Uusi tupakkalaki voimaan, arabit haluavat poikkeuksen itselleen

Kuvakaappaus 2019-07-03 11-58-08.png
Kungsgatanin suosittu vesipiipun poltteluravintola Tukholmassa.

Ruotsissa astui kuun alusta voimaan uusi tiukka tupakkalaki, joka koskee myös sähkötupakkaa ja vesipiippuja. Jatkossa tavallista tupakkaa, kuten myöskään sähkötupakkaa ja vesipiippuja ei saa polttaa ravintoloissa eikä niiden terasseilla.

Arabialaiset tahot eivät tykkää asiasta ja protestoivat nyt lakia vastaan. Heidän mukaansa tupakointikiellon ei pidä koskea heitä. Koska vesipiipun poltto on suosittu seurustelumuoto.
Ruotsissa arabialaiset tahot tekivät talvella nimenkerjuulistan, jolla haluttiin osoittaa lainsäätäjälle, että he haluavat olla poikkeus tupakkalaissa. Nimenkerjuun alullepanija oli Tukholmassa suositun arabialaisen vesipiippubaarin päällikkö Karen Harutyunyan. Hän kertoo nyt Stockholmdirektille:
– Meitä on monta, jotka emme ymmärrä miksi tupakkalain pitää koskea vesipiippua. Kyseessä on kulttuuri ja traditio. Monet vesipiipubaarini asiakkaat tulevat Lähi-Idästä, jossa vesipiippu on suosittu seurustelumuoto.
– Meillä on paljon yhteiskunnallisia ongelmia, ampumisia ja sen sellaista. Me autamme siinä. Kun porukka tulee baariimme polttelemaan vesipiippua niin he eivät ole ostarilla hengailemassa.