Enemmistö ongelmalähiöiden lapsista ei saanut hyväksyttävää yläasteen päästötodistusta

laptop-3087585_960_720.jpg

Ruotsalaisten ongelmalähiöiden koulutulokset ovat naapurimaihin verrattuna surkeat. Parhaimmillaankin vain hieman yli puolet 9-luokkalaisista oppilaista sai hyväksytyn numeron kaikista oppiaineista.

Keräsin pienen katsauksen yläasteen 9-luokalaisten koulutodistuksista. Tulokset ovat melko hyytävää luettavaa ja käytännössä useampi ongelmalähiön lapsi ei osaa lukea, kirjoittaa tai laskea kuin hyvin alkeellisella tasolla.
Ongelmalähiöiden kouluista vain pieni murto-osa saa sellaisen päästötodistuksen, jolla voi hakeutua toisen asteen koulutukseen.
– Trollhättanin Kronan yläasteella on 132 oppilasta, joista 79,2 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Göteborgin Bergsjön yläasteella on 167 oppilasta, joista 76,5 % oppilaista ei saanyt hyväksyttävää päästötodistusta.
– Malmön Rosengårdin Värner Rydenin yläasteella on 450 oppilasta, joista 72,7 % oppilaista ei saanyt hyväksyttävää päästötodistusta.
– Botkyrkan Norsborgin yläasteella on 464 oppilasta, joista 72,3 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Tensta-Hjulastan yläasteella on 341 oppilasta, joista 70,7 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Malmön Rosengårdin Munkhättekoulussa on 545 oppilasta, joista 64,4 % oppilaista ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Rinkebyn yläasteella on 137 oppilasta, joista 60 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
– Tukholman Husbyn yläasteella on 396 oppilasta, joista 55,1 % ei saanut hyväksyttävää päästötodistusta.
Tässä pieni otanta. Yhdessäkään ongelmalähiössä ei päästy juuri mainittuja kouluja korkeammalle tasolle. Listan koulut eivät ole mitään erikoiskouluja vaan ihan tavallisia yläasteita. Tuloksia voi tutkia lisää Skolverketin sivulta.
Tein pienen katsauksen ja soitin muutamalle tuttavalleni Suomeen, joilla teinit ovat lopettaneet yläasteen. Näiden lasten kouluissa kaikki olivat saaneet hyväksytyn todistuksen. On siis selvää, että uusruotsalaiset nuorukaiset kilpailevat tulevaisuudessa aivan eri sarjoissa kuin ruotsalaiset lapset. Kolmansista maista tulevissa perheissä koulutusta ei arvosteta. Joka taas lännessä on tärkeä arvo.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Huono aines, huono alku, kehno loppu

Kyllä se suurin vika on korvien välissä, päättäjistä oppilaaseen.
Malmössä poliisi ampui aggressiivisen miehen, Fagersjöstä (vokki?) löytyi puukotettu jätkä ja Örebron junassa miehet löivät naispuolista konnaria.
Ei kuullosta siltä että koulumenestyjät olisivat olleet asialla?

JuhoL

Nämä ovat varmaankin niitä ”tulevaisuuskouluja”, joista saimme lukea jo Rähmiksen blogissa 🙂

Nestori Lundahl

Eikös noissa lähiöissä unelma-ammatti ole huumediilerin rahakas homma.
Siihen ei vissiin kummallista koulutusta vaadita.

Suomi Finland

Kenelle diilaat, jos kaikki ovat persaukisia?
Eli ne joiden unelma on käyttää huumeita, muttei hankkia koulutusta, tekevät sitten jotain muuta kivaa, millä saa taskut täyteen rahaa huumeiden ostoon.

Ei oo rahasta kiinni, minää tarrrrjoan

Miten niin persaukisia?
Sossustahan saa rahaa niin paljon kuin vain kehtaa pyytää ja jos ei tule niin huutaa vain SINA RASISTI ja taas tulee lisää harkinnanvaraista sosiaalitukea.

Suomi FInland

Raketteja pystyy kehittelemään kuka tahansa. Tämän vuoksi on turha vaivata päätään koulussa.
Ja hei: tämähän on sitä monikulttuurista rikkautta! Voidaan jännittää, että meneekö maa konkurssiin vai ei. Monikulttuurisuus tekee todellakin maasta jännittävämmän.

Anonymous

odottakaas kun isis-lapsukaiset aloittaa suomessa koulun,ruotsin % on pientä siihen verrattuna.

Valtsu

Kuule, jos useampi kymmenen prosenttia asukkaista keskittyy lisääntymään ja panemaan kaiken mahdollisen paskaksi, niin ei siinä tarvi jännittää kuin konkurssin ajankohtaa.

Valtsu

Kattoos vaan, keharit ovat lyöneet homman ihan läskiksi eli homma etenee täsmälleen ennustetusti.
P.S. Kannattaa seurailla Porin kristityn muslimin päänirtileikkausoikeudenkäyntiä. Jätkä yrittää ihan pokkana väittää, että syyllinen on Joku Muu. Tosin hieman pelottaa, että selitys menee läpi, kuten Tampereen ISIS-teloittajilla, joita ei kyetty tunnistamaan edes hyvälaatuisista videoista. Mitähän näille manselaisille mahtaa kuulua? Onko jo koppikorvauksia kilahtanut tilille vai vieläkö syyttäjä aikoo valitella?

Suomi Finland

Varmaan perustelevat jo kovaa kyytiä jotain moottoripyöräjengiä, kunhan ensin ottavat selville mikä ihmeen härpäke se sellainen moottoripyörä on. Toivottavasti kotoperäiset jengit eivät halua isisjengejä kilpailijoikseen.
Muistelisin, että oliko peräti poliisi, joka toppuutteli huhuja Porin päänirtileikkaustapauksesta ja väitti, ettei moista ole sentään sattunut. Näyttääpä nyt silti olevan ihan ehtaa isismeininkiä tuossa murhan sivumainingeissa päässyt lipsahtamaan.
Kaipa pikku kepposen saa anteeksi, kun väittää, ettei olisi pystynyt moiseen.

Valtsu

Tutkinnanjohtaja tosiaan katkoi huhuilta siipiä vakuuttamalla, että heillä on kokonainen ruumis. Ja onhan heillä, jos pää on jäänyt muutamalla lihassäikeellä kiinni eli ei mitään hätää.

Aappa

Mutta Suomen mediassa olikin juttu afgaani-partalapsesta, joka oli suorittanut peruskoulun vuodessa, että ÄHÄKUTTI!!!

Suomen Presidentti Abdulla ”Mullah” Muhammed

Tuleva Suomen presidentti.

Tommy the Who

Ruotsin rasistinen koululaitos arvioi täysin vääriä aineita ja asioita. Jotain matematiikkaa, kieliä, historiaa jne. Jos arvioitaisiin esim. puukkokeppostelutaitoja, naisten vaatteiden repimistaitoja, autosytyttelyoppia tai vaikkapa etuilua kelajonossa, niin pelkkää kymppiä pukkaisi.

h44

Onkohan noista edes etulinjaan miinanpolkijoiksi kun Ryssä hyökkää Gotlantiin?

Duunari

Ei sossurahojen saamiseksi koulussa tarvitse pärjätä. Tässä on selvä intressikonflikti: Hyviin työpaikkoihin tarvitaan koulutodistuksia. MUtTA MUTTA: Pakolaisten lapset EIVÄT HALUA töihin aikuisina. Eivät heidän vanhempansakaan Ruotsiin TÖIHIN tulleet. Nou hätä, SOSSU MAKSAA!

Minä

Näillä monikultturille elintärkeillä ihmisillä se Ruotsikin kuulemma vaan vaurastuu.

Anonymous

Ruotsi voi vaurastua vielä vuosia heistä huolimatta mutta järkyttävä rohamdus on vain ajan kysymys kun kriittinen piste saavutetaan.

Hähhähhääääää

Uusia aineita kouluihin: Auton (rakennuksen) poltto – Raiskaus – Terrori-isku – Oikea vaatetus – Ampuminen – Kunniamurha.

Anonymous

Nämä tulijat arvostavat allahia, koraania, profeetta muhammeddia, itseään ja taikaseinää. Kaikki muu tuntuu olevan heille yhdentekevää. Tärkeintä mekkaan päin pyllistely ja kaikenlaisen paskan levittäminen ympäristöön.

hemis

Tanskassa ei turviksia yritetä enää kotouttaa. Ovat kantapään kautta oppineet, että se ei tuota positiivisia tuloksia. Ruotsissa tosiasiat eivät jarruta ideologista lähetystehtävää.
Mistä muuten aloituksen tiedot peräisin? Kouluiltako?

fatwantarkistaja

Kuvassa tyypillinen ongelmanuori.
Miten Ruotsissa voi olla noin pirun vaikeat testit? Meidänkin koulusta läpi pääsivät kaikki. Epäilen rakenteellista rasismia. Huhtelahan tuon tietäis, toivottavasti myös kertoo.