Holmströmin pakina: Tuleva tähtitoimittaja Sven kirjoittaa päiväkirjaa

Rakas päiväkirja,

Kun pääsin korkeakouluun lukemaan journalistiikkaa, tuntui kuin olisin nähnyt valon. Vihdoin olin löytänyt yhteisön, jossa ei tarvitse perustella näkemyksiään. Meillä on kaikilla sama arvopohja, puhdas ja oikeaoppinen. Tämä ei tietenkään tarkoita, että kaikki ajattelisivat samalla tavalla, päinvastoin, arvostamme mielipiteiden monimuotoisuutta. Suurin osa äänestää tietysti Vihreitä, mutta jotkut kannattavat Vasemmistopuoluetta ja jopa Sosialidemokraatteja, joten onhan riveissämme laaja kirjo.

Yhteiskuntamme murroskaudessa koen kuuluvani valittujen joukkoon ja siksi olen päättänyt kirjoittaa pohdintojani talteen tulevia sukupolvia varten. Ilmaisussani kiinnitän erityistä huomiota kielenkäytön selkeyteen, jotta myös tavallinen maallikkokansalainen voisi ymmärtää oivalluksiani.

Rakas päiväkirja, et voi kuvitellakaan millainen päivä minulla on ollut. Aluksi kaikki meni hyvin. Aamiaiseksi söin uudenlaista mysliä joka sisältää kuivattuja heinäsirkkoja ja kärpäsen toukkia. Sitten keitin itselleni kupin virkistävää yrttiteetä. Ensin harkitsin rohkeaa korealaista lajiketta, mutta lopulta päädyin kuitenkin rauhallisempaan kamomillan makuun. Näin vahvistuneena luin mieltäylentävän nettijutun ilmastonmuutoksesta. Pääpiruna on taas tuo Trump. Voi kuinka tyhmä hän onkaan!

Sitten asioille. Ostoskeskuksella seisoskeli puolisen tusinaa uusruotsalaista, aivan ypöyksin tulleita 15-35 vuotiaita lapsia. Ihanaa eksoottista värinää heidän kielessään. Jännittävää! Tervehdin tuttavallisesti ja maailmaa nähneenä, mutta tilanteessa on täytynyt syntyä jokin väärinkäsitys. Yhtäkkiä he tarttuivat minuun ja raahasivat takapihalle. Tulivat aivan iholle ja – en tiedä tohdinko kertoa – he panivat minua perseeseen, kaikki, vuorotellen. Ja kun he olivat temppunsa tehneet, he räkivät minua ja lausuivat tuhmia sanoja. Eivät kuitenkaan lyöneet tai potkineet, joten eivät he läpeensä pahoja voineet olla. Kuka tietää mitä traumoja ressukat kantavat sisällään paettuaan sotaa ja vainoa? Oi kuinka toivon, että nämä särkyneet sielut kotoutuisivat pian. Tässä näemme taas yhteiskunnan vastuun. Kaikki nämä hirvittävät sosioekonomiset tekijät! Miten yksilö voisi ohjata kohtaloaan omilla valinnoillaan rakenteellisessa epätasa-arvossa? Ja lisäksi: tuntuuhan se vähän ikävältä, että he veivät sekä älypuhelimeni että untuvatakkini.

No, nyt olen käynyt suihkussa ja rasvannut peppuni rauhoittavalla voiteella (liljantuoksuinen). Kohta lähdössä mielenosoitukseen kauheita natseja vastaan. Äärioikeistolaisuus nostaa päätään joka puolella. Mutta kyllä me vielä näytetään niille ilkiöille!

Jaksuhalit,
Sven

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
9 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Harry

Hih…

Turhautunut Kansalainen

Tollaisia noi paremmiston toimittajat tosiaan tahtovat vähän olla. 😁

Jake

Täsmällinen ja rehellinen kuvaus suvakista, ei tippaakaan liioittelua.

Name

🙂

Dan Wesson

Olipa hyvin kiteytetty ruotsalainen sairaalloisen suvaitsevainen ajatusmaailma. Raiskatuksi tuleminen toki kuuluu suvakin velvollisuuksiin kun marakatilla on hätätila päällä.

Kaarlo

Eipä tuo Suomalaisen suvakin maailma paljonkaan poikkea ruotsalaisesta. Oli sitten kysymyksessä mies tai nainen tai suvakkien suosima monisukupuolinen. Enää ei voi edes sanoa eroksi sitä, kun verrattiin Suomalaista ja Ruotsalaista sotilasta, niin Suomalainen sotilas oli peräänantamaton.

Qroquius KadD

Olennainen välittyi.

Runtiti-pou

Toimittaja kirjoittaa päätoimittajan määräysten mukaan ja päätoimittaja saa ohjeensa omistajalta. Tämän takia medioita omistetaan ja tämän takia se todellinen valanpitäjä omistaa mediat

Tare

Kuin sisustustaiteilija sykkö ja jorma.