Miten toimia jos sattuu keskelle uusruotsalaista pistoolitaistelua?

4197267-650x.png
Rinkebyn nakkikioskin nurkilla voi tavata aitoja lähiögangstereita ja hyvällä tsäkällä pääsee katsomaan murhaamista. 

Miten tavallisen matkailija-turistin pitäisi toimia, jos sattuu jossain Ruotsin suurkaupungissa tilanteeseen, jossa pääsee paikanpäälle todistamaan ammuntatapahtumaa, pomminviritystä tai vaikkapa huumekauppaa?

Turistille on tietenkin hyvin epätodennäköistä joutua sotatoimien keskelle. Niitä tapahtuu hyvin harvoin turistikohteissa. Mutta jos näin käy, tai jos on liikkeellä lähiössä, ja näkee aitiopaikalta ammuntatapahtuman äärimmäisen tärkeää on toimia oikein. Tilannetajun pitää tulla selkäytimestä. Muuten voi päästä hengestään. Kaikki Ruotsin lähiöampumisten vähäiset sivullisosumat perustuvat siihen, että paikalliset osaavat toimia oikein kun tilanne on päällä.
Perussääntö on yksi on se, että jos et tunne tilanteen taustoja etkä tiedä mistä on kyse ÄLÄ PUUTU  tapahtumaan. Anna henkilöiden ampua toisiaan. Hae vain itsellesi tai seurueellesi suojaa maastoutumalla pensaan, auton tms taakse ja ole näkymätön. Mene maihin, pysy siellä hiljaa ammunnan ajan ja poistu sitten paikalta.
Pistoolitaistelu loppuu yleensä yhtä nopeasti kuin alkaa. Se kestää muutamasta sekunnista korkeintaan kymmeneen sekunttiin. Kun ammunta loppuu niin sitä seuraa auton, moottoripyörän tms hurja kaasuttelu kun tekijät poistuvat paikalta. Älä yritä estää tekijöitä poistumasta paikalta. Niillä on adrenaliinia veressä ja saattavat ampua sivullista, joka estää pakenemisen.

images
Kun ympärillä alkaa liikkua tämännäköisiä jannuja niin kannattaa kiittää herraa, että ei ole velkaa väärälle henkilölle. 
 
Kun tilanne on ohi älä missään nimessä kaiva kameraa esille. Kerää tavarasi sekä seurueesi ja poistu takaviistoon. Älä osoita minkäänlaista mielenkiintoa tapahtuneeseen. Jos kentällä makaa vaikeroiva ja haavoittunut henkilö, jolla on aivot ja suolet asfaltissa, älä mene auttamaan häntä. Ambulanssi on kyllä tulossa paikalle ja hoitaa haavoittuneen. Jos seuraat paikallisten ihmisten toimintaa niin he poistuvat paikalta taakseen katsomatta.
Murhapaikalla on aina sellaisia silmiä, jotka tarkkailevat ihmisiä. Liian innokas auttaja, todistaja tms laitetaan merkille.
Auttamisella sekaannut asiaa, joka ei kuulu sinulle millään tavalla. Liian innokas asioihin puuttuja huomataan. Joilta sitten seuraavassa vaiheessa uhkaillaan paskat housuun. Jatkossa voit olla varma, että jos olet liian avulias ja utelias niin ovesi takana käy vieraita muistuttamassa mitä tarkastiottaen olet nähnyt.
Vanhan rinkebyläinen sanonta kuuluukin: Älä nää mitään, älä kuule mitään äläkä tiedä mistään mitään.
Näillä ohjeilla voikin matkustaa katsomaan menoa ruotsalaisessa ongelmalähiössä eli ghetossa.
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
15 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Allan apuun
Allan apuun
12.6.2019 19:04

Auttaisko jos huutaa ”Allans Snackbar”?

Anonymous
Anonymous
12.6.2019 19:27

Helsingin Pravdan toimittelijat ovat sisäistäneet ohjeesi jo vuosia sitten.

Aappa
Aappa
12.6.2019 19:30

”Älä nää mitään, älä kuule mitään äläkä tiedä mistään mitään.”
Miksi pitäisi, koska eihän millään muutenkaan ole tekemistä minkään kanssa?
No, vitsi vitsinä 😀 , mutta eikö oikeasti olisi hyvä pitää aina repussa tai käsilaukussa jotain leivoksia ja esim. huovutettuja sydämiä, joita voisi mennä paikan päällä tarjoamaan väärin käsitetyille rasismin uhreille?

Katri
Katri
12.6.2019 20:00

Tärkein sääntöhän on välttää näitä (käytännössä) sota-alueita kuin ruttoa. Mulle mikään työpaikka- saati turistimatkailu ole niin tärkeää että tuonne pitäisi ängetä.

Acc358
Acc358
12.6.2019 20:04

Hyvät ohjeet. Hyödylliset lintukotosuomalaiselle. Kiitos Paavo!

Suoraan suurista metsistä, kovien miesten maailmasta
Suoraan suurista metsistä, kovien miesten maailmasta
12.6.2019 20:42

Tosimiehet miettivät, kuka on suurin uhka ja montako luotia on omassa aseessa jäljellä.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
12.6.2019 21:19

Todennäköisintä on se että ei rupea väistämään tai suojautumaan kun ottaa huomioon huoltovajeen paikkaajien ampumataidon. Kohteen edessä on turvallisinta kun ne eivät osu siihen kuitenkaan. Tai harkitsee muuttoa rauhallisempaan ympäristöön kuten South Central Los Angeles, Beirut, Damaskos tai Gaza.

KantasuomalainenKOSSULTA
KantasuomalainenKOSSULTA
12.6.2019 21:25

Tulipa mieleeni se kun aikoinani kävin reissuhommissa ruottissa niin tottakai päiväraha kuului maksaa silloin meille reppureille.
Nykyäänhän päivärahan määrä määräytyy kohdemaan hintatason mukaan, eli halvassa maassa reissussa ollessa myös päivärahatkin ovat pienemmät.
Poikkeuksena tuohon sääntöön on kohdemaan turvallisuustilanne.
Eli jos työskentelet jossain maassa joka on ns. vaarallinen niin päivärahaan on lisätty ns. riskialttiin maan -lisä.
Nyt jos joutuu hommiin ruottiin johonkin noista kymmenista no go alueista niin ehdottomasti silloin pitäis maksaa huomattavasti korkeampaa päivärahaa kuin se normi 59€/pvä.

Palle
Palle
12.6.2019 23:58

Suomesta pitäisi lähettää romanit tuonne laittamaan hillujat ruotuun, ovat hyviä ampumaan ja osaavat pukeutua tyylikkäästi, tekisi takuulla vaikutuksen.

Anonymous
Anonymous
13.6.2019 00:11

Taikalapanen ja jyrkkä ei voisi toimia.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
13.6.2019 01:39

Jussi huhtela kehottaa menemään Rinkebyhyn. Kannattaa muistaa, että sillä on ase, silloin uskaltaa uhota neitimäisempikin mies.

Anonymous
Anonymous
13.6.2019 02:56
Vastaa...  fatwantarkistaja

Eri asia osaako se edes käyttää sitä tositilanteessa.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
13.6.2019 18:15
Vastaa...  Anonymous

Todennäköisesti uusioruotsalaisten veroinen ampuja.

Leso
Leso
16.6.2019 12:12

Tajukangas: ”Jos kentällä makaa vaikeroiva ja haavoittunut henkilö, jolla on aivot ja suolet asfaltissa, älä mene auttamaan häntä.”
En tietenkään. Aivot ja suolet asfaltlla on kyllä aika selkeä merkki siitä, että kyseinen jos ei jo nyt niin kohta entinen henkilö on kaiken avun ulottumattomissa. Pitää soittaa kaupungin ongelmajätelaitokselle. No eiku poliisille, ambbari on aika turha.
Mä en auta edes juoppoja, vaikka olen itsekin sellainen. Minä vaan en hankkiudu korisemaan keskelle katua.
Mutta en auta edes ketään muutakaan. Se on se nykyajan eritärkeä individualismi, juunou. Kvg ja päivitä somesi.
Meinaan kuolla omaan kotiin, tai sitten oikeesti lesommin kuin gängiammuskelussa.
Niinku tukehtua omaan räkääni kun seuraan tämän tulevan ja olevan ”hallituksen” tempuiluja.
Tää on se kohta, kun tykkään katsoa lasten touhuiluja. Toivon kuolevani räkäiseen nauruuni.
En edes ole varma, onko se itkupotkua vai itsesääliä, tai jotain.
Jees… Onpas aika diipadaapaposti. Mutt’ vit’ välii!!!1!
Paavon ohjeet on elementaari selvii henkissä pohjosmaissa.