Työntekijä uhmaa kunnan rukouskieltoa työaikana

men-60744_960_720.jpg

Asioiden tahallaan väärinymmärtämisellä saadaan aikaan kaikkea mukavaa. Kuten nyt vaikka tapahtui Brömollan kunnassa.

Bromöllan kunta kielsi hiljattain rukoilemisen kunnan työntekijöiltä työaikana. Asiaa ajoi Sverigedemokraatit. Nyt yksi kunnan työntekijöistä Pernilla Franklin on tehnyt itsestään rikosilmoituksen, koska hän kertoo rukoilleensa työaikana. Kantaruotsalainen nainen kertoo SVT:n uutisille, että hän silloin tällöin hiljaa mielessään rukoilee Jumalaa. Franklin kertoo, että hänen mielestään rukoilukielto on sen verran absurdi, että siksipä tekikin itsestään rikosilmoituksen ikäänkuin kyseenalaistaakseen rukoilukieltoa.
Kiellettiinkö rukoilu, jota harjoitetaan hiljaa mielessään, ikäänkuin sellaista äänetöntä ja näkymötöntä rukoilua?
Ei tietenkään, eihän sellaista voi edes kieltää. Ihan sama kuin kieltäisi ihmisiltä tietynlaiset ajatukset.
Kiellolla tarkoitettiin jotain sellaista, että työaikana ei mennä siivouskomeroon harjoittamaan pitkiä rukouilutuokioita. Kiellossa ei mainita erikseen mitään uskontoa. Mutta Pernilla Franklinille ja muille kiellon vastustajille kysymys ei ollut mistään yleisestä rukoilukiellosta, jossa kulutetaan tunteja työaikaa rukoilemalla.
Kysymys oli siitä, että kiellolla kielletään mnyös muslimeja rukoilemasta työaikana työnantajan piikkiin. Mikään muu uskonnollinen tahohan ei rukoile tuntien rukouksia työaikana. Franklin itse sanookin:
– Haluan osoittaa solidaarisuutta muita uskontoja kohtaan. Uskonpa, että Sverigedemorkaatit ovat ajatellee muslimeja kun rukoilukieltoa on suunniteltu.
Pitäisikö muslimien saada rukoilla työaikana työnantajan piikkiin?

Subscribe
Notify of
guest
21 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
tira
tira
10.7.2019 18:24

Olipa omituinen kysymys, tottakai pitää saada rukoilla työaikana. Hänhän kiittää Allahia viisi kertaa päivässä siitä, että saa käydä töissä.

Musta makkara
Musta makkara
10.7.2019 18:42

Rukoileminen on tietysti melko turhaa työaikana, koska Jumala ei mielisty sellaiseen ihmiseen, joka varastaa toiselta rahaa tuhlaamalla aikaa. Allah sen sijaan palkitsee omansa kuffarin bisnesten haittaamisesta.
Monikulttuurisuus on todellakin suurta rikkautta ja huoltosuhteen korjaamista.

Kunnanjohtaja Mononen
Kunnanjohtaja Mononen
10.7.2019 19:05

Pernilla taitaa olla ruskean lerssin leidejä. Sama se. Mutta Pernilla KUNNAN työntekijänä, tekee työtä KUNNAN sekä KUNTALAISTEN puolesta, johon eivät omat vakaumukset tai mielipiteet kuulu yhtään. Protestoikoon Pernilla vapaa-ajallaan, tai vaihtoehtoisesti voisi kunta myös miettiä onko Pernillan työsuhdetta syytä jatkaa. En näe Pernillaa mitenkään korvaamattomana voimavarana, lähinnä päinvastoin.

GroomaajaSipilä
10.7.2019 20:43

Niinpä, ei kunta yhtä Pernillaa/persiljaa kaipaa. Kunta on antanut ohjeet työajan käytöstä ja Pernilla on niitä rikkonut sekä varmaan myös tehnyt rikosilmoituksenkin työajalla. Eli Pernillalle kenkää perseelle ja heti huomenna aamulla kun Pernilla vääntäytyy tuhlaamaan kuntalaisten maksamaa työaikaa.
Pernilla on toiminut myös vastoin työantajan etuja nostamalla työantajan ohjeistukset julkisen arvostelun kohteeksi. Eli kenkää vaan ja nopeasti, varmaan siitäkin pikkupitäjästä löytyy oikeasti työstä motivoitunut työntekijä korvaamaan Pernillan.

Musta makkara
Musta makkara
10.7.2019 20:53

Pernilla tuhlaa sitten vielä myös syyttäjäviranomaisten ja mahdollisesti myös tuomioistuimen resursseja.
Eli monikulttuurisuus maksaa sekä sossuilun ja työajan hukkaamisen kautta, mutta myös monikulttuurisuussolidaarisuus aiheuttaa omat kulunsa: Monikulttuurisuus on siis pelkkää rikkautta. Joidenkin mielestä se on kylläkin pelkkää paskaa.

ike
ike
11.7.2019 22:07
Vastaa...  Musta makkara

Onhan se monikulttuurisuus rikkautta, mutta herää kysymys kenelle.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
12.7.2019 04:11

Nopeasti googletellen näyttäisi siltä, että Bröömöllässä on oma poliisiasema. Sinne varmaan rikosilmoituskin tehty. Nyt kun tuli julkisuutta, tuo takuulla tutkitaan niin tarkkaan, ettei kenellekään jää mahdollisuutta nostaa virkavaltaa vastaan syytettä. Niin, poliisihan ei ole kunnalla töissä, mutta tuossa kunnassa jää nyt ehkä yksi lapsenraiskaus tutkimatta, koska siitä ei ole uutisoitu näyttävästi, eikä resurssit riitä enää moiseen.
Ei kunta pyöri tuollaisilla sekopäillä. Jos pakolaiset vaatisivat runkkaushuoneita ja kunta kieltäytyisi, olisi tuo ilmastolakkoilemassa, tai jotain muuta keksimässä jälleen.

No hitto miksei
No hitto miksei
10.7.2019 19:22

Tottakai saa omallaan ruokatunnillaan vaikka rukoilla kunhan ei tee sitä silloin kun töitä pitäisi tehdä ^^

Aappa
Aappa
10.7.2019 21:14

90-luvulla työpaikallani oli yksi (1) muslimi, joka kävi säännöllisesti pyllistelemässä pukuhuoneen käytävällä. En usko, että luvista oli silloin keskusteltu, vaan kysymyksessä oli aito yksittäistapaus, joka toimitteli allah- yhteyttään normitauoilla.

Musta makkara
Musta makkara
10.7.2019 21:34
Vastaa...  Aappa

Allahia ei ole aikuisten oikeasti olemassa muuten kuin tyhmässä päässä, mutta onneksi Halla-aho on lihaa ja verta eikä Lokkakaan ole pelkkä tekojärvi.

Pinlaareni
Pinlaareni
10.7.2019 21:50

Batiikkinoita rukoilee Q-ukkoa mielessään, ja keksii sitten tehdä tuhannen ja yhden yön saturikosilmoituksen itsestään. Mainio esimerkki ruåtsalaisuudesta.

Anonymous
Anonymous
10.7.2019 22:21

No, jo on!

Anonymous
Anonymous
10.7.2019 22:35

rukoilee 5kertaa päivässä ettei tarvi tehdä töitä,taidampa kääntyä muslimiksi,ei ne sinne koppiin tule kattoon että rukoillaanko siellä,taitavat olla nukkumassa.

Anonymous
Anonymous
10.7.2019 23:13
Vastaa...  Anonymous

No. Kokemuksesta voin kertoa että nähty on.

Fläsy
Fläsy
11.7.2019 00:02

Onhan noita pyllistelijöitä ollut sekä duunipuolella että aikuislukiossa muinoin. Käytävä tai pukuhuone, ihan sama, perse nousee allun kunniaksi. Joskus on ollut vaikea päästä persemeren läpi. Sörnäisten metroasemallakin joku hakkasi päätä lattiaan, ja höpisi musujen höpinöitä. Ei ole hauskaa, ei.

pöh
pöh
11.7.2019 00:21
Vastaa...  Fläsy

julkisella paikalla jos rukoilevat, niin siihen viereen vaan syömään pekonia ja piirtelemään profeetan kuvia.

pöh
pöh
11.7.2019 00:18

taas yksi suvajakki jolla ei ole aivotoimintaa.

Annah
Annah
11.7.2019 02:25

Kaikkihan rukoilevat työpaikalla: ”Voi annah jo tämän työpäivän loppua viimeinkin!”

Carl
11.7.2019 03:58

Brömollan… Pernilla Franklin. Meinaatko tuhota kyläsi ja ihmiset jotka ovat asuneet siellä viikinkiajoista lähtöisin? Rukoileminen on ihan omaa aikaansa varsinkin muslimeilla, kun pitää pitää kumartua monta kertaa päivässä ja uhotaan tappaa kaikki kristinuskoiset maanpäältä!!

Debis
Debis
11.7.2019 11:04

Itse aiheutettuihin vammautumisiin..kuten noihin rukoiluihin tai sianlihan nykyaikana järjettömällä syöntikiellolla..ei..todellakaan ..siis pidä yhteiskunnan tukea moista..jos ei esim. syö hyvää sianlihaa..ook..ei ole pakko..mut jos kuoloo nälkään niin oma syy

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
12.7.2019 04:21

Jos yhdistää röökitauon ja rukoilun? Kessu huuleen ja hankeen kontilleen. Tosin talvisin jouduin itse menemään sisälle tupakalle, kun oli sen sortin firma. Maalivarastoon ei passaisi mennä, ettei lojahda.