Miten tapaus Asap Rocky etenee?

lataus

Tukholman käräjäoikeus jatkoi viime viikola räppijätkä Asap Rockyn vangitsemista tämän viikon torstaihin asti. Mitä jatkossa tapahtuu on arvailua. Oikeus kuitenkin määräsi, että esitutkinnan on oltava valmis torstaihin mennessä ja syyttäjän on silloin nostettava syyte, jos se aiotaan nostaa.

Ruotsissa Asap Rocky ja seurue on noussut jonkinlaiseksi “romahtaneen oikeussysteemin” esikuvaksi ja räppäri taas jonkinlaiseksi laillisen vääryyden symbooliksi. Mielikuva muodostuu tietenkin siitä, että monien mielestä räppärillä oli jonkinlainen oikeutus lyödä huumeafgaaneja.
Ruotsin laki on ehkä jopa hieman tiukempi itsepuolustusasioissa ja hätävarjelussa, kuin Suomen. Laki on kuitenkin samankaltainen suurinpiirtein kaikkialla Euroopassa ja poikkeaa USA:n vastaavista täysin. Yhdysvalloissa ihmisellä on oikeus vaikka ampua toinen ihminen tietynkaltaisissa itsepuolustustilanteissa kun taas useimmissa Euroopan valtioissa ampuja saa syytteen vähintään hätävarjelun liioittelusta. Parhaimmillaan joko-tai-tilanteessa henkiinjäänyt saa sakot, yleensä kuitenkin ehdollista tai jopa linnaa.
Ruotsissa ei siis tunneta oikeastaan minkäänlaista sellaista tilannetta, jossa henkilöllä on oikeus puolustautua toista vastaan väkivaltaisesti. Tilanteesta seuraa aina se, että molempia syytetään jostain rikoksesta. Jos joku käy päällesi ja puolustaudut kovin ottein niin molemmat saavat syytteen vaikkapa pahoinpitelystä.
Toinen huomattava asia tapauksessa on se, että jos Asap olisi ruotsalainen niin häntä ei olisi tietenkään vangittu. Mutta koska ei ole niin esitutkinta turvattiin vangitsemisella. Vastaava käytäntö on voimassa useimmissa maissa. Ulkomaalaista ei haluta päästää ikäänkuin koira veräjästä. Esimerkiksi Virossa ulkomaalainen on vangittuna niin kauan kunnes asiasta on tehty esitutkinta ja pikaoikeudenkäynti. Jossain rattijuopumustapauksissa ulkomaalainen pysyy putkassa päivästä viikkoon kunnes asia on tutkittu ja hutkittu. Sen jälkeen ulos sakkolapun kanssa. Jos tuomioksi tulee kovaa niin ulkomaalainen alkaa lusimaan tuomiotaan samantien. Tämä tietenkin on niin tapauskohtainen kuin voi vain olla, mutta suuret linjat ovat tämä.
Ruotsissa taas ei ole käytössä pikaoikeudenkäyntejä. Jutut etenevät esitutkinnan jälkeen syyttäjälle, joka nostaa, tai on nostamatta syytteen joskus tulevaisuudessa. Esitutkintavaiheessa ulkomaalainen on usein kiinni viikon pari, jonka jälkeen päästetään vapaaksi odottamaan oikeudenkäyntiä. Tiedetään, että ulkomaalainen saattaa poistua maasta, mutta sellaista se on. Esitutkinta on kuitenkin tehty.
Näin ollen Asap Rockyn tapauksessa ei ole tosiasiassa mitään erityisen kummallista. Jos syytettä ei nosteta niin räppäri saa pienet “koppikorvaukset”, jos syyte nostetaan niin mahdollisesti pikku sakot. Siinä se.
Itse olen sitä mieltä, että en ole asiasta mitään mieltä. Vaikea sanoa kumpia inhoan enemmän: amerikkalaisia mustia räppäreitä, jotka vihaavat valkoisia yhtä paljon kuin me niitä. Vai yksintulleita afganistanilaisia partalapsia, jotka kulkevat ympäri kyliä kokaiinitöhinöissään häiriköimässä ihmisiä.
Asap Rocky voisi kuitenkin hankkia itselleen ammattitaitoiset turvamiehet.
 

Subscribe
Notify of
guest
36 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

No, Trump oli ottanut kantaa tai jotain oman kansalaisensa puolesta, oli imagekymysys tai ei. Täällä Sauli Suuri ei ota kantaa mihinkään, ei ainakaan kansalaisensa kohdalla, niin ellei se ole n……ri.

Suoli

Mustat valtterit vaan on niin paljon parempia että ansaitsevat jopon.

fatwantarkistaja

Saakohan tutkintavankeudessa ajaa ulkoilut Jopolla? Pataansa saa ainakin, ellei anna muidenkin koittaa.

Musta makkara

Räppi itsessään on jotain niin kauheata paskaa, että sen olemassaoloa on todella vaikea hyväksyä. Amerikkalaisissa räppiympyröissä näyttää myös tapahtuvan kaikkea paskaa jatkuvalla syötöllä.
Olen kuitenkin tässä asiassa sitä mieltä, että Asap Rocky ei olisi joutunut minkäänlaisiin ongelmiin, ellei kaduilla tulvisi paskasakkia. Ruotsin pitäisi haastaa itsensä oikeuteen ja tuomita valtionsa hajoitettavaksi. Niin tyhmiä he ovat, kun roudaavat maansa täyteen ryöstäjiä ja sitten kehtaavat syyttää, jos joku joutuu paskasakin kanssa vaikeuksiin.

Anonymous

Ruotsin valtio tarvitsisi täyspäisen holhoojan tai edunvalvojan. Olisi tarvinnut jo vuosikymmeniä. Nyt ei ole jäljellä kuin huonoja vaihtoehtoja ja skenaarioita.

Trill drips

Hyvin sanottu pete!

Swedustan NOGOZONE

Rocky on kristitty räppäri ja maksaa isänmaalleen huimat verot. Mitä tuottavat huumeafgat Ruotsille? Pelkkää paskaa ja kuluja alusta loppuun ja tuhoavat myös ruotsalaiset nuoret välittämällä ja myymällä huumeita.
Oli tyhmää Rockylta alkaa keskustelut afgaanien kanssa joilla silmät seisoivat päässä. Mutta eikai Rockyparka kuvitellutkaan että tällaista tulisi tapahtumaan, että kehitysmaa hyökkäisi kimppuun. Odotti korkeintaan että joku ruotsalainen haluaisi ottaa selfietä.
Ruotsi on pilattu aivan juuri niinkuin Trump sanoi, kiitos ”todella lahjakkaan” hitsarin joka on päästänyt tänne Afghanistanin pohjasakan kaikesta muusta puhumattakaan.

Anonymous

Voipihan se olla että Rocky, ei Stallone…suvakeille tiedoksi, vaan puolusti itseään. Ruotsissa koppi heiluu itsepuolustuksesta jos “uhrina” on Stefanin kunniakansalaiset

PastoriNikulainen

Creedeissä Rocky (kova luu Stallone, nyt noin yli 70vee pappa) oli korvattu yön timpalla, jota syltty siinä sitten
yritti opettaa tappelemaan yhtä hyvin kuin itse osasi tapella.
Karata kit ja monet muutkin hienot kasarihelmet on päivitetty afrikkalaiseksi kumihuulten lätinäksi.
Ghost bustersin umpipökäle remakekin oli pikkulintujen mukaan mustien femakoiden “taidonnäyte”.
Mut joo, asiasta kolmanteen. Löfven kiss my ass. Suvakit kiss my ass too!

Musta makkara

Black Panther elokuvassa yritettiin hieman hehkuttaa Afrikkaa laittamalla viidakoiden kätköihin Wakanda niminen valtakunta, joka oli aivan eri tason sivilisaatio kuin ympäröivän Afrikan paskastaniat. Teknologian taso oli supersankaritasoa sekin.
Hehkutus oli kuitenkin erittäin epäonnistunut ja lähinnä vain koomista sekoilua. Mukaan kun oli otettu aimo ripaus alkuasukaskulttuuria, jolle nyt nauraa naapurin hevosetkin.

Rottanaamat eikiitos

Nämä ”mummon pojat” eli palleroafgaanikultamunat ovat ottaneet ihmeellisen isäntäasenteen Ruotsin kaduilla ja toreilla ja käyttäytyvät kuin omistaisivat koko maan.
Luulevat olevansa muita matuja parempia ja jotenkin erityisasemassa. NO WAY, ulos vaan, vaikka mummo itkisikin.

Anonymous

Sulla taitaa olla hidas sytytys. Somalit ja arabit sun muut musut tehneet samaa Suomessa kohta 30v.
Johtunee islamilaisesta mentaliteetista eli vääräuskoisia halveksitaan ja kaikkia niiden sääntöjä rikotaan.
Esim pyöräteillä ne kävelevät poikkeuksetta keskellä ja ovat muuallakin aina tukkona.

Korjaus

Afgaaniryntäys Ruotsiin on vasta viime vuosien tuotetta. Kaikenmuunnäköistä ählämiä on toki löytynyt jo vuosikymmeniä.

fatwantarkistaja

Kunnioittavat ne vääräuskoista sen verta, että tätä väistetään. Poikkeuksetta ovat aina väistäneet, joskus viimetingassa, mutta kuitenkin alta pois luikkii afgaani. Vaatii sen, ettei afgaanille anneta muuta mahdollisuutta. Jos sitä väistää kerran, sitä väistää aina. Sama linja-auton tullessa pysäkiltä eteesi.. kuulemma.

Kaatopaikka jossa rotat vilisevät

Koiran oksennus ei ole mitään verrattuna Ruotsin nykytilaan. Ruotsista on tullut etova, iljettävältä haiseva savuava kaatopaikka.

Sweden sucks thesedays

Ruotsista on tullut shithole country.

PastoriNikulainen

Ihan “persläpimvmaahan” siitä on taputeltu. Kiss my ass svedut!!

pöh

suvakeilla se vasta vaikeaa onkin valita kumman puolella..
musta amerikkalainen kenties ihan orjan jälkeläinen? vai ihan ypöyksin sveamamman syliin tulleet partalapsi juhlapaikanhakijat..

kebab-ninja

Sama tuli mieleeni, mutta eivätköhän suvakit valitse oman maan tuilla loisivat ananaspallerot pahan itsensä työllään elättävän oletusarvoisesti pahan Amerikkalaisen. Perusteluiksi riittää jo pelkästään sanoa taikasana: “Trump”

Valtsu

Ymmärrän ajatuksesi, kun suojaväriä löytyy molemmilta puolilta, mutta totta helvetissä kansantalouden ja kaiken muun tuhoava persestanialainen voittaa jenkin. Sen nyt takoi kansan kalloon jo Palme.

fatwantarkistaja

Suihkussa mietin samaa. Musta jäbä on tietenkin rotupetturina sisäistänyt valkoisten tavan tulla hyväksytyksi rikkauksiensa kautta ja jättänyt näin voimallistavan, kaikkia rodullistettuja yhdistävän köyhyyden taa, jonka aiheuttaa nimenomaan valkoisten riisto sekä sorto. Hän ei ole enää uhri, varsinkaan valkofasistien hieman sympatiseeratessa häntä. Valinta on selvä, musta on natsi ja rasisti ja kuuluu leirille ja jopa uunihommiin.

”Den Talangfulle statsministern™️”

Gustav Kasselstrand (AfS) kommentoi: ”Ruotsi on oikeusvaltion irvikuva”.
”Att häktningen av ASAP Rocky förlängs bekräftar verkligen att Sverige är ett skämt till rättsstat. Åklagarväsendet gör sitt bästa för att skämma ut vårt land internationellt. Först rättsövergreppet mot Julian Assange, och nu ASAP Rocky. Dessutom döms hundratals svenskar i kängurudomstolar för åsiktsbrottet “hets mot folkgrupp” trots att vi får lära oss att vi har “grundlagsskyddad yttrandefrihet” (var existerar den?).

Rotilas187

Vieläku ymmärtäisi jotai tosta. Samalla vaivalla oisit kirjottanut suomeks koko kommentin.

Paskareikäväki

Opettele ruotsia tai uimaan! Kohta teille tulee ainakin 100.000 afgaania jotka kokevat olonsa tukalaksi Ruotsissa. Huomaavat että teillä on parempi ArvoPohja.
Kohta alkaa myös Iranin kusiaispesä/paskareikämaa jälleen kerran valua Pohjolaan jahka laivojen kaappaukset ynnämuutapaskaa jatkuvat ja jollain tulee mitta täyteen.

Särmääjä

Kyllä tässä tapauksessa pikkasen enemmän mustan räppäri”turistin” puolelle asettuu jos vastapuolella on jotakin maahan asutettua random paskaporukkaa.

rocky

Pitää ymmärttää ruotsin poliisia,niillä on kiinniotettuna rikoksesta EPÄILTY.Tainnut tovi vierähtää edellisestä.

Van, Mie

Joo.
Edellinen oli kai silloin kun Krister Pettersson oli kiinniotettuna Olof Palmen murhasta? 😀

Anonymous

Petterson oli viimeisia kunnollisia ruottalaisia, ei ollut ainakaan suvakki….

Trill drips

Ruotsi on niin paska maa, ettei niille enää väliä seuraavista askeleista.

rocky

Juu,hyvän putken saanut ruotsin poliisi kasaan…

fatwantarkistaja

Ei kyllä edellinen “epäilty” oli Tuukka Kuru, mies joka pälyili epäluuloa herättävästi, vai miten se virallisesti meni?

Numento

Mitä väliä ? Kaksi tärkeintä sanaa kun puhutaan tämänpäivän Ruotsista. Mitä väliä ?

Infektioriski suuri

Välissä on vain Ketchupline jne. Joten on se aika olennaista mitä Ruotsissa tapahtuu koska se vaikuttaa Suomeen ennemmin tai myöhemmin. Kukaties saatte Ruotsin afgat sinne!

pöh

Mutta ihan hyvä että ruotsistanin hulluus leviää maailman tietoisuuteen, eikä kukaan järkevä sinne kalifaattiin enää suunnittele matkustavansa.
Ruotsi tulee naapurina olemaan Suomelle suurempi uhka kuin venäjä.
Harmi ettei tapahtunut jenkeissä, olisi karvapalleroissa pari ylimäärästä reikää..

Mikä oli afgaanien motiivi?

Tuore Webb-TV- keskustelu ASAP Rockysta:
https://www.youtube.com/watch?v=zKwRFa4VEis

Lensi kuin vanha työrukkanen

ASAP Rockyn möyhentämä afga on monikriminelli joka on onnistunut hankkimaan kunnon rikosrekisterin niinä muutamina vuosina mitkä on Ruotsissa majaillut:
https://petterssonsblogg.se/2019/07/25/afghanen-i-asap-rocky-fallet-har-bytt-id-media-har-morkat-kriminell-bakgrund/