Notify of
guest
14 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Minä

En kai ole oikein valtavan hyvin lajista perillä, kun en ollut tuota nimeä ja saavutusta koskaan kuullut.
Ensimmäiset kontaktit mäkihypyn seuraamiseen tulivat, kun olin skidinä katsomassa Helsingin Herttoniemen mäkihyppykisaa, jossa Veikko Kankkonen voitti, pipo päässä.

Liisa Järvinen

Pieksämäellä ilmestynyt Laatokka-sanomalehti uutisoi asiasta näin:
Luiro otti nimiinsä mäenlaskun ME:n
       139 metrin rauhallinen ja varma
       ilmalento teki suomalaisesta
       sankarin
Oberstdorf, 2.3.1951 (STT) — R)
Ruotsalaisen Dan Netzellin maailmanennätys 135 m pyyhittiin pois perjantaina kun 19-vuotias suomalainen Tauno Luiro viimeisessä hypyssään ponnistihe 139 metriä. Hänen ilmalentonsa oli varma ja rauhallinen. 130 metrin kohdalla hän sai tuulenpuuskasta kantoapua, mikä auttoi häntä ennätykseen. Hänen ensimmäinen hyppynsä oli vain 112 metriä, toinen 130, mutta johti kaatumiseen. Sitten hän liiti 121 metriä ja lopuksi ennätyksen. Dan Netzell ei käsivamman takia hypännyt perjantaina. Ruotsalaisissa oli paras Sven Pettersson 122 metrin hypyllään.
Luiron jälkeen anastivat, sveitsiläiset Däscher ja Schneider seuraavat sijat jättäen Itävallan Bradlin neljänneksi, tämä kun kaatui kaksi hyppyään, vaikka hyppyjen pituudessa olikin parhain Luiron jälkeen.
Tulokset:
1) Tauno Luiro Suomi
       112 — 130 – (katui) – 121 — 139,
2) A. Däscher Sveitsi
       100 — 126 — 125 — 128 – (kaatui),
3) F. Schneider Sveitsi
       109 — 126 — 116 — 122,
4) S. Bradl Itävalta
       125 — 131 – (kaatui),
5) A. Pettersson Ruotsi
       112 — 116 – 122,
6) E. Karlsson Ruotsi
       117 — 120,
7) J. Kleisl Saksa
       108 — 119 — 111,
8) Matti Pietikäinen Suomi
       98 — 117 — 108 — 117.
Sää oli kilpailujen aikana kaunis ja keli luistava. Yleisöä oli kilpailuja seuraamassa yli 10.000 henkeä, jotka ottivat suomalaisen ennätyksen vastaan raivokkain suosionosoituksin. Hyppynsä jälkeen olikin Luiro suorastaan »hätää kärsimässä» hänet piirittävän yleisöjoukon keskellä. Myös koko Suomen joukkue oli erittäin iloinen joukkueensa nuorimman jäsenen loistavasta saavutuksesta. Tapansa mukaan otti Luiro ennätyshypyssään suorastaan »hirvittävän» etunojan, mutta pystyi silti oikaisemaan itsensä ennen maahantuloaan.

El Comandante Cero

Taisi olla Rovaniemeltä, melkoinen veijari jo poikavuosinaan.

Suksia pitäisi jakaa Ruotsissa noin 2 milj. paria

Ennen oli sukset puuta ja maailma mukava.
Nyt ei ole enää maailma mukava ja päivittäin joutuu toivomaan että yhä useampi tyyppi minkä kohtaa suksisi v******.

Minä

Siitä kyllä saisit suurta kunniaa ja patsaan, jos keksisit millä suksilla ne suvakkien lemmikit saisi suksimaan sinne nimeltä mainitsemattomaan veehen.

El Comandante Cero

Oliko mielessäsi rakentaa speden superlinko torniojoenrantaan missä k-piste on Haaparannassa.

Anonymous

Terve mieli terveessä ruumiissa.
Ruotsin tilanteesta en tiedä mutta kyllähän tuo vähäsen sääliksi käy nuoret aikuiset jotka pilveä polttelevat puistoissa nykyään täällä suomessa. Osalla ei töitäkään ole ja valtio tekee parhaansa ettei tulisi olemaankaan, muuta kuin yhdeksän euron orjatöitä, hakemalla halpistyövoimaa muualta ja vuokria nostattamalla niin ettei helsinkiinkään enää niin vain muutella töitä etsimään. Keskusta on vaihtanut väriä, illemmalla varsinkin, ei suomessa enää taideta olla.

Anonymous

Otsikossa omituinen käsite “mm-ennätyksen”. Kyllä se oli maailmanennätys. Siitä on käytetty iät ja ajat lyhennettä “ME”.

El Comandante Cero

Luiron sisarenpoika oli myös kova mäkimies meistä vähän varttuneemmat muistavat Tauno Käyhkön. Jostain olen lukenut että ennen sotia olisi Petsamossa ollut kanssa huima heppu joka harjoitteli tunturissa ihan kunnon siivuilla. Tauno Käyhkö vaikutti kai jossain vaiheessa Thunder Bayssä.

El Comandante Cero

Niin ja Jan Boklöv on ihan oikeasti aliarvostettu urheilija. Urheilija ja herrasmies.

Musta makkara

Muslimimiehille oma mäkikisa? Löytyykö kannatusta? Ja naisille oma sarja, jossa olisi liitoburgha päällä. Hyppyrinnokka tietysti kohti Läihi-itää ja hypyt mielellään ennätyspitkiä, jopa rajoja ylittäviä.

Mäkihyppyä odotellessa puutarhatöihin

Luin juuri trimmerin käyttöohjetta ja siinä sanottiin että käyttäjällä täytyy olla kokovartalonpeittävä vaatetus.