Holmströmin pakina: Spurgu vai puheterapeutti?

Kuva: Risto Vuorimies

Joitakin vuosia sitten työkkärin tädit olivat taas kerran ohjanneet minut kuntouttavaan työtoimintaan. Käytännössä tämä tarkoitti muuttohommia, työryhmämme koostui puolesta tusinasta kolhiintuneesta ja syrjäytyneestä ukkelista.

Eräänä päivänä tehtävä koski kaupungin puheterapiakeskusta, joka oli muuttamassa isompiin tiloihin.

Sisään tultuamme hämmästyin suuresti. Kuinka monta logopedia tarvitaan keskikokoisessa kaupungissa? Lisäksi nähtävästi kaksi toimistotyöntekijää sekä osastopäällikkö. Noh, tässä meillä ainakin riitti toimistokalusteita ja muuttolaatikoita raahattavaksi alas autoon.

Yhdessä vaiheessa työpäivää sattui niin, että kaksi terapeuttia seisoi tielläni käytävällä katselemassa työskentelyämme.

”Anteeksi. Saisinks mä noi nokkakärryt?”, sanoin ja osoitin sormellani.

”Hupsista! Tässähän me seistään oikean ammattilaisen tiellä”, vitsaili miesoletettu puhetäti, täynnä peittelemätöntä ivaa.

”Joo-joo. Kuhan mä saan ne saatanan kärryt!”

En aina tahdo ymmärtää tätä maailmaa. Miten ihmeessä joku voi saada päähänsä kouluttautua logopediksi kaikista maailman aloista? Mitä vitun työtä se on aikuiselle miehelle istua päivät pitkät paapomassa ässävikaisia koulutyttöjä? Ja kaiken lisäksi luulla olevansa jotain?

Elämme omituisia aikoja. Ajatusleikki: jos minulla olisi kaksi vaihtoehtoa elämässä, puheterapeutti tai spurgu, valitsisin ilman muuta jälkimmäisen. Hetkeäkään epäröimättä. Siltojen alla voisin ainakin katsoa itseäni peiliin tietäen, etten ole myynyt sieluani omahyväisen, mukavan pikkuelämän takia.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
11 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoxD

”Hupsista! Tässähän me seistään oikean ammattilaisen tiellä.”

No olisit antanut tukkimiehen avokämmentä, mitä hävittävää?

Porkkanalaatikko

”Hupsista! Tässähän me seistään oikean ammattilaisen tiellä”, vitsaili miesoletettu puhetäti, täynnä peittelemätöntä ivaa.”

Miesoletettu oli oikeassa. Hän oli rehellistä työtä tekevän tiellä. Ja jopa antoi ymmärtää, ettei itse ole oikea työtä tekevä.

Johan Pomppas

Itse pidän aivan korvaamattona kokemuksena että kotona oppi rakennus- ja remonttihommia ja oli vuosikymmenien aikana monia remontteja sekä kysyntää talkoisiin. Samoin lukioaikana lehdenjakoa sekä opiskeluaikana useampana kesänä ihan ruumiillisessa työssä. Ei tainnut olla noilla terapiatädeillä vastaavaa taustaa. Leipätyöni oli sitten lähinnä tietokoneiden kanssa askartelua.

Moonman

Tässä on jotain samaa kuin siinä, että tiettyjen tuttavapiiriin kuuluvien henkilöiden kanssa puhe siirtyy melko nopeasti siihen, että esim. on saatu joku palkankorotus ja nyt tienataan ja kohta on uusi auto jne.
Siitä tulee sellainen vaikutelma, ettei näiden kulttuurinen ja henkinen tyhjyys tarjoa muitakaan oljenkorsia joilla esittää tärkeää ja korostaa itseään muille.

Ikään kuin olisi saavutettu joku ihmisyyden korkeampi taso, jota sitten hierotaan muiden alempana olevaksi koettujen ihmisten naamaan kovaan ääneen. Hienoa, voit ostaa lisää krääsää ja elää hedonistisemmin, mutta muistetaanko 100 vuoden päästä jotain ylempää toimihenkilöä sen takia kun sillä oli sitä rahaa niin paljon?

Luckybet89

Bergabung dengan Luckybet89 merupakan situs terpecaya dan aman untuk akun kalian, Segera gabungkan lucky bet 89 link paling mudah untuk mendapatkan kemenangan besar setiap hari, Yuk gabung sekarang di luckybet89 sekarang.

Böömi

Liity Luckybet89 on luotettava ja turvallinen sivusto tilillesi, Liity heti Lucky Bet 89 helpoin linkki saada suuria voittoja joka päivä, Liity nyt luckybet89 nyt.
Käännös indonesiankielisestä tekstistä???

Qroquius KadD

Nyt kun sinä annoit tuolle spammibotille reaktion, se alkaa suoltaa noita nollapostauksia tänne taas kaksin verroin.
Sillä tavalla nuo toimivat.

Tare

He olivat kelan ja Te-toimiston palkkaamia, joiden toimenkuva on nöyryyttää ja alistaa pitkäaikaistyöttömiä että tietävät paikkansa. Täällä päin oli aikanaa kaupunginjohtajan silmään pistänyt nämä “yhteiskunnan losijat” ja oli painostanut Te-toimistoa ja kelan porukkaa, että heidät kaikki on laitettava kuntouttavaan työtoimintaan kun käyvät liian kalliiksi kapungin taloudelle mokomat laiskat paskat.Kaupunki joutui ja joutuvat kait vieläkin maksamaan valtiolle sakkoja kun ei ole osoittaa työpaikkaa heille.Työpajatoiminnalla kaupunki vapautuu näistä sakoista.
Myös kirpputorit olivat tälle “paremmanväen” edustajalle kuin punainen vaate, olivat imagohaitta velkaiselle muuttotappiota tekevälle “kaupungille”

Sherlokki suvakko

Anteeks, painukaa vittuun, että saisin noi nokkakärryt. Siinä olisi samanvertainen ulostulo miesoletettuun nähden. Oletetun tokaisu oli huono vitsi, eli ammattitaidodon empatiaoletus. Olevinaan hauskat tokaisut ja säälittely ovat myrkkyä syrjäytyneelle, kertoo vaan omasta huonosta itsetunnosta.

Khm

Olipa hieman ilkeän oloisesti sanottu tuollaisessa asetelmassa etenkin. Tarpeen se on yhden jos toisenkin työ.

Jorma Melkonen

Tämmöiset logopedofiilit ovat Suomen virastokonkurssin syvintä ydintä. Tommoinen joutovirka kuin puhetelapeutti pitäisi olla ensimmäisenä säästölistan kärjessä, ja ainakaan virkasuhteeseen semmoisia ei pitäisi ottaa. Jos ässä suhahtaa tai ärrä rytisee niin siitä vaan itse harjoittelemaan ärränkierränorrenympäri, verkosta löytyy kyllä mielinmäärin harjoitusmateriaalia.

Teboilin ja puhetelapeuttiliiton yhteismainos “Tankkaa Meillä”