Holmströmin pakina: Onko emävale hyvä myyntikeino?

Aikoinaan oli kaksi mieleenpainuvaa mainoslausetta, jotka herättivät hilpeyttä.

Fiat – petojen sukua.
Fiatit olivat enimmäkseen kivoja kauppakasseja, joilla hyvä hinta-laatusuhde. Petomaisuus tosin taisi oli viimeinen luonnehdinta joka mahdolliselle ostajalle tuli mieleen.

Lujaa laatua – Lada.
Ladat olivat halpoja perusajoneuvoja, mutta laadukkuudesta puhuminen koettiin huonoksi vitsiksi.

Kannattaako emävalheiden toitottaminen, onkohan päinvastoin-mainonta järkevää pitkän päälle?

Jos mennään uskottavuudessa vielä pari askelmaa alemmas, niin Jehovan todistajat kutsuvat oppirakennelmaansa Totuudeksi.

Ja sitten on Ylen ja Helsingin Sanomien loputtomat vakuuttelut tasapuolisuudestaan ja vastuullisuudestaan. Vieläpä teetättävät kyselytutkimuksia, joiden mukaan 102% kansasta luottaa heidän uutisointiin kuin peruskallioon.

* * *

90-luvulla olin hakemassa käytettyä autoa. Tämä oli ennen internet-aikoja, joten luin sunnuntai-hesarin ilmoitukset ja kiersin pääkaupunkiseudun liikkeissä. Yhdessä hallissa seisoikin juuri minulle sopiva auto. Kun rupesin katsomaan tarkemmin, myyjä ilmestyi paikalle ja kävi välittömästi kimppuun myyntipuheellaan. Auto oli kuulemma ”yksilö”, jonka hän oli henkilökohtaisesti käsin poiminut tyttärelleen. Nyt tytär oli kuitenkin päässyt Tampereen yliopistoon opiskelemaan, joten hänellä ei olisi varaa pitää autoa. Että tässä minulla olisi ainutlaatuinen tilaisuus.

Just joo. Jos mies olisi ymmärtänyt olla aliarvioimatta asiakastaan, olisin ehkä ostanut auton, mutta kun kerta tälle kusetuslinjalle mentiin niin unohdetaan koko juttu.

Jos sama mies olisi yrittänyt myydä minulle käytetyn tietokoneen, hän olisi varmaan kertonut harvinaisesta yksilöstä, joka oli ollut naispapilla pelkästään sunnuntaisaarnojen kirjoittamista varten.

Rune Holmström

Subscribe
Notify of
guest
28 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Supermyyjä

Auto ollut mummolla saaressa.

Huru-ukko

“Jos sama mies olisi yrittänyt myydä minulle käytetyn tietokoneen, hän olisi varmaan kertonut harvinaisesta yksilöstä, joka oli ollut naispapilla pelkästään sunnuntaisaarnojen kirjoittamista varten.”
Hehehheheeee:)) Tuo oli hyvä heitto. Näin se usein menee, myyjät yrittävät ylipuhua mahdollisen ostajan takertumalla aivan epäolennaisiin asiohin yrittäessään epätoivoisesti kaupata monessa tapauksessa aivan epäkelpoa tavaraa/tuotetta.
Ja puhelinlankoja pitkin tulevat koijarit sitten kokonaan luku erikseen. Ne ne varsinaisia satusetiä tai tätejä!

Demetrius Ullrich

Contact Us Today +995 522 220 894

Dan Wesson

Fiat- petojen sukua. Susi jo syntyessään. Lada taas oli yksinkertainen kottero, jota oli kammottava ajaa. Öljyä ja bensaa paloi yhtä paljon kumpaakin. Autokauppiaat ovat ehkä pahimpia kusettajia kodinkonemyyjien kanssa. Näiltä löytyy yleensä ihan samalainen kotkotin itseltä tai ainakin äiteeltä, ja hyvin on toiminut.

Ilmari

Lada oli ihan hyvä perusauto. Sen tarkoitus oli siirtää ihmiset ja tavarat paikasta toiseen. Aina se Morrisin tai Anglian peittosi.

Porkkanalaatikko

Lada oli parempi kuin Mosse. Viimemainituista Mosse Elite oli parempi kuin edeltäjänsä Mosse Skandinavia.

Ilmari

Autoja kun vertaillaan, pitää tietenkin ottaa aina huomioon myös hinta.

Paavo TajukangasD

Itellä kävi muuten kerran samalla tavalla. Menin katsomaan tonnin tötteröä ja olisin ostanutkin sen suorilta käsiltä, mutta myyjä (yksityinen) alkoi “myymään” autoa minulle. Kuvitteli olevansa ovela, että kun pälpättää kuin helppoheikki jonninjoutavista asioista, niin ostaja menee jotenkin lankaan ja ostaa. Jätin ostamatta juuri tuon takia tötterön, koska ukko alkoi oikeasti ärsyttämään.

Vuosimalli-62

Itse vihaan ja kadehdin wanhalla mielellä sitä että nyky nuoriso pystyy ajamaan uusilla bemareilla, ja muilla uusilla. Itse maksoin enimmäisen auton hankinnassa päivän hinnan, loppuun ajettu keltainen Taunus josta oli toinen lokasuoja korjattu tökerösti.Jouduion otamaan säästöpankista autolainaa veksileihintaan jota maksoin kauan. Ajoin sillä tosi paljon kunnes kardaanin “tärinäkumi” alkoi hajota ja lopuksi laakerit alkoivat mennä tiuhempaan. Itse vaihdoin muutaman kerran ja totesin, runko taitaa olla jo hieman kierossa. Ja vaihdoin sen volvoon 144 de luxe kahdella kaasarilla.Ja kulki, hieno viiva noipeusnäyttö. Lopuu on legendaa.

Cortina

Ei ne uusilla aja. Olet vaan niin vanha että 10-15 vuotta vanhat mallit näyttävät uusilta. Ei uusista nykyautoista osaa sanoa mitään muuta kuin että näyttävät kaikki vittumaisilta. Helvetin rumia.

Ilmari

Lisäksi uudet autot ovat nykyään paljon parempia. Melkein kaikissa on ilmastointi ja lukkiutumattomat jarrut. Voi hätätilassa iskeä jarrut pohjaan. Ennen jarrut menivät siinä tilanteessa lukkoon ja auto kadotti ohjattavuutensa ja meni minne sattuu.

Dan Wesson

ABS on ollut autoissa jo 80- luvun puolivälistä ja luistonesto parikymmentä vuotta. Nyt on muitakin hyviä avustinsysteemejä, kuten törmäysvaroitin, automaattinen hätäjarrutus ja kaistavahti. Varsinkin 2 ensimmäistä voivat säästää katastrofilta jos vaikka joku kakara juoksee varoittamatta eteen. Kaistavahti toimii yleensä kesällä, mutta talvella se voi tehdä paskamaisia äkkiliikkeitä.

Sami

Timo Soini ansaitsisi rehellisyyspalkinnon.

Toimittaja kysyi Soinilta “mutta eihän tämä ole nyt ollenkaan niin kuin vaaleissa lupasit, kuinka tässä nyt näin kävi?”.

Soini vastasi äänekkäästi nauraen “mutta nehän olivat niitä vaalipuheita”.

Samoin SDP, Vihreät, Kok, RKP, Vasemmisto. “Ei Suomi ole tärkeä, olemme Eurooppalaisia”, “Oma kansa ensin ajattelu on vahingollista”, “Suurin uhka Suomelle ovat Suomen parasta ajattelevat ihmiset”.

Hyvin ovat kuitenkin kansalle kelvanneet vaaliuurnilla.

Qroquius KadD

Tietysti kelpaavat koska Suomen kansa HALUAA tätä.
Eiväthän ne muuten näin äänestäisi.

Tapio Suhonen

Tuo petojen sukuisuus sisältää potentiaalisen idean: joskus kasariluvulla sain testata Turbo Unoa ja se pieksi silloisen 900 Saab turbon. Nykyisin se ei tokikaan ole mitään.
Ensimmäinen autoni Mercury Parklane Supermarauder 390 poltti kyllä kumia, mutta ei siitä olisi vastukseksi nykyiselle Mustangilleni.
Lada ei TODELLAKAAN ole lujaa laatua.
Mutta se asian inhimillinen puoli. Olihan Dzugasvilikin Stalin, teräksinen ja kaikki uskoi neukkulassa, vaikka tapattikin 30 miljoonaa kansalaista oman pelkuruutensa vuoksi.
Ja neukkula muutenkin. Se “vapautti” Balttian maat, Puolan, Tsekkoslovakian,,,,,etc.
Jokainen kuitenkin tiesi, mitä se neukkuvapaus oli, paitsi ehkä Yrjö Leino.
Valheessa on helppoa elää, menkää ja tutustukaa esim. Lamminpään hourailuihin US-blogeihin.

Cortina

Eikös se ollut jotain semmoista että FIAT konserni osti Ferrarin jossain vaiheessa ja sitten oltiin “petojen sukua” yhtäkkiä..? Olihan SEAT autoissakin Porschen venttiilikoppa ja sitämyöten sitten kertaheitolla kallis urheiluauto.

Huru-ukko

Pääsin minäkin melko tuoreeltaan “koeaajamaan” sitä Turbo Unoa. Kuopiossa oli paikallisella myyjällä esittelyssä sellainen. Siinä keskustaa kohti ajellessa. läksin valoista melkoisen rivakasti ja ajoin seuraavista tietysti päin punaista. Kotvasen päästä tuli perässä polliisit rinnalle ja nauraa räkättivät. Minä siinä pää punaisena kun nolotti. Ei ne polliisit muuta kun sanovat että ei se sun hinausautos ihan noin nopee ole ja naurovat päälle:)

Dan Wesson

Turbo Unossa oli 1,3 litran ja 105hv kone. 700 kiloisessa korissa se tietysti tuntui. Nykyään revitään litraisista käyttömoottoteista 155 hevosta ilman sen kummempia ongelmia. Toki autojen paino on noussut melkoisesti turvallisuuden nimissä.

Puolueeton

Runen pakinat kuvaavat nykyajan elämää tavalla, joka on huvitavaa mutta silti totta. Lisää niitä!

Taavi

Kaikkein paras mosse oli se heti sotien jälkeen valmistettu, koska se oli tehty Saksalta ryöstetyssä tehtaassa, osin saksalaisen henkilökunnan ja saksalaisten osien myötä. Oli Opelin kopio.

Tapio Suhonen

Kadett1938 muuttui näin Mosse1948:ksi.Jos olisit tuon tuolloin ääneen sanonut, olisit päässyt kymmeneksi vuodeksi Sukevalle suota kuokkimaan..

Rubie Kreiger

[PDF] The Summer Pact BY Emily Giffin

Bryce Lynch

[PDF] The Summer Club BY Hannah McKinnon

Felicia Renner

[PDF] Blue Sisters BY Coco Mellors

Adrienne Hudson

[PDF] It’s Elementary BY Elise Bryant

Anabelle Kshlerin

[PDF] Body Check BY Elle Kennedy

Alessia Veum

[PDF] We Burn Daylight BY Bret Anthony Johnston

Dameon Pacocha

[PDF] Fleeing France BY Alan Hlad