Greta Thunberg vaatii aikuisiakin ilmastolakkoon: "Nyt on todella kiire"

Kuvakaappaus - 2019-07-25 10-04-24.png

Ilmastoprofeetta Greta Thunberg on saanut Aftonbladetissa palstatilaa mielipidekirjoituksensa vuoksi, jossa Thunberg kehoittaa myös aikuisia ilmastolakkoon.

Thunberg kertoo, että kansanliike “Fridays for future” on nuorisoliike, jossa lakkoillaan ilmaston puolesta. Lakkoja pidetään joka perjantai ympäri maailmaa ja samalla vaaditaan poliittisia tekoja Pariisin sopimuksen mukaisesti, jotta ilmaston lämpeneminen pysyy alle 1,5 asteen.
Thunberg kertoo, että liikehdintä kasvaa ja kevään suurimmassa mielenosoituksessa oli lakossa hänen mukaansa 2,5 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa. Thunbergin mukaan nyt on todella todella kiire.
– Ensi vuonna 2020 meidän on pakko pienentää päästöjä ja pitää lämpeneminen alle 1,5 asteen. Jos niin ei tapahdu on meillä valtava riski täydelliseen yhteiskunnan romahtamiseen, Thunberg kertoo.
– Siksi kehoitammekin kaikkia aikuisia ottamaa osaa kanssamme suureen mielenosoitukseen 27. syyskuuta. Nuoriso on jo vaatinut muutoksia, ilmastokriisi vaatii nyt, että myös aikuiset ottavat osaa. Siksi kehoitammekin kaikkia ammattiyhdistyksiä ja järjestöjä julistamaan lakon 27. syyskuuksi.
Thunberg kehoittaa niin ikään ammattiyhdistyksiä liittymään mukaan mielenosoituksiin ilmaston hyväksi, jotta työntekijöiden taloudelliset tappiot eivät kasva suuriksi kun ilmasto romahtaa. Nimittäin ajaahan ammattiyhdistys työntekijöiden etua ja turvallisuutta. Siten ilmastonkin pitää kuulua ammattiyhdistyksen agendaan.
Loppuun Thunberg kertoo, että tuhannet nuoret ovat lintsanneet koulusta ilmaston hyväksi ja pitäneet pikamiekkareita kunnantalojen rappusilla.
– Olemme uhranneet suuren osan koulutustamme vaatiaksemme tulevaisuutta. Mutta se ei selvästi auta. Ruotsin päästöt eivät pienene emmekä noudata Pariisin sopimusta.
Loppuun Thunberg pyytää vanhempia välittämään lastensa tulevaisuudesta.
Manifestin on allekirjoittanut Greta Thunbergin lisäksi muutama muu nuorukainen sekä Ruotsin Fridays for future-liike.
FAKTA: Thunberg-nimi tulee Saksasta ja tarkoittaa Tonnikalavuorta.
 

Subscribe
Notify of
guest
56 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Pinlaareni
Pinlaareni
25.7.2019 10:28

Jos vanhoina hyvinä aikoina joku olisi väittänyt näkevänsä hiilidioksidia, hänet olisi suljettu laitokseen. Nyt sellaisen väitteen esittäjä saa kunniatohtorin arvon, häntä lennätetään ympäri maailmaa (huomatkaa kaksinaismoralismi) höpisemässä, hänet päästetään parlamentteihin saarnaamaan/profetoimaan harhojaan och så vidare. Nykymenolla maailma tuhoutuu, muttei ilmastonmuutoksen seurauksena.

Pinlaareni
Pinlaareni
25.7.2019 10:39
Vastaa...  Pinlaareni

Lisättäköön vielä, että koko lapsiprofeetta-ilmiöstä tulee mieleen Ajattaran biisi “Harhojen Renki”…

Kivapuhuja
Kivapuhuja
25.7.2019 10:48
Vastaa...  Pinlaareni

Muistanko väärin vai oliko se kuitenkin tämän hörhön äiti, joka väitti hänen näkevän hiilidioksiideja ilmassa?

Minä
Minä
25.7.2019 12:22
Vastaa...  Pinlaareni

Sattui olemaan oiva tapaus suvakkien ilmastohysterian lietsontaan. Neitseellinen nuori tyttö on kuin ympäristöhysterian Jeanne de’Arc. Ei muuta kuin äkkiä julkkikseksi ja propagandamylly tehokierroksille.

T
T
25.7.2019 14:23
Vastaa...  Pinlaareni

Ilmastovouhotus on uusi perisynti, jolla ihmisten huomio saadaan pois oikeista ja ratkaistavissa olevista ongelmista.
Lentoyhtiöillähän on jo käytössä uusi anekaupan muoto eli lentopäästöjen hyvitykset.
– Vaikka ihan argumentoinnin vuoksi oletettaisiin että ihmisjohdannainen ilmastomuutos on totta ja tiedemiehet olisivat aina rehellisiä, ongelmaan ei vaikuttaisi tippaakaan vaikka jokainen suomalainen tekisi maksimaalisen ilmastoteon eli itsemurhan.

fatwantarkistaja
fatwantarkistaja
27.7.2019 03:22
Vastaa...  T

Tuota voisi käyttää.. tee sinäkin ilmastoitsari ja pelasta maailma, tee se jo tänään. Suvakit uunittakoot itsensä heti välittömästi, katsotaan riittääkö se alkuunkaan. Ellei suostu, on denialisti.

Pelon ilmapiiri
Pelon ilmapiiri
28.7.2019 22:21
Vastaa...  T

Meidän eräs julkkis tanssia Margo B. ilmoitti eilisissä iltasanomissa vakavan huolensa siitä että suomen luonto ei kestä kauaa tällaisia 30 asteen lämpötiloja,no onneksi nyt tuli jo viileämpää ilmastoa saataville.Tällä Suvakki armeijalla ei ole yhtään tervepäistä asiantuntiaa,joka osaisi tai uskaltaisi sanoa vaihtoehtoisia totuuksia näihin ilmasto asioihin,jotumatta itse teloituskomppanian eteen.

T
T
29.7.2019 00:03
Vastaa...  Pelon ilmapiiri

Nimimerkkisi tiivistää hyvin Suomen henkisen tilan. Terveissä yhteiskunnissa erilaiset mielipiteet toivotetaan tervetulleiksi.

Juuso
Juuso
11.8.2019 16:11
Vastaa...  Pinlaareni

Tässä aiheessa minua ahdistaa nimenomaan se, että ihmiset isosti ovat ihan sinisilmäisesti ilmastouskossa ja tälläiset autistilapset saa mediatilaa ja kannatusta asennesopivalle pöpipuheilleen.

Debis
Debis
25.7.2019 10:36

Greta kuuluu ilmeisesesti aivopestyyn suvakki klusteriin..eli kaikila on samat käsitykset..Mutapäätä varmaan Gretankin mielestä pitää ottaa miljardeittan ruotttiin ja Eurooppaan..mutta tämä ei sit kuitenkaan vissiin ole luonnolle haitallista eikä pillaa ilmastoo täh?

Anonymous
Anonymous
25.7.2019 23:48
Vastaa...  Debis

Tapaus Greta on oikeastaan aika mielenkiintoinen. Moni on ärtynyt tuosta Gretasta, koska se on suvakkien maskotti ja varhaiskypsä olemukseltaan. Kannattaa kuitenkin muistaa, että Greta on nuori lapsi, vaikkakin selvästi hyvin poikkeava ja älylliseltä suorituskyvyltään varsin epätasaisen profiilin omaava yksilö.
On mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuu Gretan varttuessa ja opiskellessa lisää, varsinkin jos hänellä on autistisia piirteitä, meinaan autistien mielipiteet vaihtuvat usein uusien innostuksen aiheiden mukaan eikä niinkään sosiaalisen paineen. Se, että Gretan faktat ovat tällä hetkellä päin helvettiä, ei ole mitenkään argumentti Gretaa vastaan, hänhän on vain lapsi ja yhä aika riippuvainen välittömästä sosiaalisesta ympäristöstään.

ike
ike
26.7.2019 05:16
Vastaa...  Anonymous

Niin, se on vain argumentti esim. suomen nykyistä lapsihallitusta vastaan, riippumatta heidän fysikaalisesta iästään.

Hauki
Hauki
26.7.2019 05:35
Vastaa...  Anonymous

Eiköhän tuo Greta vain toista papukaijana mitä vanhemmat ja ilmastoliikemiehet syöttävät.
Joskus vuosituhannen vaihteessa nauratti, kun telkkarissa meni ajan mittapuun mukaan erittäin absurdi komediasarja Herrasmiesliiga.
Nykyään siitä sarjasta on tullut todellisuutta.

Setä
Setä
25.7.2019 10:36

Haista sinä Greta paska.

John MacMunne
John MacMunne
25.7.2019 17:16
Vastaa...  Setä

Minun mielestäni Gretan mielipiteet ilmastosta ovat aivan perseestä!
(Sieltä kaikkein syvimmästä ja ruskeimmasta kohdasta…)

Anonymous
Anonymous
25.7.2019 23:52
Vastaa...  John MacMunne

Gretan puheet ovat aika perseestä joo, mutta aikuiset ihmiset haistattelemassa lapselle paskat, siksi että eivät tunnista lasta lapseksi vain hänen poikkeavan olemuksensa takia… aika paskaa sekin.

Anonymous
Anonymous
26.7.2019 03:01
Vastaa...  Anonymous

Ei silti tarvitse valheenlevittäjää kunnioittaa, vaikka olisikin alaikäinen..se on vaan tietämätön, eli ei tyhmyydessään tarkistanut faktoja, vaan päätti kulttiutua vähäuskoisten kanssa

Anonymous
Anonymous
25.7.2019 10:37

Gretan kannattaa olla hyvin tarkka etta pystyy erottamaan ilmassa nakyvan hiilidioksidin ja toisen ilmastolakossa olevan hiljaisen pierupilven.

Debis
Debis
25.7.2019 10:38

Ja neekereillä on tietenkin “ihmisoikeus” Gretan mielestä lisiä vaikka triljooniin sierainpareihin täh`? Korkeintaan ratkaisu olis tähän neekeri naisten “koulutus” mut kun ne ei kouluttadu kon ÄO on niiin alhainen, ja vaiks kouluttautuiskivatkin, niin saisimme lisää Greta Turhapurkkeja täh`?

Debis
Debis
25.7.2019 10:51
Vastaa...  Debis

Suvakkien mukaan neekerien koulutus..( valkoisten maksama, how else) vähentäisi syntyvyyttä..heidän teorioidensa mukaan neekerimaissa..Mut tällä ei ole kiirettä..muutama sukupolvi tässä voidaan odotella, et josko neekerit vähentäis nussimista Virheän sosiaaliteorian mukaisesti (voin kertoo, ettei mainittavaa muutosta tule muuten koin kovin ottein, kuten pakkosterilisaatoilla, tai maksamalla 100 euroa, että kävelevät säteilytyskoneen läpi joka steriloi kivekset/ munasarjat) .
Valkoisilla sen sijaan on nyt sit tulipalo kiire lakata elämästä.

Jesse
Jesse
25.7.2019 11:01

Pellen, Kallen, Göranin ja muiden ruotsalaisten pitäisi lopettaa autojen polttelu. Siinähän pöllähtää sellaiset dioksiidit ilmoille, että kaikki näkevät sen!

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
25.7.2019 11:03

Tuolta (kiihko)uskovaisten sivuilta tietoja kaivellessani olen törmännyt usein väitteisiin joiden mukaan tämä pimu olisi itse antikristus? Henkilökohtaisesti en seemiläisen tarinankirjoitukseen perustuvaan arvonimitykseen ota mitään kantaa -jonkinlainen asiaan vakaasti uskova klikki kuitenkin on olemassa.
Suomalaisille hurrinöyristelijöille väitteen todeksi osoittautuminen olisi unelmien täyttymys -“eihän suomalaisilla ole edes omaa saatanaa” lällätystä saataisiin kuunnella maailman tappiin saakka.

rocky
rocky
25.7.2019 22:13

On meillä,juuri tuli ahneen saatanan tilalle tyhmä Antti.

AntiSatanisti
AntiSatanisti
26.7.2019 21:31

Joo oon kattona ite vähän samaa et ainaki on kastettu luciferin nimeen jos silmiä kattoo. Siinä kun vihkiytyy satanismiin ja sielu lähtee hevonhelvettii niin silmissä ei loista enää muu kuin kylmyys ja tyhjyys. On nii aika demoniset silmät tuolla Gretal

Aurinko
Aurinko
25.7.2019 11:05

Minä en osallistu!

Äidin ura lässähti, tyttären ura tuo rahaa
Äidin ura lässähti, tyttären ura tuo rahaa
25.7.2019 11:07

Tällainen yhden Kreetan upphaussaaminen osoittaa miten pöljiä useimmat ihmiset ovat. Eivät ajattele omilla aivoillaan yhtään mitään vaan ovat valmiita sokeasti seuraamaan ketä tahansa joka putkahtaa esille sopivaan aikaan, sopivalla markkinoinnilla.

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
25.7.2019 11:24

Sitä se joukkohysteria teettää.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Joukkohysteria

kanander
25.7.2019 11:21

Greta on hurahtanut pikkutyttö, jonka tietopohja on saamaansa huomioon nähden olematon. Säälittävä.

erkkaope
erkkaope
25.7.2019 11:49
Vastaa...  kanander

Ei ole, vaan autismikirjon lapsi, alaikäinen, hyväksikäytetty. Oikea toimi aspergerlapsen suojelemiseksi olisi lastensuojeluilmoitus ennen kuin tuon tyttösen elämä tuhotaan vastuuttomien aikuisten toimesta.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
25.7.2019 15:54
Vastaa...  erkkaope

Ruåtsalaisen eliitin leikkikaluna omien vanhempien suostumuksella -erittäin suurella todennäköisyydellä Gretan rakettimainen nousu julkisuuteen on vaatinut…myönnytyksiä. Pappa & mamma Thunberg pyörii eliitin synkkämaineisimpien porsaiden piireissä ympäri eurooppaa -vaarallisin mahdollinen ympäristö pienelle tytölle. Synkkää todellisuutta pyramidin huipulta. Pure evil !

Nestori Lundahl
Nestori Lundahl
25.7.2019 11:22

Greta sairastaa aivotoiminnan häiriötä, eli suomeksi sanottuna hänellä on lepakoita kellotapulissa. Hän on siis hullu.
Todella hullua on se, että viisaina itseään pitävät ihmiset juoksevat nyt hullun kakaran puheiden perässä.
Mahtaakohan heitä hävettää sitten kun tämä(kin) trendi loppuu? Ei tietenkään, koska silloin juostaan jo jonkun toisen hullun puheiden perässä.
Joukkohysterialla (useamman ihmisen kokema harhakuvitelma tai käytösmalli) on vahva vaikutus.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Joukkohysteria

Musta makkara
Musta makkara
25.7.2019 12:59
Vastaa...  Nestori Lundahl

Ehkäpä Gretan voisi saada ajamaan meidän asiaa? Jos kerran ilmastoasiat ovat menneet tytöllä noin syvälle luihin ja ytimiin, pitäisi vielä saada sinne pikkuisen lisää syitä ja seurauksia. Jotka vieläpä ovat aivan kylmiin faktoihin perustuvia.
Sen jälkeen lakkoiltaisiin mamutustakin vastaan – kenties.
Ilmastoasia [hiilidioksi ja metaani] on aivan pikkiriikkinen ongelma länsimaisille yhteiskunnille verrattuna katastrofaaliseen mamutukseen. Saasteet, liikakalastus, villieläinten tappaminen, hyönteisten myrkyttäminen ja eläinlajien kuoleminen sukupuuttoon taas ovat megaluokan ongelmia, joka on seurauksena liikakansoittumisesta.
Sotia on syttynyt paljon vähemmästäkin. Enää ei kannata haalia lisää elintilaa, vaan pitää huoli siitä, että toiset pysyvät omalla elintilalleen.

Anonymous
Anonymous
25.7.2019 11:40

No totta svidussa ainakin Suomen Kouvostoliitto tuohon osallistuu, määkin laitan kaksi nallekarkkia ja yhden tyhjän jallupullon (0,1€). Ja niinku heti. Miten mun pitäis pakata nuo, muoviin vai pahviin? Kai mä voin ne JetPakilla lähettää?
Ps. Suomessa onneksi on toimiva mielenterveyshuolto nuorille, ei välttämättä nuorta vanhemmille…

Särmääjä
Särmääjä
25.7.2019 11:41

Täällä, Ruotsissa ja Saksassa tällänen lööperi uppoo kun kikherne lehmänpaskan ja kohta on aikuiset lakkolaiset taas huutamassa täyttä kurkkua Turuilla ja toreilla fraasejansa.

Numento
Numento
25.7.2019 11:47

Täs on jo niin kiirus et mää aloin lakkohon jo kesäkuusa ( viimevuonna ) ja aion jatkaa. Syyskuun 27 päivä kun dorkat ehkä on lakosa niin kaahaan hulluna pillurallia isokoneisella bentsiiniä käyttävällä autollani keskisormi pystys lakkolaisille vittuillen. Näin kesäloma-aikaan muutkin vois olla ilmastolakos ja vetää kiljukaljaa terassilla. Pikku tuhnuja vain ilmastopäästöiksi niin kyllä tästä selvitään.

Musta makkara
Musta makkara
25.7.2019 11:48

Ilmastohysterialla saattaa tietenkin olla sellainen positiivinen vaikutus, että vihdoin tajutaan, että etelän ihmisiä ei kannata roudauttaa miljoonittain pohjoiseen kuluttamaan. Olen varovaisen toiveikas, että kaikki paska, mitä kehitysmaalaiset järkkäävät silmillemme, saa lopulta ihmiset laajemmin vastustamaan elintasosiirtolaisuutta.

Pessimisti
Pessimisti
25.7.2019 12:14

Ei parane haukkua sairasta lasta Taivaan Isä ei sellaisesta tykkää. Ennemminkin tulisi miettiä taustalla olevia saatanallisia pimeyden voimia, jotka käyttävät tuota lapsiparkaa hyväkseen. Ne voimathan me suunnilleen tiedetään: Globalistit, vasemmisto, uusi maailman järjestys, pankkiirit, YK:n Luciferin palvojat, vapaamuurarit, LGBT-yhteisö ym. Jumalan viholliset mutta nämä kaikki tulevat kokemaan karvaan tappion, siitä olen varma. Kts. Raamattu.

Sensuroimaton Totuus
Sensuroimaton Totuus
25.7.2019 22:55
Vastaa...  Pessimisti

Olemme vihdoinkin pääsemässä ydinkysymysten äärelle -tilanne ja viholliskuva on sama mihin minäkin olen päätynyt. Seemiläiseen tarinankerrontaan suhtaudun monilta osin erittäin suurella varauksella -missään tapauksessa isoon kirjaan kirjoitettuja asioita kuitenkaan kieltämättä. Mitään yleispätevää neuvoa en valitettavasti pysty antamaan.

Rimpula
Rimpula
25.7.2019 12:31

Täydellinen yhteiskunnan romahtaminen tulee tapahtumaan siitä syystä että päästetään Afrikan väestö siirtymään Eurooppaan. Tietysti ilmastouskovaiset kertovat meille että juuri tästä syystä nämä ihmiset siirtyvät tänne kun on kuivuutta ja kuuma ja paha olla. Ne ihmismassat eivät siirry tietenkään sen takia että heitä odottaa täysi ylläpito Eurooppalaisten veronmaksajien piikkiin. He ovat kuulleet heimolaisiltaan millaisia sinisilmäisiä idiootteja nämä ihmiset täällä on, “uskovat” kaikki valheet mitä vaan keksii sanoa eikä henkilöpapereita tarvita, kaikki on tervetulleita. Tätä ei tietenkään voi estää koska ilmastonmuutos on niin kova ja se on ihmisoikeus tulla Eurooppaan.

El Comandante Cero
El Comandante Cero
25.7.2019 13:02

Minä kun luulin että Kuusamosta kun siellä ei ole muuta ruotsalaisuuteen viittaavaa kuin Thunbergit. Tyttö riepu on sekaisin ja taustalla ovat häntä hyväksikäyttävät edesvastuuttomat aikuiset.

Aikki
Aikki
25.7.2019 13:04

Mihin Gretalla on kiire, maailmanloppuhan on jo nurkantakana . Voisiko joku kertoa tuolle tytölle, ettei ihmiset olivat sitten lapsia tai aikuisia pysty ilmastonmuutosta pysäyttämään.

MUSLIM STRIKE
MUSLIM STRIKE
25.7.2019 13:08

Minä kehoitan aikuisia valepakolaislakkoon, sillä on TODELLAKIN kiire, se tuhoaa kaiken. Sen voi jopa Gretakin nähdä.

Aappa
Aappa
25.7.2019 13:10

No mikä ettei! Eikun lomille lomps ja perseet penkkiin, niin ilmasto korjaantuu, eikä oo enää kiire mihinkään! 🙂

helena
helena
25.7.2019 13:38

Hassu ilmiö tämä Greta. Pieni tyttö saa palstatilaa ja rahaa ilmastonmuutokseen liittyen. Tulkoot ilmastonmuutos ja sodat ja vilu ja nälkä! Ehkä sitten vasta tajutaan jotain!

Janis Petke
Janis Petke
25.7.2019 15:52

Eikö kukaan saa tuola Hullu-Reettaa vaikenemaan? Onko vanhemmillä ja kummisetä Sorroksella niin kova ilmastointikiima housuissaan, että savu nousee kummastakin päästä?

##äpärän hävityskisa
##äpärän hävityskisa
25.7.2019 17:46

“pitää lämpeneminen alle 1,5 asteen. Jos niin ei tapahdu on meillä valtava riski täydelliseen yhteiskunnan romahtamiseen, Thunberg kertoo.”
Tehokkainta on polttaa tuhkaksi tuo tuo äpärä ja kaikki muut ilmastouskovaishörhöt sekä luonnollisesti suvakit sekä vihervassarikommarit planeetalta.

NähtyOn
NähtyOn
25.7.2019 18:20

Sekasikiökersa jolla kehityshäiriö ja aivoissa vain kusta, on siinä paraskin profeetta suvakeilla.

toni lajos
toni lajos
25.7.2019 18:34

Meidä meppimme maailmalla Herra T. Hakkarainen voisi ojentaa pikkuneitiä, Hakkaraisen puhe saa enemmän huomiota kuin muiden suomalaisten meppien yhteensä, ja vasta päästy alkuun.

PastoriNikulainen
PastoriNikulainen
25.7.2019 19:22

Jotkin pastoritkin hyväksikäyttää myönnettäköön, mutta niin ne muutkin vaan osaa.
Greta on pahoin hyväksikäytetty ilmasto-aivo-pieruilijoiden agendalla,
On huolestuttavaa, että ilmastoahdistushan siitä sitten seuraa ja näkyjä pieruista ilmassa.
Kiss my ass!!! kaikille gretan hyväksikäyttäjille. Antaa palaa vaan!! “Pusi, pusi, hali, hali…”

ike
ike
25.7.2019 21:15

Suomen ilmastopolitiikka johtavat siis lapset. ( No sen voi ymmärtää koska hallitus…) Ensinnäkin mikä on tämä ilmastopolitiikka. Se on sitä että tietyt tahot tekevät voittoa tällä ajatuksella jolla ei ole minkäänlaista tieteellistä yhteisymmärrystä. Nyt tähän voidaan kyllä lisätä aika monien maiden poliitikot ja “tutkijat” koska heidän toimeentuloonsa tämä väite vaikuttaa. Joten ikiliikkuja toimii ilman faktoja. Katsotaan kuinka kauan. En valitettavasti ole laittamassa teitä syytetyksi koska minua tai teitä ei enää ole. Ymmärrän kyllä että varastitte kaikki mitä irti saitte. Uusi sukupolvi on fiksumpi, EHKÄ.

Jaa jaa
Jaa jaa
25.7.2019 21:29

Minä vai odotan ihan ihan rauhassa että nämä pahimmat “kiireet” menevät ohi omia aikojaan.
Eli jatkan “kaasuttelevaa” elämääni entiseen tapaan.
Ja paskat nakkaan tuommoisista kotkotuksista.

Anonymous
Anonymous
25.7.2019 22:42

Ryhdytään vaan ilmastotekoihin ja aletaan lisäämään ajoneuvojen tyhjäkäyntiä entisestään. Samoin hupiajelua. Nyt on kiire.

Missing something
Missing something
26.7.2019 11:13

Siellä se kromisomivajavainen taas mölisee.

Anonymous
Anonymous
26.7.2019 22:06

nyt on tosiaan kiire viedä greeta hoitoon

kokdem
26.3.2021 20:48

eikö tätä saatanan tonnikala ämmä saada perkele rautoihin!!! juma lauta!!!