Ruotsi karkoittaa kolme julkkisimaamia turvallisuusuhkana

e257a099-607c-47d4-b1b9-e510c98d6e34.jpeg
Abu Raad, Al Duhan Raad ja Hussein Al-Jibury: Karkoitus.

Ruotsin Maahanmuuttovirasto on päättänyt karkoittaa Gävleimaamina tunnetut Abu Raadin, tämän pojan Al Duhan Raadin sekä Umeån imaamin Hussein Al-Jibury. Syy: Suojelupoliisi SÄPO:n mukaan he ovat suunnitelleet terrori-iskuja Ruotsiin tai ovat muulla tavoin uhka Ruotsille.

Mainittu kolmikko sekä kaksi muuta imaamia otettiin keväällä Maahanmuuttoviraston turvasäilöön. Suojelupoliisi oli seurannut pitkään miesten toimia ja lopulta keväällä katsottiin, että tilanne oli siinä määrin akuutti, että imaameja haettiin säilöön. Nyt Maahanmuuttovirasto on Suojelupoliisin suosituksesta tehnyt päätöksen, että kolme kiinniotetuista karkoitetaan maasta.
Suojelupoliisi kertoo tiedotteessaan, että karkoituksilla ennaltaehkäistään selvää ääri-islmain leviämistä ja samalla Ruotsiin kohdistuvaa turvallisuusuhkaa.
Sekä Abo Raad ja Hussein Al-Jibury ovat tulleet tunnetuiksi suorina isiksen kannattajina. Gävlen moskeijassa on värvätty nuoria muslimimiehiä Syyriaan kalifaattiin ja Gävlen moskeijaa onkin hyvällä syyllä sanottu isiksen Euroopan etäpesäkkeeksi.
Tämän lisäksi moskeijoissa on saarnattu vääräuskoisten tappamista ja pohdittu miten Pohjoismaat tullaan liittämään kalifaattiin. Joten kyse ei ole mistään kilteistä kotimuslimeista.
Kolmikolla on kuitenkin Ruotsin muslimipiirien tuki takanaan. Keväällä ympäri maata pidettiin suuria mielenosoituksia, joissa muslimit vaativat imaameja vapaaksi ja sananvapauden rajoittamisen lopettamista. Toisin sanoen muslimien mielestä vääräuskoisten tappamisesta saarnaamisen lopettaminen on loukkaus sananvapautta vastaan.