Vanhanen puhemieheksi – Seinäjoella puhemiehellä puhe tönköksi

250px-Matti_Vanhanen_2017_06Keskustan Matti Vanhanen on tietojen mukaan valittu Suomen uuden eduskunnan puhemieheksi. Ottamatta mitenkään asiaan kantaa niin kerronpa yhden hienon kohtaamisen Matti Vanhasen kanssa.

Olin vuonna 2016 kesäkuun alussa Seinäjoella Suomen Sisun tapahtumassa vieraana. Samaan aikaan viikonloppuna pidettiin Seinäjoella Keskustapuolueen puoluekokous. Sisun tilaisuuden jälkeen saimme kunnian olla vieraana eräässä yksityistilaisuudessa, jossa viinaa ryypättiin reilunpuoleisesti.
Kun viikonloppu ja juhlat olivat ohi niin saattelin Tuukka Kurun Seinäjoen asemalla pohjoisen junaan. Odottelimme asemalla junaa, ja huomasimme aseman odotustiloissa Matti Vanhasen. Tässä vaiheessa Kuru poistui hakemaan kioskilta jotain ostettavaa.
Itse olin ”pikku kännissä” ja päätin käydä Vanhasen juttusilla. Menin Matin luokse loihe lausumaan ”Mitäpä Matti, miten on viikonloppu menny?”
Vanhanen ei voinut tuossa tilanteessa näyttää sitä, että ei tuntenut minua, sillä näytin ulospäin kuin kuin kuka tahansa kepulainen. Minulla oli sininen puku, valkoinen paita ja kravaatti kaulassa. Vanhanen siis luultavasti kuvitteli vielä tuona hetkenä, että olin joku hänen puoluekavereistaan viikonlopun kemuista.
Vanhanen aloitti ”löysän jutustelun” Etelä-Amerikan puutiloista, joissa puita hakataan päläpälä. Hän yritti viedä keskustelua johonkin Suomen puuhakkuisiin päläpälä. Kuuntelin sujuvasti ja Vanhanen oli kohtelias. Olimme kun mitkä tahansa kaksi hyvinpukeutunutta sivistynyttä puoluehenkilöä.
Sitten tuli Tuukka Kuru joka pilasi kaiken. Tuukalla oli Sisu-ämpäri. Tuukka käveli muina miehinä luokseni ja jätti sen ämpärin siihen, ja sanoi, että käy vielä jossain. Hän tunnisti Vanhasen kyllä, mutta ei reagoinut asiaan.
Kun Tuukka jätti sen ämpärin siihen niin Vanhanen tietenkin tajusi ensimmäisenä, että siinä oli vittu soikoon Suomen Sisun tarrat. Vanhanen tajusi, että hänet oli ällytetty vihollisen keskusteluun. Alkoi hillitön sönkötys. Vanhanen jatkoi puhetta, joka kuulosti suunnilleen joltain tältä:
– Nykymaailmassa… teidän arvot eivät sovi… nykymaailma, Suomen Sisu ei ei, nykyarvot, puita pitää kaataa… emme voi sulkea rajoja… se ei olisi ratkaisu… metsätalous vaatii… talouskasvua ja maahanmuuttoa… naisten tasa-arvoa ei voida poistaa ja tarvitsemme maahanmuuttoa… rajoja ei voida laittaa kiinni… nykymaailma.
Sinä hetkenä kun Vanhanen sönkötti niin ajattelin, että miten tuo muka voi olla valtion johtotehtävissä.

Subscribe
Notify of
guest
18 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kai Ruonala

Ihan samaa sopii miettiä, että MIKSI kaksi tuomittua talousrikollista VOI olla MINISTEREINÄ suomessa? Kuinka helvetin röyhkeitä lainrikkojia meillä nyt on päättäjissämme, kuka heidät MUKA on valinnut ja kuinka vähän omat viranomaisemme arvostavat Suomen Perustuslakia ja OMAA kansaansa?

Heikki Kunttu

Nurinkurin Hölmölä on maamme ollut jo vuosia!

Anonymous

Niin, poliitikot usein muuttuvat varsin erilaisiksi, jos keskustelu eksyy käsikirjoituksen ulkopuolelle.

John MacMunne

Samaa jargonia tulee lähes kaikilta poliitikoilta.
Poikkeuksiakin on, kuten herra Hakkarainen ja Trump.
Ps. Trump on mahtava!

El Comandante Cero

Valaisee myös sitä miksi tuo kyseinen tonttu hölmöili kaikkien pohjaanpalaneiden pyyttonien kanssa. Tuttavani joka on ollut kepun valtakunnan politiikassa sanoi ettei Vanhanen todellakaan ole penaalin terävimmästä kärjestä. Toisaalta kumma kun kukaan ei ota Vanhasen kuulumista erään järjestön johtoon jonka kulut maksoi KGB.

Minä

Vanhanen kai tarttee lisää lautoja, niin pitää saada työ, jonka tekijää halutaan lahjoa.

huugo

wanhasella meni kepun poliittisessa kansanopistossa opeteltu liturgia päälle ja Kurun läsnäolo sai ohjelman sekomaan täysin. Kuin ohjelmisto vika. Pienellä painostamisella vanhanen olisi seonnut täysin ja seuravan päivän iltapäivälehdissä olisi ollut juttu tunnetun poliitikon sairastumisesta äkisti. No vanhanen olisi viety uudelleen ohjelmontiin kepun salaiseen tupailtaan, jossa aateveljet olisivat syöttäneet kaverille talkkunaa kokkelipiimän kera ja samalla taustalta olis kuulunut Santeri Alkion puhetta ja näin pugi olisi korjaantunut. Ja julkisuuteen olisi astellut seuraavalla viikolla sama vanha puiseva ja momotoninen hieman änkyttävä vanhanen.

Aappa

Katsokaas tuota Vanhasen kuvaa tarkasti…eihän siinä oikeasti olekaan mikään ’Matti Vanhanen -niminen mies’, vaan jossain eliitin tms. botti/trollitehtaassa valmistettu ro-botti.

Äänestäminen haisee

Voisiko joku selittää minulle miten Keskusta hävisi vaalit?
Sipilä on edelleen hallituksessa ja kaikki näkee että se ohjailee Rinnettä tekemään juuri niinkuin haluaa ja sitten vielä Vanhanen pääsee korkeimmalle paikalle Eduskunnassa. Miten kepu hävisi nämä vaalit?
Mitä järkeä on koko äänestämisessä kun ei ne äänet merkitse yhtään mitään?

Särmääjä

Sillä vain on merkitystä kellä on suurin puolue ja hän hallitustunnustelijana voi kasata minkä hyvänsä hallitusohjelman ja kokoonpanon. Ei tarvi välittää enää mistään muusta. Tietysti silloin jos suurimman puolueen kanssa ei kukaan tekisi yhteistyötä niin toiseksi suurin voisi alkaa suhmuroimaan omiaan.

Jakob Post

Näin juuri ns. ’vanhat suuret’ puolueet eli Kepu, SDP, KOK haluavat sinun ajattelevan, että jatkossa jättäisit äänestämättä ja valta pysyisi heidän näpeissään ikuisesti.
Kyllä tämä kostautuu demareille ensi vaaleissa, Rinnehän tekee kaiken mitä Kepu haluaa, maakuntahimmelit pystyyn jne.
Mutta voi kostautua myös kepulle, ei sinne maakuntahallintoon niin paljon kepulaisia mahdu töihin että sillä voitettaisiin bensaveron korotus, sähköveron korotus, liha-ja maitotuotteiden hyljeksintä yms jotka normaali maakuntakepulaista koskee, saattaa molemmille tulla romahdus ensi vaaleissa.
Pitää vaan odottaa, kyllä nämä unelmahöttöäjät ennen pitkää romahtavat, ehkä poislukien vihreät jotka ovat jotenkin onnistuneet aivopesemään suuren osan pk-seudun naisäänestäjistä jotka eivät seuraa teknisiä artikkeleita vaan heille vihreiden höpöpuheet menevät täydestä.
Edellämainittu vihreiden kannatus osoittaa lähinnä suomalaisen koulutuksen ala-arvoisuuden kun yliopistoista valmistuneet eivät osaa ajatella itse taikka miettiä asioita kriittisesti.

Matti on Ok

Vanhanen tuli yllätyksenä pääministeriksi. Poisti ensitöikseen pakkoruotsin ylioppilaskirjoituksista ja sitä RKP ei anna koskaan anteeksi.
Vanhasen kimpussa on oltu vaikka minkälaisilla pikkujutuilla, pitää uuniperunoista jne.
Mutta jos hän sai pakkoruotsin pois, on hänessä riittävästi hyvää.

T

Jos Suomessa on toinen kansalliskieli, olkoon se pohjoissaame. Saame on uhanalainen kieli, ruotsi ei.

Aappa

😀

Särmääjä

Tämä a-arvoisa pu-puhemies nyt sattuu olemaan sitä pitkäaikaista ja korkeinta keskustaeliittiä. Oli sitten mikä hyvänsä sönköttäjä tai säheltäjä.

fatwantarkistaja

Muistan kyllä Vanhasen puheet synnytystalkoista. Niitä ei tule, joten tuo päätti murhata koko kansan kostoksi. Olisi kannattanut lisääntyä silloin, kun se vielä omissa vehkeissämme, nyt homma hoidetaan pakoaisilla.

Haha!

Hyvin kerrottu juttu. Sääli ettet muistanut äänittää!

Katri

Vanhanen kuulostaa ja tuntuu tyypiltä joka sönköttää ja hätääntyy helposti. Pitkä mutta jotenkin heikko mies? Ei karismaa, itsevarmuutta, ei mitään.