Kiinteistömies kertoo: Rinkebyssä huoneistojen vedenkulutus lisääntyy helteillä

leaking-shower
Kehitysmaista tulleet tulijat kuvittelevat, että jättämällä kylmän veden juoksemaan 24/7 niin se viilentää huoneistoa.

Muuan mies, joka työskentelee muuassa kiinteistöhuoltofirmassa, joka taas huoltaa muuansia kerrostalokiinteistöjä Tukholman Rinkebyssä ja Järvan alueella, kertoo käytännön kiinteistöhuollosta.

– Tämä kesä ei ole ollut paha, mutta nyt kun helteet alkoivat niin veden kulutus taloissa kymmenkertaistui heti. Viime kesänä kun helteet jatkuivat viikkokausia niin veden kulutus oli aivan järjetöntä.
Kiinteistöäijän mukaan kolmansista maista tulleet tulijat kärsivät Pohjolan helteistä kuten muutkin, mutta vettä ei suinkaan kuluteta kehon viilentämiseen suihkun alla istumalla – vaan huoneiston viilentämiseen. Tai kuvitelmaan viilennysvaikutuksesta.
– Heillä on melko yleisesti sellainen käsitys, että kun vessan ja suihkun vesihanat laittaa juoksemaan kylmään vettä ja jättää oven auki se ikäänkuin muka viilentäisi ilmaa muualla huoneistoissa. Siellä on huoneistoja esimerkiksi Svennebygrändillä, joissa pidettiin viime kesänä vesihanoja auki viikkoja yhteen putkeen 24/7.
– Veden kulutus on tietenkin aivan tolkutonta, mutta tuollainen aiheuttaa tietenkin myös kosteutta. Jotkut huoneistot ovat kuin sademetsiä, ilman kosteus kuin jossain viidakossa monsuuniaikaan. Siitä tietenkin seuraa monenmoista mukavaa vesi- ja kosteusvahinkoa. Tapetit kuplivat, lattiamuovit kuplivat ja nurkat ja listat ovat täynnä vaikka minkälaista hometta ja ötökkää.
Kiinteistöäijä kertoo, että joskus takavuosina tähän puututtiin. Rappukäytäviin ja uusille asukkaille jaettiin selkoruotsilla lappuja ”VET-TÄ EI SAA LAS-KEA YÖ-TÄ-PÄI-VÄÄ”. Joissakin huoneistoissa käytiin ihan paikanpäällä opastamassa asukkaita suihkun käytöstä. Tai pikemminkin käyttämättömyydessä.
– Tämä jäi pikkuhiljaa pois. Sanotaanko, että 10-luvulla asiaan ei ole enää puututtu juuri mitenkään. Ensinnäkin kukaan ei uskalla mennä niihin asuntoihin, siellä voi olla vastassa mitä käsittämättömimpiä juttuja. Toisaalta kiinteistöfirmat ovat ihan samanlaisen vainon ja kiusan kohteena kuin ambulanssi- tai pelastuslaitoshenkilökuntakin. Ne näkeävät meidät jonakin vihollisina. Vaikka meillä on koko ajan paljon tummia nuoria maskotteina töissä niin silti.
– Suurin syy on kai rasismi. Siis työnjohto ja hallinto pelkää kuollakseen rasismin leimaa. Joten ovat katsoneet parhaaksi katsoa asiaa sormien läpi ja antaa talojen mädäntyä. Vaikka niinkuin sanoin, niin esimerkiksi Svennebygrändillä on tällä hetkellä parikymmentä huoneistoa, joissa vettä lasketaan ihan 24/7.
Kiinteistöäijä toteaa, että häntä itseään asia ei kiinnosta enää tippaakaan.
– Nuorna miehenä kuvittelin, että ohjeistamalla kaikki hoituu. Kun opastaa ja on ystävällinen. Mutta vitut.
– Tyypit ovat tulleet jostain hevon perseestä, jossa ei ole ikinä nähty juoksevaa vettä ja vesi on nostettu jostain kehitysaputyön kaivamasta kaivosta. Ne eivät ikipäivänä opi ymmärtämään miksi sitä vettä ei saisi juoksuttaa yötäpäivää. Ne kuvittelevat veden tulevan jostain taikasäiliöstä, tai mistä lie. Ehkä sieltä kaivosta, minkä kehitysapu kaivoi niiden kylään.
– Ne eivät ymmärrä, että se veden juoksutus on aivan pöljän touhua, toisaalta yritäppä selittää niille jotain kosteusongelmasta… ihan sama kuin yrittäisi avata kivikauden ihmiselle kännykän toimintaperiaatetta.
Kiinteistöäijä avaa myös toista huoneiston viilennystapaa.
– He tapaavat pitää jääkapin ja pakastimen ovia auki. Noh, voihan se vähän viilentää ilmaa siinä vieressä. Mutta jotkut saattavat viilentää ilmaan ihan avoparvekkeella. Että huh hellettä.

Subscribe
Notify of
guest
32 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
kake

Tässä ne raketti-insinöörit ja lääkärit mitä valtamedia uutisoi jatkuvasti. Toki nyt tiedämme kaiken olleen valetta.
En ollut ikinä kuullutkaan asiasta valtamedian kautta. Mitä enemmän tätä kuulee, sitä hullummalta tämä kuulostaa. Eliiti joka tätä haluaa on ihan denialissa.
Ruotsi ja itse asissa koko läntinen maailma on jo menetetty.

Anonymous

Off topic: Vihervasemmiston turha vinkua ”leiristä” jossa ammuskeltiin ilmakolla tauluihin joissa oli poliitikkojen kuvia. Italiassa heidän aateveljensä levittivät jo vuosi sitten Salvinin naamalla varustettuja maalitauluja vaatien tämän salamurhaamista. Pari viikkoa sitten myös lähettivät Salvinille luodin tappouhkauksena.
https://www.breitbart.com/europe/2018/09/30/italian-university-leftists-put-up-posters-calling-for-assassination-of-salvini/
http://www.ilgiornale.it/news/cronache/salvini-manifesto-centro-mirino-l-odio-cua-assassino-1581908.html
https://beta.oikeamedia.com/o1-114624

Aappa

Isommille pakastinarkuille olisi kysyntää.

Anonymous

Itse alalla olleena allekirjoitan tuon. Ja asiasta toiseen. Siivoiuksen taso on monin paikoin romahtanut eli paskasta on kuten keharimaissa on totuttu. Taksin kyytiin meneminen arveluttaa. Merkit ruotsin kaltaiseen helvettiin ovat hyvässä vauhdissa.

Sirpa-Tuula

ME TIENATAAN NÄILLÄ !!!!! HEILLE TULEE ISOT VESI JA SÄHKÖLASKUT JOTKA HE TUNNOLLISESTI MAKSAVAT HETI POIS!!!!!!!!! PAKOLAISILLA ON TYÖLLISTÄVÄ VAIKUTUS, HE NOSTAVAT JOKA MAAN ELINTASOT JA SEKSIKKYYSOSAMÄÄRÄT TAIVAISIIN!!!!!!! JOKA MUUTA VÄITTÄÄ ON RASISTI!!!!!! SUURIN ONGELMA ON SUIHKUUN SAMMUNEET SISÄSIITTOISET RASISTIT!!!!!!!!!

Helppo lorottaa kun ei joudu maksamaan

Sosdem. Aftonbladetin Anders Lindberg kirjoitti 23.6 debattiartikkelissaan että siitä EI SAA puhua että maan väki muuttuu, se on VAARALLISTA puhetta. Pitää vaan hyväksyä ja muistaa että näin on aina ollut, aina on tullut muutosta.
Sääli vain ettei muutos ole parempaan suuntaan vaan huonompaan.

voi voi

täällä somalit juoksuttaa talvella kuumaa vettä suihkusta, että tulee ”trooppinen ilmasto”.
vedenkulutuksen lisäksi kiva yrittää nukkua kun yläkerrassa lorisee yötäpäivää.

fatwantarkistaja

Kerron nyt ulkomuistista omin sanoin erän nettikommentoijan – ehkä kahdenkin – tarinasta katkelmia jotain lisäten. Hänen naapuriinsa muutti tutun kiinteistöäijän mukaan vesikansa. Hän oli kysellyt uteliaana lisätietoa, mutta vastaus oli mystinen ”kohta huomaat”. Pian hän huomasikin tapettien irtoavat ja maalin kupruilevan, syykin selvisi, somali tuli taloon. Somali laskee kuumaa vettä koko talven, sillä muuten iho kuivuu pakkasten takia.
Miksi somali tuhlaa vettä, eikä suostu työhön? Somali kuulemma joutuu etsimään vuohilleen vettä ja vehreää ruohoa, se on kovaa työtä kuivan kauden aikaan. Kun on sadekausi, somali lepää, sillä savimajan pihassa kukoistaa ruoho. Suomessa ”sataa” aina, koska täällä on Kela. Suomessa vettä piisaa hanasta, joten miksi säästää sitä, noin kai somali ajattelee.

Anne

Kun on lusikalla annetettu, niin ei voi kauhalla vaatia.
Kolmantena päivänä kalat ja vieraat alkavat haista.
Vanhoja suomalaisia sananlaskuja
– – – – –
Kansan vaihtovuodet (1990->) menossa, tosin IQ >105 korvautuu tuonnin 80 arvolla
– – –
https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2014062818447456
Suomalaisten älykkyysosamäärä on Euroopan korkein ja heillä on myös Euroopan parhaat tulokset pisa-testeissä.
Tiedot oululaisen tutkimusryhmän tuoreesta selvityksestä.
Oulun yliopistossa antropologian dosenttina työskenetelevän Edward Duttonin mukaan monessa aikaisemmassakin
tieteellisessä tutkimuksessa suomalaiset ovat erottuneet edukseen poikkeuksellisen korkealla älykkyysosamäärällään.
Tuoreessa tutkimuksessa suomalaisten älykkyysosamääräksi on saatu yli 105.
Se on Euroopan korkein ja maailmanlaajuisesti huipputasoa.
Ainoastaan Kiinassa, Koreassa ja Japanissa järki leikkaa terävämmin.
https://www.is.fi/tiede/art-2000000832704.html
8.11.2014
Suomalaisten karut olot menneisyydessä tekivät heistä Euroopan älykkäimmän kansan.
Antropologi Edward Dutton ja psykologit Eka Roivainen ja Jan te Nijenhuis tekivät Oulun yliopistossa
suomalaisten älykkyyttä käsittelevän artikkelin, joka ilmestyi Intelligence-tiedejulkaisussa.
ja aivan alkuun … saumasuk eli ohi-nl-ddr-salon haluah ߌհߌְߌ֠ߌװߌذߌڰߑðߒТٻ️ Oheinen tietoisuustaso ei tietenkään koske vihervassareita,
sillä hehän ovat jo lähtökohtaisestikin näiden ns ’tulevien MaTu:jen tasalla’

Corsair Skater

Ajatus, että jääkaapinovea auki pitämällä ja siten ympäristön ilmaa kylmentämällä estää ilmaston lämpenemistä. Energiayhtiöiden taitava mainonta sisältää tämänkin.

kanander

Turussa jo toistakymmetä vuotta sitten matut lotrasivat suihkuveden kanssa ihan älyttömästi, että ei tämä uutta ole.
Eihän ne itse maksa vesimaksujaankaan; oli mittaria tai ei. Eikä se nyt ole tärkeätä vaan huoneistojen tuhoaminen. Se vasta kustantaa.

Pertti Grandell

tuttua touhua kun olin risteilyaluksilla ###### eivät saatana älykääpiöt snaijaa, ja aina tulee rasistin leima, näitä meidän mädäntyneet viher puniikit tahtovat himaansa, uskomatonta mutta niin saatanan totta…eivät eun direktiivit taivu uskomaan moista paskaa vaan jakavat tätä ympäristön sceidaa meille pottunokille, ja muille juut####sille mielensä pahoittajille, kun ei fysiikka ja kemia toimi näitten alkuasukkaitten kanssa niin aina on vika veronmaksajissa..koskahan äänestäjät herää….

Rami Routa

nih..nerokasta pitää jääkaappien ja pakastimien ovia auki…näin huone lämpiää kompressorien energiankulutuksen verran, kun se muuttuu lämmöksi..kun se kuuma ilma palautuu sisätilaan..vähän niinkuin ILP:n ulkoyksikkö olis myös sisätilassa. Noilta pitäis katkasta vedet tai ainakin laittaa joku rajoitusventtiili josta tulis vettä taloon korkeintaan normi kulutuksen verran…mut sehän se olis mitä karmeinta rassismii täh..tai joku käsipunppu taloyhtiön/kolhoosin pihalle…punpatkoot siittä vetensä ämpäreihin ja kantakoot sisälle..punpun huolto korkeintaan kerran kuussa.. jos sabotoivat sen niin sitte ovat kokonaan ilman vettä..
on sekin yhtä idiotismia..ensin ne tuhoo talot ja alueensa ja sit valitetaan et ne syrjäytyy kun alue on niin huono. Pitäis uudet asuinalueet ja talot rakentaa niille 5 vuoden välein..ja varmasti noitten renppoihin syydetään helvetillisesti rahoja jotta näyttäisi siltä että ihan mukavaa sakkia asuu siellä et alue pysyis kohtuullisen näkösenä ja jotkut uskoo että näin ”kotoutus” onnistuu paremmin..”Kotoutus” ma nekrutus lienee meidänkin Puupäähallituksen käsitys parhaasta ”tulevaisuusinvestoinnista”,junaradat jääkööt rakentamatta.

fatwantarkistaja

Multitalentti innovoi ikiliikkujan! Itse ei osattu sitäkään tehdä, vaikka kylmäkalusteita ollut iät ja ajat jo.

Rami Routa

tosin junat ja metrot muuttuu todella vaarallisiksi multikultin edistyessä vääjäämättömällä voimallaan, eli turha satsata niihinkään. Ainakaan jos ei kehitetä tehokkaita RoboCobbeja

Minä

90-luvulla Tukholmassa yöbussi lopetti kulkemasta Rinkebyn läpi, koska se kävi liian ongelmalliseksi. Samaan aikaan tavisruotsalaisista monet eivät uskaltaneet kulkea millään vehkeellä Rinkebyn läpi.
Siihen aikaan yksi taloyhtiön huoltomies kertoi minulle, että hänen hoitamissaan taloissa Rinkebyssä vedenkäyttö on aivan mahdottoman suurta. Niissä asui enimmäkseen kehitysmaalaisia jo silloin.

Minä

Muista Ruotsissa kuullun 70-luvulta: kehitysmaalainen valitti taloyhtiölle, että uunin hormi ei vedä, kun laittaa puita uuniin lämmittääkseen hellaa. En tiedä onko totta, mutta tuon tasoisia juttuja on paljon.

Anne

Ruotsissa – Rinkeby – aikoinaan kehittymättömät kehitysmaalaiset eivät ymmärtäneet miten wc-pönttö toimii, kun ei näkynyt ’tuttua’ reikää.
Joten – tuohon aikaan – käyttivät ammetta vessapöntön sijasta kaikkiin kusi – ja ulostus-tarpeisiinsa.
Ns ’perheen pää’ osasi sitten jossain vaiheessa kysellä apua – perhe ~12 hlö muuten –
että koska ’ammesäiliö’ tullaan tyhjentämään, kun on jo täynnä, ja reikä ei vedä . . .

diidooo

Eikös suvakit vois mennä valistamaan mutapäitä ”haasteellisille” alueille ilmastonmuutoksen uhkaavuudesta ja täten veden ja energian säästämisen välttämättömyydestä?

Tuttu tilanne

Tästä tuli heti mieleen noin vuodentakainen tilanne Helsingin Pukinmäestä kun siellä saatiin eräät vuokra-asunnot peruskorjattua ja siinä yhteydessä niihin vanhoihin asuntoihin asennettiin vedenkulutusta seuraavat mittarit ja vedenkäytöstä alettiin sitten laskuttamaan aina käytön mukaan.
Tämän talotoimikunnan eräänlaisena päällepäsmärinä on eräs hyvin suvaitsevainen demari-nainen joka melkein omistaa koko alueen koska se on nyt asunut siellä kaikista pisimpään. Suomalaisille vuokralaisille se on aina motkottamassa milloin mistäkin pikkuseikasta, kun taas maahanmuuttajat saavat rikkoa sääntöjä niin paljon kuin huvittaa, mutta kun pitää YMMÄRTÄÄ kun ne on niin sitä ja tätä..
Nyt sitten kun asukkaat muuttivat pikkuhiljaa takaisin asuntoihinsa alkoi suljetussa facebook-ryhmässä muutamat ulkomaalaistaustaiset laittamaan kuvia laskuistaan joidenka summat olivat aikamoisia. Suomalaiset naiset kuorossa kauhistelivat mamujen vesilaskuja ja ihmettelivät kun ei heillä vesilaskut olleet läheskään yhtä kalliita. Suomalaiset naiset alkoivat yhdessä tuumimaan että vesimittareissa täytyy olla jotain häikkää eikä viattomat sorron uhrit Afrikasta voi olla syypäitä semmoisiin summiin. Kävivät jopa aukaisemassa yhden mamun asunnosta sellaisen luukun jonka takana ne mittarit olivat ja vääntelivät sitä omin toimin jollain tapaa. Merkillepantavaa oli kuitenkin se ettei yhdelläkään suomalaisen nimen omaavalla ollut mitenkään kovat vesilaskut, vain ulkomaalaisen nimen omaavilla oli lähes kaikilla huomattavan kovat summat laskuissa.
Päällepäsmäri-demarinainen lähti sitten muutaman matun kanssa kovistelemaan isännöitsijäntoimistoon kohtuuttomia vesilaskuja ja siellä sitten matut joutuivat lopulta myöntämään että vettä taidettiin sittenkin käyttää vähän enemmän kuin tunnolliset maapalloa halaavat suomalaisnaiset.
Voi että se oli niin nautinnollista seurata fb-ryhmässä kun päällepäsmäri-demariakka joutui myöntämään ettei mittareissa ollutkaan mitään vikaa, vaan moniosaajilla oli sittenkin vähän erilainen vedenkäyttökulttuuri. Samalla vaikeni muutkin tyhmät suomalaisnaiset kun tajusivat miten niitä oli vedätetty oikein huolella, HAH HAH HAH! 😀

Rami Routa

Mutta Tenstassa..ja Akalla ssa tilanne on taatusti paljon parenmassa kondiksessa, eikös vain

Säkki päälle!

Ruotsi mätänee sisältäpäin ulkoatulevien ansiosta. Kaikki on pilattu: asunnot, tunnelma ja tulevaisuus. Joka ikinen päivä murhataan ihmisiä, roskaväki senkun kasvaa ja aktivoituu pahanteossa.
Mätäneminen on mennyt niin pitkälle että TV4 Morgonstudion entisen syyttäjän ja Rikoksenuhripäivystyksen puheenjohtaja Sven-Erik Alhem avustamana antoi ohjeita siitä miten pitää pukeutua ettei joudu ryöstön uhriksi ja kukaties menetä henkeäänkin (eli miten olet niin köyhän ja tylsän näköinen ettei kukaan välitä käydä kimppuusi).
https://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/juridiska-experten-att-se-fattig-ut-kan-minska-risken-f%C3%B6r-v%C3%A5ldsbrott-12215933

Numento

Vuonna -82 vierailin Rinkebyssä kaverin siskon kämpillä. Talo oli sellainen kaksikerroksinen luhtitalo jossa yhtenäinen parvi toimii rappukäytävänä. kämppien edessä oli roinaa jos jonkinlaista mutta kulkemaan pääsi. Yhden kämpän kohdalla kuului maalaispojalle tuttu ääni, kana kotkotti häkissään ja tarkemmin kun katsoi niin siinä oli pieni kanala. Möykkä ehtoommalla oli sanoin kuvaamaton ja itämaisvoittoisen musan volyymilla oikein kilpailtiin. Vieläköhän siellä on parvekekanaloita vai onko kaupan halal tipuset korvanneet tämän harrastuksen ? Voin vaan kuvitella miten kesäkuumalla kanahäkistä leviää jumalaton paskankatku naapureiden iloksi. Sellaista asumiskulttuuria siellä jo silloin.

Anonymous

voi jessuksen munat

Anonymous

Noh noh. Vattenfallin mainos kertoo meille selvästi kuinka nuori keeneri lutraa vettä paskanpyyhkimiskäsi sivussa ja pottunokan kakarat katsoo ihaillen. Näin sitä säästetään ja pelastutaan. Ne luonnonvarat nääs.

Helppo ratkaisu

Laittakoon kunniavieraille ilmastoinnin niin ei tarvitse valittaa veden lotraamisesta.

karl

Ehkä jonkun isännöitsijän pitäisi alkaa pistämään vedet poikki 22 tuntia vuorokaudessa ja selittää, ettei vettä saada ennenkuin tulee monsuuni sade tai ukkosen ilma. Voisi mennä ainakin jollekin läpi.

Termodynamiikkaa

”Kehitysmaista tulleet tulijat kuvittelevat, että jättämällä kylmän veden juoksemaan 24/7 niin se viilentää huoneistoa. ”

Se kyllä oikeasti viilentää.

Rami Routa

toki, 0,04 c astetta..kylpääristä ja keittiöstä on myös imu, imuventtiilit suoraan ulos, eli hitusen kylmempi ilma ei siirry muihin huoneiston osiin..toki jos täyttää kylpyammeen kylmällä vedellä niin kylppäri vähän jäähtyy..mut edelleenkin kylmempi ilma tuulettuu pois..ellei tietty tuki tai pistä kiinni sitä imuventtiilii..
good luck vaan tuohon toimintaan

Fysiikan kersantti

Kylmää suihkua päällä pitämällä huoneilman lämpö siirtyy veteen joka poistuu viemärin kautta, kyllä se jäähdyttää.
Ikkunat ja ovet kuuluu pitää kiinni niin homma toimii ja puhallin kohti kylmää suihkua auttaa asiassa.

Anne

Niinpä niin – ’termodynamiikka on tuttua mm kylmän veden juonti laihduttaa’ –
ja laskun maksavat muut eli NETTOVERONMAKSAJAT mm ko taloyhtiössä,
sillä MATUille kaikki on ILMAISTA sekä OHITUSKAISTAT terveyskeskuksissa ja sairaaloissa.
Lisäksi tuovat varsinkin Afrikasta tauteja, joita esim skandinaviassa ei ole ennen tavattu

Jakob Post

Tuttua touhua Vantaalta ~5 vuoden takaa : matut yläkerrassa juoksuttivat vettä vuorokauden ympäri ja pitivät kaikkia ikkunoita auki täysillä yötäpäivää (myös isoja ikkunoita, ei vain tuuletusikkunoita)
Tämä tapahtui aina kun ulkolämpötila oli noin -5 C yläpuolella, tuota kylmemmillä ilmolilla he sulkivat ikkunat mutta veden juoksuttaminen jatkui.
Huoltomies kävi silloin tällöin sulkemassa ikkunat ja hanat, mutta eivät ne pitkään kiinni pysyneet.
Onnekseni olin tuolla vain vuokralla ja muutin pois talosta melko pian. Kehitysmaalaisprosentti ko. kerrostalossa nousi huomattavasti lyhyen ajan sisällä ja meno muuttui sen mukaiseksi.
Voi vain kuvitella miten homeessa koko paikka nykyään on, kun kosteus on jatkuvasti kuin sademetsässä…