Syyrialainen perhe: Vaikeaa kun pitää mennä töihin

Kuvakaappaus 2019-07-04 10-27-56.png

Kun Ruotsiin tullut turvapaikanhakija saa oleskeluluvan, pääsee hän seuraavaksi kotouttamisohjelmaan, joka kestää kaksi vuotta. Tänä aikana tulija opettelee kulttuuria ja kieltä ja sitä vastaan kohtuullista korvausta, jos käy neljänä päivänä viikossa pari tuntia SFI-aikuiskoulussa.

Nacka-Värmdö Posten kertoo Ali Aldadista ja Noura Husseinista, jotka pakenivat sotaa, vainoa ja kidutusta Syyriasta. Ruotsiin saavuttiin 2015. Tullessaan perheellä oli kolme lasta
Nyt noin neljän vuoden maassaolon jälkeen kotouttamisohjelma on pikkuhiljaa käyty läpi. Perhe tuntee suurta turvattomuutta kun tähän asti ilmaiseksi pankkitilille tippunut hyvinkin kohtuullinen korvaus loppuu ja pitäisi vääntäytyä töihin.
Kotouttamisohjelma tarkoittaa käytännössä siis sitä, että kun tulija saa turvapaikan, saa hän samalla kuntapaikan. Kunnat taas ovat lailla velvoitettuja hankkimaan kuntapaikan saaneille tulijoille asunnon. Laista on kunnilla on erilaisia tulkintoja, mutta useimmat kunnat ovat antaneet tulijoiden asua tuon kahden vuoden ajan ilmaiseksi. Tulija saa siis toisin sanoen reilua kuukausipalkkaa ja saa asua ilmaiseksi. Usein asunto on kunnan hätäpäissään vuokraama jopa luksusasunto, sillä tavallisilla vuokramarkkinoilla ei yksinkertaisesti ole vuokra-asuntoja.
Tässä tapauksessa kolmilapsisen perheen tulot koostuvat seuraavasti: Lapsilisät 4 480 kruunua, kotouttamistuki lapsikorotuksineen 16 820 kruunua eli yhteensä kolmihenkinen perhe saa käteen 21 300 kruunua eli rapiat 2 130 euroa. Ei mitenkään älyttömästi, mutta kun ottaa huomioon sen, että asunto on ollut tähän asti ilmainen.
Perhe kertoo NVP:lle, että elämä huolestuttaa kun kotouttamistuki loppuu ja asuntoakin joutuu muuttamaan. Tähän asti ollaan asuttu Tukholman kupeessa Nackassa Alphyddanissa. Tavallisella ihmisellä ei ole varaa asua siellä ilman todella kovia tuloja.
– Haluamme sulautua ruotsalaiseen kulttuuriin. Jos joudumme muuttamaan täältä niin olemme huolissamme, että joudumme maahanmuuttaja-alueille. Silloin asiat tulevat vaikeammaksi sekä meille, että lapsille, perheen pää valittelee.
Kukapa sitä nyt Alphyddanista Rinkebyhyn. Ei kukaan. Elämän taso laskee suurin piirtein lottovoittajasta katuojaan.
Vanhemmila on myös toinen ongelma. Heille on tarjottu työtä, mutta siitä on kieltäydytty. Nimittäin, työ on VAIN osa-aikaista sijaistyötä arabialaisessa tiedekoulussa (= koraanikoulu). Jos he ottaisivat työn vastaan niin kotouttamistuki loppuisi. Mitä elämää se sellainen on, että työssä pitää käydä rahan eteen. Siksipä vanhemmat eivät ole tähän asti edes harkinneet työn tekoa.
 

Subscribe
Notify of
guest
39 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Nestori Lundahl

Eiköhän se toimi meillä tuolla samalla systeemillä.
Sen verran paljon on arkipäivisinkin tyhjäntoimittajamatuja esimerkiksi Helsingin rautatieasemalla ja Itäkeskuksessa.
Tuollaisista veronmaksajien kustannuksella loisivista vapaamatkustajista pitäisi päästä eroon eikä tuoda niitä tänne lisää niin kuin tämä nykyinen hallitus tekee.

Goobeli

Meidän pitää muistaa myös se, että meillä on ihan omaa kansaakin työikäistä, työkykyistä, suomenkielen taitavaa, pääosin ammattikoulutettua väkeä elemässä toisten siivellä noin 500 000 hlöä. Heillekin pitäisi laittaa työvelvoite.
Tosiaan emme tarvitse maailmalta enää lisää elätettäviä.

SPR-patja

Kotikutoiset jotka mainitset niin heillä on työvelvoite, työpaikkoja n. 30 000 ja työttömiä n. 500 000.
Ymmärrätkö miksi he ovat työttömiä?

Goobeli

Suomessa ’siipiväelle’ tuet pyörii liian hyvin. Asunto, ruoka ja muu eläminen maksetaan. Rahaa jää kessun poltteluun ja kaljoiteluunkin.
Pitäisi palata noin 70-luvun aikaan, jolloin oli pakko etsiä töitä. Kyllä työtä nytkin on, mutta se ei kelpaa ihmisille kun tukirahoilla voi makoilla kotona ja valittaa. Esimerkkeinä vaikkapa ravintola- ja siivousalan työt. Myös työn teettäminen esim. kotitalouksille on tehty liian vaikeaksi ja melkeinpä rikolliseksi toiminnaksi.
Poistetaan aktiivimalli ja tilalle ”Ruoskamalli”. Päivittäisen tukirahan saa, kun on päivän työllisyystöissä. Pakko ei ole lähteä, mutta rahaakaan ei tule.

Anonymous

Kyllä näin on. Mitäs kukaan töihin, jos ilmankin pärjää. Muutin joku aika sitten maalaiskaupunkiin. Täällä näkyy surullisesti, miten työikäiset ihmiset vain harrastaa, on taulunmaalausta ja runonlausuntaa, kuorolaulua ja seurakuntaa ynnä muuta. Samaan aikaan kymmeniä työpaikkoja, joihin ei saada väkeä millään. Koko seutu uinuu ihme uivelossa, menneitä muistellaan milloin missäkin näyttelyssä, mutta tämän päivän asioihin ei tartuta. Ympäristö rappeutuu, kyräily kyllä kukoistaa. Siihen kun lätkäistään muutama kymmen elättiä lisää, kyllä notkahtaa. Ja muutenkin notkahtaa tai on jo notkahtanut. Ja minä hullu olen ahkeroinut ikäni.

fatwantarkistaja

Haluan Goobelin porrassiivoojaksi 7,30€:n tuntiliksalla. Kohteet Helsingissä, mutta pitää asua jossain missä ei ole joukkoliikennettä. Ei kiinnosta pätkän vertaa, millä se aikoo töihin hankkiutua. Oppiipahan nöyryyttä hieman.
Samalla tavalla ne hinnat Suomessa karkaavat kuluttajan ulottumattomiin, kun on maksukykyistä porukkaa. Toiset ovat työttömiä, toiset työttömiä matuja. Pääkaupunkiseudulla ei pitäisi asua kumpiakaan, ehkä sitten hinnat olisivat myös siivoojan maksettavissa. Palkalla olisi tarkoitus elää ilman tukia, se ei meinaa onnistua alle tonnin tuloilla.

Paskaa touhua

Kyllä mä silti suomalaisen puolesta voin maksaa veroja, mutta en noiden matuloisten.

Paavo Pökäle

Kaikki islaminuskoiset on laitettava pois Suomesta. Ei suomalaisia ole tänne maan päälle tarkoitettu syntymään siksi, että me elättäisimme nuo saatanan lusmuilijat, jotka uskontonsa takia eivät työtä muka voi tehdä. Kalossin kuva vaan persiille ja ulos maasta, eikä sitten eneimmistäkään islamistia maahamme loisimaan. Työhön saa tulla, vaan ei siivellä elämään. Ja kun työhon tulee, pitää olla duunipaikka selvilla, asunto, sekä viralliset paperit kaikista mitä nyt yleensäkään tarvitaan. Muuten pn turha tulla edes ovelle koputtelemaan. Somalit on toinen laiska porukka, jotka tarvitsevat lähtökäskyn, Husu Hussein ensimmäisenä, tuo agitaattori, joka on vaaraksi suomalaiselle yhteiskunnalle!

Anonymous

Hyvä

Valtsu

Suomessa se menee niin, että 3 vuotta tehdään ihmisten puolesta aivan kaikki. Sitten ei tehdäkään mitään ja virastot ja kirjastot ovat täynnänsä kehitysmaalaista kyselemässä, kuka voisi täyttää lomakkeet heidän puolestaan. Ani harva kykenee tai edes yrittää hoitaa asioitaan itse. Ja miksipä yrittäisi, kun on kolme vuotta opetettu, että kaikki tehdään puolesta.

Goobeli

Varmaan pitää tarjota matka kotimaahan, kun työ ei kiinnosta. Syyriassa alkaa kahinat olemaan ohi eli Syyriaan on nyt turvallista palata. Siellä vielä pärjää hyvin, kun on saanut Ruåttissa niin hyvän koulutuksenkin pakoretkensä aikana.
Ei mikään yhteiskunta tarvitse lisää loiseläjiä eli perheelle vaan kyyti turvalliseen kotimaahansa!

Paavo Pökäle

Näin se asia nyt vaan on. Ulos maasta heti!

Pjotr

Koitin googlen karttahausta löytää Alpphyddan maisemia – ja löytyikin, mutta yhdellä p:llä, Alphyddan.

toni lajos

Rinteen mölinää kunnellessa tulee kuva siitä ihanasta unelmasta jota tämän hallituksen toimet ajavat, muukalaista ei saa töihin pakottaa, saati edes ehdottaa, ovat muutoin sokissa, jolloin autopalojen määrä saattaa lisääntyä, myös raiskaukset, tapot sekä muu epäjärjestyksen luominen osoittaa piristyksen merkkejä.

Kysäsen

Ja Sipilän & Urpon ultraliberaali maahanmuuttopolitiikkako oli parempaa?

fatwantarkistaja

Vesipiippukielto johtaa ostoskeskusammuskeluun, työtarjous johonkin vakavaan?

asdf

Vittu että vituttaa maksaa veroja. Kaikki toiminta tähtää Suomen boikotointiin ja konkurssiin.

Heja Sverige

Ja jos vielä vesipiiputkin otetaan pois niin siinähän menee viimeisetkin halut edes ajatella töitä.

Sensuroimaton Totuus

Kun Suomi joutui miehitysuhan alaisena lähettämään lapsia ruotsiin oli vastaanotto kovin toisenlainen -raskas työ (maatiloilla) alkoi välittömästi saapumisen jälkeen, usein jo samana päivänä. Suomen seläntakana piileskelleet swessonit repivät kotiorjistaan kaiken hyödyn irti -valittaminen ei tullut kyseeseen eikä pakeneminen ollut mahdollista. Sodan loppuminen oli monelle kartanonherralle suuri pettymys -monet yrittivätkin pitää hankkimansa suomalaisorjat väkisin tiluksillaan.
Syyrialaisille valepakolaisille kaikki valmiina eteen -suomalaiset ihan oikeaa sotaa paenneet lapset pakkotyöhön.
Kertoo kaiken oleellisen ruotsista ja ennenkaikkea ruotsalaisista.

Moonman

Jos TE-toimistolle ilmoittaa ettei aio ottaa tarjottua työtä vastaan, niin karenssiahan siitä tulee. Miksei tuossa tapauksessa? -ainiin näillä on pelkkiä oikeuksia, kun taas meillä on pelkkiä velvollisuuksia. Mitähän muuten tapahtuu jos perhe ilmoittaa ettei aio mennä töihin tai muuttaa mihinkään? tullaanko asunto tyhjentämään voimakeinoin vai haudataanko tapaus mappi ö:hön ja annetaan tukien juosta hamaan tulevaisuuteen?

Anonymous

totta kai

Acc358

”Mitähän muuten tapahtuu jos perhe ilmoittaa ettei aio mennä töihin tai muuttaa mihinkään? ”
Hyvä kysymys. Luulisi, että tällaista on jo tapahtunut. Tietäisiköhän Paavo miten kävi?
Arvelen, että ruotsalaiset pidentävät ”vain tämän kerran” ilmaisen asumisen ja tukien maksamisen aikaa. Ja sitten sama uudelleen loputtomiin.

ike

Niinkutsuttu ikävinoutuma kyllä korjaa ajan kanssa itsensä mutta tämä matuvinoutuma ei korjaannu koskaan, ainakaan tämän hallituksen aikana.

Narisutahetekata

Matuvinoutuma ei korjaannu koskaan ja tänään sanoo Ruotsin poliisin päällikkö Anders Thornberg että kaikki rikollisuus Ruotsissa on kuvainnollisesti katsoen ”räjähtänyt käsiin” ja että esim. ampumiset voivat hyvinkin jatkua seuraavat 10 vuotta.
Miksi kuunnella matuperheen valitusta, sopimus mikä sopimus. Jos ei miellytä niin voivoi. Jonossa on jo 100 uutta matua siihen samaiseen kämppään ja kukin saa nauttia luksuksesta vain kaksi vuotta. Sinä aikana kannattaa narisuttaa hetekaa niin paljon kuin kerkiää niin saapi ainakin kaksi uutta lasta aseeksi asuntotaisteluun.

Anonymous

Kuffari maksaa, suvaki maksaa , infidel maksaa mutta torakat vain lisääntyy ja nauraa .

Yrppä

Kaikista suurin virhe vainoa paennelle moniosaajalle on opiskella ruotsin kieli. Jos opettelet kielen, niin pikkuhiljaa sosiaali alkaa nohittelemaan sinua töihin. Mutta jos itsepintaisesti kieltäydyt puhumasta ruotsia ja kommunikoit byrokratian kanssa vaikkapa bantu-kansan swahili-kielellä, niin pelkoa työtarjouksista ei ole. Saat elellä lokoisasti ja nostaa ”piitraakia” sosiaalista vuodesta toiseen. Niinpä monet vainoa paenneet ja ruotsin kielen opetelleet ovat yllättäin unohtaneet koko kielen ja siirtyneet käyttämään borneolaisten passipoliisin parempaa huu-haa kieltä. Ja taas aloitetaan tulkkauspalveluilla ja pienimuotoisella ruotsin opiskelulla. Kun pakenee vainoa humanitääriseen suurvaltaan niin täytyy olla kaukaa viisas.

Ikuinen pakkopulla kantiksille näemmä tämä iankaikkinen maahanmuutto

Itse asiassa artikkeli kertoo kahdesta muslimiperheestä joista toinen asuu Alphyddanissa ja toinen Ektorpissa. Työtarjouksia on tullut useampia ja useammanlaisia mutta niistä on kieltäydytty johdonmukaisesti. Perheen lapset käyvät Finntorpin Kunskapsskolanissa jossa on arabiankielinen opinnonohjaaja.

Anonymous

Hah vai joutuu neljä vuotta makoillut töihin. Onhan se kyllä rankkaa, niin raskasta ja suorastaan stanallista kun pitää vääntäytyä. Eikö nyt ruotsalainen yhteiskunta voisi millään jatkaa elättämistä.
Tätä samaa kaikkiin ns. rikkaisiin maihin vain lisää ja niin kauan, että eivät ole enää pian rikkaita.
Jos on sata köyhää ja sata rikasta, ja asiat pitää tasata oikeudenmukaisesti, siitä seuraa, että kohta on kaksisataa köyhää eikä mitään muuta.

Jethro R.

Suomessa ei taida olla niin että valehtelijamuka-pakolaiset saavat ilmaiseksi asua, mutta tekevät niin kuitenkin. Homma toimii näin: mukapakolainen saa isomman, uudemman paremman asunnon kuin Suomalainen, yleensä keskustasta. Koska muuten se on rasismia. Mukapakolainen saa kaikenlaisia tukia ihan helvetisti suoraan pankkitilille ja mukapakolaiselle kerrotaan että hänen täytyy itse NIISTÄ TILILLE TULEVISTA RAHOISTA maksaa vuokra, sähkö ym ym laskut. Mukapakolainen nyökkää ymmärtäväisesti ja jättää tasan kaikki laskut maksamatta ja törsää rahat elektroniikkaan, viinaan, juhlimiseen, ravintolakäynteihin sekä yleiseen kylillä spräädäilyyn. Kun sitten ruvetaan maksuja karhuamaan mukapakolainen tekeytyy tyhmäksi: EI UMMARTA! ONGELMA!! EI UMMARTAAA!!!!! Jolloin kiltti sossutäti heltyy ja ottaa syyt omille niskoilleen, ja maksaa kaiken TOISTAMISEEN. Mukapakolaiselle kerrotaan jälleen kerran että nyt sitten maksat jatkossa itse. Mukapakolainen nyökkää ymmärtäväisesti. Ja sama toistuu. Jossain vaiheessa tulee tietenkin häätö, luottotiedoista ei kyllä välitetä sillä velaksi saa mitä vaan uudella nimellä. kaikki muu on rasismia. Mutta häätö siis on edessä, silloin vaan marssitaan kaupungin suurimman suvakkitädin puheille ja vaaditaan uutta, samankokoista, hyvällä paikalla olevaa kämppää koska edellisestä piti lähteä koska rasismi ja ei ummartaminen. Hyvin usein saadaan uusi iso hieno kämppä. Ja sama meno jatkuu, kunnes JOKU kaupungin rahoista välittävä ei enää pysty katsomaan tätä ruljanssia läpi sormien. Nou hätä. Muutetaan vaan toiseen kaupunkiin ja jatketaan samaan malliin! 5-6 vuoden ”kotoutumisjakson” jälkeen osataan Suomea tyyliin: ”Vittu huora” sekä ”Anna Pilu” ja maksamattomia vuokria sekä muuta velkaa on kymmeniä tuhansia euroja, muita jänniä kustannuksia on paskaksi hajoitetut kämpät vesivahinkoinen jne jne. joka kämppä mukapakolaisen jälkeen vaatii hirmuremonttia. KUKAAN ei halua mukapakolaista naapurikseen, käyttäytymissääntöjä kun eivät kunnioita. Ja kun mukapakolainen saa kämpän hienosta osaketalosta niin kaikkien talon kämppien arvo romahtaa, ja vähänkös se asunnonsa MAKSAVAA vituttaa.

Hella ja nyrkki

Musunaisilla on iso riski saada turpiinsa ukoltaan kotona luuhatessaan. Toisaalta saavat turpiinsa myös jos menevät töihin koska mies on mustasukkainen kun ei voi kontrolloida naista.
Tukholmassa tehtiin vuonna 2018 kolmetuhatta (3000) poliisi-ilmoitusta väkivallasta parisuhteessa eli mies on käynyt vaimon kimppuun. 500 niistä tapauksista tuli Rinkebystä! Tästä kertoi eilen mm SVT.

Aappa

”Haluamme sulautua ruotsalaiseen kulttuuriin. Jos joudumme muuttamaan täältä niin olemme huolissamme, että joudumme maahanmuuttaja-alueille.”
Nämähän ovat kotoutuneet niin hyvin, ettei heitä enää erota Vaahteramäen Eemelistä, mutta ennen kaikkea heistä on tullut aitoruotsalaisia rasisteja!

fatwantarkistaja

Muuten pikkaisen hyvä huomio. Natsiaate viekoitellut pienokaiset pahoille teille ja varjoisille kujille. Nyt jos koska vaaditaan ennennäkemätöntä kotoutuskimaraa, suuroperaatiota.

Ilmari

Kävin hiljattain Burger Kingissä syömässä. Siellä oli töissä suomalaisia nuoria naisia. Sisään pölähti muutama irakilainen nuori mies. Käyttäytyivät ihan asiallisesti mutta äkkiä tajusin: noilla naisilla ei ole paljonkaan enempää rahaa käytettävissä kuin noilla miehilläkään. Jos he asuvat omillaan niin voivat saada asumistukea mutta pienestä palkastaan heidän on omat ruokansa ostettava. Kyllä alkoi vituttamaan.

fatwantarkistaja

Asumistukea työtätekevälle ei mahdu mun postiluukusta, jos varastettua termiä saan käyttää. Ellei elä palkallaan, onko järkeä työskennellä harrastuspohjalta.

Anonymous

Ei hätää kyllä jos Suomeen tulevat, niin kyllä heille tarjotaan Helsingissäkin ilmaiset palvelut ja kaikkea.

Tarja Paju

Helsinkihän on niin vauras kaupunki, on varaa tarjota luxusluokan terveydenhoitoa koko maailman pakolaisille, paitsi tietysti ei suomalaiselle kantaväestölle…!!!

Ruotsi halveksii kantiksia

Ruotsissa oli ei niin kauan sitten tapaus jossa vanha aviopari muutti yhdessä vanhustentaloon koska vaimo oli tullut huonoon kuntoon eikä vanha mies jaksanut enää vaimoaan hoitaa. Sitten vaimo kuoli. Silloin tuli miehelle päätös ettei hän saa jäädä asuntoon koska ei ole vielä tarpeeksi kehnossa kunnossa. Mies oli aivan paniikissa koska hänellä ei ollut enää asuntoa vanhustentalon lisäksi. Hän kyseli epätoivoisena minne hänen muka pitäisi muuttaa.
Kunnan vanhustenhuollon virkamiehet vastasivat että mies voi aivan hyvin muuttaa RETKEILYMAJAAN ja jos hän tarvitsee kotiavun palveluksia niin kyllä ne voidaan yhtä hyvin toimittaa hänelle sinne retkeilymajaan.
Miksei muslimeja voida laittaa retkeilymajaan? Miksi sinne pitää väkisin tunkea vanha mies? Näin kaltoin Ruotsi kohtelee vanhuksiaan, kaiken maailman mujahedeille sen sijaan järjestetään monen miljoonan asunnot ilmaiseksi asuttaviksi ja sitten saadaan vielä haukut ja uhkaukset päälle.

Moonman

”mujahedeille sen sijaan järjestetään monen miljoonan asunnot ilmaiseksi asuttaviksi ja sitten saadaan vielä haukut ja uhkaukset päälle.” -Juurikin sen takia. Vanhus ei pysty uhkailemaan ketään, eivätkä mahdolliset sukulaiset saavu pahoinpitelemään virkamiehiä koko suvun voimin. Ennen monikulttuuria tällaisissa asioissa toimittiin yleisen oikeustajun ja kohtuuden mukaan, nykyään sen mukaan, miten parhaiten pystytään välttämään muslimien aiheuttama kaaos ja väkivalta.