FAQ/ yhteystiedot

Mikä on Pt-media?

– Pt-media on Ruotsissa toimiva media, joka kirjoittaa lähinnä Ruotsissa tapahtuvia asioita suomeksi ja englanniksi.

Missä Pt-media sijaitsee?

– Pt-media sijaitsee ensisijaisesti netissä. Fyysinen toimipaikkamme on Ruotsissa Tukholmassa.

Sitoutuuko Pt-media suomalaisen Julkisen sanan neuvoston kehoituksiin ja sitoutuuko se noudattamaan Suomen Journalistiliiton mainitsemaa hyvää lehtimiestapaa? Entä ruotsalainen Pressens Opinionsnämnd?

– Pt-media ei toimi fyysisesti Suomessa. Eikä kuulu Suomen Julkisen sanan neuvostoon eikä myöskään suomalaiseen Journalistiliittoon. Siten emme myöskään sitoudu millään tavalla JSN:n tai Journalistiliiton sääntöihin tai ohjeisiin.

– Pt-media ei kuulu myöskään millään tavalla Ruotsin Pressens Opinionsnämnd:in piiriin. Näin ollen tämänkään liiton ohjeet ja kehoitukset eivät koske Pt-mediaa.

Kuka ja ketkä ovat Pt-median kohderyhmä?

– Kohderyhmä ovat Ruotsissa ja ulkomailla asuvat henkilöt, jotka haluavat lukea asioista suomeksi tai englanniksi, ja joista maista ulkomailta Pt-mediaa eniten luetaan. Pt-median kohderyhmä ovat suomenkielen taitoiset ihan samaan tapaan kuin englanti on maailman kieli kohdistumatta mihinkään tiettyyn kansanryhmään.

Rikkooko Pt-media lakia syyllistymällä laittomaan rahankeruuseen pyytämällä toiminnalleen rahallista tukea?

– Ruotsin laissa ei ole sellaista määritelmää kuin laiton rahankeruu. Kuka tahansa Ruotsissa toimiva toimija voi blogissaan tai mediassaan kerätä rahaa rahoittaakseen toimintaansa. Pt-media ei siis riko mitään lakia pyytämällä rahallista tukea toiminnalleen.

Minkä maan lakia Pt-media noudattaa?

– Pt-media noudattaa kaikkia niitä lakeja mitä Ruotsin laissa määritellään.

Pt-median yhteystiedot:

Postiosoite: Frejgatan 13, BOX 143, 114 79 Stockholm.

Puhelin: +46 73 571 0629.

E-mail: ptmedia@pt-media.org. (old e-mail was: pt-media@mail.com)

Vastaava päätoimittaja Henrik Ihander.

Vastaamme kaikkiin meille osoitettuihin kysymyksiin mielellämme. Voit ottaa yhteyttä myös allaolevalla yhteydenottolomakkeella.