Afgaanien pakkopalautukset lisääntyneet – vapaaehtoisesti ei lähde enää juuri kukaan

20638481_10155112242963533_2089233806767225900_n.jpg
Mynttorilla osoitetaan mieltä palautuksia vastaan.

Ruotsin Radion P4:n mukaan yhä useampi afgaani palautetaan takaisin kotiin. Pakkopalautusten määrä on moninkertaistunut sitten vuodesta 2016 alkaen.

Tosin edelleenkään ei puhuta mistään isoista määristä eli sellaisista, joilla olisi jotain vaikutusta mihinkään. Vuonna 2016 palautettiin 24 laitonta afgaania kun viime vuonna palautuksia oli 151 henkeä. Kuluvan vuoden aikana palautetuksi on saatu huhtikuun loppuu mennessä hieman vajaa 100 laitonta afgaania.
Samaan aikaan vapaaehtoisesti palaavat ovat vähentyneet lähes olemattomiin. Kun vuonna 2016 vapaaehtoisesti palasi kotiin yli 800 afgaania niin kuluvan vuoden aikana vain 50 on saatu houkuteltua kotimatkalle.
Pakkopalautettavien määrä ei siis ole mitenkään erityinen vaikka se on noussut muutamalla kymmenellä parin vuoden aikana. Kun ottaa huomioon sen, että Ruotsin hallitus hyväksyi ”tammikuun sopimuksella” ns. afgaanilain eli koululain, jonka perusteella maahan saa jäädä noin 10 000 afgaania niin tähän verrattuna muutaman kymmenen palautettavaa ei ole mitään.

Subscribe
Notify of
guest
4 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad
Qroquius Kad
23.6.2019 19:44

Näiden palautusten taustaltahan voisi nähdä jopa kieron kannustimen.
Ruotsiin asyylia vonkaamaan saapuneet afgaanit ovat ilmeisesti kaikki lähtöisin Iranista, jossa suurin osa on myös syntynyt. Tämähän tuottaa heille suorastaan halun tulla palautetuksi Afganistaniin todellisen kotimaansa Iranin sijasta:
saatuaan Afganistanin passin he voivat tulla takaisin saman tien, passissa kun lukee tietysti ruotsalaisten rahoilla osteetu eri nimi kuin lähtijällä.
iraniin palautettuna tätä etua ei voisi saada.
Onkin siis ihmeteltävä, miksi noinkin harva afgaani haluaa tulla pakkopalautetuksi, kun sillä voisi saada ikuisen elatusautomaatin sen sijaan, että nyt joutuu etsimään klitorista harmaantuneiden häpykarvojen ja runsaiden poimujen seasta.

Janis Petke
Janis Petke
23.6.2019 23:28

no voi harmi, töihin sitten. Wattu tätä logiikkaa

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
24.6.2019 01:59

Ovatkohan kaikki pakkopalautettavat sarjaraiskaajia, vai miten heille saadaan noin julma ja ihmisyyden vastainen kohtelu aikaan? Kaikki halukkaat saavat kuitenkin räplätä lukiopimuja, eikä tarvitse valmistua koskaan, ei yksikään afgaanihetero moisesta kieltäydy (hinareille lukiopoikia, jokaiselle jotakin). Kyllä on aavikon ukkeleilla käynyt kurja mäihä, jos ennen lukiolakia aloittivat raiskailun, pitäisi antaa toinen mahdollisuus.

Numento
Numento
24.6.2019 12:26

Varma kuolo siellä vartoo. ( juu, henki menee kyllä vanhana ruåtsissakin ) Afghanistan is not safe ! Uliuliuliuliuli.