Vastavalkea: Miikka Mustonen on hitaasti toipumassa

Kuvakaappaus 2019-07-09 06-18-34.png

Vastavalkea kirjoittaa, että Miikka Mustonen on Thaimaassa sairaalahoidossa ja tilanne on kohentunut ja vakautunut. Sairaalasta saadut tiedot ovat usein olleet sirpaleisia ja tietojen varmistaminen on ollut haasteellista kielimuurin ja vaihtuvien lääkärien vuoksi.

(Jos asia on uusi, kannattaa lukea ensin Vastavalkean aiemmat artikkelit aiheesta.) 
Finnairin evättyä kahteen kertaan Mustosen paluulennon Suomeen hän oli jäänyt hoitoon pieneen bangkokilaiseen valtionsairaalaan, jossa hänelle kyettiin lähinnä vain antamaan nesteytystä ja kipulääkkeitä. Sieltä hänet siirrettiin kesäkuun 27. päivänä Bangkokin yliopistolliseen sairaalaan.
Tähän johtivat kansalaismedioiden tiedottamisen kautta erään tapauksesta huolestuneen kansanedustajan yhteydenotot Suomen Thaimaan-lähetystöön, joka sai järjestettyä siirron. Se tapahtui kirjaimellisesti viime hetkinä: uudessa sairaalassa Miikka kytkettiin hengityskoneeseen ja palautettiin kuoleman rajalta takaisin elämän puolelle.
Tältä Miikka näytti hieman ennen siirtoa yliopistolliseen sairaalaan:

Poliisin hyväksymällä rahankeräyksellä saadut varat ovat mahdollistaneet tehohoidon, jonka myötä Miikan yleistila on kohentunut. Hän ei ole enää ollut useaan päivään hengityskoneessa. Eilen (8.7.) hän on ollut jo lähes istuma-asennossa, muttei pysty vielä enemmälti liikkumaan. Miikka on syönyt vaimonsa Oomin auttamana. Ravinnon antamiseen käytetyn nenä-mahaletkun poistamisen jälkeen hän on kyennyt vastailemaan asiallisesti kysymyksiin, vaikka onkin ajoittain sekava, mahdollisesti lääkityksestäkin johtuen.
Sairaalassa tänään käyneen, pariskuntaa paikan päällä auttaneen suomalaismiehen mukaan Mustosen tila on parantunut. Myös hoitavan lääkärin mielestä Miikka on edistynyt huomattavasti. Hoitoa tarvitaan kuitenkin vielä useita viikkoja ennen kuin hän on jälleen lentokuntoinen.
Suomalaismiehen vierailun aikana Miikka oli verenpuhdistuskoneessa saamassa ns. plasmapheresis-hoitoa. Vatsaan kertynyttä nestettä on puolestaan saatu poistetuksi merkittäviä määriä, mutta vatsassa on edelleen turvotusta. Myös jalkojen turvotus on hieman laskenut, vaikka onkin edelleen suurta. Seuraavaksi onkin suunniteltu tehostetun nesteenpoistohoidon aloittamista.
Paikalla oli tänään myös lähetystö, jonka on tarkoitus tehdä huomenna yhteenvetoa käynnistä.
Oomi-vaimo on viime kuukaudet viettänyt miehensä lähellä sairaaloissa. Häntä on kannustettu nukkumaan yönsä muualla, mutta hän on naureskellut ehdotukselle ja maininnut tottuneensa nukkumaan bambumajan lattialla. Oomin poika tuo äidilleen ensi viikonloppuna hänen itsensä tarvitsemia lääkkeitä.
Edellä mainittu kansanedustaja on tehnyt Finnairille selvityspyynnön sairaskuljetuksen järjestämisestä. Hän on myös ollut yhteydessä lähetystöön ja ulkoministeriöön maksusitoumuksen tekemisestä.
Sairaala on tullut vastaan kohtuullistamalla hintoja, ja tällä hetkellä rahaa on noin 1–1,5 viikon hoitoihin, luonnollisestikin tehtävistä toimenpiteistä riippuen. Apu on siis edelleen todella tarpeen. Miikka ja Oomi ovat kiitollisia kaikille apua antaneille.
Miikan lapset ja äiti kaipaavat häntä kotiin. Tehdään kotiinpaluu mahdolliseksi!

Tiedot keräyksestä:
Keräyksen tarkoitus on sairaalakulujen kattaminen Thaimaassa sekä Miikan ja vaimonsa Oomin avustaminen matkustamisessa Suomeen saamaan jatkohoitoa.
Tiliyhteys: FI78 3939 0056 5751 37, Kai Mänttäri, Viesti saajalle -kenttään oma nimi
Toimeenpanija: Miikka Mustosen omaiset ja ystävät
Rahankeräysluvan saaja: Miikka Mustosen omaiset ja ystävät
Rahankeräysluvan myöntäjä: Kaakkois-Suomen poliisilaitos
Luvan numero: RA/2019/550
Luvan myöntämisajankohta: 25.6.2019
Keräyksen toimeenpanoaika: 25.6.2019 – 25.10.2019
Keräyksen toimeenpanoalue: Kaakkois-Suomi
Linkki keräykseen adressit.com-sivustolla

Asiaa voi seurata tarkemmin Vastavalkean sivuilta.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
El Comandante Cero

Kiva kuulla että parempaan suuntaan ollaan menossa.

kiko

mitäs läksit!

Anonymous

kiko, älä ole apina.

Anonymous

Ihan selvä joka uskoi antin 100€ lupauksiin ja äänesti SDP puoluetta.

kiko

miten joku voi selvin päin uskoa antin lupauksiin? oletko nyt varma että hän oli aivan selvä?

kiko

en ainakaan niin apina että lähtisin kaukomaille saamaan eksoottisia tauteja ilman matkavakuutusta.

Hannele Korpela

Kerroppa, minkälainen eksoottinen tauti on skorpionin pisto? En löytänyt googlesta.