Ruotsi karkoittaa viisi äärimuslimia turvallisuusuhkana

7MDr2eRM9xvF-3XsxAMqtJc87HI.jpeg
Fekri Hamad ja Viktor Gaziev: Karkoitus

Ruotsin Maahanmuuttovirasto on päättänyt karkoittaa viisi ääri-islamistia. Aiemmin tiedettyjen kolmen karkoitettavan joukossa ovat Gävlen imaami Abo Raad ja tämän poika Al Duhan Raad ja Umeån moskeijan imaami Hussein Al-Jibury.

Näiden lisäksi karkoitettavien listalle pääsi Västeråsin imaami Fekri Hamad sekä tsetseenitaustainen rikollinen Viktor Gaziev. Kaikkia mainittuja pidetään SÄPOn mukaan erittäin aktiivisinä ääri-islamisteina. Esimerkiksi Fekri Hamadin on kerrottu ottaneen Västeråsissa suuren aseman imaamina. Saarnat eivät tietenkään ole mitään rauhan saarnoja.
Gaziev on tullut tunnetuksi mm. siitä, että yrittivät muutama vuosi sitten vapauttaa aseellisesti Maahanmuuttoviraston säilöstä karkoitettavaksi määrätyn tsetseenin.
SÄPO on kertonut julkisuuteen, että kaikki karkoitettava edustavat kovan luokan salafismia, jossa ei ole mitään sovun sijaa vääräuskoisille. Salafismi tarkoittaa suurin piirtein sitä, että mitä uskovaisempi sitä tarkemmin seuraa profeetta Muhammadin jälkiä. Jos näkee kaupungilla pyjamaan ja sandaaleihin pukeutuneen partamiekkosen tämä on hyvin todennäköisesti salafisti. Kaikki miehet ovat saaneet vaikuttavan aseman islamilaisissa yhteisöissä ja heidän vaarallisuus perustee siihen, että he ovat hyvin ehdottomia islamin suhteen. Suojelupoliisi ei siis suoraan varsinaisesti epäile heidän suunnitelleen terrori-iskuja vaan vaan saavan suurta jalansijaa muslimien piirissä väkevinä saarnaajina ja sitä kautta tuovan epäsopua yhteiskuntaan.
Kukaan karkoitettavista ei ole Ruotsin kansalainen, joten karkoitukselle ei ole mitään lakiteknisiä esteitä.
Valtamedia on jo jonkin verran kertonut julkisuudessa uhriutumistarinoita. Muslimipiirien kerrotaan olevan ”peloissaa” sillä ”seuraava voit olla sinä”. Toukokuussa pidettiin useita mielenosoituksia, jossa vaadittiin imaameja vapaaksi.