappavaa väkivaltaa, kuin opittua jossain.

Darian Champlin

I do believe all the ideas youve presented for your post They are really convincing and will certainly work Nonetheless the posts are too short for novices May just you please lengthen them a little from subsequent time Thanks for the post

Avery Bashirian

I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I do not know who you are but certainly youre going to a famous blogger if you are not already Cheers

Name Marks

Hi Neat post Theres an issue together with your web site in internet explorer may test this IE still is the marketplace chief and a good component of people will pass over your fantastic writing due to this problem

Alfredo Hudson

Thank you for the good writeup It in fact was a amusement account it Look advanced to far added agreeable from you However how could we communicate