Malmön keskusta suljettu, poliisi etsii pommia, yhtä ammuttu

Kuvakaappaus 2019-06-10 13-13-06.png

Osa Malmön keskustaa on eristetty poliisin toimesta. Ainakin Malmön keskusrautatieaseman ympäristö on eristetty. Poliisi on tietojen mukaan ampunut uhkaavasti käyttäytynyttä henkilöä ja paikalle on kutsuttu pommiryhmä.

Tapahtumat alkoivat klo 10.00 jälkeen paikallista aikaa kun hätäkeskus sai soittoja uhkaavasti käyttäytyneestä miehestä. Paikalle saapui muutama partio, mutta sen jälkeen tilannetta kiristettiin ja paikalle kutsuttiin erikoisjoukkoja.
Esimerkiksi Sydsvenskanin tietojen mukaan poliisi ampui rautatieaseman sisällä yhtä henkilöä. Kaikki kaupungin autoliikenne on pysäytetty toistaiseksi laajalla alueella Malmön keskustassa. Bussit ovat saaneet käskyn jäädä paikoilleen ja henkilöautoliikenne on pysäytetty.
Sydsvenskanin mukaan aseman Pressbyrå-kioskin edustalla oli henkilö, joka yhtäkkiä alkoi huutaa uhkauksia englanniksi, ja että hänellä on pommi. Mies oli heittänyt lattialle laukun tai jonkun kantamuksen. Poliisi saapui paikalle ja käskytti miestä maahan. Poliisi joutui tässä yhteydessä ampumaan miestä.
Kun mies saatiin ambulanssiin poliisi eristi ison alueen keskustasta, jota parhaillaan haravoidaan pommiryhmän kanssa. Poliisi etsii mahdollisia pommeja. Ihmisiä on kehoitetty pysymään sisätiloissa.