HAPSU ei hyväksy erottamistaan HYY:n piiristä

books-1281581_960_720.jpg

Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU otti maaliskuussa kantaa, että suomalaisen yliopiston kuuluukin tuntua suomalaiselta.

Vastustimme ehdotuksia saada lisättyä ulkomaalaisia yliopistojen päättäviin elimiin ja harmitteluun siitä, ”miten hallitsevaa valkoisuus on akateemisessa yhteisössä”, totesimme, että koska eurooppalaiset kansat ovat valkoisia, on vain luonnollista ja tervettä, että valkoisuus on eurooppalaisissa tiedeyhteisöissä hallitsevaa. Näimme kannanotossamme suomalaiset yliopistot kielemme, kulttuurimme ja kansamme turvaajina.
Tämän kannanoton myötä Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan talousjohtokunta katsoi, että HAPSU:n näkemykset ovat ylioppilaskunnan yhdenvertaisuussuunnitelman vastaisia, ja päätti erottaa yhdistyksen HYY:n piiristä. HAPSU ei ole saanut HYY:n tarjoamia tiloja tai rahallista tukea, joten toimenpiteestä ei koidu säästöjä ylioppilaskunnalle. Sen sijaan se asettaa HAPSU:n eri viivalle kuin missä sadat ylioppilaskunnan piirissä olevat järjestöt ovat. HAPSU ei mm. saa enää esittelytekstiään ja yhteystietojaan ylioppilaskunnan materiaaleihin eikä kojupaikkaa ylioppilaskunnan järjestämästä HYY:n piiriin kuuluvien järjestöjen esittelytapahtumasta.
Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset on tehnyt asiasta oikaisupyynnön HYY:n hallitukselle. HAPSU katsoo, että ylioppilaskunnan tulee kohdella poliittisia järjestöjä yhdenvertaisesti eikä se voi ottaa piiriinsä tiettyjen poliittisten puolueiden opiskelijayhdistyksiä ja sulkea ”väärää mieltä” olevaa pois. HAPSU katsoo, että HYY:n yhdenvertaisuussuunnitelma on ongelmallinen ja erityisen ongelmallinen on tulkinta, jonka mukaan se määrittäisi ylioppilaskunnan piirissä olevalle järjestölle sallitut näkemykset. HAPSU on myös huolissaan siitä, pyritäänkö päätöksellä vaikuttamaan ylioppilaskunnan edustajistovaalien tuloksiin. Päätös poistaa HAPSU HYY:n piiristä on kansallismielisten näkemysten vainoa, jota ei tule suvaita akateemisessa yhteisössä.
Nico Anton Saramo puheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset
Roger Kulmala varapuheenjohtaja, Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset

Fakta:
Helsingin Akateemiset Perussuomalaiset HAPSU on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan piirissä toimiva poliittinen opiskelijayhdistys. Yhdistys on toiminut vuodesta 2009 lähtien. Se on Perussuomalaisten Nuorten jäsenjärjestö. HAPSU jatkaa Akateemisen Karjala-Seuran kansallismielistä perintöä ylioppilasliikkeessä.