Juha Mäenpää: Turvapaikanhakijoita voidaan ottaa poliittisten motiivien takia

38147174_291193701437305_2837480404779270144_n.jpg

Pohjanmaalainen kansanedustaja Juha Mäenpää (PS) pääsi eilenkin valtamedian harjauskurssille keskiviikkona eduskunnassa pitämänsä puheenvuoron takia.

Puheessaan Mäenpää kertoi turvapaikanhakijoiden tulvasta ja kysyi eikö ole kummallista, että tietyt poliittiset turvapaikanhakijat ovat ottaneet Mäenpäähän yhteyttä ilmaistakseen huolensa Suomeen kohdistuvasta hallitsemattomasta invaasiosta vuoden 2015 tapahtumien tiimoilta. Mäenpää tarkoittaa tällä henkilöitä, jotka ovat tulleet Suomeen jo ennen vuotta 2015 ja ovat sopeutuneet Suomeen. He ovat huolissaan invaasiosta.
Mäenpää kertoo, että hänellä ei ole mitään sitä vastaan, että Suomi ottaa vastaan poliittisia turvapaikanhakijoita vaikkapa Venäjältä, joilla on suurin piirtein sama uskonnollinen tausta.
– Mutta jos maahan tulee 32 000 henkilöä, jotka eivät kotimaassaankaan pysty elämään saman uskontokunnan piirissä sovussa, vaan ovat jatkuvassa konfliktissa pienien detaljien takia, niin tämä tulee aiheuttamaan Suomessakin jatkuvia ongelmia, Mäenpää kertoo.
Mäenpää viittaa myös Arabikevät-dokumenttiin, jossa on ollut mukana vaikuttavassa roolissa. Monet turvapaikanhakijat ovat kertoneet, että iso osa Suomeen tulleista ei ole turvapaikan perässä vaan tulleet puhtaasti turisteina, rikollisina ja muilla ei-turvaa tarvitsevien motiiveilla.
Juha Mäenpää puhui asiasta, kuten Facebookissa tuli esille, niinkuin ”Esson baarissa” puhutaan. Asia on kaikkien huulilla, mutta koska nykymaailmassa ei välttämättä voi puhua kuin mitä poliittisesti korrekti puhekieli odottaa, niin tämä aiheutti konfliktin.
Mäenpää ei siis itse aiheuttanut konfliktia sanomisellaan vaan se, että asioista ei voida enää puhua niiden oikeilla nimillä.
Kun Mäenpää puhui vieraslajeista mitä hän tarkalleen tarkoitti? Jokainen ymmärtää, että kyseessä oli retorinen vertaus. Ouluun on viime aikoina ilmaantunut kalalaji, joka syö kaiken eteen osuvan. Minkki Suomen luontoon joutuessa tappaa kaiken paikallisen elollisen. Yhdestä uskonnosta pitää voida saada puhua samalla tasolla.
Mäenpää on toiminut rauhanturvaajana 1990-luvulla.
 
 

Pt-median kommentointi on vapaata.
Kannattaa kuitenkin huomata, että väkivaltafantasiaa sisältävät kommentit poistetaan. Ihmisten suora solvaaminen ei ole sallittua, eikä ihmisten yhteistietoja sallita julkaistavan.
Kommentoi mielellään artikkelin aihetta, mutta asian vierestä keskustelu on ihan sallittua. Venäjämielinen propaganda joutuu poistoon, sillä Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan levittämiseen.
Pt-media ei ole mikään sananvapauden sankari, eli jos joku kommentti saattaa täyttää Suomen tai Ruotsin rikoslaissa mainitun rikoksen tunnusmerkistön, niin viesti poistetaan.
Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Kana ja muna

Olen ihmetellyt kunniakulttuurin syvintä olemusta silloin tällöin. Vain pigmenttirikastetuissa kulttuureissa on kunniakäsitteet tiukkaa kamaa vielä tänäänkin. Japanilaiset ja kiinalaiset menettävät kasvonsa kunnian yhteydessä. Lähi-Idässä tyttölapset menettävät henkensä jos perheen kunniaa on ronkittu. Pottunokkavalkonaamat vain naureskelevat kun tulee kysymys kunniakäsitteistä. Johtuuko kunniakulttuurit rikkaammasta pigmenttikertymästä vai rikkaampi pigmenttikertymä kunniakulttuureista! Tai jotenkin sinne päin, lol.

jämpti

https://www.kansalainen.fi/lahi-idan-klaanikulttuurit-paljon-vanhempi-kuin-islam/
Vapaa käännös Wolfgang Horst Reuthersin teoksen ”Wie ich den Nahen Osten erlebte” luvusta, missä kirjailija kertoo Lähi-idässä vallitsevasta yhteiskuntajärjestelmästä, minkä maahanmuuttajat ovat tuoneet mukanaan Eurooppaan. Osa 1.
Kun Euroopassa kaksi ihmistä tapaavat toisensa, yleensä puhe kääntyy työhön tai vapaa-ajan aktiviteetteihin, ehkäpä asuinpaikkaan tai kotimaahan. Lähi-idässä kysytään välittömästi, mihin klaaniin toinen kuuluu, koska sen perusteella on helppoa vetää johtopäätöksiä vastapuolen sosiaalisesta asemasta. Tämä on selkeä ja kuvaava ilmentymä klaanien kaiken kattavasta roolista ja siitä tosiasiasta, että Lähi-idässä ihmiset arvioidaan pelkästään heidän sosiaalisen taustansa perusteella.
Jokainen kunnioitettavaan klaaniin kuuluva arabi on ylpeä pystyessään todistamaan esi-isiensä sukupuun ainakin Muhammediin, ehkä jopa Aatamiin tai Nooaan saakka. Sukupuu on tärkein tieto ja pääoma yhteiskunnallista asemointia varten ja tärkein elämää muokkaava tekijä.
Lähi-idän yhteiskunnat ovat laajalti heimoyhteiskuntia. Tuhansien vuosien ajan paikallisten yhteisöjen rakenne on ollut klaanien muodostama tilkkutäkki, mikä määrittää jokaisen yksilön elämän ja kohtalon pienintä yksityiskohtaa myöten. Jos ei ymmärrä näitä rakenteita, niiden sääntöjä, hierarkiaa, suhdetta toisiinsa, niiden vaikutusta alueen ja kaikkien siellä kasvaneiden ihmisten sosiaaliseen ja poliittiseen elämään, ei ymmärrä lainkaan alueen tapahtumia ja asukkaiden mielenlaatua.
Perhe ulottuu viidenteen sukupolveen saakka
Vaikka kaupungistuminen ja globalisaatio ovat johtaneet tiettyihin asenteiden pehmenemisen merkkeihin viime vuosina, ja jotkut yhteisöt ovat ottaneet suunnan kohti modernia yhteiskuntaa, nämä prosessit ovat vasta tiensä alussa. Klaanit ovat edelleen kaikkien ihmisten tärkein maamerkki ja elämän kehys.
Perhe kattaa viisi sukupolvea taaksepäin. Edellä mainittu on hyvä ymmärtää puhuttaessa pakolaisten perheenyhdistämisistä.
Jos haluaa kuvailla monimutkaisen klaanien verkoston ja hierarkian vaikkapa vain yhdessä Lähi-idän maassa, saa helposti kirjoitettua aiheesta kokonaisia kirjoja. Aiheen monimutkaisuutta korostaa se, että klaanit usein ulottuvat valtiollisten rajojen ulkopuolelle.
Perusrakenne noudattaa seuraavaa arabiyhteisöjen rakennetta: kansa – heimo – suvun geneettinen isälinja – suku – sukuhaara – klaani – suurperhe – perhe. Pitää kuitenkin ymmärtää, että viimeinen kategoria, perhe, kattaa viisi sukupolvea taaksepäin. Edellä mainittu on hyvä ymmärtää puhuttaessa pakolaisten perheenyhdistämisistä.
Paljon vanhempi kuin islam
Heimojärjestelmä ei ole mitenkään tavaton ihmiskunnan historiassa. Se on ollut käytössä kaikkialla, kun on pitänyt selviytyä epäystävällisessä ympäristössä. Epätavallista on kuitenkin se, että tällainen yhteiskuntarakenne on säilynyt tähän päivään saakka ja hallitsee suvereenisti useita maailman kolkkia. Tämä koskee erityisesti Lähi-idän ja muun maailman muslimiyhteiskuntia.On tärkeää ymmärtää, että klaanijärjestelmä on paljon vanhempi kuin islam, joka omaksui klaanijärjestelmän syntyessään.
Tämän vuoksi klaanijärjestelmä on juurtunut yhteisöihin syvälle, ihmisten tietoisuuteen ja toimintaan, ja sillä on myös erinomainen vastustuskyky, minkä vuoksi se kestää sukupolvesta toiseen. Myös edistyksellisen Lännen keskellä elävissä rinnakkaisyhteiskunnissa se on osoittautunut erittäin vastustuskykyiseksi huolimatta klaanien esi-isien kotimaiden maantieteellisestä etäisyydestä.
Liian erilaisia samaan paikkaan
Jos yhteisöt suuressa osassa maailmaa jatkavat tuhansia vuosia vanhojen tapojen ja lakien noudattamista, tarkoittaa tämä vaikeuksia yhteiskuntarakenteitaan kehittäneille nyky-yhteiskunnille, jotka korostavat rinnakkaineloa.
Tämä ristiriita on johtanut myös useimpiin perustavaa laatua oleviin konflikteihin maahanmuuttajayhteisöjen välillä sekä niiden ja Euroopan alkuperäisväestön välillä. Voidaan sanoa, että nämä erilaiset maailmat eivät sovi yhteen, ellei sitten toinen osapuoli pysäytä sivilisaationsa kehitystään, tai toinen edes yritä kehittyä, mikä kestäisi useiden sukupolvien ajan.
Klaaniyhteisöjen uskomattoman vastustuskyvyn tulisikin laittaa rajatonta maahanmuuttoa islamilaisista maista kannattavat hieman miettimään.
Wolfgang Horst Reuthers työskenteli UNESCOn palveluksessa vuodesta 1974 vuoteen 2012 saakka. Hän toimi 15 vuotta UNESCOn johtajana. Reuthers on asunut Ammanissa (Jordania), Moskovassa, Pariisissa ja San Joséssa (Costa Rica).

Suomi Finland

Klaanit, heimot jne… hmmm
Eikö nuo voitaisi laittaa selviytyjät tyyppiseen tositv:een jonnekin Tyynen valtameren saarelle? Sillä erotuksella, ettei sarjalle tulisi loppua.
Hyvä kirjoitus muuten. Löytyyköhän julkisesta netistä vastaava tieto klaaniyhteisöistä vaiko lieneekö siivottu sensuurin muurin taa?

jämpti

ei kansalaisesta saat lukea ilmaiseksi ilman maksumuuria https://www.kansalainen.fi/

hallitus247

Vähintään osittain kunniamurhat johtuvat islamista. Jos esim. musliminainen alkaa pukeutumaan länsimaalaisesti ja alkaa muutenkin elämään länsimaalaista elämää, se tulkitaan islamista luopumiseksi eli ”uskottomuudeksi”. Koraani antaa uskottomien ihmisten käsittelyyn selvät ohjeet: ”Surmatkaa heidät missä heidät kohtaattekin.”

Turhaa puhetta

Mäenpäästä kuiriutui kerralla politikko. Mies esittää kysymyksiä. Ei väitteitä eikä ratkaisuja. Vaan kysymyksiin verhottuja lauseparisa. Ne eivät johda mihinkään koska kansalla ei ole mandaattia muuttaa asioita. Kansanedustjilla on.

Valtsu

Nazyma Razmyarin turviksena saapunut isä oli iso neuvostohenkinen toimija Afganistanissa. Arvatkaapa olisiko ei-vasemmistolainen kollaboraattori otettu Suomeen avosylin. Ei olisi, eikä olisi pitänytkään – mutta nyt jostain syystä piti.

kanander

Natsiman isä oli Afganistanin suurlähettiläänä Moskovassa ja valtaa pitäneen Afganistanin kommunistisen puolueen politbyroon jäsen. Sisäpiirin miehiä, joka pakeni Suomeen, kun valta kotimaassa vaihtui. Olisi kiinnostavaa lukea ukon ja tyttärensä taustoista enemmän.

Kaukis

Ukko on myös tyyppiesimerkki (olemattomista) integroitumishaluista: ei ole niinä kymmeninä vuosinaan täällä ollessaan edes suomea oppinut.

Anonymous

Mutta syöty on.

Valtsu

Ja tietysti 1. somaliaalto muodostui kommunistidiktaattorin tukijoista. Ei varmaankaan kovin montaa oikeistodiktaattorin tukijaa ole ainakaan tietoisesti otettu. Voinee siis päätellä, että on olemassa myös parempia kidutuskoneistoja. Sukuelimiin vedetty kommarisähkö on jotenkin lähes ymmärrettävää

Puuron henki

Kaikki meidän tavallisten pottunokkaisten Suomalaisten tuhoamiseen pyrkivät toimet turha-/juhlapaikanhakijoineen ovat vain ihanaa månikyldyyriä. Silleen kivasti. Pääministeri-oletettu cis-mies-oletettu höhöttelee seuraavat 4 vuotta tuhotessaan maatamme. Silleen kivasti.
On ikävää, että tämän päivän politiikka on sellaista, että minunkin sormenpäideni näppäimistölle naputtelemani kirjaimet ovat ns. vihaisia kirjaimia – ja täten tulevan punavihreän nomeklatuuran toimesta säädettyjen lakien mukaisesti ”vihapuhetta”.
Kuten läntisessä naapurimaassamme, täälläkin politiikka tuntuu tähtäävän äänestäjien vaihtamiseen – jotkut käyttävät ilmiöstä nimitystä kansanvaihto. Mene ja tiedä… Turvattomuutta, jännittävää etnistä värinää sun muuta aiheuttavaa joka tapauksessa…

Anonymous

Aivan sama mitä maanpetturit ja kommarihuorat enää ulisevat.Ainoa kommunikaation muoto jota he ymmärtävät on väkivalta kuten heidän loputon muslimisyöpäläisten tekemien joukkomurhien ymmärtäminen selvästi osoittaa.Aika siis kommunikoida heidän kanssaan sillä ainoalla tavalla jota he ymmärtävät.

Aappa

Tuota ei voi millään kompata, koska se olisi vallan fazistista ja hirrrvittävää Wihanlietsontaa yms. Toisaalta täytyy katsoa ja kysyä, kuinka hienosti salonkikelpoisesti korrekti ’poliittinen vaikuttaminen’ näyttäisi toimivan?

Carl

Näin se on mitä mäenpää kirjoittaa. Suomalaiset saavat kärsiä tästä suvakismista seuraavat sukupolvet, ennekuin sisällissota tai nekkujen puuttuminen tilanteeseen muuttaa tilanteen.

Carl

….niin piti sanoa veli venäläisen puuttuminen tilanteeseen. Jota varmaan pyydetään, kun tilanne käy sietämättömäksi ja vaimojamme ja tyttäriämme raiskataan.