Poliisilla ei kiinniottoja Linköpingin pommituksesta

D8c5H12WsAEuVd1

Poliisilla ei ole eillisen Linköpingin pommituksen tiimoilta tiedossa teon motiivia eikä yhtään kiinniottoa. Ainoa mitä julkisuuteen on kerrottu on varovainen arvio, että joku laittoi jotain talon nurkalle, joka sitten räjähti.

Tuhon jälkiä voi katsoa vaikkapa SVT:n uutisten kuvakollaasista. Kuvista tulee selvästi esille räjähdyksen voima. Parvekkeiden teräsrakenteet vääntyivät ja tiiliseinää repesi. Kaikki ikkunat muutaman sadan metrin matkalla rikkoontuivat ja ainakin 250 huoneistoa Ådalagatanin ja Hamngatanin ympäristössä on vahingoittunut. 57 huoneistoa on täysin tuhoutunut.
Kuvista voi päätellä myös sen, että kyseessä ei ole ollut mikään tavallinen käsikranaatti vaan pommi on ollut suurempi. Voisiko tällaista jälkeä saada aikaan tavallisesta kauppatavarasta? Luultavasti kyseessä on jotain oikeaa räjähdettä.
Poliisi ei ole tehnyt kiinniottoja, vaikka kertoo saaneensa paljon yleisövihjeitä. Ruotsin iltapäivälehdet ovat revitelleet moottoripyöräkerhoyhteyksistä, ainakin Bandidos on mainittu, mutta toisaalta poliisi kertoi tiedotustilaisuudessa, että talossa ei asu henkilöitä “joilla on uhkakuva”. Eli talossa ei asunut tunnettuja rikollisia eikä henkilöitä, jotka mahdollisesti olivat esimerkiksi todistajina rikosoikeudenkäynneissä.
Jos tällaista uhkakuvaa ei löydy teon mahdolliseksi motiiviksi niin silloin räjähdyksen takana voisi olla vahinkopamaus, pommia oltiin siirtämässä jonnekin ja se losahti ennen aikojaan. Toisaalta tätä ei tue se seikka, että paikalta ei löytynyt ruumiita. Eli pommi ei räjähtänyt ainakaan käsiin.
Terrorismi voisi olla mahdollinen motiivi, mutta sitä vastaan pelaa se, että kukaan ei ole ilmoittautunut teon tekijäksi, joka kuuluu oleellisena osana terrorismin muotoon.

Subscribe
Notify of
guest
13 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Tehdäänkehitysmaayhdessä
Tehdäänkehitysmaayhdessä
8.6.2019 15:11

Saksassa tämäkin kirjattaisiin äärioikeiston piikkiin , koska tekijää ei tunneta.

Missä seuraavan kerran..
Missä seuraavan kerran..
8.6.2019 15:43

Vaikuttaa siltä että räjäytys on tehty ajastimella tai kaukosäätimellä.

Jakob Post
Jakob Post
8.6.2019 20:28

Haiskahtaa juu jotenkin siltä että on haluttu eliminoida henkilö X jonka on tiedetty esim. kävelevän pyöräsuojan ohi taikka on tiedetty tulevan siihen paikalle, mutta pieleen on mennyt ; ajastin on pettänyt ja lasahti ennenkuin heppu saapui paikalle, taikka etälaukaisin on ottanut häiriötä jostain ja saanut signaalin muualta kuin pommittajan puhelimesta.

Aappa
Aappa
8.6.2019 16:11

Tämän jutun otsikointi valtamediassa haiskahti tyypilliseen tapaansa. Aavistuksen ristiriitaisesti ”uhrista” oltiin tietävinään paljonkin, mutta tekijästä ei yhtikäs mitään. Odotamme herkeästi ja henkeä pidätellen, että Ruotsin poliisi selvittää ‘onnettomuuden’ juurta jaksaen, tiedottaa siitä asianmukaisen avoimesti ja rehellisesti, ja vahingon aiheuttajille tarjotaan jutustelua kera höyryävän mukin ja baakelsin.

Särmääjä
Särmääjä
8.6.2019 18:04

Onko toi alue enemmän kehitysmaata vai Ruotsia? Ja onko tuolla mp-kerhoissa yhtään ruotsalaisia?

Suomi Finland
Suomi Finland
8.6.2019 20:15

Todellinen raketti-insinöörien taidonnäyte. Nyt vain on niin, että teorian soveltaminen käytäntöön horjahteli kahdesta syystä:
1) Ruotsin valtio ei myöntäisi lupaa yrittää lähettää rakettia kiertoradalle mistään lähiöstä, vaan koe pitäisi tehdä asumattomalta alueelta. Tämä tietenkin aiheuttaa lisävaivaa, joten insinöörit ovat päättäneet lähettää rakettia ilman lupaa nuorten miesten malttamattomuuden vuoksi.
2) Vaikka insinöörikoulutus sisältääkin tuhdin tietopaketin, on käytännössä aina muuttujia, jotka voivat yllättää. Tämän vuoksi raketin lähetys ei varmasti onnistu ensimmäisellä yrityksellä, vaan vaaditaan käytännön testausta ja telemetriatietojen keräämistä kehitystyötä varten.
Näin ollen kyseessä on epäonnistunut yritys laukaista raketti maatakiertävälle radalle. Vielä muutama testi, niin uutistoimistot saavat videomateriaalia taivaalle nousevasta raketista. Sen jälkeen ruotsalaiset saavat olla ylpeitä insinööreistään ja tottakai sitten voidaan katsoa sormien läpi hieman tuota testausta asutulla alueella.

Aappa
Aappa
8.6.2019 21:00
Vastaa...  Suomi Finland

Tämä johtuu yksiselitteisen selkeästi rasistisesta suhtautumisesta huippuinsinöörien tietotaitotasoon: ruotsalainen tiedeyhteisö on kateuspäissään evännyt heiltä mahdollisuuden toteuttaa uusinta astronomista teknologiaa ja täten jättänyt heidät oman onnensa nojaan selviytymään miten kuten.

Anonymous
Anonymous
9.6.2019 01:50
Vastaa...  Suomi Finland

ei ole mikään ihme ettei palmen murhaajaa ole saatu kiinni (1986) jolleivät poliisit tiedä että se on pommi joka räjähtää.

Hyvävelinaapuri
Hyvävelinaapuri
8.6.2019 23:04

Talossa asuu kuulemma sekä rikollisia että oikeuslaitoksen edustajia. Miten sopivaa on että asuvat samassa pytinkissä ja touhuavat yhdessä pihamaalla?

Catilina
Catilina
9.6.2019 06:28

Painevaikutus on ollut melkoinen, mutta sirpalevaikutusta ei käytännössä lainkaan. Lisäksi kuolleitakaan ei ole tullut. Kyseessä on näytös, mutta millainen?

Rimpula
Rimpula
9.6.2019 10:25
Vastaa...  Catilina

Oisko kyseessä ollut pienimuotoinen testi tai varoitus? Seuraavalla kerralla tuo pommi voi olla tehokkaampi, varustettuna jollain silpulla ja sijoitettuna talon sisälle.

Heja Sverige
Heja Sverige
9.6.2019 10:31
Vastaa...  Catilina

Ei sirpalevaurioita mutta räjähdys vaurioitti rakennuksia rajusti ja räjähdys kuului (eri lähteiden mukaan) n. 30:n kilometrin päähän. “Lineppo” – mysteeri tiivistyy.

Kesäpommien aikaa
Kesäpommien aikaa
10.6.2019 02:49

Juuri nyt uusi pommiepäily Linköpingissä eli löydetty mystinen esine, Pommipoliisi menosa paikalle (Epressen).