Uusi tupakkalaki voimaan, arabit haluavat poikkeuksen itselleen

Kuvakaappaus 2019-07-03 11-58-08.png
Kungsgatanin suosittu vesipiipun poltteluravintola Tukholmassa.

Ruotsissa astui kuun alusta voimaan uusi tiukka tupakkalaki, joka koskee myös sähkötupakkaa ja vesipiippuja. Jatkossa tavallista tupakkaa, kuten myöskään sähkötupakkaa ja vesipiippuja ei saa polttaa ravintoloissa eikä niiden terasseilla.

Arabialaiset tahot eivät tykkää asiasta ja protestoivat nyt lakia vastaan. Heidän mukaansa tupakointikiellon ei pidä koskea heitä. Koska vesipiipun poltto on suosittu seurustelumuoto.
Ruotsissa arabialaiset tahot tekivät talvella nimenkerjuulistan, jolla haluttiin osoittaa lainsäätäjälle, että he haluavat olla poikkeus tupakkalaissa. Nimenkerjuun alullepanija oli Tukholmassa suositun arabialaisen vesipiippubaarin päällikkö Karen Harutyunyan. Hän kertoo nyt Stockholmdirektille:
– Meitä on monta, jotka emme ymmärrä miksi tupakkalain pitää koskea vesipiippua. Kyseessä on kulttuuri ja traditio. Monet vesipiipubaarini asiakkaat tulevat Lähi-Idästä, jossa vesipiippu on suosittu seurustelumuoto.
– Meillä on paljon yhteiskunnallisia ongelmia, ampumisia ja sen sellaista. Me autamme siinä. Kun porukka tulee baariimme polttelemaan vesipiippua niin he eivät ole ostarilla hengailemassa.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Suomi Finland
Suomi Finland
3.7.2019 12:05

No just joo. Jos kerran Lähi-idässä piippubaarit ovat vielä sallittuja, niin muuttakoot sinne ja avatkoot baarit siellä, missä tunnelma on muutenkin mahdollisimman kotoinen.
Keksikööt uuden tradition tilalle, jos Ruotsissa mielivät asua. Kuten vaikka työnteko ja kaidalla tiellä kulkeminen.

Paavo Pökäle
Paavo Pökäle
3.7.2019 15:18
Vastaa...  Suomi Finland

Suomessa on kielletty jopa lakupiiput, joten miksi noita paskapiippuja ei saisi Ruotsissa kieltää. Vankilatuomio kaikille niile jotka polttavat julkisella paikalla noita piippuja, vai seurustelumuoto. On niitä muitakin seurustelumuotoja, joten opetelkoot ihan oikeasti seurustelemaan ihmisten tavoilla. Eläin oppii, kun sitä opetetaan, mutta nuo eivät jostan syystä opi. Ovatko tyhmempiä kuin eläimet?

ike
ike
4.7.2019 11:43
Vastaa...  Paavo Pökäle

Vastaus kysymykseesi: kyllä.

Painuisivat sinne mistä tulivatkin
Painuisivat sinne mistä tulivatkin
3.7.2019 12:08

Ne pitäis auttaa takas Välimeren toiselle puolelle.

Minä
Minä
3.7.2019 12:23

Tuo tupakkalaki on sähkötupakan osalta typerää ideologista, ei faktapohjaista lainsäädäntöä. Sähkötupakan höyry on käytännöllisesti katsoen harmitonta, eikä se edes ärsytä toisten hengityselimiä ja tuoksukin on mieto ikään kuin jokin parfyymi.
Vielä pahempi on tuo, että sähkistä ei saa käyttää edes ulkona. Jopa tupakka on harmitonta ulkona, koska sen savu ohenee hyvin lyhyellä matkalla harmittomaksi. Voi tietysti laittaa jonkun metrin väliin erotellakseen savuttoman alueen, mutta täykielto on pelkkää tupakkahysteerikkojen mielivaltaa, etenkin sähkiksen kohdalla.
Vesipiippuja en ole käyttänyt, joten en osaa enkä koe tarvetta ottaa siihen kantaa.

Frank
Frank
3.7.2019 12:35
Vastaa...  Minä

Eikö ole ihmeellistä, että suvaitsevaiset on niitä jotka vaativat kieltoja kaikkeen? 70-luvulla kun oli sitä ihan oikeaa liberalismia niin vaadittiin ihmisten yksityisyyteen puuttuvia säänöksiä purettavaksi nyt toi liberalismin irvikuva toimii päinvastoin.
Aihetta sivuten: https://www.zerohedge.com/news/2018-04-26/how-internet-turned-bad

Minä
Minä
3.7.2019 12:42
Vastaa...  Frank

Heille suvaitsevaisuus on sitä, että he määräävät lailla mitä suvaitaan.

liberis sum
liberis sum
3.7.2019 15:01
Vastaa...  Minä

Joo, kadunkulmissa rahaa ruinaavat ja hihoissa roikkuvat romanialaisrikolliset ei ole ongelma (”on ihmisoikeus tulla Suomeen kerjäämään”). Kuitenkin samojen tyyppien mielestä pari mummoa avioliittokylttien kanssa oli iso uhka pridekulkueen ilmaisunvapaudelle ja sylkeminen paskasyömistoivotuksineen oikeutettua. Samaan hengenvetoon kyltti juna-asemalla Vantaalla ahdistaa, että ihan poistoa vassarinuoret vaativat.
Hassua, ettei kukaan esim. 612-soihtukulkueesta talvella kitissyt (saati kokenut), miten Syksy Räsänen tienposkessa Never Again -kyltteineen paheksumassa olisi ollut kulkueelle jotenkin rajoittavaa.
Nykyajan itseään liberaaleina pitävät eivät tajua liberalismista yhtään mitään!

K.L.
K.L.
4.7.2019 12:23
Vastaa...  Minä

Hyvin kiteytit!Se on juuri näin!

K.L.
K.L.
4.7.2019 12:24
Vastaa...  K.L.

Vastaukseni siis ”Minä”kirjoittajalle.

Ilmari
Ilmari
3.7.2019 17:16
Vastaa...  Minä

Jos edelläsi kävelee tupakoiva ihminen, hänen savunsa tulevat suoraan naamalle. Kun juuri tupakoinut henkilö astuu julkiseen tilaan, hän tuo mukanaan hirveän hajun. Pieriskelyä ja röyhtäilyä julkisessa tilassa pidetään sopimattomana, mutta tupakalle saa haista.

Dena
Dena
4.7.2019 07:03
Vastaa...  Ilmari

Hajuvesi ämmät on paljon pahempi vitsaus, laatta meinaa lentää välillä ja onkin lentänyt…

Ilmari
Ilmari
4.7.2019 11:28
Vastaa...  Dena

Varmaan onkin mutta hajuveden käytölle on joku syy. Tupakkaa sen sijaan ei tarvita mihinkään.

Reino Pääkkönen
Reino Pääkkönen
4.7.2019 20:57
Vastaa...  Ilmari

Jospa syy on huono ja laiska peseytyminen? Silloin kuvitellaan että hajusteiden läträämisellä peitetään paskan haju. Itse myönnän tupakoivani valitettavasti, mutta olenko sen vuoksi yhteiskunta kelvoton jäsen vaikka kustannan kyseisen toimintamallin ihan itse? Ja turha viitata tupakoinnista johtuviin sairauksiin, olen seitsemänkymppinen enkä meinannut tänne maailmantolpaksi jäädä.

Dena
Dena
5.7.2019 05:29
Vastaa...  Ilmari

Lemuvesille ole yhtään mitään syytä, tupakka on nautintoaine ja joskus aika hyvän makuistakin. Anustappejakaan ei tarvita mihinkään muuhun kuin historian takia suomenruotsalaisille pakolliseksi muutamaksi sadaksi vuodeksi, se avaisi paljon portteja heille esim. pakistanilaiseen rakkauteen sekä antaisi paljon paremmat mahdollisuudet käydä kauppaa uussuomalaisten kanssa ja palvella heitä, kun jokaista kieltähän suomenruotsalaiset jo puhuvat ihan ruotsin osaamisensa takia.

K.L.
K.L.
4.7.2019 12:26
Vastaa...  Dena

Voivoi…bussissa on joka kerta niitä ”oletettuja miespuolisia”ja hurja myskin tuoksu.Keuhkot lujilla!½

Mitä häh
Mitä häh
3.7.2019 12:26

Kuinkas paljon vesipiippuilu on vähentänyt raiskauksia, autojen polttoja ja yleensäkin rikollisuutta Ruotsissa!

Mitä häh
Mitä häh
3.7.2019 12:41
Vastaa...  Mitä häh

Pieni lisäys. Olisiko ampumisia 10-100 kertaa enemmän ilman vesipiippuilua!

sama
sama
3.7.2019 13:02
Vastaa...  Mitä häh

suottaapi olla että tilastot osoittavat vesipiippuilun ja autopalojen välillä korrelaatiota. eli kun muhammed polttaa piippua rauhassa niin sven ja åke siinä polttelevat autoja tuhatvuotisen perinteen mukaisesti. vai kuin se nyt meni?

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
4.7.2019 16:08
Vastaa...  Mitä häh

Tuossa tavallaan annettiin ultimaattumi. Jos loppuu vesipiipun imeskely, alkaa sota.
Toisaalta tuon voi ymmärtää niin, että ostarilla hengailuun kuuluu ammuskelu, eli missään nimessä ei kannata ottaa noita asumaan yhtään minnekään.

Ilmari
Ilmari
4.7.2019 22:46
Vastaa...  Mitä häh

Kyllä se varmaan kuuluu heidän kulttuuriinsa. Nyt pitäisi vielä tietää miksi se pitäisi jotenkin ottaa huomioon.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
3.7.2019 12:35

Mitä ihmettä, koskeeko Ruosissa joku laki myös arabeja?
Sehän on RASISMIA!

sama
sama
3.7.2019 13:03

viimestään yhdenveraisuusvaltuutettu puuttuu moiseen.

ike
ike
4.7.2019 11:50
Vastaa...  sama

Oikein olisi sanoa että tasakarvavaltuutettu. Eiköhän nämä vihervasemmistofeministit kohta kiellä viiksien ja parran kasvattamisen koska se ei ole tasa-arvoista että vain miehillä nämä karvat kasvaa.

Valtsu
Valtsu
3.7.2019 13:19

Uutisessa oudointa on, että lain vastustaminen sisältää ajatuksen, että vastustajat katsovat lain koskevan itseään. Ja koskat näitä ovat lait alkaneet kiinnostamaan? Tai onko Ruotsissa vielä joku viranomainen, joka uskaltaa uhmata rasismia? Vai ovatko uudet isännät vain kyllästyneet pullan tuputtamiseen? Vituttaisi se itseäkin, jos konstaapelit olisivat tauotta tarjoamassa lettipullaa ja ei ole helppo imeä vesipiippua pullansiivun läpi!

Suomi Finland
Suomi Finland
3.7.2019 13:53
Vastaa...  Valtsu

Ehkäpä tosiaan Ruotsin poliisi on hyvää tarkoittaessaan (caffeet/bulla) erehtynyt.
Poliisin kannattaisi hakea poikkeuslupa siihen, että poliisit ja uudet isännät voisivat poltella vesipiippua yhdessä.
Naispoliiseja ei tietenkään tähän voitaisi laittaa, koska — öhöm kröhöm – heidän keuhkonsa ovat herkemmät kuin miespoliisien.

Sirpa-Tuula
Sirpa-Tuula
3.7.2019 13:42

ISLAMOFOBIAA !!!! RASISMIA !!!!!! HÄPEÄ RUOTSI !!!!!!!

Terhomatti Hämeenkorpi
Terhomatti Hämeenkorpi
3.7.2019 18:28

Vesipiippu = kusipiippu = paskapiippu.

Istuu kuin P Junttilan tuvan seinässä
Istuu kuin P Junttilan tuvan seinässä
3.7.2019 18:36

Tupakkilaki (tai muu laki) ja työvelvollisuus ei koske kunniakansalaisia:
Nackan kunta osti ison kasan asuntoja vapailta markkinoilta, sadoilla miljoonilla kruunuilla. Niihin asutettiin hallituksen pakon alla (”bosättningslagen”) muslimiperheitä kahden vuoden vuokrasopimuksella (veronmaksaja maksaa vuokran). Nyt on kaksi vuotta kulunut ja matut eivät halua muuttaa miljoona-asunnoistaan Ektorpissa ja Alphyddanissa. Vanhemmat eivät osaa vieläkään Ruotsia vaikka tulivat maahan jo 2015 matuvyöryn aikana, he käyvät edelleenkin SFItä ja työpaikkoja on heille tarjottu useita mutta he kieltäytyvät ottamasta työtä koska elävät mielummin avustuksilla:
https://www.nvp.se/Nacka/Nacka/efter-etableringsaren–familjer-ater-rotlosa/

Röyhkeydellä pärjää ja suvakit auttavat
Röyhkeydellä pärjää ja suvakit auttavat
4.7.2019 06:15

Lehden lööppikuva kertoo kaiken: Nackan muslimirouvalla on kolme lasta ja näköjään seuraava tulossa. Työ ei maistu, ruotsinkieli ei tartu ja monen miljoonan asunnosta ei haluta lähteä vaikka sääntö on sääntö. Hyvät ystävät ovat neuvoneet ”vetkuta ja vastusta, heikko Ruotsi antaa kyllä periksi kunhan uhkailet:
https://etidning.nvp.se/91/NVP-Nacka/234313/2019-07-02/r

Svarte Petter
Svarte Petter
4.7.2019 12:50

Kohta vedetään ässä hihasta: ….*drumroll*… RASISTIKORTTI !!!!
TADAAAAA !!!!!!!!
Ongelma ratkaistu. Asutaan ja eletään ilmaiseksi miljoonakämpässä 5-6 vuotta lisää kunnes tulee taas joku Ruotsalainen piipittämään ja kitisemään, jolloin teemme saman taas.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
4.7.2019 23:59

Törkeää ehdotella muslimeille työntekoa. Mitä seuraavaksi, alastonmaratonia, sikajuhlia ja Koraaninheittoa?

Anonymous
Anonymous
4.7.2019 12:23

Poikkeuss arabeille ===sianverta juotavaksi + joulu laulu buhenvaldissa .

Ilmari
Ilmari
4.7.2019 22:59

He eivät ole mitenkään varautuneet siihen, että tukien maksaminen joskus loppuu. Aivan käsittämätöntä että kotouttamisrahaa vielä maksetaan. Kun se osaltaan vaikuttaa siihen että töihin ei ”kannata” mennä, sen maksaminen voidaan lopettaa. Jutun mukaan vanhemmat ovat huolissaan lasten koulun vaihtamisesta. Varmaan Ruotsissa on sama kuin Suomessakin, että koulua voi käydä oman asuinalueen ulkopuolellakin. Lapset voivat kulkea metrolla Rinkebystä keskustan koulussa.