Nuorukaisia lähetetään kasvatusleireille kotimaihinsa

eritrea-105081_960_720.jpg

Ruotsissa on tiedetty pitkään, että Ruotsiin sotapakolaisina tulleet vanhemmat lähettävät lapsiaan entisiin kotimaihin kasvatusleireille. Mona Walter kertoi aikoinaan Pt-medialle, että noin 60-70 % somalialaisista nuorukaisista lähetetään jossain vaiheessa kotimaahan ”oppimaan tavoille”.

Asiasta ei ole kirjoitettu tähän asti paljoa. Luultavasti syynä on se, että asia on niin sisäpiirin juttu, että siitä ei kerrota ulkopuolisille. SVT kuitenkin ottaa asiaa nyt esille. Sen haastattelema tasa-arvoviranomainen Mikael Thörn kertoo, että etenkin Somaliaan lähetetään poikia. Ulkoministeriölle viime vuonna tuli tietoon yli sata tapausta, jossa nuorukaisia lähetettiin Somaliaan tai muualle kolmanteen maailmaan tapoja oppimaan.

Osa lähetetyistä on tyttöjä, jotka joutuvat entisessä kotimaassaan pakkoavioliittoon. Pojat taas lähetetään ihan vain oppimaan oman kulttuurin tapoja, etteivät he länsimaistu liikaa.

Mona Walter on kertonut, että somalikulttuurissa on pikemminkin sääntö kuin poikkeus, että nuoret miehet lähetetään kotimaahansa kasvatusleireille. Walterin mukaan nuoret lennätetään ensin Turkkiin, jotta passiin ei jää Somalian leimaa. Turkista sitten sopivaa maksua vastaan pääsee jatkamaan Somaliaan ilman leimaa passiin. Tämä järjestely tehdään tietenkin siksi, että tällä vältetään kiusalliset kysymykset Ruotsissa, jonne ollaan tultu pakoon sotaa, vainoa ja kidutusta.

Walterin mukaan suurin syy kasvatusleireile on se, että poikia ei yksinkertaisesti haluta länsimaalaistaa liikaa. Kasvatusleirit ovat monesti Al-Shabaabin ylläpitämiä, tai ainakin niillä on jonkinlainen yhteys järjestöön. Nuorukaisista ei välttämättä leivota suoranaisia terroristeja vaan siellä vaan koulitaan länsimaiset ajatukset pois päästä. Tyttöjen osa on tietenkin matkustaa kotimaahansa naimisiin.

SVT:n mukaan monet nuorukaiset vain yksinkertaisesti häviävät. He eivät tule enää kouluun eikä kukaan tiedä minne nuorukaiset ovat hävinneet. Artikkelissa mainittu Mikale Thörn kertoo, että kun nuorukaiset palaavat takaisin he ovat useimiten hyvin huonossa kunnossa ja psyykeongelmaisia.

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

15 thoughts on “Nuorukaisia lähetetään kasvatusleireille kotimaihinsa

 1. Ennen oli rippileirit, nyt IS- kasvatus. Eikä maan johto sano edes puolta sanaa asiaa vastaan. Ainoa joka jotakin sanoo on Ruotsin SD joka haluaa että lattiakumartelu työaikana kielletään.

  Eikö olisi jo korkea aika aloittaa mielenosoitukset maidemme kulturellista ja aineellista tuhoamista vastaan?

  62
  1. sinnepä olisi sitten hyvä jäädä, eikä paluuta takaisin ihmisten joukkoon

 2. Suomen sisäministeriö periaatteessa varmasti tukisi tällaista ’kahdensuuntaista kotoutumista’, monikulttuurisuuden vahvistamiseksi. Mutta ei kerrota Ohisalolle – sehän saattaisi innostua kustantamaan näitä ihan varta vasten, vaikka ne on jo vähintään kertaalleen suomalaisen veronmaksajan toimesta kustannettu. Ja tietenkin lisäämään vastaavasti kotimaisia kotoutumistoimia. Sitten pitäisi ottaa lisää kehitysmaalaisia, jotta jo molempiin suuntiin kotoutettujen osaaminen saataisiin tehokkaaseen käyttöön, ja he voisivat toimia kahdensuuntaisen kotoutumisen kokemusasiantuntijoina uusille kotoutettaville.

  54
 3. Siis tässä tulee havainnollisesti esille, kuinka erilaiset kulttuurit korreloivat keskenään.

  21
 4. Kun kesäloma alkoi,niin pihapiirin somalikakarat hävisivät kuin pieru saharaan??? (Mogadishuun)

  51
 5. ”nuorukaisista ei välttämättä leivota suoranaisia terroristeja vaan”
  Ei tarvii leipoa, koska jokainen somali on geeneissä jo terroristi ja lisäksi pakkomuslimi, joka tuplaa terroristi leiman. Ihan sama mikä passi ja mitä leimoja siinä haisevan asiapaperissa istuu.

  35
 6. ”Tyttöjen osa on tietenkin matkustaa kotimaahansa naimisiin.”

  Ja tietty pimpsanleikkuuseen.

  48
 7. Somalialainen rippikoululeiri: pojat oppivat jihadia ja tytöille tehdään pimpparemppa.

  44
 8. Keenerien kesäsiirtolat ovat vaan rikkaus. Kysykää vaikka eräältä… Tosin näin pottunokkaisen veronmaksajan näkökulmasta asia ei vaikuta siltä.

  24
 9. Mielestäni somalien ja muiden vastaavanlaisten psyykeongelma on ihan synnynnäinen ja sitä ei voi kitkeä millään pois, eli ns toivoton tapaus.

  17
 10. Olisipa kiva nähdä (video), mitä ne siellä terroristileirillä touhuavat. Ei meillä kesäleireillä psyyke hajoo. Somalit tekevät senkin paremmin.

 11. https://www.kansalainen.fi/somalian-ulkoministeri-pyytaa-kansalaisia-palaamaan-kotimaahan/

  Somalian ulkoministeri vetoaa kansalaisiin ja pyytää heitä palaamaan.
  Ulkoministeri Ahmed Isse Awad pyysi Yhdysvalloissa antamassaan haastattelussa maanmiehiään palaamaan kotiin auttaakseen Somalian jälleenrakentamisessa. NPR-radiokanavalla Isse Awad sanoi, että Minnesotan somalialaiset ovat jo auttaneet maataan taloudellisesti. Yksi tapa jatkaa tätä sitoutumista olisi ulkoministerin mukaan palaaminen kotimaahan todistamaan siellä tapahtunutta kehitystä. Al-Shabab -terroristiryhmä ei enää hänen mukaansa ole uhka kenellekään, eikä kukaan näe nälkää. – Maa on nyt valmis tyttäriensä ja poikiensa osallistumiseen saavutetun kehityksen säilyttämiseen, ulkoministeri sanoi. Ulkoministeri Isse Awad puhui paluumuutosta ”käänteisenä aivovuotona”, jossa ulkomailla asuvat voimavarat palaavat kotimaahansa mukanaan uusia arvokkaita osaamisia ja tietoja.

  https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa-1-600-somalia-kotimaahansa/
  https://www.vastarinta.com/somalian-ulkoministeri-somalit-voivat-palata-kotiin/
  https://www.kansalainen.fi/tanskan-maahanmuuttoministeri-somalit-menkaa-kotiin-rakentamaan-omaa-maatanne/

  JAKAKAA LINKKIÄ JA TULOSTAKAA UUTINEN PAPERILLE JA PISTÄKÄÄ KIRJASTOISSA JA KAUPPAKESKUKSISSA ILMOITUSTAULULLE.

Comments are closed.