Keitä Ruotsin ongelmalähiöissä asuu? Mikä heitä yhdistää?

Kuvakaappaus 2019-06-03 23-30-17.png

Poliisin listaamat ongelma-alueet ovat Tuhkolmassa laajat. Esimerkisi Rinkeby-Tenstassa asuu yli 35 000 ihmistä. Mikä kaikkia lähiöitä yhdistää? Yritetään selvittää.

Tukholman väkimäärä vuoden 2018 lopussa oli 962 154 asukasta.

Tukholman ongelmalähiöissä, jotka ovat Husby, Rinkeby, Tensta, Solberga, Bredäng, Hagsätra, Rågsved, Hässelby, Vällingby, Vårberg ja Österberga, asuu yhteensä 126 946 asukasta. Ongelmalähiöissä asuu kaupungin väkimäärästä siten 13,19 % asukkaista.

Ongelma-aluella asuvista 126 946:sta asukkaasta ulkomailla syntyneitä TAI Ruotsissa syntyneitä, joiden molemmat vanhemmat ovat syntyneet ulkomailla, on yhteensä 89 037 henkeä. Eli kaikkien ongelma-alueiden ihmisistä ulkomaalaisia on 70,14 %.

Tukholman kaikkien ongelma-alueiden ihmisistä ulkomaalaisia on 70,14 %.

 

Useimmissa Tukholman ongelmalähiöissä maahantulijoiden osuus on enemmän kuin puolet. Eniten ulkomaalaisia on Rinkebyssä 91,26 %. Vähemmistönä ulkomaalaiset ovat vain Solbergassa, jossa heitä on 38,48 % ja Vällingbyssä 44,50 %. Kaikissa muissa lähiöissä ulkomaalaisten osuus oli reippaasti yli puolet.


Laskin vielä huvikseni aasialaisten ja afrikkalaisten osuuden näissä lähiöissä. Se on 64 213 henkeä. Aasialaisten ja afrikkalaisten osuus Tukholman ongelmalähiöissä on siten 50,58 %.

Näin ollen johtopäätös on hyvin yksinkertainen: mitä isommaksi jonkin lähiön ulkomaalaistaustaisuus nousee sitä varmemmin lähiö kipuaa kohti titteliä ”erittäin ongelmallinen alue”. Ja kun alueen tulijat tulevat tietystä suunnasta maailmaa on todennäköisempää, että lähiöstä tulee ongelmallinen kuin että ei ole.

Aasialaisten ja afrikkalaisten osuus Tukholman ongelmalähiöissä on siten 50,58 %.

Tilastot on haettu Tukholman kaupungin väestötilastoista.

Mikä tässä siis on enää epäselvää? Miksi tästä asiasta ei voi puhua sen oikeilla nimillä vaan asiaa pitää yrittää selittää ”huonolla kaupunkisuunnittelulla” tai ”sosioekonomialla”?

Tai ehkä kyseessä juuri onkin huono kaupunkisuunnittelu. Alhaala kuvissa Rinkeby-Tensta ilmakuvassa vuonna 1965 ja toisessa kuvassa 2015. Entisestä maalaismaisemasta ei ole mitään tunnistettavaa jäljellä.

Kuvakaappaus 2019-06-04 00-02-02.png

Kuvakaappaus 2019-06-04 00-02-47.png

 

Advertisements

About Pt-media.org toimitus

View all posts by Pt-media.org toimitus →

51 thoughts on “Keitä Ruotsin ongelmalähiöissä asuu? Mikä heitä yhdistää?

 1. Olen asunut sekä elänyt suvaitsevssti eri maissa. Ja totean sen, että upeita ihmisiä. Mutta. Kaikista hankalimmat edustivat aina sitä toista ns uskontoa.

  141
  2
 2. asiat on jo niin päin vittua,että ei niillä asioilla ole enää vittuakaan väliä vaikka tulis se 50 000 000 matu-ukkelia loisimaan ja vaatimaan ties mitä vittua..ihan sama ei enää jaksa kiinnostaa.Ja miks muuten se suvakki-idioottien haluama monikulttuurisuus on jo vuosikymmeniä ollut jotakuinkin noin 99% islamia

  148
  1
  1. Eikä islam sopeudu muihin kulttuureihin, sillä se on totalitaarinen monokulttuuri. Se vaatii aina etuoikeuksia riippumatta siitä onko se vähemmistössä vai enemmistössä.

   99
   2
   1. Muslimeista vielä somalialaiset ovat herrakansaa (jostakin ihmeen syystä), ylpeitä ja röyhkeitä, joista ei missään oikein tykätä.

    65
    1
     1. Heh!
      Somaleista ei tykkää neekeritkään. 😀

      Voi että niillä on vaikeeta. 😀 😀 😀

      Loppukevennykseksi jostain kuulemani lausahduksen versioita:

      Vanha: You’re not even a negro. You’re an african.

      Uusi: You’re not even an african. You’re a somali.

      32
      1. Vanha kansa nimitti sekundaneekereitä ”murjaaneiksi”. Husu on Suomen tunnetuin murjaani.

       26
     2. Somaleista ei tykätä edes Somaliassa? Siad Barrekin pommitti omiaan, kun ei tykännyt.

      13
 3. Ruotsissa on ammuttu kolmessa eri paikassa maanantaina: Göteborgissa, Malmössa ja Tukholmassa.

  106
  1
  1. Pyhä kolminaisuus! Isoimmat kaupungit, eniten matuja, eniten suvakkeja, tyhmimmät poliitikot ja laiskimmat poliisit!

   49
 4. Jag gillade Sverige, du gamla, du fria. Jag älskade svenska sättet att leva och vara. Det var då.

  34
   1. 70- luvun Ruotsissa kaikki viihtyivät, nyt ei viihdy kukaan ja luottamus tulevaisuuteen on poissa.

    40
    1. Meillä oli Ruotsissa työpaikalla 70- luvulla niin hyvä henki että olimme tekemisissä vapaa-aikanakin, pidimme hauskaa, juhlimme jne. Työhön oli ihana mennä joka aamu, oikein odotti että pääsee työpaikalle!

     Sitten alkoi tulla matuja ja kaikki meni pirstaleiksi, tuli jankaamista, epäsopua, epäviihtyvyyttä. Varsinkin somput aiheuttivat riitaa ja saattoivat jopa tappouhkailla työtoveitaan jos heitä komennettiin.

     49
 5. Tarkoitetaanko kirjoituksessa ”aasialaisilla” kaikkia aasialaisia kuten kiinalaisia, thaimaalaisia ym vai erityisesti lähi-itäläisiä?

  25
    1. Niinhän kauko-itäläiset kotoutuvatkin hyvin. Tässä tulee sellainen harhakuva, sillä vaikka kauko-itäläiset lasketaan ryhmään ”aasialaiset” niin heitä ei ole Ruotsissa paljoa. Lähi-itäläisiä on satakertaisesti enemmän kuin vaikkapa kiinalaisia tai japanilaisia, joitka ovat vain marginaalinen ryhmä.

     Näin ollen massiivinen joukko lähi-itäläisiä pilaa muutaman yksittäisen kauko-itäläisenkin maineen.

     63
     1. Kaukoitäläisistä tiedä sen tarkemmin, mutta thaikku ainakin on oikea tosirasisti. Ei se sitä hevin paljasta. Työnsä toki hoitaa kunnialla, jos nyt kunnon lusmuakin löytyy. Lähiaasialaisesta ei ole työhönkään, on kuulemma liian kuuma Suomessa.. no, sekin on vain yksittäistapaus?

      1. Kas vain, olikin vanhempi uutinen nostettu. En ollut ainoa langennut on puolustukseni.

 6. Yhteisöllisyydestä kehuttuja, vilskeestä ja metelistä pitäviä kehitysmaalaisia ei tiiviimpi asuminen pahemmin häirinne, eikä luontoarvotkaan suuremmin kiinnosta toiminnastaan päätellen, mutta sivistysmaalaisia ’moderni’ kaupunkisuunnittelu saattaa jäytää enemmän.

  50
  1. Täällä vahvin veikkaus kohdistuu Sundbon nuorisohoitolan afghaaneihin. Persettä rotsattiin joko ramadanin päättymisen kunniaksi koska nyt saa harjoittaa seksiä tai sitten gaypride juhlinta aloitettiin vähän ronskimmalla meiningillä. Uutispimento on vahva eli todennäköisesti sekä uhri että tekijät tunsivat toisensa ja ehkä jopa asuivat samassa paikassa. Kaikki arvailua. Bacha bazi ? https://www.flashback.org/t3048663

   48
   1
   1. Voitpa hyvnkin olla oikeassa eli että Swedestanissa niin suositut hazarit ovat olleet taas jälleen kerran hanurin kimpussa.

    32
  1. Älä muuta sano; haukuttiin Impivaaraksi ja pilkattiin ihmisiä, jotka halusivat säilyttää elinympäristönsä turvallisena ja rahat omassa maassa ja omien kansalaisten käytössä. Nyt se Impivaara varmaan kelpaisi yhä useammalle.

   57
 7. Fittja, Hallunda, Alby, Norsborg puuttuu listalta.
  Tuolla alueella asuneena tein jo huolestuttavia havaintoja.
  Elettiin 80-luvun alkupuolta…

  27
  1. Joo periaatteessahan nämäkin alueet kuuluvat Tukholman alueen ongelma-alueisiin, mutta nuo ovat Botkyrkan kunnan puolella, eivät Tukholman. Pitää tehdä joku päivä näistä Tukholman ympäryskuntien ongelma-alueista lista, sillä mainitsemiesi lisäksi siihen pitää laittaa koko SÖdertälje, osat Sollentunaa, Huddingea jne…

   26
   1. Pt-media – Nuo alueet taitaa tulla mielletyksi osaksi Tukholmaa, koska ovat Tukholman Tunnelbanan verkostossa. Tuntuvat sillä tavalla kuuluvan kokonaisuuteen, vaikka kuuluvatkin Botkyrkaan.

  2. Kiinnitin huomiota tuohon samaan, että nuo alueet puuttuivat. Olivat kokolailla matujen asuttamia alueita jo noina aikoina, jotka mainitsit. Niillä alueilla tuskin on montaa pohjoismaista asukkia ollut enää jäljellä ainakaan kolmeen vuosikymmeneen.

   16
  3. Suomalainen tuttuni asuu Norsborgissa, osti sieltä asunnon silloin kun niitä sai muutamalla tuhannella kruunulla (koska alueen maine oli jo silloin kehno).

   Joka kerta kun kysyn häneltä ”mitä sinne sotatoimialueelle kuuluu?” hän suuttuu. Minä taas liitän iltarukoukseeni aina viimeiseksi ”Älä anna asioiden koskaan mennä niin pieleen että joudun Rinkebyhyn asumaan!”.

   20
  1. Ruotsissa asuu tyhmiä, hyväuskoisia nössyköitä SEKÄ heidän (ja meidän) vihollisiaan.

   28
 8. Tulipa tuosta ”huonosta kaupunkisuunnittelusta”, jota suvakit ainakin joskus tarjosivat selitykseksi, mieleen tuo Rinkeby 70-luvulla. Eipä se silloin ollut mikään ongelma-alue, vaan ihan normaaliksi katsottava ja jopa viihtyisä asuinalue. Joten syytä pitää etsiä niistä muutoksista, joita on tapahtunut sen jälkeen. Mitähän ne sitten olisivat…

  21
  1. No eipä Rinkeby 70- luvullakaan ollut mikään hieno alue, siellä asui jo silloin köyhää porukkaa, matuja ja suomalaisia juoppoja. Tenstaan, Kistaan, Hjulstaan ja Rinkebyhyn ei kyllä mennyt jos ei ollut pakko. Tai sitten opintokäyntimielessä saattoi mennä pällistelemään.

   6
   1
   1. Varsin vähän matuja oli 70-luvulla Rinkebyssä. Suomalaisia ja ruotsalaisia pääasiassa. Kaikki Rinkeby Centrumin putiikit olivat ruotsalaisten omistuksessa ja hoidossa. Oli ihan normaali asumalähiö, sellainenhan ei ole hieno alue, vaan ihan hyvä. Ei siellä rikkaat asuneet, mutta tavisväki kyllä ihan mukavasti, eikä ollut turvaton. Turvattomuus alkoi hiipiä matutiheyden myötä. Matujen määrä kasvoi hiljakseen 80-luvulla ja nousi tappiinsa 90-luvun alussa. 90-luvun lopulla ei ollut ruotsalaisia tai suomalaisiakaan jäljellä kuin joitain harvoja.

    14
    1
    1. Voi sanoa että 1978 jälkeen tilanne alkoi pikkuhiljaa pahentua. Alussa niin ettei mitään suurempaa huomannut mutta kun noin 10 vuotta oli mennyt alkoi tilanne ärsyttää tosissaan.

     Senajan matukriittinen liike oli nimeltään ”Folkviljan och massinvandringen” eli ”Kansan tahto ja massamaahanmuutto”. Elettiin siis aikoja ennen Sveridemokraatteja. Folkviljaan kuuluminen oli jotakin mitä ei voinut sanoa ääneen, se saattoi johtaa työpaikan menetykseen tai työuralla etenemisen pysähtymiseen.

 9. Tämä ruotsalainen näyttelijä joka oli usassa alaikäisen kanssa oli korealainen. Tässäkin tapauksessa kantaruotsalainen saa syyt kuten monasti kantasuomalainen.

  16
  1. Tuosta sen näkee miten täysin tilanne on karannut käsistä ja kaikki mitä poliisi ja poliitikot pelkäävät on että saavat rasistin maineen jos alkaisivat suhtautumaan asiaan kuten se vaatii.Kovalla kädellä vaan tuota sakkia ulos maasta. Sama tosin täytyisi tehdä suomessa mutta sama peli täällä.

 10. jooh..maaperässähän se vika on..tai rakennuksissa..ei suinkaan mutapäisyydessä..se yhdistävä tekijä on mutapäisyys ja alhainen älykkyysosamäärä sekä kusipäinen luonne..ei siihen muuta tarvitakkaan niin syytön alue tai maaperä saa shittiä

  12
 11. Uusi ohjelmaformaatti: ”Selviytyjät Rinkeby”. Ohjelmassa yksinkertaisesti lähetettäisiin kilpailijat Rinkebyhyn ja tehtävänä olisi selviytyä siellä viikon ajan hengissä. Ohjelman filmaaminen ja tallentaminen olisi tosin erittäin haasteellista, koska luultavasti filmiryhmä kivitettäisiin alle aikayksikön.

 12. Uppsalassa löydettiin tapettu mies, samoin Sollentunassa. Ja Ruotsin kaduilla velloo kaiken muun peen lisäksi mm. 30.000 ns. maatonta joita ei saada sisään eikä ulos (SVT).

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.