Uusi jännittävä ilmiö: Lapsiryöstöt

Kuvakaappaus 2019-07-08 15-04-17

Minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa. Ruotsiin on syntynyt pikkuhiljaa mielenkiintoinen ilmiö: lapsiryöstöt. Lapset ryöstävät lapsia. Asia on jo sen verran laaja, että esimerkiksi lastenohjelmissa on opastetaan ryöstön kohteeksi joutunutta olemaan tekemättä vastarintaa.

Asian voisi ohittaa olankohautksella viittaamalla yksittäistapaukseen. Kuitenkin esimerkiksi Hem & Hyra (asumiseen erikoistunut lehti tyyliin Kotiliesi tms) kertoo, että esimerkiksi Värmlandissa sijaitsevassa pikku kaupungissa Grumsissa lapsiryöstöt ovat sen verran suuri ongelma, että monet vanhemmat eivät uskalla enää päästää lapsiaan ulos ilman valvontaa.
Artikkelin mukaan 10-vuoden molemmin puolin olevat jengiläiset uhittelevat suusanallisesti toisille lapsille mm. uhkaamalla raiskauksilla. Lisäksi lapsilta viedään arvotavaroita kuten kännyköitä ja vaatteita.
Ongelman katsotaan alkaneen joskus viime vuoden puolella ja on eskaloitunut kevään ja kesän mittään kun lapsijengit ovat ikäänkuin saaneet itsevarmuutta sen verran, että homma sujuu jo kuin ihan oikealta esikuvaltaan räppigangsterilta. Jengi tai jengit koostuvat siis + – 10-vuotiasta lapsista, jotka käyvät toisten ikäistensä kimppuun. Myös aikuisia naisia häiritään verbaalisesti “svennehora” (sveduhuora) huuteluilla.
Kaksi äitiä kertoo artikkelissa, että lapsijengit ovat hyökänneet toisten lasten päälle ja lyöneet näitä kepeillä ja lapset ovat saaneet vertavuotavia haavoja.
– Lisäksi ne huutelevat seksuaalissävytteisiä solvauksia: “Minä nussin sinua” tai “Minä raiskaan sinut”, äiti kertoo.
Alueen vuokra-asuntoyhdistyksessä ollaan asiasta huolissaan, sillä se voi lisätä rasismia. Yhdistyksen mukaan jos tilanne pääsee vieläkin pahemmaksi niin konfliktista muodostuu “Me vastaan he”-konflikti ja muukalaisvihamielisyys lisääntyy.

“Alueen vuokra-asuntoyhdistyksessä ollaan asiasta huolissaan, sillä se voi lisätä rasismia.”

 
– Ne lapset, jotka aiheuttavat häiriöitä ovat uusruotsalaisia ja olleet vasta vähän aikaa maassa. Tämän takia naapurusto alkaa vetää johtopäätöksiä ongelmien ja muukalaisvihamielisisten ajatusten kanssa. Tämä johtaa ajan kanssa asuinalueella eriytymiseen ja naapurusto jakaantuu meihin ja heihin. Se sitten eskaloittaa lisää ongelmia, vuokra-asuntoyhdistyksestä sanotaan.
Myös monet asukkaat ovat samaa mieltä, ei pitäisi ajatella me ja he. Muuan äiti kertoo, että tytär itkee illat ja pelkää. Mitään ei kuitenkaan haluta tehdä:
– Ne tunkevat roskia meidän postiluukkuun tai alistavat toisia lapsia entistä enemmän. Tai jos heille sanoo asioista niin ne sylkevät silmille ja sanovat, että “en kuuntele sinua koska olet nainen”. Lisäksi meitä kutsutaan sellaisilla asioilla, että en halua edes sanoa ääneen niitä.
Asiaa yritetään nyt jatkossa sovitella ja selvitellä asukkaiden, poliisien ja vuokra-asuntoyhdistyksen kanssa yhteistyössä.
Lainaus Hem & Hyrasta loppuu.
Kuvakaappaus 2019-07-08 15-08-28.png
Ilmiö ei siis ole enää mitenkään uusi. Muutama viikko sitten Ruotsissa nousi pienoinen kohu kun lapsille suunnatussa ajankohtaisohjelmassa kerrottiin lapsiryöstöistä. Samassa yhteydessä poliisi neuvoi lapsia, että jos joutuu  ryöstötilanteeseen niin ryöstäjille pitää antaa tavaraa eikä tehdä vastarintaa. Kun ryöstö on ohi pitää hakeutua “turvalliseen paikkaan”.
Lapsiryöstöt ovat tehneet sen, että ruotsalaisten lasten keskuuteen on alkanut kehittymään uusi välttelyn kulttuuri. Ruotsalaiset lapset joutuvat yleisimmiten ryöstön uhriksi. Heiltä viedään puhelimet, rahat, merkkivaatteet ja -kengät. Välttelykulttuuri tarkoittaa sitä, että lapsi oppii esimerkiksi suurkaupungeissa käyttämään sellaista julkisen liikenteen reittiä, jossa uusruotsalaisten kohtaaminen on epätodennäköisempää.
Lapsi ei toisin sanoen käytä välttämättä suorinta reittiä pisteestä a pisteeseen b, jos matkan varrelle osuu potentiaalisia ryöstöpaikkoja. Lapsi voi tässä tapauksessa valita hyvinkin pitkän kiertoreitin. Surkein esimerkki lienee Tukholmassa Vällingy-Sollentuna-välinen bussilinja 179, joka kulkee Tenstan, Rinkebyn ja Husbyn läpi. Kukaan normaali lapsi ei matkusta tällä bussilla näiden lähiöiden läpi vaan keksii jonkin vaihtoehtoisen reitin vaikka sellainen olisi tunninkin pidempi.
Kirjastot ovat myös sellaisia paikkoja, joissa ruotsalaisia lapsia ei enää näe. Koko kirjasto-idea on menneen talven lumia ja kirjasto onkin ruotsalaisen lapsen näkökulmasta kuin menisi suoraan tieten tahtoen ryöstettäväksi ja kiusattavaksi. Välttelykulttuuri on siis sellaista sopeutumista, että lapsi pyrkii kohtaamaan mahdollisimman vähän uusruotsalaisia.
Eräänlaista näkymättömyyden kulttuuria. Jokainen voi joskus seurata Tukholman metrossa miten ruotsalainen yksin liikkuva nuorukainen toimii. Jos vaunussa on samanikäisiä uusruotsalaisia ruotsalainen lapsi ikäänkuin haihtuu ilmaan. Hän on niin huomaamaton kuin vain pystyy ja keskittyy tiukasti vain siihen, että ei herätä vahingossakaan huomiota uusruotsalaisissa.
Kannattaa alkaa valmistella omaa lastaan vastaavanlaiseen näkymättömyyteen.
 

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
fatwantarkistaja

Nuokin pakolaisia pelkäävät lapset tulevat äänestämään omille lapsilleen ihan oikeasti helvetillisen elämän. Rasisminpelossa tietenkin.

KKi

Eli sosiaalifemokraattinen vaahtokarkki yhteiskunta on kyykyssä kymmenvuotiaiden etnisesti edistykselisten edessä? 😀
Ja näidenkö kanssa pitäisi oikein sotilaallista yhteistyötä? Voi hyvänen aika.

Oppisivat tavoille

Ainoa ratkaisu on karkoittaa nämä pikku perseilijät perheineen tillbacka shit hole country mistä ovat pohjolaan raahautuneetkin.
Enitenn ärsyttää, että idiootit ovat ensin huolissaan s…na rasismista, eikä ryöstöistä.
Onko suvakeilla aivovamma?

make

Vihervassarit tuhoavat isänmaamme lopullisesti tuomalla näitä kehareita tänne lisää, vaan Suomi on vielä pelastettavissa mutta svenssonit ovat näköjään luovuttaneet ja tuhoavat maansa….

T

Korjaan sen verran että kaikki suuremmat puolueet paitsi PS ajavat Suomen tuhoa.

Musta makkara

Kaikki muu toiminta on rasismia. Alistuminen on ainoa oikea valinta.
Ruotsalaiset ovat pähkähulluja, jos he tuon sallivat.
Miksi Ruotsi edes ylläpitää puolustusvoimia, jos ainoa mitä he osaavat on alistua uuden isännän edessä?
Jos Venäjän ja Ruotsin välille syntyy sotilaallinen konflikti, suuntaavat asevoimat vikkelästi Norjan puolelle suojaan. Eiväthän tuollaiset vätykset uskalla asetta enää käyttää. Ruotsidemokraatit ja Vastarintaliike ehkä.

kanander

Siis saavatko munattommat miehetkin lapsia?
On mennyt elämä malliinsa Ruotsissa. Ruotsalaislapset säälittävät: vanhemmat antavat heille pelonsekaisen lapsuuden.

Henry Kettunen

Valitettavasti tähän se on mennyt valtaosin myös Suomessa ainakin pääkaupunkiseudulla, yksinäisen nuoren miehen on kuuleman mukaan parasta valehdella äänestävänsä vihreitä ja kannattavansa monikulttuuria ja lgbt hörhöilyä jos mielii naisseuraa.
Kai se kantismiesten munattomuus tuosta sitten pikkuhiljaa kohenee ruotsin tasolle, valitettavasti.

Musta makkara

Ehkä suvakit ajattelevat, että kun maa ei ole maanjäristysherkällä alueella, niin värinä pitää hankkia sitten jollain muulla tavalla, ettei Ruotsissa vahingossakaan olisi liian hyvä olla. Vitutuksen tason tulee olla sama kaikkialla maapallolla. Tosin tämä koskee vain ruotsalaisia köyhiä ja keskiluokkaa, joilla ei ole mahdollisuutta vaihtaa helposti asuinpaikkaa, jos ja kun sietämättömiä epäkohtia ilmenee.

Mulderi

Pakko myöntää: Jos joku kusipää ryöstäisi lapseni, potkisin haarat leukaan, eipä ainakaan ryöstäjä siirtäisi geenejään.

jeppe

Poliisi ja eliitti on syyllinen. Viha kasvaa koko ajan.

Moonman

Onko kukaan koskaan selvittänyt miksi kehitysmaalais-nuorukaiset hakeutuvat notkumaan ja häiriköimään juuri kirjastoihin? Kirjat eivät tietenkään itsessään kiinnosta, koska kaikki kirjallisuus paitsi koraani lienee haram. Voisiko penkkien ja pöytien sijoituksella olla vaikutusta asiaan? jos ei olisi muuta kuin ahtaita käytäviä pitkillä hyllyrivistöillä ja yhden istuttavia lukukoppeja, niin nuorukaiset eivät pystyisi laumana ottamaan tilaa haltuun. Kuka muka haluaisi viettää aikaa tuntikaupalla seisomalla jonossa ahtaiden hyllyjen välissä?

Anonymous

Ja jos joku ajaisi pois jollain keinolla, niin voi olla että kirjasto palaisi lähitulevaisuudessa

Jaana

Lähi kirjastossa on välillä just näitä rapia 10 v uusmaalaisia ja ne mölyää, huuta ja juoksee pitkin hyllyn välejä jos kirjaston hlökunta pyytää olemaan hiljaa. Kyllä ne heittää toki pihalle kun kiinni saavat.

pöh

siihen on yksinkertainen vastaus, kirjastoista on viimeiset 15-vuotta tehty “olohuoneita” joihin on tarkoitus houkutella juuri matu nuorisoa.
Ja edes henkilökunta ei saa ajaa häiriköiviäkään matuja pois, heittelet häiriköitä ulos niin olet pomon puhuttelussa.

jippos123

Tulevat Ruotsin valtiaat näyttävät vain kuffireille heidän paikkansa nyt ja tulevaisuudessa. Lällydemareiksi kasvatetut svedut juoksevat karkuun ja alistuvat.
Ei tuollainen kansa kovin pitkään ole olemassa kun vastassa on muslimit.

Pinlaareni

Katselin viikonloppuna metsäretkellä nuorimmaistani, joka tomerasti tepasteli juurakkoisella polulla. Tohkeissaan uudesta repustaan. Ensimmäinen tunne oli ylpeys, sen jälkeen tuli huoli siitä, millainen tulevaisuus hänelläkin tulee olemaan kouluikäisenä, kun vihervasemmistolaissekopäät tuhoavat maatamamme minkä kerkiävät.
Kun vielä lukee tällaisia uutisia läntisen, pian kehitysmaan tilanteesta, mieleen nousee poliittisesti epäkorrekteja, sekä kaikin puolin epäkivoja ajatuksia.

Aikki.

Sama huoli lapsenlapsistani.

Suvakit ovat tunteettomia

Huomatkaa tämä kohta:
“Alueen vuokra-asuntoyhdistyksessä ollaan asiasta huolissaan, sillä se voi lisätä rasismia. Yhdistyksen mukaan jos tilanne pääsee vieläkin pahemmaksi niin konfliktista muodostuu ”Me vastaan he”-konflikti ja muukalaisvihamielisyys lisääntyy.”
Näettekö kuinka näitä “hyviä ihmisiä” ei kiinnosta pätkääkään se kuinka pahasti kantaväestön lapset pahoinpidellään? Ainoastaan tunkeutujien asema huolettaa. Joku voi kohta menettää malttinsa ja sanoa sorron uhreille ilkeästi että “painukaa n-kerit takaisin kotimaahanne”, hui kauhistus.
Nämä suvaitsevaiset hyvät ihmiset eivät pidä meitä valkoisia enää edes ihmisinä. Ne pystyvät ihan kylmästi hyväksymään valkoisten lasten joukkoraiskaamisen ja kiduttamisen kunhan tekijänä on vain “viaton sorron uhri”. Sympatiaa ei heru valkoisille lapsille koskaan.

Susihauleja

Tulijat ovat väärä kohde saada vaikutusta aikaan, meidän päättäjien pitää perheineen olla se kohde?

metsästäjä

Isoveli tulee ja lyö jos viet jotain, pitäisi toimia.
Kovat keinot käyttöön ja houkutuslintu pyyntiin.

ike

Aina kun luulee että naiivimmaksi ei ruotsissa voi mennä yllättyy. Ruotsalaiset “suvaitsevat” itsensä vähemmistöksi omassa maassaan. Sama menossa suomessa. Tähän sisältyy kaikki esi-isiemme työn halveksunta. Osin tämä myös selittyy valtamedian olemattomalla uutisoinnilla ongelmista sekä naapurissa että meillä. Asioista ei uutisoida ja työelämä on melko vaativaa (täytyyhän läpsyt elättää) ei oikein jaksa vapaa-ajalla ottaa selville asioita.

Fuckthisshit

“Kannattaa alkaa valmistella omaa lastaan vastaavanlaiseen näkymättömyyteen.” Mitä vittua?! Mä en ainakaan ole ikinä valmistellut lastani mihinkään näkymättömyyteen. Miettikää nyt vittu kun edes retorisesti kylvätte tällaista lausetta minnekkään. Mun lapsi on selvinnyt koulukiusaamisesta vain ja ainostaan siksi että käskin sen panna vastaan eikä ikinä antautua. Siihen loppu lääkärinlasten kiusanteko. Älkää perkele opettako lapsianne tollaseen ruotsalaiseen vätystelyyn. Me ei olla ruotsalaisia. Tottakai pitää olla fiksu ja pitää turvallisuudesta huolta mutta näkymättömyys ja hunnun alle vetäytyminen ei ole ratkasu. Missä on muuten lasten isät? Eiks tä mä olis vähän niinkun miesten hommaa lopettaa alkuunsa tällanen peli?

A. Stupido

Mutta herranen aika, tämähän on vain monikulttuurisuutta ja monikulttuurisuus on rikkautta.

Johan

Onhan tätä tapahtunut jo vuosia kun elokuvakin on tehty jo 2011.
“Ruben Östlundin ohjaama elokuva Play aiheutti Ruotsissa syksyllä 2011 melkoisen myrskyn. Elokuvassa viisi mustaa esiteiniä muodostaa jengin, joka psykologisesti terrorisoiden ryöstää itseään vähän pienemmiltä valkoisilta kännyköitä Göteborgissa.”
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/11/play

Acc358

Tässä linkki elokuvaa käsitelevään blogikirjoitukseen: Ruben Östlundin elokuva “Play”.
http://alkonkassalla.blogspot.com/2016/04/ruben-ostlundin-elokuva-play.html
En tiedä tuliko Rubenille elokuvastaan seuraamuksia. Irtisanomisia. Sosiaalista eristämistä. Ilkivaltaa. Apurahat pois. Syytteitä?

Pelihousut

Kuullostaa ilmiselvältä moniosaamiselta:
41- vuotias mies varasti Kalmarissa peliputiikista 11 525 Triss- arpaa kokonaisarvoltaan melkein 500.000kr. Mies oli jonkinlainen “tuuraaja” (hehe) kyseisessä putiikissa 18 kuukauden ajan. Mies oli kotona raaputtanut itselleen voittojakin 142.000 kr. (SVT)

fatwantarkistaja

Melkein saa arpavoitoillaan katettua vahingot, lievää mahtavampaa osaamista.

pöh

10-vuotiaat jotka huorittelevat ja huutelevat raiskausuhkauksia, niin muutaman vuoden päästä on jo tositoimissa.
mutta ruotsalaisten mielestä ainoa ongelma on että rasismi lisääntyy.
ilmeisesti eivät ole huomanneet vieläkään että ne muhikset niitä oikeita rasisteja on ja länsimaalaiset rasismin uhreja.

Tukkapöllyllä ja Koivuniemen herralla se oikea arvopohja löydetään

Sitä se tekee kun kakarat saavat elää kuin pellossa. Kotona istuu vanhemmat jotka eivät käy töissä eivätkä osaa ruotsia. Ei sellaisista ihmisistä ole kasvattajiksi, kakarat tekevät mitä lystäävät ja mutsi ja ukko eivät tajua mitään.

Aikki.

Vai niin, vasta nytkö pelätään että rasismi lisääntyy. Rasismi on varmasti lisääntynyt ajat sitten, mutta se on kytenyt pinnan alla, sillä ruotsalaiset haluavat osoittaa muille olevansa niin hyviä ja kaiken suvaitsevaisia ihmisiä.

Ruotsalainen on ihan normirasisti kun kaivat pintaa syvemmältä

Ei ruotsalainen ole suvakki, se on vain teeskentelyä oman hyvyysimagon luomiseksi ja kiilloittamiseksi.

Teeskentelystä tulee mieleen Neuvostoliiton loppuajat. Siellä kaiketi väsyttiin lopulta teeskentelemään. Siksi systeemi romahti nopeasti ja ilman raakaa sisällissotaa.
Jos havahtuminen ja kyllästyminen teeskentelyyn tapahtuu Ruotsissa, seuraukset ovat vakavammat, koska vihamieliset muukalaiset eivät katoa mihinkään.
Kenties ongelma on loppujen lopuksi ruotsalaisissa. Jos perustettaisiin puhtaasti ruotsalaisista koostuva siirtokunta vaikkapa Aleuttien Attu-saarelle, niin ensi alkuun se menestyisi loistavasti huolimatta ankarista luonnonolosuhteista. Mutta muutaman vuosikymmenen kuluttua geeniperimä olisi tuottanut riittävästi batiikkinoitia ja maailmanhalaajia harjoittamaan maahanmuuttopolitiikkaa, joka tuhoaisi ruotsalaiset asukkaat.