Asap Rockyn uhri kesälomalle Iraniin?

mustafa_jafari_

Asap Rockyn tapaus saa entistä mielenkiintoisempia piirteitä. Nyt on tullut julki otteita kuulustelupöytäkirjoista, joissa 19-vuotias Mustafa Jafari kertoo lähtevänsä lomalle Iraniin ja sen myötä oikeudenkäynti saattaa huomenna lykkääntyä.

Ruotsalaisen Samnyttin mukaan ensinnäkin koko tapauksesta on kertynyt jo yli 550 sivua esitutkintamateriaalia, joka on todella suuri määrä. Normaaleissa pienissä kiistattomissa pahoinpitelytapauksissa materiaalia kertyy korkeintaan joitakin kymmeniä sivuja.
Mustafa Jafari on kertonut aiemmin heinäkuussa pidetyissä kuulusteluissa, että lähtee Iraniin lomalla 20. heinäkuuta ja viipyy Iranissa elokuun loppuun asti. Mies siis on tullut Ruotsiin yksintulleena turvapaikanhakijalapsena ja on nyt lähtenyt lomailemaan maahan, josta on tullut Ruotsiin turvapaikanhakijaksi. Turvapaikkahakemuksessa Jafari on kertonut, että Iran on hänelle hengenvaarallinen maa ja tätä argumenttia on käytetty yleisesti perusteluna yksintulleiden iraninafgaanien turvapaikan perusteina.
On siis mielenkiintoista nähdä mitä huomenna tapahtuu. Jos väitteet Jafarin lomailusta pitävät paikkansa ei hän siten voi olla paikalla oikeudessa. Tässä tilanteessa oikeus voi mahdollisesti katsoa, että Asap Rockyn vangitseminen jatkuu siihen asti kunnes asianomistaja saadaa oikeuteen. Afgaania taas ei voida tässä tapauksessa oikein vangitakaan, sillä hän on asianomistaja = uhri eikä syytettynä. Syyttäjä ei nostanut syytteitä afgaania vastaan.
Asap Rockyn asianajaja Martin Persson kertoo SVT:n uutisille, että hänellä on uusia todisteita, jotka tulevat vapauttamaan Asap Rockyn kokonaan syytteistä. Persson ei halua tuoda todisteita etukäteen esille, mutta kertoo, että niiden valosa hänen päämiehensä vapauttaminen on itsestään selvää. Persson kertoo, että kyseessä on materiaalia, jota syyttäjä ei ole vielä tuonut missään yhteydessä esille.
Persson kertoo niin ikään uutisille, että Asap Rocky on epätoivoinen tässä tilanteessa.
– Hän on ulkomaalainen ja yhteydenpito on estetty ulkomaailmaan.
Jos oikeus vapauttaa Asap Rockyn siitä seuraa jättimäinen lasku Ruotsin valtiolla koppikorvauksia. Summa voi nousta useihin satoihin tuhansiin kruunuihin mm. estyneen kesäkiertueen takia.
Seurataan huomenna tilannetta miten homma edistuu.
 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.