Miikka Mustonen menehtyi perjantaina

Miikka-RIP-2.jpg

Thaimaassa sairaalaloukussa ollut 39-vuotias Miikka Mustonen on tietojen mukaan menehtynyt viime perjantaina-aamuna Suomen aikaa. Vaikka Mustonen loppujen lopuksi pääsi asianmukaiseen sairaalaahoitoon niin se oli liian myöhään. Hoito ei enää auttanut.

Koko surullinen tapahtumaketju alkoi keväällä kun Mustosta pisti skorpioni, jonka seurauksena alkoi sairaus- ja tulehduskierre. Mustosen tilan huononi ja olisi vaatinut länsimaista sairaalahoitoa. Tässä vaiheessa lentoyhtiöt kieltäytyivät ottamasta Mustosta kyytiin vedoten sairauden tilaan, vaikka useat paikalliset lääkärit olivat antaneet lentoluvan.
Myös suuslähetystö kieltäytyi hankkimasta lentoapua Mustoselle, kuten alkuun myös sairaalahoitoa. Se lopulta kuitenkin hankittiin, mutta siis liian myöhään.
Tapahtuma toi esille muutaman asian, joka jokaisen matkaajan kannattaa pitää pitää mielessä: Suomen ulkomaalaiset suurlähetystöt eivät ole maailmalla auttamassa suomalaisia hätäänjoutuneita vaan niiden tehtävä on lähinnä edustaa. Toiseksi, Suomen valtio ei kuskaa kansalaisiaaan maailmalta kotiin yksittäisissä hätätapauksissa, PAITSI jos olet isis-terroristi. Silloin koko koneisto laitetaan pyörimään henkilön ”kotiinsaamiseksi”.
Myös lentoyhtiö Finnairin toimet voidaan kyseenalaistaa. Finnair kieltäytyi ottamasta Mustosta lennolle vedoten johonkin epämääräiseen, vaikka hänelle oli myönnetty paikallisten lääkärien toimesta lentolupa. Mustonen oli siis alunperin tulossa omin voimin Suomeen hoitoon ja usean lääkärin arvion mukaan lentokykyinen. Silti Finnair kieltäytyi kuskaamasta.
 
 
 

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pessimisti

Minä en ainakaan lennä murhaajayhtiön koneilla, ennemmin kävelen. Lentoyhtiö ja Suomen edustajat Thaimaassa syyteharkintaan murhasta/taposta ja asianmukaisiin rangaistuksiin ja viraltapanoihin. Heräsin.. se olikin vain unta. Kiitos Herralle, pääsen pian pois tästä laittomuuteen suistuneesta mätänevästä kotimaasta. Se lohduttaa, että Jumalaa nää ihmiset eivät pääse pakoon.

Pertti Grandell

oikeessa olet, finnair on kaikista paskimaisin ja kallein, pitkillä lennoilla ylimeikattuja noita-akkoja jotka leikkivät kuoleman hymy venytettynä kasvoille. huono palvelu , väkisin tungetaan hs tai iltapaskaa lukemiseksi, kun kieltäydyin ja tukahdin etten lue jude ja propaganda lehtisiä, eivät tuoneet edes virvokkeita. isommissa pitkänlennon koneissa on penkit helvetin kapeita, kuulemma penkki rivi enemmän kuin kilpailevissa lenskareissa, jotta saadaan enemmän fyffee…ei finnair vaan tinair…ainoastaan ”kielitaidottomat” käyttävät tinairia…jos osaa lontoota tai rallienglantia voi ottaa minkä muun lentoyhtiön tahansa, ja halvemman

Anonymous

TankeroEnglannilla voi lentaa…

It

Työmatkalle Hong kongiin parin viikon päästä. Pitääpä valita joku muu yhtiö.

Pinlaareni

Tähän on tultu. Vallassa hilluvan vihervasemiston mielestä on tärkeämpää saada mustakaavut ja heidän helvetinsikönsä tänne keppostelemaan, kuin tuoda suoraselkäinen, kuolemansairas ja isänmaallinen mies kunnolliseen hoitoon.

Huru-ukko

Kas siinä oli juurikin se syy miksi hänet jätettiin sinne kuolemaan. S O O, Soldiers of Odin kai se porukka. Ne sen jäsenet ei ole ihmisiä vihervassari ssuvakkien mielestä. Mitippä tätä, jos olisi ollu kyseessä anarkomarko, mellakoidessa ja tihutyötä tehdessä vammautunut miten olisi käynyt? Yksityistä ambulannsilentoa olisi kiireimmän kaupalla järjestetty, että saadaan oma mies kotiin ja hoitoon.

Hutisalo

Mustakaapuhan oli MIkki Hiiren yksi vastustajista Mustan pekan kera. Konna mikä konna, se mustakaapu:)

Hutisalo

Anteeksi alapeukuttaja jos pahoitin mielesi Mustaavun arvostelulla. Et ilmeisesti ole lukenut Aku Ankan taskareita, niitä vanhempia, jotka eivät olleet vielä agendan mukaisia. Niissä Mustakaapu oli juurikin yksi Mikki Hiiren vastustajista, mutta kompastui aina omaan hölmöyteensä. Se Mustakaapu.

Järkyttävää touhua

Sellainen olennainen oikaisu uutiseen että Miika lensi jo yhden lennon samaisena päivänä (jolloin Finnair eväsi pääsyn Bkk-Hel lennolle). Tämä tekee Finnairin touhuista entistä kyseenalaisempaa. Olen omin silmin nähnyt kuinka finskin koneeseen otetaan ns. toinen jalka haudassa olevia ikäihmisiä sun muita jotka ovat silmin nähden niin heikossa hapessa että voivat kupsahtaa pelkästä ilmakuopasta. No ei muuta ku illaksi kotiin, paitsi Miika, jolla jopa oli Suvarnabhumin kentän lääkärin uunituore lupalappu kaukolennolle. Tässähän AINUT eväämisen peruste on että henkilö ei pysty esim. pakkolaskun aikana itse poistumaan koneesta. No, tämän lääkäri on ottanut luvassa huomioon. Itse joudun kohta lentämään Finnairin kaukolennon joten pistin yhtiölle pyynnön saada täydelliset ohjeet miten toimin ettei kentällä tule yllätyksiä. Eli haenko verikokeet ja kymmenen sairaanhoitajaa jo valmiiksi saattamaan jos lennän lääkärin luvalla. Toivon että Miikan omaiset vetävät Finnairin raastupaan pitemmän kaavan kautta. Oikeutta prkl!

Pessimisti

Onko myös homoseksuaali ulkoministerimme sekaantunut murhaan? Eikö hänellä ole korkein päätösvalta tässä?

Aito sukupuoli

Ulkoministeriä on lähestytty väärin.
Olisi pitänyt korostaa että homoseksuaali on saatava Suomeen hoitoon.

Anonymous

”Professori” Haavisto on ollut lentämässä ympäri Afrikkaa, ei hänellä ole aikaa valkoisille heteroille edes siellä. Li Aakaan ei sotke omia lomasuunnitelmla yhden valkoihoisen Suomen kansalaisen takia hyh..

Acc358

Korhosen Juha on kertonut Miikan kohtelusta. https://www.youtube.com/watch?v=GstDk3doSXc
Tuli vaikutelma, että jotain kähmintää on kulissien takana ollut.
Ehkä joku vaikuttaja on soittanut jollekin ystäväpiiriinsä kuuluvalle Finnairin päättäjälle ja asia on sitten hoidettu tekosyiden etsimisellä. Olisi tietysti hyvä, että tapahtuneesta olisi seuraamuksia, jotka estäisivät vastaavan toistumisen tulevaisuudessa.
Tapahtunut jäänee monen mieleen Finnair avulla toteutettuna murhana.

Anonymous

Niin. Ihan selvää vittuiluahan tuo finnairin toiminta oli. Isis terroristeja paijataan jne.

fatwantarkistaja

Lento-onnettomuuksissa ei ole kuollut vuosikymmeniin ketään, asiakkaat tapetaan nykyään halvemmilla keinoin. Miikka taisi vieläpä maksaa Finnairille lipuista, eikä taida anoa rahojaan takaisin (kuka ne nyt maksoikin).

Anonymous

Tuli kyllä todella paha mieli kun Miikan tilannetta seurasi. Suvakit ei empatiasta tiedä yhtään mitään.
R.I.P. kansallismielinen sankarimme. Tämä tapaus ei unohdu koskaan mielistämme.
Poliitikkomme ja finnair munasivat nyt pahimman kautta
kun antoivat näin käydä. Kyllähän tappajia, raiskareita
ja kiduttajia autetaan parhaan mukaan, mutta yksi Suomalainen oli liikaa.
Ei tätä vitutuksen määrää… Nyt alkaa olla se hetki kun silmät avataan
ja kannetaan se tietty kabinetti jalkapuihin turuille ja toreille tai heitetään niskaperseotteella kusiponniin.

Lepää rauhassa fellow citizen

Tämä tapaus on ikävä muistutus matkavakuutuksen tärkeydestä.
Itselläni se on voimassa 365 vrk vuodessa. Kannattaa aina huolehtia, että se on AINA matkaa kauemmin voimassa, jos takaisin tulo viivästyy jostain syystä. Itse matkustan paljon, siksi 365 vaihtoehto.
Suomen kansalaisena jäät muuten täysin heitteille ilman sitä, ellet sitten kuulu näihin suvaitsevaisten hyve signalointi kohderyhmiin (isis ym.)

Acc358

Korhosen Juha kertoo videollaan Miikan vakuutuksen vanhentuneen. Mutta sanoo kohdassa 2:50, että matkavakuutus ei edes voimassa olleessaan korvaa esimerkiksi skorpionin pistoksia. Toivottavasti on sellaisiakin vakuutuksia, jotka kattavat kaiken.

Puosuvaari

Tuttu juttu – tällä hetkellä käsittääkseni vain Santanderin lainaturvassa on varmuus kk-korvauksista myös harmillisten (skorpioni, punkki, malaria-kärpänen..) eläinten pistoista. Muissa se mainitaan poikkeuksena, jota ei korvata.

Anonymous

Mulla on kokemusta thaimaalaisessa sairaalassa makaamisesta. Jos ei olis ollu vakuutusta, niin ei olis tullu hoitoakaan.

Kokemusta on

Aina ei vakuutuskaan varmista hoitoon tai kotiin pääsyä. Vakuutusyhtiöt temppuilevat eikä ambulanssilentoja tehdä tarpeen mukaan. Hyvä luottokortti voi auttaa. Tuttavani vakuuttaa itse itsensä, eli tilille pitää varata rahaa kattamaan odotettavissa olevat yllätykset. Vakuutusyhtiot keksivät vaikka mitä verukkeita ja jäät johonkin Intiaan.
Thaimaassa on erttäin korkealaatuisia kansainvälisiä sairaaloita, siitäkin kokemusta. Vaikea sanoa oliko se Finski siinä ratkaiseva tekiä? No, siitäkin lentoyhtiösta ikäviä kokemuksia riittävästi.

fatwantarkistaja

Intian kuolintodistuksella voi nostaa mojovat rahnat. Noin ei tietenkään saa tehdä, vaikka ulkomaalaisessa TV-ohjelmassa neuvottiinkin aika hyvin alkuun. (Paljonkohan terroristit käyttävät ko menetelmää?)

Särmääjä

Tässä asiassa huomasi taas että eräille tahoille kun on selvinny että kyse on toisinajattelijasta niin ei ole paljoa kiinnostanu ja tapaus on vaiettu kirjaimellisesti kuoliaaksi. Sitä en sitten tiedä että mistä syystä valtio on halunnu ainakin kuolemantuottamukseen syyllistyä tässä asiassa.

Ibrahim al-Dulaimi

Yleensä Finnair ilmoittaa muutoksista vasta lennoilla seuraavasti: Meillä on tällä lennolla konseptin muutos -tällä lennolla ei tarjoilla ilmaisia alkoholijuomia laisinkaan (HEL- BKK -HEL -Lento).
Ehkä ko. henkilön lennon evääminen oli myöskin konseptin muutos – meillä suvaitaan lennoille vain vihreitä, kulttuurimarxisteja ja valtion virkamiehiä.

DrBird

Hävettää Suomen valtion puolesta.

Moonman

Hallitus ja ”luotettava media” päättivät yksissätuumin, että tapauksesta ei puhuta lehdissä, ja finnairille ohjeistus, että henkilön suomeen pääsy estetään kaikilla keinoin. Näin saatiin yksi vihattu kansallismielinen pois pelistä likaamatta varsinaisesti omia käsiä. Koska vielä ei ole aika kypsä alkaa oikeasti murhailemaan väärää mieltä olevia, niin tällaisten harmillisten onnettomuuksien edesauttaminen käy paremman puutteessa.

Leila Mieskonen

Todella surullista. Osanotto omaisille. Älkää luovuttako.

Kossu

Sanotaanko että vituttaa lukea tälläistä….jos omalle kohdalle sattuisi että joku läheinen olisi vastaavassa tilanteessa ja menehtyisi kuten tässä tapauksessa niin hyvin todennäköisesti rinteet ja haavistot tulisivat saamaan omakohtaisen kostoni…..kuten myös finnair…tyylistä ja tavasta en osaa sanoa mutta muodossa tai toisessa järjestyksessä ylhäältä alaspäin nin kauan kun siihen kykenisin…. Nyt varmaan suru omaisilla päällimmäisenä mutta toivon voimia viemään asiaa eteenpäin kun sen aika tulee ja käymään kaikki mahdolliset oikeusasteet läpi ja ainakin kuolemantuottamus on ilmiselvä rikos…..itse etsisin ehkä suoremman tien oikeuteen…..

pena

Juuri noin. Samaa mieltä.

Matti Koponen

Minusta tämä on myös surkea esimerkki kansan kiihottamisen seurauksista. Sipilän hallituksen aloittaessa lehdistö alkoi huutaa kovaan ääneen äärioikeistolaisten ”vallanneen” Suomen. Tällä varmaankin viitattiin natseihin. Täysin hullu väite sinänsä, koska natsithan olivat pohjimmiltaan sosialisteja, he lupasivat kaikille työtä ja tasa-arvoa ja pääsivät sillä valtaan. (vrt. Saksan kansallisSOSIALISTINEN TYÖVÄENpuolue, (NSDAP)). Kansaan tuo valhe kuitenkin upposi erittäin voimallisesti. Entisen työpaikkani työtoverini mm. oli sitä mieltä, että hänellä on oikeus tai lähes velvollisuus lyödä niitä, jotka lukevat MV-lehteä tai Perussuomalaisten medioita. Hän näytti ihan aidosti pelkäävän ”äärioikeistolaisia” eli siis kai natseja Suomessa 2019. Eihän mitään sellaista mitoiltaan merkittävää (siis natsismia tai fasismia) toimintaa ole ollut Suomessa vuosikymmeniin olemassakaan, jos nyt ei sano nykyistä punavihreiden touhua sellaiseksi, jotain perusteita nimittäin olisi jo siihenkin.
Nyt on sitten yksi suomalainen kuollut aivan turhaan kenties sen takia, että yksi tai muutama median äärimmilleen pelottelema virkamies on ilmeisesti oikeasti uskonut kenen tahansa, suomalaisten turvallisuudesta ja koskemattomuudesta huolissaan olevan ihmisen, olevan jollakin tapaa turvallisuusuhka. Finnairin käytös oli erityisen epäreilua siksi, että että he noilla viime hetken perumisillaan veivät mahdollisuuden käyttää muita lentoyhtiötä.
Tämän yhden ihmisen osalta tilanne on ohi, rauha hänen sielulleen, mutta valitettavasti muuten tilanne ei ole lähimainkaan ohi. Punavihreät nimittäin ovat edelleen jossain määrin tuon heidän itse kehittelemänsä natsivalheen luoman pelon pauloissa. Mussoliini pääsi valtaan pelottelemalla kansaa kommunismin möröllä, Hitler pääsi valtaan mustamaalaamalla Juutalaiset. Historiankirjoituksista jälkeläisemme saavat todennäköisesti lukea seuraavan eurooppalaisen (sosialisti)diktaattorin päässeen valtaan pelottelemalla kansaa ”äärioikeistolaisilla”.

fatwantarkistaja

Valtionyhtiö kiduttamalla tappaa väärinajattelijoita.. mitähän mieltä tuosta pitäisi olla?

Kidney (renal) and lIver failure in envenomation by scorpion sting

Muun muassa suomi24.fi-sivustolla on aiheesta epäasiallinen mollausyritys: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15769586/miika-mustonen-menehtynyt-thaimaassa- ja myös UVM:n toimitus kertoi epäasiallisista kommenteista. Myös tällä sivustolla oli naurettavia alapeukkuja jopa pelkiin osantotto- ja surunvalitteluihin.
Skorpionin pistot voivat aiheuttaa moninaisia oireita, eri skorpionilajeilla on eri myrkyt. Munuaisten ja maksan pettämistä esiintyy, vaikkakin ovat harvinaisempia. Munuaiset pettävät useammin kuin maksa. Maksan pettäminen on yleisintä lapsilla. Vaikka suurimmassa vaarassa ovat alle 5-vuotiaat lapset ja alle 15-vuotiaat, niin maksan pettämistä skorpioninpistoksen seurauksena on raportoitu yli 15-vuotiaillakin. Maksan pettämistä yleisempää skorpioninpiston seurauksena on mm. munuaisten pettäminen
Tässä yksi tutkimusesimerkki muutamia oireita esimerkkinä mainiten: 951:n skorpioninpistopotilaan yhteismäärästä 700:lle tuli suolisto-oireita: pahoinvointia, oksentelua ja ripulia; 585:llä potilaalle tuli pulmonaarinen ödeema (pulmonary edema), 195:lle tuli kardiogeeninen shokki (cardiogenic shock) ja 17:lle potilaalle MAKSAN PETTÄMINEN (liver failure). Kardiogeeninen shokki ja pulmonäärinen shokki olivat skorpioninpiston aiheuttamien kuolemantapausten kärjessä: Tunisian 40 000:sta vuosittaisesta skorpioninpistopotilaasta, noin 1000 tarvitsee sairaalahoitoa ja 10 kuolee. Skorpionipistosta saaduista suolisto-oireista ripuli korreloi huonoon ennusteeseen ja myös nuoreen ikään: 88 % ripulin saaneista olivat alle 15-vuotiaita (loput 12 % siis vanhempia). Ripulioireen saaminen korreloi myös merkittävästi alempaan systoliseen verenpaineeseen, neurologisen systeemin pettämiseen ja maksan pettämiseen. Merkittävästi korkeammat ASAT- ja ALAT- sekä bilirubiiniarvot (”maksakokeet”) olivat huonon ennusteen merkkinä. Kuolleisuus heillä, joilla maksa petti skorpioninpiston seurauksena, oli tässä tutkimuksessa 41,1%. https://www.em-consulte.com/en/article/100048/
Toisin kuin ”nerokkaat” suomi24.fi-sivuston kommentoijat kuvittelevat maksavaurioita todellakin esiintyy skorpioninpiston seurauksena, eikä tässä tutkimuksessa Tunisiassakaan maksan pettäminen johtanut kuolemaan kaikissa tapauksissa: 1,8 % (17/951) pistoksen saaneista sai maksavaurion / maksan pettämisen (liver failure) ja heidän joukossaan kuolleisuus oli 41,1 %. Thaimaassa voisi olettaa suunnilleen samoja kuolleisuusprosentteja. Tapausten määrä toki vaihtelee skorpionilajien mukaan. Tahimaa on Kaakkois-Aasiassa, ja Aasiasta ja Afrikasta löytyvät maailman vaarallisimmat skorpionit.
Yksi hyvä artikkeli aiheesta on tässä: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4421667/
Artikkelissa todetaan myös kaikkein vaarallisimpien skorpionien majailevan Aasiassa ja Afrikassa ja suurimpien terveyshaittojen esiintyvän Intian niemimaalla, Meksikossa ja Pohjois-Afrikan maissa. ” Asia and Africa have the most dangerous scorpions [7]. Health hazards are the greatest in the Indian subcontinent, Mexico and the North African countries [3].” Paperista käy myös selväksi että munuaisten pettäminen (kidney/renal failure) on yleisempää mutta puhutaan myös maksan pettämisestä, joiden molempien todetaan yleisimmin tapahtuvan myöhäisissä myrkkypistoksen aiheuttamissa hypotensiivisissa vaiheissa: ”Liver and renal dysfunction generally occur during the late hypotensive stages of envenomation [30]”.

Kidney (renal) and lIver failure in envenomation by scorpion sting

Lisäyksenä vielä:
Tietämys skorpionien myrkyistä on heikkoa osittain jopa terveydenhoitohenkilökunnalla, koska eurooppalaiset skorpionilajit eivät ole kovin hirvittävän myrkyllisiä. Valitettavasti jotkut ovat niinkin tietämättömiä, että olettavat alkoholin olevan ainut maksavaarallinen aine. Minusta alkoholistitkaan eivät toki saisi olla niin lainsuojattomia, ettei heidän henkensä pelastamiseksi tehtäisi yhtään mitään, mutta siitä huolimatta erittäin häpeällistä on leimata alkoholistiksi muusta lääketieteellisestä hätätilasta tai muusta myrkytyksestä kärsiviä ihmisiä heitä tilastaan syyllistäen.
Maksan pettäminen skorpionin piston seurauksena ei siis ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto, vaikka se onkin harvinaista. Lapsen maksa pettää helpommin kuin aikuisen, mutta aikuisellekin voi niin käydä. Entinen rasitus painaa aina myös maksassa, mutta olisi hyvä ymmärtää jopa Suomessakin se, että maksaa kuormittavat monet muutkin aineet kuin alkoholi ja sekin, että myös työperäistä altistumista löytyy yllättävän paljon. Pitäisikö herättää ihmiset tajuamaan, että kaikkien myrkkyjen osalta maksa on se elin, joka myrkkyjä käsittelee, jos munuaiset eivät onnistu virtsan mukana haitta-ainetta elimistöstä poistamaan. Tietyt myrkyt kertyvät.
On selvää, että maksansiirtoleikkaus on erittäin kallis ja vaativa pelastustoimi, joita ei voida suorittaa joka sairaalassa. Ihmisoikeuksilla jatkuvasti hyvesignaloivilla ei kuitenkaan luulisi olevan kanttia spekuloida, kenellä on oikeus saada maksansiirto ja kenellä ei, eikä siis aihetta lähteä spekuloimaan aiemmilla kuormituksilla. Valkokärpässienestä valmistettu ateria on suomalainen esimerkki siitä, milloin maksansiirtoleikkaus käy kerralla tarpeelliseksi, vaikka olisi kuinka terve maksa: vuosia sitten 5 ulkomaalaista oli erehtynyt herkkusienen ja valkokärpässienen suhteen, kaikille tehtiin maksansiirto: valkokärpässieni on sen verran armoton, että lopputulema oli hoidosta huolimatta hyvin kehno, en muista varmaksi, saatiinko edes 2 näistä pelastettua.

Kidney (renal) and lIver failure in envenomation by scorpion sting

Erittäin huomionarvoista tässä tutkimuksessa, jossa skorpioninpistosta seurasi maksavaurio 1,8 %:lla eli lukumääräisesti 17:llä pistospotilaasta koko 951:stä analysoidusta skorpioninpistospotilasjoukosta, koko analysoidun potilasmäärän (951) koostumuksesta kerrotaan 50:llä olleen yksi tai useampi sairaus ennestään, joiden sanotaan pääasiassa, 22 potilaalla, olleen korkeaa verenpainetta (arterial hypertension). Ikäjakauma oli 0,5-vuotiaasta 90-vuotiaaseen, keskimäärin ikävuosiltaan 14,7 ± 17,4. Muita aiempia sairauksia ei mainita.
Keskusteluosiossa todetaan, ettei tässä tunisialaisten skorpionilajien oirekirjossa nähty ollenkaan aiemmin muissa ja eri skorpionilajien pistosten aiheuttamia oireita tutkineissa tutkimuksissa nähtyä (mutta harvinaista) äkillistä haimatulehdusta eli akuuttia pankreatittia (acute pancreatitis). Suomessahan tietysti yleisimmin äkillinen haimatulehdus johtuu alkoholista, mutta on sääli, jos terveyshenkilökuntamme ei tietäisi minkään muun maailmalla nähdyn (vaikkakin harvinaisemman) syyn olemassaoloa.
Erityisesti ilmaston lämpenemistä ja sen mukananaan tuomaa vieraslajien uusille alueille jatkuvaa leviämistä pelkäävien henkilöiden kuuluisi alkaa laajentamaan tietoisuuttaan. Heillä luulisi vähitellen olevan pelkona näiden eksoottisempien terveysongelmien leviäminen jopa Eurooppaan, eikä niin vinksallaan, että kaukomaille matkustaneella eksoottisen eläimen puremasta ilmoittaneen oireille aletaan etsimään vain Suomesta löytyviä supisuomalaiseksi luokiteltavia ennakkoluuloisia mielikuvitussyitä

NähtyOn

Ei pitäisi ko maihin matkustella eikä ainakaan ajatelle niissä asumista jos terveys ei sitä salli.
Terveelle ihmiselle ko maan skorpion pistot ei ole vaarallsia.